Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιούνιος 2014

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ MEGA ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/6

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2014                                                                                            Αρ. Πρωτ: 1862

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ MEGA

Συνάδελφοι,
Μέλη μας και μη,

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/6 ΚΑΙ ΩΡΑ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ
(CAFÉ G)

ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ

Ζητήθηκε και θα παραστεί στέλεχος της διοίκησης του σταθμού

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
 
Αθήνα, 13 Ιουνίου 2014

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ
 
Καταγγέλλουμε το αιματηρό πρωτοφανές επεισόδιο στα κάγκελα του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ της Αγίας Παρασκευής, που προκάλεσε άνδρας της ασφαλείας της ΝΕΡΙΤ, σε βάρος του Γενικού Γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ Γαβριήλ Κασιμάτη, παρουσία του αστυνομικού φρουρού της ΕΡΤ.
Από χθες οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι είχαν οι ίδιοι αφαιρέσει όλα τα πανώ και τις αφίσες, που είχαν αναρτήσει για τη συγκέντρωση της 11ης Ιουνίου, για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Κάποια στιγμή όταν ένας σεκιουριτάς επιχείρησε να κατεβάσει τη μαύρη σημαία, που είχαν αναρτήσει οι εργαζόμενοι πάνω από το καντήλι του Αχιλλέα Παναγούλη, στο σημείο που σκοτώθηκε πριν ένα χρόνο περίπου, πλησίασε ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ και του ζήτησε να την αφήσει στη θέση της. Εκείνος, επικαλούμενος την εντολή του υπευθύνου της ΝΕΡΙΤ, κινήθηκε απειλητικά κατά του Γ. Κασιμάτη με λεπίδα και τον τραυμάτισε στο χέρι. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων της ΕΡΤ, μπήκε στο ραδιομέγαρο και εξαφανίστηκε. Λίγο μετά, τον εντόπισαν οι αστυνομικοί και τον οδήγησαν στο Τμήμα.
Διακηρύσσουμε ότι ο αγώνας για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι αταλάντευτος και δεν μας πτοούν οι αιματηροί τραμπουκισμοί. Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σας καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή, 13 Ιουνίου  στις 20:00 έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ STAR

Αθήνα, 13 Ιουνίου 2014               αρ. πρωτ: 1861

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ Τ/Σ STAR

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. ΠΡΟΣ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ:
«…Η παρούσα δεν αφορά ούτε εμποδίζει τη με οποιονδήποτε τρόπο χρήση τεχνικού εξοπλισμού εικονοληψίας ή ηχοληψίας μη επαγγελματικών προδιαγραφών, ιδίως από δημοσιογράφους, φωτογράφους και ρεπόρτερ ούτε τη χρήση νέων τεχνολογιών που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία».

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ STAR CHANNEL ΠΡΟΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α.
«…Μονομελή συνεργεία χρησιμοποιεί πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πολλοί δε από αυτούς έχουν ενσωματώσει σε μονομελή συνεργεία και την απευθείας σύνδεση με τον τηλεοπτικό σταθμό(link),σε πολλές δε περιπτώσεις την τηλεοπτική κάμερα τη χειρίζεται δημοσιογράφος και όχι εικονολήπτης».

…Και φυσικά μετά από λίγο καιρό καταργήθηκαν οι άδειες υπό την υπουργία του Πάνου Παναγιωτόπουλου που άφησε πια το Υπουργείο Πολιτισμού, αφού πρώτα το υπηρέτησε «πιστά», καταργώντας σχολές, πανεπιστήμια, σπουδές, επειδή έτσι το ήθελαν κάποιοι «φίλοι του»!!!  Με αυτό τον τρόπο διευκολύνθηκε η εργοδοσία και ο πρόεδρος της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. Πάνος Κυριακόπουλος που επεχείρησε τα γραπτά του λόγια να τα κάνει πράξη!!!

Συνάδελφοι!!! Το STAR διοργάνωσε εκπαιδευτικά σεμινάρια για συναδέλφους δημοσιογράφους, κατόχους smartphone, για την κατάρτισή τους στην λήψη εικόνων.  Η δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε ήταν ότι αφορά μόνο «έκτακτες ειδικές περιπτώσεις» που ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΥΧΕΙ ένα έκτακτο περιστατικό πανελλαδικού ή και παγκοσμίου ενδιαφέροντος… και ΑΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ… ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ… ΤΥΧΕΙ ο δημοσιογράφος να είναι περαστικός… και το γεγονός αυτό ΤΥΧΕΙ να πραγματοποιηθεί μπροστά του… ε τότε και μόνο τότε, πρέπει να ξέρει να χειρίζεται το κινητό του ώστε να καλύψει και να μεταδοθεί το γεγονός!!!  Τα δικά μας σχόλια και ειδικά μετά τις πρώτες δύο παραγράφους της ανακοίνωσής μας, περισσεύουν!!!

Η Ένωσή μας μετά από αυτές τις εξελίξεις και αφού εξάντλησε πρώτα όλα τα περιθώρια διαλόγου και συνεννόησης, πραγματοποίησε δίωρη στάση εργασίας στον Τ/Σ STAR ,10 με 12 το πρωί της Τετάρτης. Η συμμετοχή ήταν καθολική και δυναμική παρ όλες τις «φιλότιμες» προσπάθειες και πιέσεις της τεχνικής διεύθυνσης του σταθμού!!!
Καταλυτική ήταν και η προτροπή της ΕΣΗΕΑ μέσω της προέδρου της, Μαρίας Αντωνιάδου , προς τα μέλη της ενώσεως, να μη παραστούν στο σεμινάριο αυτό. Πράγματι κανένας συνάδελφος δημοσιογράφος δεν πήγε και το … μάθημα δεν έγινε!!!
 
Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να δώσουμε τα εύσημα ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους τεχνικούς του σταθμού που για μια ακόμα φορά απέδειξαν πως όσο οι εργαζόμενοι είναι συσπειρωμένοι και ακολουθούν το σωματείο τους, άλλο τόσο θα κερδίζονται πράγματα σοβαρά για την δουλειά τους.
Ενημερώνουμε την διοίκηση πως η απόφαση της συνέλευσης των τεχνικών του STAR είναι πως αν παρατηρηθεί στο μέλλον να παίζει στον τηλεοπτικό αέρα πλάνο που δεν είναι τραβηγμένο από τεχνικό εικονολήπτη, η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. θα αντιδρά.
Τέλος, όποια κι αν είναι τα σχέδιά σας, σας ενημερώνουμε πως όσο υπάρχει Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και τεχνικοί που συσπειρώνονται στο σωματείο τους, η δουλειά τους δεν θα μετατραπεί σε… δουλεία!!! Άλλωστε σας παραπέμπουμε σε παλαιότερη ανακοίνωσή μας.
ΑΛΛΟ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΤΕ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΠΡΑΞΗ!!!

Υ.Γ. )
1.  Μελανό σημείο της υπόθεσης αυτής ήταν πως ο άνθρωπος που κλήθηκε να εκπαιδεύσει τους συνάδελφους δημοσιογράφους ήταν τεχνικός μέλος της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. Παρ όλες τις προτροπές μας για το αντίθετο, δέχθηκε να το κάνει. Από την μια καταλαβαίνουμε τις πιέσεις που μπορεί να δέχθηκε αλλά από την άλλη, πιέσεις δέχθηκαν και οι συνάδελφοι της βάρδιας που είχαν πάνω στην στάση αλλά προς τιμήν τους δεν υπέκυψαν! Άραγε σκέφτηκε καθόλου πως με την πράξη του έβαζε σε κίνδυνο πολλούς συναδέλφους του, που στο μέλλον θα απολύονταν;  Ή μήπως ξέχασε πως πέρσι τέτοια εποχή που ο πρόεδρος του σταθμού, διακήρυττε πως το τμήμα του και η ειδικότητά του κάποια στιγμή στο μέλλον θα καταργηθεί, ΟΛΟΙ οι τεχνικοί του σταθμού ήταν μαζί τους και τους στήριζαν;;;  Εμείς απλά λυπούμαστε για την απόφασή του  και σας ενημερώνουμε πως ο συγκεκριμένος συνάδελφος δεν είναι πια μέλος της ένωσής μας.

2.  Και μην ξεχνάμε, ΜΑΥΡΟ στον Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον κατ’ εντολή  χασάπη των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και της παιδείας!

 για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Α Φ Ο Ρ Α Μ Ο Ν Ο ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ STAR

2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10-12 ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ 11/6 ΣΤΟ STAR ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΤΗΡΙΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

περισσότερα

4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ 11/6 (12:00 - 16:00) ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2014                                                                                                 αρ. πρωτ: 1859

 

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

από ώρα 12:00 έως ώρα 16:00

 

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

 

Ένα χρόνο μετά το μαύρο στην δημόσια ραδιοτηλεόραση που έριξε η μνημονιακή κυβέρνηση, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους χιλιάδες εργαζόμενους που απολύθηκαν εν μια νυκτί διεκδικώντας την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ.  Η Ένωσή μας μαζί με άλλες ενώσεις και ομοσπονδίες του χώρου αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 για τους εργαζόμενους στον χώρο των ΜΜΕ.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

(ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 20)

και

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

 ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ,

ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 19:00

ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

 

 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media