Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιούνιος 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/6

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2013                          αρ. πρωτ:  1766

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Έχουν περάσει 7 μερόνυχτα από την αποφράδα εκείνη Τρίτη όπου ο πρώην υπάλληλος της ΕΡΤ και νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος, με μια πραξικοπηματική ενέργεια που ξεχείλιζε από μίσος και εμπάθεια προσπάθησε να κλείσει την κρατική ραδιοτηλεόραση και να στείλει στην ανεργία 2665 υπαλλήλους.

2665 ψυχές που προστίθενται στους 1.700.000 ανέργους αποτέλεσμα της πολιτικής του προηγούμενου αμερικανοαναθρεμμένου πρωθυπουργού και νυν τουρίστα αλλά και της τρικομματικής κυβέρνησης που έρχεται να συνεχίσει το… θεάρεστο έργο του.

Η αντίδραση όμως των σωματείων του τύπου, άλλων σωματείων και του απλού έλληνα πολίτη που από την πρώτη μέρα βρέθηκαν δίπλα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αποτελώντας μια ανθρώπινη ασπίδα μπροστά στο οποιοδήποτε κυβερνητικό σχέδιο ακραίων μέτρων εκκένωσης του κτιρίου αλλά και η συμπαράστασή τους, βοήθησαν τους συναδέλφους μας να κρατηθούν όρθιοι τις δύσκολες ώρες που πέρασαν.

Συνάδελφοι,
Τα σχέδια της κυβέρνησης δεν είναι απλά το κλείσιμο της ΕΡΤ.   Είναι η προσπάθεια που κάνουν να διαλύσουν το εργατικό κίνημα και να μεταθέσουν τη συλλογικότητα σε μονάδα και μέσα από τον τρόμο να μας μετατρέψουν σε εργαζόμενο κινέζικων προδιαγραφών.


Θα τους αφήσουμε;  Η ΕΝΩΣΗ ΛΕΕΙ ΟΧΙ
ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ «ΛΑΣΤΙΧΟ»
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ «ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ»
ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΡΑΣΤ ΤΗΣ DIGEA ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΕΚΠΕΜΨΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ 902

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Όλοι μαζί πετύχαμε μια μεγάλη νίκη.  Μια νίκη που παρά τα όποια λάθη έγιναν, καταφέραμε για 6 μέρες να σιγήσουν όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας εμποδίζοντας τα γνωστά παπαγαλάκια να ρίξουν τη χολή τους ενάντια σε μια ακόμα ομάδα εργαζομένων που προσπαθούν το αυτονόητο.  Το δικαίωμα στην εργασία.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ, ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ

ΥΓ.)
Έχοντας κάποιοι ξεγράψει την ΕΡΤ εκ των προτέρων, πρόβαλλαν, θρασύτατα κιόλας, τον τελευταίο αγώνα μπάσκετ καθώς και το σήμα της ΝΕΡΙΤ στον αέρα, παρανόμως.  Έπεται συνέχεια…

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ...

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΑΣ – ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ

περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ...

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ & ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΑΠΟ 06.00 ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16/6 ΕΩΣ 06.00 ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 17/6

περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ...

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ & ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΑΠΟ 06.00 ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 15/6 ΕΩΣ 06.00 ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16/6

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 12 Ιουνίου 2013

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να μετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη στις 11πμ έξω από την ΕΡΤ, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των σωματείων του χώρου των ΜΜΕ.

Συνεχίζουμε τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις προκηρύσσοντας νέα 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη στις 6πμ σε όλα τα ΜΜΕ, δημοτικά και ιδιωτικά (εφημερίδες, ραδιοτηλεοπτικά μέσα, Γενική Γραμματεία Τύπου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαδικτυακά μέσα και Γραφεία Τύπου).

Τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μπορούν να μεταδίδουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο ολιγόλεπτων ειδησεογραφικών δελτίων. Από την απεργία εξαιρούνται τα ραδιοτηλεοπτικά και ιντερνετικά μέσα, τα οποία αναμεταδίδουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που με παρακρατικού τύπου επιθέσεις κατέβασε πομπούς, έκοψε το ρεύμα και το διαδίκτυο, εμποδίζοντας την ομαλή μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ.
Καταδικάζουμε την απόπειρα της αστυνομίας να εισέλθει στο κτίριο της ΕΡΤ στην οδό Μουρούζη και την εκκένωση της ΕΤ3.
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την πρωτοφανή απόφαση της Digea να «ρίξει» το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού «902 Αριστερά στα FM», ενώ αναμετέδιδε το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν την απεργιακή κινητοποίηση, η οποία δεν αφορά μόνο το δικαίωμα στην εργασία των 2.700 εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά και στην ενημέρωση και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.
Εκφράζουμε συνολικά την αντίθεσή μας στη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορά φορείς του δημοσίου.

 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
 ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ


Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ 24ΩΡΗ

 

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/6 ΑΠΟ ΩΡΑ 06.00 ΜΕΧΡΙ ΩΡΑ 06.00 ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 13/6

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΤ

Αθήνα, 11 Ιουνίου  2013                                                                                   Αρ. Πρωτ: 1758


ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η τρικομματική συγκυβέρνηση των τριών μνημονίων  αποφάσισε αιφνιδίως να κλείσει οριστικά η δημόσια ραδιοτηλεόραση από τις 12 τα μεσάνυχτα απόψε.

Μιλούν για μεγάλες σπατάλες και έλλειψη αντικειμενικότητας στην πληροφόρηση.  Μάλλον αυτοκριτική θα κάνουν!

Μετά την γκάφα των αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ) και την κατάρρευση του χρηματιστηρίου, τώρα αυτή η απόφαση.

Προφανώς είναι σε πανικό.  Εμείς όμως όχι.  Παραμένουμε ενωμένοι και σας καλούμε όλους στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ το συντομότερο δυνατό.
Πρέπει να μείνει ανοιχτή η δημόσια ραδιοτηλεόραση για να περιγράφει λεπτό προς λεπτό την κατάρρευση της συγκυβέρνησης και το τέλος του πειράματος.

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥΣ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 11.6

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ Τ/Σ ΣΗΜΕΡΑ 11/6 ΑΠΟ ΩΡΑ 21.00 ΕΩΣ ΩΡΑ 01.00 ΤΗΣ 12/6-ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

περισσότερα

Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν - Ε Ρ Τ

 

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΟΛΟΙ  ΣΤΙΣ 18.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

 

 

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media