Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Απρίλιος 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΣΠΥΡΕΑ

Αθήνα,  29 Απριλίου 2013
Αρ. Πρωτ:  1744


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον πρώην πρόεδρο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. Νίκο Σπυρέα, για την προσφορά του στον αγώνα που δίνει το σωματείο μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους τεχνικούς της ιδιωτικής τηλεόρασης, στην δύσκολη αυτή εποχή.  Ο Νίκος Σπυρέας υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους. Πάρα ταύτα είμαστε σίγουροι πως  θα συνεχίσουμε να τον έχουμε δίπλα μας, στους ακόμα πιο δύσκολους αγώνες που έρχονται καθώς ο δυναμισμός και η αγωνιστικότητά του έχει γίνει για όλους εμάς οδηγός για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μας!!!

 

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/4

Αθήνα,  22 Απριλίου 2013
Αρ. Πρωτ:  1742

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. σας καλεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του Καταστατικού της, σε Τακτική Γενική Συνέλευση με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Οικονομικός απολογισμός
2. Διοικητικός απολογισμός
3. Ενημέρωση για τις νεότερες εξελίξεις για μελλοντική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
4. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για κήρυξη απεργιών και στάσεων εργασίας στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και όποιων άλλων κρίνει σκόπιμο για όλα τα θέματα που αφορούν εργασιακά και ασφαλιστικά αιτήματα, υπογραφή ΣΣΕ, διασφάλιση θέσεων εργασίας

Για να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον μας με τις απόψεις σας είναι επιτακτική η παρουσία σας
την
Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 16:00

στον Συνεδριακό χώρο του ΚΥΒΕ Περιστερίου
 [Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού
(Γέφυρα Κολοκυνθού)]

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ Τ/Σ STAR

Αθήνα, 19 Απριλίου 2013          αρ. πρωτ: 1741
                                 ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ Τ/Σ STAR
Συνάδελφοι!
Τις τελευταίες μέρες η διοίκηση του Τ/Σ STAR κατάφερε να φέρει όλους τους εργαζόμενους στα… πρόθυρα της νευρικής κρίσης. Όλα ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα όταν η Διοίκηση σταμάτησε να χορηγεί τα ρεπό των τεχνικών που εργάζονται στις επίσημες αργίες. Είναι άλλος ένας θεσμικός όρος της Σ.Σ.Ε. που επιχείρησε να καταπατήσει το STAR καθώς ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει μετενέργεια στους θεσμικούς όρους της σύμβασής μας και μπορεί να καταργεί όποιον θέλει «εξ… ελευθεριότητος». (σ.σ. στο συγκεκριμένο σταθμό κανείς τεχνικός δεν έχει υπογράψει ατομική σύμβαση).
Μετά από αυτό η Ενωσή μας πραγματοποίησε στάση εργασίας την Πέμπτη 11-04-2013 από τις 13:00 μέχρι τις 17:00. Η συμμετοχή ήταν δυναμική και καθολική. Κανείς τεχνικός δεν εργάσθηκε. Οι δύο προγραμματισμένες ζωντανές εκπομπές του σταθμού βγήκαν στον αέρα σε επανάληψη. Αποτέλεσμα της στάσης αυτής ήταν η υπαναχώρηση της διοίκησης καθώς τα συγκεκριμένα ρεπό θα συνεχίσουν να δίδονται κανονικά.

Όμως τα προβλήματα στο STAR παραμένουν και είναι μεγάλα! Ο σταθμός επιχειρεί συρρίκνωση του τεχνικού τομέα καταργώντας βάρδιες σε όλα σχεδόν τα τμήματα υποβαθμίζοντας παράλληλα την εικόνα του τηλεοπτικού αέρα. Κατόπιν τούτου πραγματοποιήθηκαν δυο συναντήσεις μεταξύ της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. μαζί με αντιπροσωπεία εργαζομένων τεχνικών και της διοίκησης. Οι εξηγήσεις που μας δόθηκαν σε όλα αυτά είναι πως αυτή την στιγμή πραγματοποιείται  μια… δοκιμή  (!) και πως δεν υπάρχουν σκέψεις για απολύσεις ή για περαιτέρω μονομερείς μισθολογικές μειώσεις.
Η απάντηση της συνέλευσης των τεχνικών του STAR που ακολούθησε και που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε συμμετοχή και παλμό, δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από την παρακάτω:
• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
• ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ
• ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Κατόπιν τούτου η εργοδοσία επανήλθε «προσφέροντας» οικειοθελείς αποχωρήσεις με 4 μισθούς επιπλέον της νόμιμης αποζημίωσης συν 5.000 ευρώ μπόνους.
Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κατ αρχήν καλεί τους εργαζόμενους τεχνικούς του STAR να μην υποκύψουν σε τυχόν πιέσεις έμμεσες η άμεσες. Αν αυτές πραγματοποιηθούν πρέπει να το μάθουμε αμέσως καθώς για εμάς η πίεση προς την οικειοθελή αποχώρηση ισοδυναμεί με απόλυση!
Και κατά δεύτερον, την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση των τεχνικών του STAR που εκεί θα αποφασίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, όπως κάνουμε πάντα, τις μετέπειτα κινήσεις μας. 
Συνάδελφοι! Όπως και να έχει, οι εργαζόμενοι τεχνικοί του STAR ΔΗΛΩΣΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ!!!
Η αγωνιστικότητα και ο δυναμισμός των τεχνικών του STAR για την προάσπιση της ζωής τους ας γίνει φωτεινό παράδειγμα για όλους μας!!!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

NEA ΣΥΝΘΕΣΗ Δ.Σ.

Αθήνα, 18 Απριλίου  2013                                                                                  Αρ. Πρωτ: 1734

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ύστερα από την συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 ψηφίστηκε ομόφωνα η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιώργος Σκεπετζάκης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μανώλης Δαλετζάκης
ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γιώργος Αλιφέρης
ΤΑΜΙΑΣ: Ακριβή Κυρίκου
ΕΦΟΡΟΣ: Γιάννης Μανιάτης

ΜΕΛΗ:
Αντωνίου Κώστας
Νικολάου Αλέκος
Βλάχος Γιάννης
Μουτάφης Ανέστης


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ STAR

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ STAR ΑΠΟ ΩΡΑ 13.00 ΕΩΣ ΩΡΑ 17.00 ΣΗΜΕΡΑ 11/4/2013

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
• Υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. για τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης.
• Την μη περικοπή ρεπό ημερών ανάπαυσης στους εργαζομένους.
• Να μην προχωρήσει η Διοίκηση του σταθμού σε μη νόμιμες συμπτύξεις ειδικοτήτων που αφαιρούν εργασιακά καθήκοντα από τους εργαζόμενους και υπονομεύουν το εργασιακό τους μέλλον.

περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ STAR CHANNEL

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ STAR ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 9/4 ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ALPHA-ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

 

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media