Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιούλιος 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ (;;;) ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΝΕΑΣ Σ.Σ.Ε.

Αθήνα, 28 Ιουλίου 2014               αρ. πρωτ: 1865

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ(;;;) ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΝΕΑΣ  Σ.Σ.Ε.

Συνάδελφοι!
Είναι γνωστό πως πριν λίγες μέρες καθαρογράφτηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το άρθρο του μνημονίου 2 που ουσιαστικά κατήργησε τον Ο.ΜΕ.Δ. και έτσι μέσω αυτού καταργήθηκαν και οι Συλλογικές  Συμβάσεις. Η ένωσή μας πριν προσφύγει στον Ο.ΜΕ.Δ. κάλεσε, όπως ορίζει ο νόμος, τους εργοδότες μας για έναρξη διαπραγματεύσεων για σύναψη νέας Σ.Σ.Ε. Ήταν η πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια που ανταποκρίθηκαν άμεσα και έτσι έγιναν δύο ραντεβού. Οι προτάσεις τους όμως δεν διέφεραν καθόλου από την νοοτροπία της ισοπέδωσης των εργατικών μας δικαιωμάτων.
Στο δεύτερο κιόλας ραντεβού, μας ζητήθηκε να υπογράψουμε ενιαία κατηγοριοποίηση όλων των μισθολογικών κατηγοριών. Αυτό σημαίνει ότι θα παίρνουν εφεξής όλοι τον ίδιο βασικό μισθό (σκηνοθέτες, β. σκηνοθέτες εικονολήπτες, μοντέρ, μακιγιέρ, τεχνικοί Master control κλπ) και θα ονομαζόμαστε ΟΛΟΙ απλά τεχνικοί! Και από εκεί και πέρα ότι επιπλέον αποδοχές θα υπάρξουν θα είναι στην δικαιοδοσία του κάθε σταθμού. Ουσιαστικά δηλαδή μας πρότειναν την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΑΣ (διακαή τους πόθο όλα αυτά τα χρόνια). Όσο κι αν θέλουν λοιπόν να μας πείσουν προφορικώς, πως δεν είχαν καμιά ανάμειξη στην κατάργηση των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος, που διετέλεσε ο «κατ εντολή χασάπης των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και της παιδείας» πρώην Υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, τα έργα τους και οι απαιτήσεις τους δείχνουν το ακριβώς αντίθετο!!!
Έφθασαν ακόμη στο σημείο να μας αναφέρουν πως τα κανάλια θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα τον κάθε έναν τεχνικό να του αλλάζουν την ειδικότητά του σε καθημερινή βάση. Την μια μέρα θα δουλεύει στα μοντάζ την άλλη ως οπερατέρ την τρίτη ως οτιδήποτε τους… κατέβει!!!
Όλα αυτά σε μια εποχή που τα έσοδα των Τηλεοπτικών Σταθμών τραβούν την ανηφόρα. Σύμφωνα με (radiotvlink) το πρώτο εξάμηνο του 14 συγκριτικά πάντα με το πρώτο εξάμηνο του 13 είχαμε μια αύξηση εσόδων συνολικά των Τ. Σταθμών της τάξεως του 17.09%, ενώ τον 6ο μήνα του 14 συγκριτικά πάντα, είχαν μια αύξηση της τάξης του 40.98%. Είναι πια φανερό ότι βλέπουν και αυτοί μια αισθητή υποχώρηση της κρίσης στην διαφήμιση, όμως παρόλα αυτά θέλουν να μας αφαιρέσουν και άλλα εργασιακά δικαιώματα!
Μετά απ όλα αυτά η ένωσή μας αποχώρησε από το τραπέζι των… δήθεν διαπραγματεύσεων και ήδη έχει προσφύγει στον Ο.ΜΕ.Δ. ενώ παράλληλα περιμένουμε την πρωτόδικη απόφαση στην αγωγή που έχει γίνει για την επαναφορά της Συλλογικής μας σύμβασης.
Συνάδελφοι!  Παραμένουμε συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο μας και αντιμετωπίζουμε συλλογικά και όλοι μαζί τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν οι εργοδότες μας!!!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜ. ΤΑΞΗΣ Β. ΚΙΚΙΛΙΑ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ


Αθήνα, 11 Ιουλίου  2014


Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής των ΜΜΕ
με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλια

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014, μετά από σχετικό αίτημα των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου,  συνάντηση αντιπροσωπείας των Δ.Σ. των Ενώσεων με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Β. Κικίλια.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Υπουργού για τα πρόσφατα, και συνεχώς αυξανόμενα, κρούσματα αναίτιων και απροκάλυπτων επιθέσεων και προπηλακισμών από  υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής και μάλιστα παρουσία αστυνομικών δυνάμεων - ενάντια σε λειτουργούς του Τύπου - και συγκεκριμένα σε κάμεραμαν φωτορεπόρτερ - εν ώρα εργασίας τους.

Η αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής κατέθεσε στον Υπουργό έγγραφα και φωτογραφικά ντοκουμέντα που μαρτυρούν την απροκάλυπτη βιαιότητα απέναντι στους λειτουργούς της ενημέρωσης,  ακόμη κι από όργανα της τάξης,  ενώ ταυτόχρονα  υπογράμμισε ότι παρεμφερείς τακτικές για τον εκφοβισμό και τη φίμωση του δημοσιογραφικού κόσμου με σκοπό τον περιορισμό του δικαιώματος στην ελεύθερη ενημέρωση βρίσκουν απέναντί τους όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου με τελικό και αμετακίνητο στόχο την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αλήθειας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύτηκε να ερευνήσει τις καταγγελίες και να μελετήσει τις σχετικές προτάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής των ΜΜΕ ώστε να υπάρξει όχι μόνο αποκάλυψη της αλήθειας αλλά και αποκατάσταση της τάξης και επαναφορά της νομιμότητας.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει και προγραμματισμός για άμεση δεύτερη συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία και τα αποτελέσματα των σχετικών ερευνών του Υπουργείου καθώς και των προτάσεων της Επιτροπής.


ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media