Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιούλιος 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27.7

                              Αθήνα, 27 Ιουλίου 2013

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
1 ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ…

Συνάδελφοι!

Ένα χρόνο μετά το τέλος της μετενέργειας της Συλλογικής μας σύμβασης και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων από την πλειοψηφία των τεχνικών των Ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, η κατάσταση στο χώρο μας δεν είναι ρόδινη όπως θέλανε να μας πείσουν οι  εργοδότες μας.
Οι ατομικές συμβάσεις εκτός από τις μειώσεις μισθών και τους δυσμενέστερους όρους στις συνθήκες εργασίας, έχουν φέρει και άλλες …παρενέργειες! Σε κάθε σταθμό ο καθένας σηκώνει το δικό του μπαϊράκι με αποκορύφωμα τον Τ/Σ ALPHA που δια στόματος της διευθύντριας προσωπικού δεν δέχεται ούτε καν συνάντηση με το προεδρείο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. παρά μόνο με τους εκπροσώπους του σταθμού κι ας έχουν ψηφιστεί μέσα από τις εκλογές της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. Ο απόλυτος παραλογισμός δηλαδή.

Το MEGA  συνεχίζει να τιμωρεί παραδειγματικά έξι εργαζόμενους που δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις με μεγαλύτερες μειώσεις μισθών από τους υπόλοιπους, παρά το γεγονός πως αυτές κρίθηκαν παράνομες από το Σ.ΕΠ.Ε. κατ υπόδειξη εγγράφου από το Υπουργείο Εργασίας.

Η «εργασιακή γαλέρα» του ΣΚΑΙ καλά κρατεί. Ο ιδιοκτήτης του σταθμού περιμένει πως και πως να γίνει κάποια απεργία την οποία σέβονται οι υπόλοιποι συνάδελφοι των άλλων καναλιών, για να ανεβάσει τα πενιχρά ποσοστά του. Οι απανωτές ατομικές συμβάσεις έφεραν απανωτές μειώσεις μισθών, αθρόες απολύσεις, εργαζόμενους πολυεργαλεία-ρόμποκοπ, παράνομη εργασία με  μπλοκάκια και πολλά άλλα. Όλα αυτά βέβαια με ευθύνη και εκείνων των εργαζόμενων που πίστεψαν πως με την λογική του «καλού παιδιού» στα μάτια της διοίκησης, εκείνη θα τους λυπηθεί και θα τους έχει στο απυρόβλητο.

Στον ΑΝΤ1 μετά την υπογραφή των ατομικών ήρθαν και οι απολύσεις.

Στον αντίποδα στον Τ\Σ STAR που εκεί δεν έχουν υπογραφεί ατομικές συμβάσεις, οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μονομερή μείωση μισθού και έχουν ήδη κινηθεί νομικά. Δέχθηκαν ακόμα και πρόταση από την διοίκηση να μετατραπεί το εξωτερικό συνεργείο σε υπόθεση ενός μόνο ανθρώπου (καμεραμάν-ηχολήπτης-Link) κάτι το οποίο βέβαια δεν έγινε δεκτό.

Στο ALTER η ιδιοκτησία προσπαθεί να ανοίξει το κανάλι με μισθούς…CONTRA, εκμεταλλευόμενη την ανέχεια των ηρωικών εργαζομένων που παραμένουν μέχρι τώρα στο σταθμό.

Το MAD από τη μια διοργανώνει πανάκριβες εκδηλώσεις (eurovision-βραβεία MAD) και από την  άλλη απολύει εργαζόμενους και χρωστάει δεδουλευμένα.

Όπως επίσης και το κανάλι του λαού, ο 902, που χρωστάει ακόμα και ένα μέρος από αποζημιώσεις απολυμένων καθώς και δεδουλευμένα.
Για να μην αναφερθούμε για το EXTRA 3 που αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο αφού είναι κανάλι που δουλεύει χωρίς… εργαζόμενους μιας και τους έχει απολύσει όλους και έχει «προσλάβει» άλλους με μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

Όσο αφορά την υπόθεση του Ο.ΜΕ.Δ., το στάδιο της μεσολάβησης ολοκληρώθηκε με την άρνηση της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. να συνεχίσει τις διαδικασίες με την δικαιολογία πως «δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες». Η απόφαση του μεσολαβητή είναι αναρτημένη στο site της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.  Όπως και να έχει η Ένωσή μας περιμένει την καθαρογραφή της απόφασης του Σ.τ.Ε. που θα μας επαναφέρει το δικαίωμα για την μονομερή μας προσφυγή στην διαιτησία.

…Και φυσικά τι να πει κανείς για το χουντικό τρόπο που η δοτική κυβέρνηση έκλεισε την Ε.Ρ.Τ. και πέταξε στο δρόμο μέσα σε λίγες ώρες χιλιάδες εργαζόμενους. Το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ που σχεδιάζουν είναι απλά η ένδειξη για την κατάντια που θα έχουν οι δημόσιοι οργανισμοί και η δουλεία που θα επικρατεί στις εργασιακές σχέσεις!!!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!
Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα media. Το Δ.Σ. είναι αποφασισμένο να κρατήσει τουλάχιστον τα κεκτημένα που έχουμε αποκομίσει με τους χρόνιους αγώνες μας.  Για να το πετύχουμε αυτό θέλουμε να έχουμε αρωγούς όλους εσάς και μόνο εσάς.  Ότι και να αποφασίσει το Δ.Σ. αν δεν έχει την βοήθεια, την συμπαράσταση και την αγωνιστικότητα των μελών του, αδυνατίζει ο αγώνας μας. Γι αυτό λοιπόν από Σεπτέμβρη οι αγώνες θα είναι διαρκείς δυναμικοί και πολύπλευροι!!!

ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ  ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΟΥΣ!!!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΑΣ

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ-ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ

περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 Η απόφαση της 11 ης Ιουνίου και η επιμονή έκτοτε της κυβέρνησης για εξαφάνιση της ΕΡΤ, αποκαλύπτουν έναν ευρύτερο σχεδιασμό και μια στρατηγική δραματικής συρρίκνωσης αν όχι εξαφάνισης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση αποφάσισε και διέταξε τη διάλυση της ΕΡΤ και στη θέση της προσπαθεί να δημιουργήσει ένα παράνομο, ψευδεπίγραφο, συρρικνωμένο μόρφωμα τηλεόρασης. Ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής, το περιεχόμενο του ν/σ για τη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ, αποκαλύπτουν ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός οδηγεί σε ακόμη ασφυκτικότερο έλεγχο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης από την εκάστοτε κυβέρνηση. Πρώτα και κύρια, ωστόσο, την απευθείας παράδοσή της στους μεγαλοεπιχειρηματίες-καναλάρχες: Με την εξαφάνιση της ΕΡΤ παραδίδεται ο έλεγχος και η εκμετάλλευση των συχνοτήτων στο μεγάλο κεφάλαιο στο χώρο των ΜΜΕ, στους μετόχους της DIGEA .

Τον τελευταίο μήνα φάνηκαν καθαρά αυτοί οι σχεδιασμοί: Την επιχείρηση «λουκέτου» στην ΕΡΤ διαδέχθηκε η παράνομη εκπομπή σήματος της ΝΕΡΙΤ μέσω της Digea . Ακολούθως και πάλι η Digea ανέλαβε να εκπέμψει το παράνομο κωμικοτραγικό πρόγραμμα της αποκαλούμενης « Δημόσιας Τηλεόρασης» και προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, η εκπομπή ξεκίνησε μέσα από ιδιωτικά στούντιο (πρώην Mega ) στην Παιανία.

Είναι καθαρό πλέον ότι η κυβέρνηση βιάζεται για το συνολικό και τελικό ξεκαθάρισμα με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκμετάλλευση ολόκληρου του φάσματος των συχνοτήτων, ολόκληρου του ψηφιακού χάρτη της χώρας από τους ιδιώτες-καναλάρχες της Digea , οι οποίοι θα διαθέτουν την παγκόσμια πρωτοτυπία να είναι ταυτόχρονα οι μοναδικοί «παραγωγοί» και «πάροχοι» του συνόλου του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος στη χώρα.

Ταυτόχρονα με την εξαφάνιση- συρρίκνωση της ΕΡΤ μοιραία η ανεκτίμητη περιουσία της, ο τεράστιος τεχνολογικός εξοπλισμός της ( HD , ψηφιακά μηχανήματα, πομποί κ.α.) θα παραδοθούν σε ιδιώτες.

Στο σημείο αυτό καταγγέλλουμε τη νέα εκτροπή της κυβέρνησης για μετάδοση του σήματος του μορφώματος της «ΔΤ» από αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης – Επικοινωνίας με τη χρήση οπτικής ίνας ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού και ιδιωτών εργαζομένων – εργολάβων. Η εκπεφρασμένη θέληση των εργαζομένων στη ΓΓΕΕ είναι δυναμική κινητοποίηση προκειμένου να σταματήσει η νέα αυθαιρεσία.

Απέναντι σε όλα αυτά, γίνεται πια ξεκάθαρο ότι ο συνεχιζόμενος αγώνας των συναδέλφων εργαζομένων της ΕΡΤ αφορά όλους τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά κανάλια. Και για έναν κρίσιμο λόγο επιπλέον: Αυτό που επιχειρείται να γίνει στην ΕΡΤ σημαίνει τον τελικό γύρο επίθεσης για την κατάργηση της μισθωτής εργασίας στο χώρο των ΜΜΕ, για την κατάπτωση κάθε εργασιακού δικαιώματος, για τη διαμόρφωση συνθηκών απόλυτης ομηρίας των εργαζομένων (τη θέση των συμβάσεων αορίστου χρόνου παίρνουν συμβάσεις έργου απροσδιόριστων όρων για ύψος απολαβών, ασφαλιστικά δικαιώματα κ.ο.κ.). Αυτό που γίνεται στην ΕΡΤ, το επόμενο διάστημα θα το πληρώσουν πολύ ακριβά όλοι οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά κανάλια, γι΄ αυτό είναι και δική τους υπόθεση.

Η εφιαλτική εικόνα μιας στρατιάς ανέργων δημοσιογράφων, τεχνικών, εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων της τηλεόρασης, να αναζητούν δουλειά με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση επιβεβαιώνει το γιατί οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά κανάλια πρωτοπορούν στην αγωνιστική κινητοποίηση.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οι ευθύνες των Ενώσεων του χώρου των ΜΜΕ, όπως και του ευρύτερου συνδικαλιστικού κινήματος, είναι μεγάλες για την κινητοποίηση των εργαζομένων ώστε να ανατραπούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί.

Οι Ενώσεις του τύπου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρες απεργίες στα ιδιωτικά κανάλια-μετόχους της Digea (Αλφα, ΑΝΤ1, Mega , Μακεδονία, ΣΚΑΙ και STAR ) αρχής γενομένης από αύριο Παρασκευή, 19 Ιουλίου, ημέρα τελικής συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή του ν/σ για την ΝΕΡΙΤ.

Ο απεργιακός αγώνας που ξεκινά από αύριο θα έχει διάρκεια, καθώς είναι διαρκής η απαίτηση να αποδείξουμε ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν είναι μόνοι τους.

 ΤA ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

περισσότερα

LIVE

{PHP:ert.php}

περισσότερα

4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΜΜΕ

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού  Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) αποφάσισαν τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, δημόσια και ιδιωτικά, στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για την Τρίτη 16 Ιουλίου, με 4ωρη στάση εργασίας την ίδια μέρα, από τις 10:00 έως τις 14:00, σε όλη τη χώρα.
Από την 4ωρη στάση εργασίας εξαιρούνται οι εντεταλμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί για την κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων και οι ηρωικά αγωνιζόμενοι συνάδελφοί μας στην ΕΡΤ.

Οι τρεις Ομοσπονδίες καλούν όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε όλες τις άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Καλούν επίσης όλα τα ενημερωτικά Μέσα να προβάλουν τους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων, όπως οφείλουν με βάση τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Η απεργία γίνεται γιατί οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

Οι τρεις Ομοσπονδίες διακηρύσσουμε για άλλη μια φορά ότι μένουμε αταλάντευτοι, ανυποχώρητοι και σε μαχητική ετοιμότητα για την ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών, για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων, τη διασφάλιση βιωσιμότητας των ασφαλιστικών Ταμείων μας, την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο, της εργασιακής ανασφάλειας και της δραματικής κατάστασης που βιώνουν οι συνταξιούχοι, με τις απάνθρωπες περικοπές των συντάξεων, όπως και για την υπεράσπιση του κράτους πρόνοιας, για την υγεία, την εκπαίδευση, το νερό, τις συγκοινωνίες και την κοινωνική ασφάλιση.
Διακηρύσσουμε, επίσης, την καθολική στήριξή μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ για την επαναλειτουργία της με όλους τους εργαζόμενους, ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε ρύθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε κυβερνητική τηλεπειρατεία και θα την αντιμετωπίσουμε με όλα τα αγωνιστικά και απεργιακά μέσα, με βάση το σύνταγμα και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και όλων των εργαζομένων.

 
Τα Διοικητικά Συμβούλια

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media