Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Μάρτιος 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕΚΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΑΣ

Δελτίο Τύπου

ΤΟ  ΑΡΘΡΟ  1  ΤΟΥ ν.358/1976, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ, ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ.

Σε μια πρόταση με  6 λέξεις  και 3 αριθμούς μέσα στον οχετό του Πολυνομοσχεδίου,  αυτή η κυβέρνηση διαλύει τον Ελληνικό Κινηματογράφο και την Τηλεόραση.

Σε αυτή την  πρόταση αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός του Υπουργείου Πολιτισμού και η αδιαφορία του Υπουργού Πολιτισμού να προασπίσει και να χειριστεί τα ζητήματα του πολιτισμού .

Επι 4 μήνες μετά απο συνεχείς επαφές με το Υπουργείο και τους εκπροσώπους του Υπουργού Πολιτισμού, όπου ο ίδιος έλαμψε δια της απουσίας του από όλες τις συναντήσεις μας, μεταφέροντας τις αρμοδιότητές του στους υφισταμένους του, πήραμε την σαφή διαβεβαιώση ότι ο Υπουργός Πολιτισμού  δεν θα συνυπογράψει τις εισηγήσεις του Υπουργείου Οικονομικών για την υποβάθμιση του οπτικοακουστικού χώρου που εντέχνως προσπαθούσε το Υπουργείο Οικονομικών να περάσει σαν τάχα επιταγή της Τρόικα, καθώς επίσης και την ρητή διαβεβαίωση από μέρους τους ότι θα είναι πάντα στο πλάι της παιδείας,της εκπαίδευσης  και της αναβάθμισης  του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης.

 Έρχονται τώρα με 1 γραμμή να παίξουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων, τεχνικών και δημιουργών, και για ακόμα μια φορά  να φανείξεκάθαρα σε όλο το μεγαλείο της η διαπλοκή με τους καναλάρχες και τους εκτελεστές παραγωγής καθώς και η πρόθεσή τους για την δημιουργία του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ, προσφέροντάς τους φτηνό ανειδίκευτο προσωπικό και καταργώντας ειδικότητες που συνδεόνται άμεσα με την ποιότητα  παραγωγής του οπτικοακουστικού έργου.

Το άρθρο 1 του ν.358/1976 που μέσα από αυτό αναγνωρίζονται οι ειδικότητες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση, κατακτήθηκε με αγώνες των ανθρώπων του χώρου μας που οραματίστηκαν μια τηλεόραση και έναν Ελληνικό Κινηματογράφο εφάμιλλου του Ευρωπαικού και του Αμερικάνικου, θέτοντας βάσεις και αρχές.

Το Ελληνικό κράτος και αυτή η Κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί ακόμα και το αυτονόητο για μια υγειή  ανάπτυξη στον χώρο του Πολιτισμού.

Ελπίζουμε και προσπαθούμε για την επανεκίνηση της Δημοκρατίας ,οραματιζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον.

                                              

                                                                           ΕΤΕΚΤ-ΟΤ

 

περισσότερα

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ 06.00 ΤΗΣ 30/3 - ΩΡΑ 06.00 ΤΗΣ 31/3

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 30/3 ΑΠΟ ΩΡΑ 06.00 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΩΡΑ 06.00 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 31/3 ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ ΩΡΑ 15:00 - 22:00

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2014                                                                                   Αρ. Πρωτ: 1835

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κηρύσσει   στάση εργασίας

για σήμερα Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 από ώρα 15:00 έως και ώρα 22:00 της ίδιας μέρας (Σάββατο 29 Μαρτίου 2014) για όλους τους τεχνικούς που απασχολούνται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας

 

Καλούμε όλους τους τεχνικούς να μετάσχουν δυναμικά

 

Απαιτούμε:

 

  • Την άμεση και πλήρη διασφάλιση με παρέμβαση και της εργατικής και της εργοδοτικής πλευράς της συνέχισης  του νόμιμου καθεστώτος  απονομής  των αδειών άσκησης επαγγέλματος των τεχνικών τηλεόρασης

     

  • Τη συντονισμένη απόκρουση  του Σχεδίου νομοθετικής ρύθμισης που υπονομεύει εργασιακά δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων τεχνικών -  μελών του Σωματείου  μας

     

    για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ 30.3

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2014                                                                                               αρ. πρωτ: 1834

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συνάδελφοι!

 Την στιγμή κατά την οποία βρισκόμασταν σε διαδικασία συζήτησης με το Υπουργείο Πολιτισμού, η κυβέρνηση με μια αιφνιδιαστική κίνηση, υλοποιώντας απαιτήσεις χαμηλόβαθμων στελεχών της τρόικας και εργοδοτικών οργανώσεων, μέσα από το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή στη βουλή, καταργεί τις άδειες άσκησης επαγγέλματος.

 Μέσα στα πλαίσια της πλήρης ισοπέδωσης των εργατικών δικαιωμάτων στην χώρα μας, λίγο τους ενδιαφέρει πως το δικό μας επάγγελμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ!!! ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ!!!

 Αυτό προκύπτει μάλιστα από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που το επιβεβαιώνει! Την γνωμοδότηση αυτή η Ένωσή μας την έχει καταθέσει σε όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα αλλά από ό,τι φαίνεται, όταν πρόκειται να ικανοποιηθούν οι ορέξεις κάποιων… «εκλεκτών» , το κράτος γράφει στα… παλιά του τα παπούτσια, το ίδιο το κράτος!!!

 Η κατάργηση των αδειών μας λίγο πολύ σημαίνει την κατάργηση των ειδικοτήτων μας, την μετατροπή μας σε εργαζόμενους «πολυεργαλεία» που αυτό συνεπάγεται απολύσεις, φθηνό και ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό για τους εργοδότες μας.

 Συνάδελφοι!

 Μέσα στις επόμενες ώρες θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις και δράσεις που επιβάλλεται να συμμετέχουμε ΟΛΟΙ!!!  Αφού μας καταργούν αυτοί θα τους καταργήσουμε και εμείς!

 ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ!!!

 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    

περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ M E G A

Αθήνα, 27 Μαρτίου  2014                                                                                Αρ. Πρωτ: 1831

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ MEGA

 Συνάδελφοι,

Μέλη μας και μη,

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 31/3 ΚΑΙ ΩΡΑ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

(CAFÉ G)

ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

 Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

 για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΑΣΟ ΑΒΡΑΤΟΓΛΟΥ

ΤΑΣΟ ΑΒΡΑΤΟΓΛΟΥ

ΑΠΟ ΄ΚΕΙ ΨΗΛΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ

ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

...   ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ   ...

αύριο Πέμπτη και ώρα 15:00 στο κοιμητήριο της Ν. Σμύρνης

περισσότερα

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ STAR ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/3

Αθήνα, 19 Μαρτίου 2014                                                                                               αρ. πρωτ: 1829

 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ STAR 

Συνάδελφοι,

Μέλη μας και μη,

  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ

ΑΥΡΙΟ  ΠΕΜΠΤΗ 20/3 ΚΑΙ ΩΡΑ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ STUDIO A

 

H ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ STAR ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "Φ-Μ LIVE"

Αθήνα, 18 Μαρτίου 2014                                                                                                                                                       αρ. πρωτ: 1827

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ STAR ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «Φ-Μ LIVE»

Συνάδελφοι! 

Το τεχνικό προσωπικό του STAR μετά από δυο εθελούσιες εξόδους έχει συρρικνωθεί αρκετά και μετά την έναρξη καινούριου προγράμματος οι τεχνικοί του σταθμού δουλεύουν πολλές ώρες και μάλιστα πολλές φορές πάνω από τα όρια της αντοχής τους.

Την περασμένη εβδομάδα η εκπομπή του STAR «Φ-Μ LIVE» ζήτησε από την τεχνική διεύθυνση του σταθμού να προγραμματιστεί  εγγραφή  της εκπομπής με σκοπό να προβληθεί άλλη ημέρα. Αυτό σήμαινε αυτόματα πως κάποιοι τεχνικοί θα έπρεπε να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες καθώς θα ήταν αναγκασμένοι να εργαστούν έως και 8 ώρες συνεχόμενου ζωντανού προγράμματος στον αέρα. Ο τεχνικός διευθυντής, κύριος Διαλεκτόπουλος, προγραμμάτισε την εγγραφή παρ’ όλες τις αιτιάσεις και τις διαμαρτυρίες των τεχνικών. Η πρότασή μας να γίνει η εγγραφή το Σαββατοκύριακο απορρίφτηκε καθώς θα έπρεπε να πληρωθούν υπερωρίες. Προφανώς τα χρήματα για τον κύριο αυτόν είναι πιο σημαντικά από την υγεία των τεχνικών του. Η κατάσταση κόντεψε να ξεφύγει καθώς μετά από την αδιάλλακτη στάση της τεχνικής διεύθυνσης υπήρχαν σκέψεις και φωνές για στάση εργασίας την ώρα της εγγραφής της εκπομπής, που συμπτωματικά έπεφτε πάνω και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού!!!

Μετά από όλα αυτά η Ένωσή μας αποφάσισε να … αντικαταστήσει τον ρόλο που έχει ο κύριος Διαλεκτόπουλος και μίλησε στον αρχισυντάκτη της εκπομπής, τον κύριο Νικόλα Τουρουντού. Χρειάστηκαν μόλις τρία λεπτά για να καταλάβει το πρόβλημά μας και να ακυρωθεί η προγραμματισμένη εγγραφή.

Οι τεχνικοί του STAR μέσα από την Ένωσή μας, θέλουν να ευχαριστήσουν τον κύριο Τουρουντού αλλά και τους παρουσιαστές κύριο Φώτη Σεργουλόπουλο και κυρία Μαρία Μπακοδήμου, όπως και όλους τους συντελεστές της εκπομπής που αν μη τι άλλο, έδειξαν κατανόηση και απέδειξαν πως μας βλέπουν ως ανθρώπους και συνεργάτες και όχι ως …απλά μαθηματικά νούμερα, όπως ο κύριος Διαλεκτόπουλος. Εμείς από την μεριά μας τους διαβεβαιώνουμε πως θα συνεχίζουμε να είμαστε αρωγοί και να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την εκπομπή. Θεωρούμε επιβεβλημένο να εκφράσει και ο τεχνικός διευθυντής τις ευχαριστίες του προς τους ανθρώπους αυτούς, διότι η κινητοποίηση που με την στάση του ο ίδιος προώθησε,  απεφεύχθη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Και άντε μετά να εξηγούσε στην διοίκηση το πώς και το γιατί.  Και επειδή:

-  Τον κύριο αυτόν τον θυμόμαστε όταν η διοίκηση αποφάσισε την εφαρμογή των μονομελών συνεργείων να  κυκλοφορεί στους διαδρόμους με ένα χαρτί στο χέρι που έλεγε πόσο ελαφρότερες(!!!) ήταν οι καινούριες κάμερες, προσπαθώντας να πείσει τους εργαζόμενους να μην ακολουθήσουν τις κινητοποιήσεις μας.

-   Τον είδαμε πάλι στις απεργίες για την Συλλογική μας σύμβαση να μας τονίζει τρομαγμένος πως αν συνεχίσουμε θα… κλείσει το κανάλι.

-   Μας τρέλανε όλους όταν μετά τις εθελούσιες, έπρεπε να γίνουν μετακινήσεις στις ειδικότητες και ενώ υπήρχαν δύο τεχνικοί που ο ένας ενδιαφερόταν να μεταφερθεί στα εξωτερικά συνεργεία και ο άλλος στα μοντάζ, τους έστειλε ακριβώς αντίθετα!!!

-  Τον… θαυμάσαμε να μας βγάζει σχεδιαγράμματα θέλοντας να μας αποδείξει πως οι 6 ή σε άλλες περιπτώσεις 8 ώρες αέρα που βγάζουν καθημερινώς οι οπερατέρ στούντιο είναι …κάτι φυσιολογικό!!!

Και τέλος πάντων επειδή η Ένωσή μας δεν δύναται  να απασχολείτε με τα καπρίτσια και την ανεκδιήγητες κινήσεις ενός τεχνικού διευθυντή καθώς υπάρχουν τεράστια προβλήματα στον κλάδο μας που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ενημερώνουμε την διοίκηση πως για εμάς ο κύριος Διαλεκτόπουλος απλά δεν υπάρχει! Δεν τον αναγνωρίζουμε πλέον και οποιαδήποτε προβλήματα έχουμε θα απευθυνόμαστε κατευθείαν στους ανθρώπους της διοίκησης.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11/3 ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ

Αθήνα, 10 Μαρτίου 2014                                                                                       αρ. πρωτ:  1826

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ που συμπληρώνουν 9 μήνες αγώνα.

 Καλούμαστε την ΤΡΙΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 6 μ.μ. στο ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ

να συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους μας ενώνοντας τις φωνές μας, τις δυνάμεις μας, τις διαφορές μας, σε έναν κοινό αγώνα για να σπάσουμε το «μαύρο» που επιβάλουν στις ζωές μας, σε συλλαλητήριο ενάντια στην εκτρωματική ραδιοτηλεόραση του Παντελή Καψή και των κολλητών, της κυβέρνησης των μνημονίων και των ΜΑΤ.

 ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

 για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media