Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Δεκέμβριος 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που αφορά τον Τ/Σ EXTRA

Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου  2012                                                                                Αρ. Πρωτ: 1686

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(που αφορά τον Τ/Σ EXTRA)

Συνάδελφοι!

Η διοίκηση του Τ/Σ EXTRA έκανε ένα απίστευτο Πρωτοχρονιάτικο «δώρο» σε 2 εργαζόμενους τεχνικούς του σταθμού. Παραμονή πρωτοχρονιάς αντί να χτυπήσουν την πόρτα του σπιτιού τους παιδιά που λένε τα κάλαντα, την χτύπησε δικαστικός επιμελητής επιδίδοντάς τους την απόλυσή τους!!!  Οι συνάδελφοι δεν είχαν ειδοποιηθεί καν για την πρόθεση της διοίκησης ούτε με άμεσο ούτε με έμμεσο τρόπο.
Έτσι λοιπόν ο Τ/Σ EXTRA μετά από τεράστιες παρανομίες της εργοδοσίας μετά από απολύσεις εργαζομένων και συνδικαλιστών, μετά την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία που επιβάλει σε αρκετούς εργαζόμενους και ειδικά μετά την κίνηση αυτή, μοιράζεται επάξια και με όλες τις …δάφνες τον τίτλο του «εργασιακού Νταχάου» μαζί με το γνωστό σε όλους μας, αλλά και σε όλο τον Ελληνικό λαό, Σκάι !!!

Το μόνο που μένει λοιπόν κύριοι του EXTRA είναι εκτός από εμάς που σας μάθαμε πια, να σας μάθει και ο απλός κόσμος, για  το πόσο… «αντιμνημονιακοί» και… «φιλεργατικοί» είσαστε και για αυτό θα μεριμνήσουμε άμεσα εμείς!!!

Υ.Γ. 1: 
Σκεφτήκαμε την ανακοίνωσή μας αυτή να σας την στείλουμε με τον ίδιο τρόπο! Με δικαστικό επιμελητή! Δεν υπήρχε λόγος όμως!!! Ούτως η άλλως θα σας έρθουν άλλα έγγραφα με αυτόν τον τρόπο για το πλήθος… παρανομιών που διαπράττετε σε βάρος των εργαζόμενών σας!!!

Υ.Γ.2:
Καλούμε επιτέλους το υπουργείο εργασίας πέρα από τους αντεργατικούς  νόμους που ψηφίζει και οδηγεί τους εργαζόμενους στον καιάδα, να κοιτάξει και όλες τις εργοδοσίες των ΜΜΕ  αν τηρούν τις "μνημονιακές" τους υποχρεώσεις.

Υ.Γ.3:
Ενημερώνουμε την εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού EXTRA,  ότι από τούδε και στο εξής ο σταθμός τους με καθημερινές επισκέψεις των ανάλογων ελεγκτικών μηχανισμών της πολιτείας παρουσία της Ε.Τ.Ι.Τ.Α., θα γίνει ο πλέον νόμιμος σταθμός ... παγκοσμίως.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τον Τ/Σ EXTRA

Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2012                                                                                   Αρ. Πρωτ: 1684

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καταδικάζει τις παράνομες και απαράδεκτες πρακτικές της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού EXTRA εναντίον των εργαζομένων τεχνικών.

Η διοίκηση του σταθμού προσπάθησε με δόλιο και εκβιαστικό τρόπο να μην καταβάλλει στους εργαζόμενους το δώρο των Χριστουγέννων.  Το σωματείο μας αντέδρασε άμεσα κηρύσσοντας 4ωρη στάση εργασίας.  Το Δ.Σ. της Ένωσής μας βρέθηκε λίγη ώρα πριν την έναρξη της στάσης έξω από τις εγκαταστάσεις του σταθμού και καθώς όλοι οι εργαζόμενοι ήταν αποφασισμένοι να συμμετάσχουν σε αυτήν, η διοίκηση υποχώρησε και κατέβαλλε άμεσα το δώρο των Χριστουγέννων.

Συνάδελφοι!
Στις εποχές που ζούμε διαπιστώνουμε πως όσα και αν παραχωρήσουν οι αντεργατικοί νόμοι των μνημονίων στους εργοδότες, εκείνοι προχωρούν και παίρνουν και άλλα από μόνοι τους αγνοώντας επιδεικτικά ακόμα και αυτά τα… αποσαθρωμένα εργατικά δικαιώματα που μας έχουν απομείνει!

Μόνη λύση σε αυτές τις πρακτικές είναι η ενότητα και αποφασιστικότητα, σαν και αυτή που έδειξαν οι εργαζόμενοι του EXTRA.  Αυτή ήταν και η αιτία που το συγκεκριμένο πρόβλημα λύθηκε …«εν μία νυκτί».

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ EXTRA

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ EXTRA

 

περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 19/12 ΣΤΟΝ Τ/Σ ΕΧΤΡΑ3 ΑΠΟ 19.30 - 23.30

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ EXTRA3 σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 19/12 και από ώρα 19.30 έως ώρα 23.30 με αιτήματα:

• Πλήρης πραγματική καταβολή και εξόφληση δεδουλευμένων και δώρου Χριστουγέννων 2012
• Να μην πραγματοποιηθεί καμία απόλυση εργαζομένου που θα ασκήσει νόμιμα τα δικαιώματά του
• Πλήρης σεβασμός δεσμευτικών όρων εργατικής νομοθεσίας  και Διαιτητικής Απόφασης για τα διμελή συνεργεία, την αποζημίωση της νυκτερινής εργασίας και την ανάρτηση και εφαρμογή του προγράμματος εργασίας
• Μη μονομερής αυθαίρετη και μη σύννομη επιβολή συστήματος εργασίας, μορφών ελαστικής και μαύρης εργασίας

περισσότερα

"ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ" των συναδέλφων Δ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και Α. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ

Την Παρασκευή 14/12/2012 και ώρα 21:00 στο αμφιθέατρο "Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ" στον δήμο Αργυρούπολης, στην οδό Κύπρου 68, θα γίνει προβολή της ταινίας  "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ" των συναδέλφων,  Διαμαντή Παπαδόπουλου και Ανδρέα Χαλκιόπουλου.

περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤ1

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/12 ΩΡΑ 21.30-ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ ΑΝΤ1

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2012
                                                                        Αρ. Πρωτ:   1673

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1

Συνάδελφοι! Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο  τηλεοπτικός σταθμός του ΑΝΤ1 μας δείχνει το «κοινωνικό» του πρόσωπο και το πόσο πολύ εκτιμάει και αναγνωρίζει την προσφορά των εργαζόμενών του.

Είναι πια ξεκάθαρο  πως ο ΑΝΤ1 αποτελεί τον πιστό πρωτοπόρο της μνημονιακής πολιτικής των τελευταίων άθλιων κυβερνήσεων που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο και την πλουτοκρατία καθώς και της βάναυσης επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη, παρόλο που πολλές φορές μάταια μέσα από τις εκπομπές του θέλει να πείσει τον κόσμο για το αντίθετο.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις πρόσφατες ατομικές συμβάσεις που σέρβιρε στους εργαζόμενους με μειώσεις μισθών, απεμπολώντας ταυτόχρονα κεκτημένα εργατικά δικαιώματα και προχώρησε σε 8 απολύσεις τεχνικών μέσα σε μια μέρα, λίγο πριν τις γιορτές και σε μια εποχή που όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε πόσο δύσκολο έως αδύνατο είναι, να βρει κανείς δουλειά σήμερα. Οι άνθρωποι αυτοί ανήκαν πολλά χρόνια στην… «οικογένεια» του σταθμού και το ευχαριστώ ήταν να τους πετάξουν στον δρόμο καταδικάζοντάς τους στην ανέχεια.

Θυμίζουμε πως ο ΑΝΤ1 παρόλο που δεν έχει το περισσότερο εργατικό δυναμικό από τους άλλους σταθμούς, τα τελευταία πέντε χρόνια έχει απολύσει τους περισσότερους εργαζόμενους.
Συνάδελφοι! Να είστε σίγουροι πως δεν θα σταματήσουν εδώ. Οι απολύσεις θα συνεχιστούν και άλλοι συνάδελφοί μας θα πεταχτούν στο δρόμο.

Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν είναι να τους σταματήσουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!!!
Η κίνηση αυτή της διοίκησης του ΑΝΤ1 ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!!!

Η απάντησή μας θα είναι δυναμική και άμεση!!! Προειδοποιούμε την διοίκηση του σταθμού να σταματήσει ΤΩΡΑ τις απολύσεις και να επαναπροσλάβει αμέσως όλους τους απολυμένους.
Τόσα χρόνια δώσαμε ιδρώτα και αίμα για αυτή την δουλειά και τώρα στις πιο δύσκολες στιγμές που περνάμε εμείς και οι οικογένειές μας, μας πετάνε στο δρόμο!!!
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;;;;

Υ.Γ. Συνάδελφοι! Σας ενημερώνουμε πως για αρχή των κινητοποιήσεών μας θα πραγματοποιηθεί συνέλευση εργαζομένων τεχνικών του ΑΝΤ1. Θα ενημερωθείτε για τον τόπο και την ώρα.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
   

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media