Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Νοέμβριος 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου  2012                                                                                Αρ. Πρωτ: 1666

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι!
Εχθές πραγματοποιήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας με θέμα τις επικείμενες παραιτήσεις του Προέδρου και της ταμία της Ε.Τ.Ι.Τ.Α., καθώς και του εργασιακού μας εκπροσώπου στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, πολύ σύντομα θα διεξαχθεί  Γενική Συνέλευση για τον οικονομικό και τον διοικητικό απολογισμό του σωματείου μας.
Εκεί, με δημοκρατικές διαδικασίες και με απόλυτη διαφάνεια, θα κρίνετε όλοι εσείς τυχόν ευθύνες που προκύπτουν, μετά τα πρόσφατα γεγονότα στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, όχι μόνο για τους τρεις συνδικαλιστές της Ένωσης, αλλά πιθανόν και για το υπόλοιπο Δ.Σ.

 Η απόφαση αυτή πάρθηκε καθώς για εμάς, ο απόλυτος κριτής είσαστε όλοι εσείς. Ο κόσμος της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΙΚΟΥ ΣΠΥΡΕΑ-ΑΚΡΙΒΗΣ ΚΥΡΙΚΟΥ-ΘΟΔΩΡΗ ΧΟΡΤΑΤΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΝΙΚΟΥ ΣΠΥΡΕΑ-ΑΚΡΙΒΗΣ ΚΥΡΙΚΟΥ-ΧΟΡΤΑΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ

Αξιότιμοι συνάδελφοι,
Προς γνώση και αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER του οποίου είμαστε εργαζόμενοι. Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου κατόπιν τηλεφωνικής συνομιλίας που έγινε ανάμεσα στον Νίκο Σπυρέα και τον ιδιοκτήτη του σταθμού έγινε συνάντηση που αφορούσε το μέλλον της εταιρείας. Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν ο Νίκος Σπυρέας με την ιδιότητα του εργαζόμενου στο σταθμό  και ο εργασιακός εκπρόσωπος των τεχνικών στο ALTER Θοδωρής Χορτάτος κατόπιν απαίτησης του ιδιοκτήτη να μην βρίσκεται κανείς άλλος. 

Όπως γνωρίζετε εδώ και ένα χρόνο υπάρχει αναστολή προγράμματος και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων βρίσκονται σε επίσχεση. Ακολούθησε ονομαστική πρόταση του ιδιοκτήτη του σταθμού προς 250 συγκεκριμένους εργαζόμενους (τεχνικούς, διοικητικούς και δημοσιογράφους) διαθέτοντας ένα ποσό με όρο να ανακληθεί η επίσχεση εργασίας και η υπογραφή στην λίστα της αίτησης πτώχευσης του σταθμού που είχε συγκεντρωθεί. Δυστυχώς μπήκαμε στην δυσάρεστη θέση να διαχειριστούμε στο πως θα κατανεμηθεί το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ που προέκυψε κατόπιν διαπραγματεύσεων και δεν έφθανε για εξόφληση. Προβληματιστήκαμε στο ποσό που θα διαθέταμε σε καθένα από τους 250 εργαζόμενους. Κατόπιν πολύωρων συσκέψεων ανάμεσα στους τρείς μας αποφασίσαμε να το διαθέσουμε με κριτήρια κοινωνικά, ύψος οφειλομένων αλλά και παρουσία στην περιφρούρηση των μηχανημάτων και των κτιριακών εγκαταστάσεων του σταθμού εδώ και έναν χρόνο. Καλέσαμε τον κόσμο που αφορούσε η συγκεκριμένη πρόταση στις εγκαταστάσεις του σταθμού την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 18:00 για να τους ανακοινώσουμε την πρόταση. Κατόπιν της ενημέρωσης οι εργαζόμενοι μας ζήτησαν να προχωρήσουμε στην διαδικασία των υπογραφών καθώς ακόμη και αν γινόταν ψηφοφορία και το αποτέλεσμά της ήταν να την απορρίψουμε, και πάλι ο καθένας διατηρούσε το ατομικό του δικαίωμα να υπογράψει ανακαλώντας την επίσχεσή του για το συγκεκριμένο ποσό. Η διαδικασία κράτησε μέχρι τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και αφού συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές που απαιτούνταν ολοκληρώσαμε την διαδικασία. Κατόπιν πίεσης συγκεκριμένων συναδέλφων – μελών της Ένωσης μας επιδιώξαμε νέα επαφή με τον ιδιοκτήτη του σταθμού έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή περισσοτέρων συναδέλφων στην διαδικασία αυτή.

Το πράξαμε και καταφέραμε να προσθέσουμε εμείς με αυστηρά κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια 20 άτομα ακόμα. Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου ενημερώσαμε προφορικά τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου μας Γιώργο Σκεπετζάκη καθώς και τηλεφωνικά τον Αντιπρόεδρο Μανώλη Δαλετζάκη και υποσχεθήκαμε πλήρη ενημέρωση των μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου στο προγραμματισμένο σημερινό Δ.Σ. όπως και κάναμε.
Η βεβιασμένη αυτή κίνηση μας προκάλεσε γεγονότα πρωτόγνωρα για τα 10 χρόνια ύπαρξης του Σωματείου μας. Αμέσως συνάδελφοι που επί ένα χρόνο δεν επικοινώνησαν μαζί μας ή με το Σωματείο για να μάθουν πως προχωράει ο αγώνας μας, που τόσο προκλητικά είχαν ξεχάσει, προέβησαν σε ενέργειες απίστευτου μένους. Διαδικτυακές αναρτήσεις με λάσπη προς το πρόσωπό μας απλά και μόνο επειδή δεν επιλέχθηκαν,  απίστευτα συκοφαντικά σχόλια πως δήθεν εμείς επιλέξαμε ποιοί εργαζόμενοι θα είναι στην λίστα αυτή και προσπάθεια σπίλωσης της Ένωσής μας πως ήταν πίσω από όλα αυτά. Κατόπιν τούτου και λόγω του κινδύνου που μπορεί να επιφέρει μια συσχέτιση της απόφασης που πήραμε ως απλοί εργαζόμενοι του ALTER (οι οποίοι υλοποιήσαμε την απόφαση των 250 εργαζομένων) με τις αποφάσεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου, και επειδή έχουμε ταυτόχρονα την ιδιότητα του Προέδρου, της Ταμία και του εργασιακού εκπροσώπου του σταθμού, θέτουμε στην διάθεση του Διοικητικού μας Συμβουλίου την παραίτησή μας.
Ζητούμε συγνώμη για την όποια εμπλοκή στην λάσπη που δέχθηκε αδίκως το Σωματείο μας καθώς δεν γνώριζε τίποτα. Επισημαίνουμε δε πως πράξαμε με γνώμονα την πιθανότητα επαναλειτουργίας του σταθμού και την αποκατάσταση της εργασιακής κατάστασης μεγάλου αριθμού μελών του Σωματείου μας.

                                                                                 
                                                                                                                                Μετά τιμής,
Σπυρέας Νίκος, Πρόεδρος Ε.Τ.Ι.Τ.Α.
Κυρίκου Ακριβή , Ταμίας Ε.Τ.Ι.Τ.Α.
Χορτάτος Θοδωρής, Εργασιακός εκπρόσωπος Εργαζομένων ALTER

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (σχετικά με το ALTER)

Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2012
                                                                                                 Αρ. Πρωτ:   1665

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Και στις σημερινές συνθήκες της κρίσης της ανεργίας και της ολομέτωπης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι από την εργοδοσία –Κυβέρνηση-Ευρωπαική Ένωση όπου υπάρχει αντίσταση κερδίζονται πράγματα. Και εδώ πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στους ηρωικούς εργαζόμενους του ALTER που με προσωπικές θυσίες αψηφώντας τα προβλήματα που τους δημιουργούσε ο αγώνας τους, συνέχιζαν και συνεχίζουν επί ενάμιση χρόνο να παλεύουν με την καθημερινή τους παρουσία και περιφρούρηση του σταθμού.

Είναι επιτυχία που η σκληρή ιδιοκτησία του ALTER μετά από ενάμιση χρόνο πλήρης αδιαφορίας σύρθηκε επιτέλους να συνομιλήσει με τον πρόεδρο και τον εργασιακό εκπρόσωπο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. στο ALTER. Η συγκεκριμένη συνάντηση και οι επόμενες κινήσεις που έγιναν πραγματοποιήθηκαν χωρίς να είναι ενήμερο το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και δεν το εκπροσωπούσαν.

Συνάδελφοι!

Εμείς σαν σωματείο πιστεύουμε ότι πρέπει μαζί με τα συνεργαζόμενα σωματεία της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και της Ε.Π.Η.Ε.Α. να μπούμε μπροστά ώστε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι του ALTER ανεξάρτητα με την ειδικότητα και την στάση τους απέναντι στο πρόβλημα να λάβουν τα δεδουλευμένα τους.
Εφόσον το κανάλι επαναλειτουργήσει κάθε εργαζόμενος που το επιθυμεί να έχει δικαίωμα  μόνιμης και σταθερής εργασίας με Συλλογικές Συμβάσεις που προβλέπονται από τα σωματεία και χωρίς καμία διάκριση.
 
 Αν και εφόσον κλείσει το κανάλι, κάτι που απευχόμαστε, να καταβληθούν οι νόμιμες αποζημιώσεις.  Νομικά να διασφαλιστεί ότι θα καταβληθούν όλα τα χρήματα και ότι αυτή η κίνηση της ιδιοκτησίας του ALTER δεν είναι άλλη μια παγίδα.

Συνάδελφοι!

Όταν τα προβλήματα είναι ενιαία πρέπει έτσι και να αντιμετωπίζονται!

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 6 & 7/11

Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2012                                                                                  Αρ. Πρωτ: 1662

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι!
Στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για τις 6 και 7 Νοεμβρίου 2012 συμμετέχουμε με στάσεις εργασίας:

την Τρίτη 6 Νοεμβρίου από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι και
την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου από τις 16.00 έως τις 19.00.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Την κατάργηση του υπό ψήφιση και του υφιστάμενου αντεργατικού μνημονιακού νομοθετικού πλαισίου, που προκαλεί την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και επιφέρει την φτώχεια και την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού.
• Την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και την άμεση υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.

Συνάδελφοι!
Σήμερα ζούμε όλοι τις επιπτώσεις των δύο προηγούμενων μνημονίων που στόχος και αποτέλεσμά τους ήταν όχι η ανόρθωση της οικονομίας, αλλά η ανεργία, η ύφεση, η φτωχοποίηση και η ανέχεια των εργαζομένων, των συνταξιούχων αλλά και όλου του Ελληνικού λαού.

Συγκυβέρνηση και Τρόικα συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους που δεν είναι άλλο από το να διαλύσουν και να παραδώσουν την χώρα αλλά και όλους εμάς στους τοκογλύφους δανειστές μας.

Έχουμε πια υποχρέωση απέναντι στην αξιοπρέπειά μας και απέναντι στα ίδια μας τα παιδιά να αντιδράσουμε δυναμικά και να δώσουμε το παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις.

Επίσης σας ενημερώνουμε πως μέσα στις προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση για να καθορίσουμε τη στάση μας και τους αγώνες μας στο άμεσο μέλλον.


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media