Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Απρίλιος 2014

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ


Αθήνα, 25 Απριλίου 2014


Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμα προϊόντα προς ενοικίαση…


Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καταγγέλλει την ύπαρξη και δράση των «δουλεμπορικών» γραφείων ενοικίασης εργαζομένων, στις επιχειρήσεις «Εκτυπώσεις ΙΡΙΣ»,  «Πρακτορείο Τύπου Άργος» και  «Πρακτορείο Τύπου Ευρώπη».  Οι διοικήσεις αυτών των επιχειρήσεων (ιδιοκτησίας Μπόμπολα,Ψυχάρη,Αλαφούζου), χρησιμοποιούν εργάτες μέσω εργολάβων, με άθλιες συμβάσεις μίας ημέρας, χωρίς δικαιώματα και με το φόβο ότι αν αντιδράσουν για το οτιδήποτε να μην έχουν μεροκάματο την επόμενη φορά. Μέσω εργολάβων παρακάμπτονται τα συλλογικά δικαιώματα που προκύπτουν από τις ΣΣΕ και προσφέρονται φτηνά εργατικά και σε πολλές περιπτώσεις ανειδίκευτα χέρια. Με αυτό τον τρόπο, ανοίγουν το δρόμο για να γενικευτεί αυτού του τύπου η εργασία και σε άλλες ειδικότητες που ισχύουν ως τώρα, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων.
 Η νομιμοποίηση των «δουλεμπορικών γραφείων», έρχεται ως προϊόν επιλογής της παρούσας αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ειδικά στις σημερινές συνθήκες αξιοποιώντας την κρίση, δίνουν στους εργοδότες τη δυνατότητα να καταπατούν ότι με κόπο, θυσίες και αίμα κατέκτησαν οι εργαζόμενοι, κάνοντάς τους σύγχρονους σκλάβους στον 21ο αιώνα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι αυτοί, σιγοντάρουν την ενοικιαζόμενη εργασία, ακριβώς γιατί έτσι εννοούν την «ανάπτυξη» που επικαλούνται.
Οι πολιτικές αυτές οδήγησαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε ανεργία και εξαθλίωση ώστε να μπορούν σήμερα οι κάθε εργολάβοι να αυτοπροβάλλονται ως «σωτήρες» για τον κάθε εργαζόμενο που κάτω από την πίεση για επιβίωση για αυτόν και την οικογένειά του δέχεται τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί.
      Οι Ενώσεις στο χώρο του τύπου και όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, σε δύσκολες συνθήκες στο παρελθόν δώσαμε σκληρές μάχες για να κατακτήσουμε όλα όσα που με τη βία παίρνουν πίσω σήμερα οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους. Τώρα που ζούμε και πάλι αντίστοιχη επίθεση, πρέπει και πάλι να οργανώσουμε τον αγώνα μας όπως γνωρίζουμε.
      Οι διευθύνσεις των  επιχειρήσεων «Εκτυπώσεις ΙΡΙΣ», «Πρακτορείo Τύπου Άργος» και «Πρακτορείo Τύπου Ευρώπη», και οι διάφοροι εργολάβοι (όπως κι αν αποκαλούνται) πρέπει να πάρουν σοβαρά υπ όψιν τους ότι απέναντι σε αυτή την αντεργατική τους επιλογή θα συναντήσουν όλες τις ενώσεις του Τύπου!
 Καλούμε τις διευθύνσεις των  επιχειρήσεων «Εκτυπώσεις ΙΡΙΣ»  «Πρακτορείo Τύπου Άργος και Πρακτορείo Τύπου Ευρώπη»:
1.      Να ασφαλίσουν όλους τους εργαζόμενους ως μόνιμο προσωπικό με σύμβαση αορίστου χρόνου.
2.      Να αμείβουν όλους τους εργαζόμενους με βάση τις τελευταίες κλαδικές  συλλογικές συμβάσεις.
3.      Να διακοπεί οποιαδήποτε σχέση με τα «δουλεμπορικά» γραφεία.         
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο σύνολό τους, μόνιμους και έκτακτους, να δυναμώσουν την πάλη για δουλειά με δικαιώματα ενάντια στα σύγχρονα «σκλαβοπάζαρα» που θέλουν οι εργοδότες!


Τα Δ.Σ. των Συνεργαζόμενων Ενώσεων

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ Ρ/Σ "SFERA" ΚΑΙ "DERTI"

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ


Αθήνα, 25 Απριλίου 2014


  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
ΣΤΟΥΣ Ρ/Σ SFERA&DERTI
ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΝΝΕΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ

Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καταγγέλλουμε την προκλητική κι ανάλγητη στάση της εργοδοσίας στους ραδιοσταθμούς SFERA και DERTI καθώς  επέλεξε τις ημέρες του Πάσχα για να προβεί στην απόλυση του συνόλου σχεδόν των τεχνικών που εργάζονταν στους ραδιοσταθμούς(εννέα από τους ένδεκα). Οι απολύσεις των συναδέλφων, οι  οποίες καταγγέλθηκαν ως παράνομες και καταχρηστικές στο ΣΕΠΕ,  ήρθαν ως «απάντηση» στην άρνηση των συναδέλφων να δεχθούν την πρόταση-τελεσίγραφο περικοπής μισθών κατά 30% και όλων των θεσμικών δικαιωμάτων των τεχνικών ή να απολυθούν.
Το εκβιαστικό δίλημμα για να δεχτούν οι συνάδελφοι τις μειώσεις αποδοχών παρουσιάστηκε –όπως συνήθως γίνεται-με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εταιρία καθώς και τα χρέη που παρελήφθησαν από την προηγούμενη ιδιοκτησία. Η κίνηση αυτή, φαίνεται ότι  ήταν καλά προμελετημένη, δεδομένου ότι η εν λόγω διοίκηση τους τελευταίους μήνες, παρά τα οικονομικά προβλήματα τα οποία επικαλείται, είχε προβεί σε αθρόες προσλήψεις νέων και άπειρων τεχνικών, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, υπό τη μορφή εκπαιδευομένων.
Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ δηλώνοντας για άλλη μια φορά ότι η μόνη ασπίδα μας ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία είναι η συλλογική δράση και ενότητα του κλάδου:
• Χαιρετίζει την στάση των συναδέλφων στους ραδιοσταθμούς SFERA και DERTI όπου όχι μόνο δε δέχτηκαν τις μειώσεις, αλλά χωρίς να υπογράψουν τις απολύσεις, δίνουν τη μάχη για δουλειά με δικαιώματα.
• Διαμαρτύρεται με τον πιο έντονο τρόπο για παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη των εργαζομένων τεχνικών ραδιοφωνίας, που αφήνουν για άλλη  μια φορά  να φανεί ξεκάθαρα σε όλο το μεγαλείο της η διαπλοκή της εργοδοσίας με την κυβέρνηση, προσφέροντας φτηνό ανειδίκευτο προσωπικό και καταργώντας ειδικότητες που συνδέονται άμεσα με την ποιότητα  παραγωγής του οπτικοακουστικού έργου.
• Απευθύνει ερώτημα προς κάθε κατεύθυνση και αρμόδια αρχή για το πώς εξακολουθούν να λειτουργούν οι συγκεκριμένοι ραδιοσταθμοί  με σοβαρά ελλείμματα –μετά τις απολύσεις των τεχνικών- όχι μόνο στην ποιότητα του παραγόμενου ραδιοφωνικού έργου, αλλά και στην ίδια την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς οι ραδιοσταθμοί λειτουργούν χωρίς το απαιτούμενο νόμιμο σύστημα και άδεια πυρασφάλειας,  θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την ζωή των συναδέλφων μας.
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ στέκεται στο πλευρό των απολυμένων τεχνικών και θα παλέψει με κάθε νόμιμο μέσο για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.


Τα Δ.Σ. των Συνεργαζόμενων Ενώσεων

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ"

Αθήνα, 7 Απριλίου 2014               αρ. πρωτ: 1840

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (που διαβάστηκε στην εκπομπή «αλ τσαντίρι νιουζ»)

Εμείς οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης είμαστε ένας από τους πολλούς κλάδους εργαζομένων που επλήγησαν από το τελευταίο πολυνομοσχέδιο-μνημόνιο καθώς μέσω αυτού καταργήθηκαν οι άδειες ασκήσεως που υπήρχαν σε τηλεόραση και κινηματογράφο.
Το επάγγελμα του τεχνικού είναι απόλυτα εξειδικευμένο και χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να το εξασκήσει κανείς. Γι αυτό τον λόγο διδάσκεται σε εξειδικευμένες σχολές και Πανεπιστήμια. Είναι πέρα για πέρα ανοιχτό καθώς οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να το σπουδάσει και να το ακολουθήσει.  Η άδεια ασκήσεως ήταν ουσιαστικά η πιστοποίηση που έδινε το Υπουργείο Πολιτισμού σε ανθρώπους που έβγαζαν σχολές και σε πτυχιούχους.  Η κατάργηση των αδειών σημαίνει αυτόματα την ισοπέδωση-κατάργηση και των τίτλων σπουδών.  Δεν υπάρχει λόγος πια ο κόσμος να στέλνει τα παιδιά του να σπουδάζουν αφού ούτως ή άλλως αν ακολουθήσουν το επάγγελμα θα προσληφθούν ως ανειδίκευτοι εργάτες.

Εδώ και πολλούς μήνες τα σωματεία τεχνικών σε τηλεόραση και κινηματογράφο βρίσκονταν σε επαφές με τον κ. Καρακατσάνη  Διευθυντή του γραφείου του υπουργού, καθώς ο ίδιος ο υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος ουδέποτε καταδέχθηκε να μας δει και να μας ακούσει. Τα τελευταία τους λόγια ήταν πως δεν θα υπογραφεί τίποτα αν δεν ενημερωθούμε!   Πράγματι!   Δεν υπέγραψε μόνο ο υπουργός αλλά και σύσσωμη η κυβέρνηση φορώντας τον μανδύα της τρόικας και έχοντας υποβολέα εργοδοτικές οργανώσεις.  Τέτοιο εμπαιγμό και κοροϊδία το σωματείο έχει να δει από την ίδρυσή του.

Η άδεια ασκήσεως τεχνικού σε τηλεόραση και κινηματογράφο θεσπίστηκε σε ένα άρθρο νόμου το 1976.  Χρονιά που η χώρα μας έβγαινε από τα πέτρινα χρόνια της δικτατορίας και που άρχισαν να ανασαίνουν ξανά οι θεσμοί και οι αξίες.  Το 2014 όμως,  χρονιά που η Ελλάδα ζει την παράνοια και την βαρβαρότητα των μνημονίων, οι αξίες και οι γνώσεις φαίνεται πως  πρέπει να καταργηθούν!!!   Κάνουν κακό στην Ελληνική οικονομία, κάνουν κακό στο κοινωνικό σύνολο, κάνουν κακό στον πολιτισμό και στην αφύπνιση συνειδήσεων!!
Αλλά ξεχάσαμε κάτι σημαντικό!
Κάνουν καλό στη δημιουργία και εκμετάλλευση φτηνών εργατικών χεριών!!! Το κόστος ενός ανειδίκευτου εργάτη είναι σαφώς πιο χαμηλό από ενός εξειδικευμένου!  Τι κι αν είναι εξειδικευμένη η δουλειά του;  Μικρή σημασία έχει!!!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9/4/2014

Αθήνα, 9 Απριλίου 2014                                                                                  Αρ. Πρωτ:  1841

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. χαιρετίζει την μεγάλη διαδήλωση των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. η οποία κατέληξε έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού και μετασχηματίστηκε σε παράσταση διαμαρτυρίας, της ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.), της Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε., ενώσεων του διασωματειακού και του μαχητικού συντονιστικού των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών.

Κάτω από το Υπουργείο Πολιτισμού φωνάξαμε συνθήματα εναντίον της κατάργησης των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος των τεχνικών της τηλεόρασης και του κινηματόγραφου που πέρασε τελευταία στιγμή μέσα στο πολυνομοσχέδιο  παρ όλες τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου που είχαμε από ιθύνοντες του Υπουργείου Πολιτισμού.
Αυτό σημαίνει ότι στην ουσία καταργούν τα επαγγέλματά μας στο βωμό μιας λογικής κιμαδομηχανής και φτηνής εργασίας που αποτελεί χρόνιο αίτημα των καναλαρχών της διαπλοκής.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μας και οι υπόλοιποι πρόεδροι των ενώσεων συναντήσαμε τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού κύριο Καρακατσάνη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ραντεβού με τον Υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο, μέσα στην επόμενη εβδομάδα τονίζοντας και ξεκαθαρίζοντάς μας ότι η κατάργηση των αδειών είναι αντίθετο της θέλησης  του Υπουργείου και ότι επισπεύδον Υπουργείο είναι το Οικονομικών.

Αναμένοντας μέσα στην επόμενη εβδομάδα τη συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποστείλουμε την αγωνιστικότητα μας μέχρι την τελική δικαίωση που θα είναι η επαναφορά για όλες τις ειδικότητες των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. της Ε.Τ.Ε.Ρ. της Ε.Φ.Ε. και βέβαια των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που δίνουν πολύμηνο αγώνα απαιτώντας την επιστροφή στην εργασία τους, που δείξανε εμπράκτως την αλληλεγγύη τους σήμερα στην Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ


Αθήνα, 7 Απριλίου 2014


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ, ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ


Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της αυριανής εξαγγελθείσας 24ωρης απεργίας  από τις 06.00 π.μ. της Τρίτης, 8 Απριλίου έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 9 Απριλίου, στα ΜΜΕ όλης της χώρας διαμηνύει για άλλη μια φορά την σθεναρή και ενωτική απόφαση του κλάδου για αδιαπραγμάτευτο αγώνα και καθολική αντίδραση ενάντια στα νέα αιματηρά μέτρα που κυριολεκτικά σφαγιάζουν τις εργασιακές κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας.


Τελευταίο κρούσμα της ισοπεδωτικής επιχείρησης της κυβέρνησης  στο πλαίσιο της πλήρους απορρύθμισης  όλων των εργασιακών σχέσεων ήταν και η κατάργηση των αδειών άσκησης επαγγέλματος των τεχνικών τηλεόρασης, μέτρο που  γυρνά τους συναδέλφους της τηλεόρασης, όπως άλλωστε έχει κάνει και με όλους τους εργαζόμενους, πολλά χρόνια πίσω και καταλύει τα δικαιώματά τους, πιστή στις εργοδοτικές επιταγές και στα κελεύσματα της τρόικας.


Η κατάργηση των αδειών επαγγέλματος ουσιαστικά σημαίνει την κατάργηση των ειδικοτήτων των συναδέλφων και την μετατροπή τους σε εργαζόμενους «πολυεργαλεία», γεγονός που  συνεπάγεται κι άλλες  απολύσεις και φθηνό και ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό για τους εργοδότες μας.


Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο τα νέα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη των εργαζομένων τεχνικών τηλεόρασης, που αφήνουν για άλλη  μια φορά  να φανεί ξεκάθαρα σε όλο το μεγαλείο της η διαπλοκή με τους καναλάρχες και τους εκτελεστές παραγωγής, προσφέροντάς τους φτηνό ανειδίκευτο προσωπικό και καταργώντας ειδικότητες που συνδεόνται άμεσα με την ποιότητα  παραγωγής του οπτικοακουστικού έργου.
Το άρθρο 1 του ν.358/1976, εξάλλου, που μέσα από αυτό αναγνωρίζονται οι ειδικότητες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση, κατακτήθηκε με αγώνες των ανθρώπων του χώρου που οραματίστηκαν μια αξιοπρεπή, ποιοτική κι ελεύθερη τηλεόραση, θέτοντας συγκεκριμένες βάσεις και αρχές.


Η  απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση επικουρικών συντάξεων, η κατάργηση τριετιών, η επέκταση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων , η κατάργηση των αδειών επαγγέλματος -  μέτρα που μοιάζουν να μην έχουν τέλος –μας γυρίζουν πίσω σε έναν εργασιακό εφιαλτικό μεσαίωνα όπου ο εργαζόμενος είναι απλά μια αναλώσιμη κι ασήμαντη μονάδα.

 
Στο παραπάνω πλαίσιο η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων καλεί για άλλη μια φορά  όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην 24ωρη απεργία της Τρίτης 8 /4/2014 και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα)


 Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.
  Ζητούμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της Ενημέρωσης.


Τα Δ.Σ. των Συνεργαζόμενων Ενώσεων

περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΜΕ 8.4

Αθήνα, 7 Απριλίου 2014                                                                                                αρ. πρωτ: 1839
 
ΓΕΝΙΚΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ
την Τρίτη 8 Απριλίου 2014
 
Απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι
έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ
Ακαδημίας 20

 
Αμέσως μετά την συγκέντρωση του διασωματειακού στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, όλοι μαζί θα μεταβούμε στο Υπουργείο Πολιτισμού για να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάργηση των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος.
 
Επίσης σας ενημερώνουμε πως μετά από αίτηση της παραγωγής του κυρίου Λάκη Λαζόπουλου, το Δ.Σ. της Ένωσής μας αποφάσισε, στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 8-4-2014, να δοθεί εξαίρεση για τους τεχνικούς που εργάζονται στην εκπομπή «Αλ τσαντίρι». Ο κύριος Λαζόπουλος μέσα από την εκπομπή του θα αναφερθεί στην κατάργηση των αδειών μας.
 
  
για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 8/4 ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 4 Απριλίου 2014

 ΓΕΝΙΚΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ

την Τρίτη 8 Απριλίου 2014

(Απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ – Ακαδημίας 20)

 

Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιούμε 24ωρη απεργίααπό τις 06.00 π.μ. της Τρίτης, 8 Απριλίου έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 9 Απριλίου, σε όλη τη χώρα .

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ενάντια στα νέα σαρωτικά αντεργατικά μέτρα σε μια συντονισμένη εκ μέρους της τρόικας, της κυβέρνησης και της εργοδοσίας ισοπεδωτική επιχείρηση αποδόμησης κάθε εναπομείναντος εργασιακού και κοινωνικο-ασφαλιστικού δικαιώματος και της κατάργησης του θεσμού των ΣΣΕ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

- Την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα ισχύουν για όλους.

- Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας , να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους.

- Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.

- Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας.

- Να επιστραφούν τα αποθεματικά, που δημεύτηκαν μέσω PSI , στα ασφαλιστικά Ταμεία.

- Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα της απεργίας και τη συνδικαλιστική δράση.

 

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ, ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ στη νέα σφαγή που επικύρωσε, μετά την οριακή υπερψήφισή του με διαδικασία εξπρές από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο σε μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά ταμεία, εργασιακά &ασφαλιστικά δικαιώματα με:

- την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

- τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

- τη μείωση επικουρικών συντάξεων

- την κατάργηση τριετιών

- την επέκταση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων – μέτρα που μοιάζουν να μην έχουν τέλος – και μας γυρίζουν πίσω σε έναν εργασιακό εφιαλτικό μεσαίωνα.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ , να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην άρνηση και την αδιαλλαξία της εργοδοσίας που με τη στήριξη της κυβέρνησης και πατώντας πάνω στους αντεργατικούς νόμους, αρνούνται κάθε συζήτηση για την υπογραφή νέων ΣΣΕ.

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ στο νέο γύρο της αντεργατικής επίθεσης που έχουν ήδη αποφασίσει για την κατάργηση των τριετιών, την απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία, την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών 3,9% που θα σημάνει νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά ταμεία και τη νέα μείωση στις συντάξεις και τις παροχές.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων καλεί όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην 24ωρη απεργία της Τρίτης 8 /4/2014 και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ   (Ακαδημίας 20, Αθήνα)

  • Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.
  • Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της Ενημέρωσης.

Τα Δ.Σ. των Συνεργαζόμενων Ενώσεων

περισσότερα

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ STAR ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ STAR ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

...... 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 ενημερωθήκαμε ότι το νέο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει διάταξη με την οποία καταργούνται οι άδειες ασκήσεως επαγγέλματος για τους τεχνικούς της τηλεόρασης. Οι τεχνικοί της τηλεόρασης ήταν η μόνη κατηγορία εργαζομένων στην τηλεόραση για την οποία η νομοθεσία προέβλεπε άδεια.

 

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλο το προσωπικό ότι το κριτήριο πρόσληψης και εξέλιξης στην εταιρία δεν ήταν ποτέ το τυπικό προσόν της κατοχής της αδείας, που ίσχυε μόνο για τους τεχνικούς, αλλά η πραγματική γνώση, η συνεχιζόμενη κατάρτιση και το επαγγελματικό ήθος.

 

Συνεπώς δεν πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

 

Ευχαριστώ

.......

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 Αθήνα, 1η Απριλίου 2014                                                                                                αρ. πρωτ: 1836

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Απαντώντας στο mail του κυρίου Παπαμιχάλη προς τους τεχνικούς του STAR, για την κατάργηση των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος, η Ένωσή μας έχει να παρατηρήσει τα εξής:

Οι δύο φορές μέσα σε λίγες γραμμές διαπίστωση, πως οι τεχνικοί τηλεόρασης ήταν η μόνη κατηγορία εργαζομένων, στις μόλις τρεις που υπάρχουν στην τηλεόραση (δημοσιογράφοι- διοικητικοί), που η νομοθεσία προέβλεπε την κατοχή αδείας, αφήνει να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς πως κακώς υπήρχε! Την άποψη αυτή της διοίκησης την γνωρίζαμε και αντιλαμβανόμαστε πλήρως και τους λόγους…

Όσο για την ουσία της ανακοίνωσης διαβεβαιώνουμε τον κύριο Παπαμιχάλη πως οι τεχνικοί του σταθμού θα πάψουν να έχουν λόγους ανησυχίας μόνο αν έστω και προφορικά η διοίκηση δεσμευτεί πως μετά την κατάργηση των αδειών μας, δεν θα προχωρήσει στο μέλλον σε άλλες συγχωνεύσεις ειδικοτήτων με αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων εργασίας (βλ. ρύθμιση εικόνας-οπερατέρ, σκηνοθέτης-βοηθός σκηνοθέτη-video play out, auto cue-floor manager, μονομελή συνεργεία.) Τακτική που εφαρμόστηκε στο παρελθόν εντελώς παράνομα δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει τώρα που καταργήθηκαν οι άδειες. Την στιγμή μάλιστα που ο ίδιος διευθύνων σύμβουλος του καναλιού, μας έχει τονίσει κατ επανάληψη πως δεν τον ενδιαφέρει το ποιοτικό αλλά το φθηνό αποτέλεσμα.

Επίσης η διοίκηση θα πρέπει να δεσμευτεί πως κανείς άλλος εργαζόμενος του σταθμού δεν θα κληθεί να κάνει δουλειά τεχνικού.  Αν γίνουν όλα τα παραπάνω πραγματικά δεν θα υπάρχει λόγος ανησυχίας. Οι τεχνικοί του STAR περιμένουν απάντηση…

Υ.Γ. Και σαν αγωνιστικό σωματείο που είμαστε, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τον χρόνιο αγώνα που έκαναν κάποιες εργοδοτικές οργανώσεις και κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι (σ.σ. δεν αναφερόμαστε στον κύριο Παπαμιχάλη), για να μας «καταργήσουν»! Μόνο που ξεχνούν πως άλλο το γράμμα του νόμου και άλλο η πράξη!!!

Άντε και… καλούς αγώνες!!!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΜΑΣ

Θεσσαλονίκη, Τρίτη 1 Απριλίου 2014

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων τεχνικών της τηλεόρασης, μελών  της Ε.Τ.Ι.Τ.Α., Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. και Σ.Τ.ΤΗΛ.Ν.Ε., που βλέπουν την εργασιακή τους ζωή να κομματιάζεται κάτω από την μνημονιακή μπότα των κυβερνώντων.

Η κυβέρνηση με την  απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση των αδειών άσκησης επαγγέλματος που θέσπισε μέσω του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε προχθές, γυρνά τους συναδέλφους της τηλεόρασης, όπως άλλωστε έχει κάνει και με όλους τους εργαζόμενους, πολλά χρόνια πίσω και καταλύει τα δικαιώματά τους, πιστή στις εργοδοτικές επιταγές και στα κελεύσματα της τρόικας.

Σε ένα πράγμα μόνο ελπίζουμε πλέον. Στον ελληνικό λαό και την ετυμηγορία του.

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο       

           Ο Πρόεδρος                                             Ο Γενικός Γραμματέας 

                                      Χατζηγεωργίου Κων/νος                         Γεωρνταμιλής Βασίλειος

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media