Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Άυγουστος 2014

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 5/8 ΑΠΟ ΩΡΑ 10:00 ΕΩΣ ΩΡΑ 10:00 ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ (ΤΕΤΑΡΤΗ 6/8) ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ:

• ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
• ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ

04 Αυγούστου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ Α ΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών και Ενώσεων στον χώρο του Τύπου καταγγέλλουμε την εν κρυπτώ και κατά παραγγελία των μιντιαρχών πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταλύσει σε μια νύχτα δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης έρχεται να προστεθεί στη γενικευμένη επίθεση που έχει εξαπολυθεί τα τελευταία χρόνια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Με την συγκεκριμένη τροπολογία επιτρέπονται συγχωνεύσεις μέσων και ομίλων ΜΜΕ με πρόσχημα τη μείωση του κόστους, διευκολύνοντας υπερδανεισμένους επιχειρηματίες να βρουν σανίδα σωτηρίας.

Με το ισχύον καθεστώς υπάρχουν ρήτρες που απαγορεύουν την συγκέντρωση ΜΜΕ σε χέρια ολίγων και τη δημιουργία ολιγοπωλίων. Με το νέο καθεστώς, οι μεγαλοϊδιοκτήτες θα μπορούν χωρίς περιορισμούς να κατέχουν όσα ΜΜΕ οποιασδήποτε μορφής και με όσους εργαζόμενους επιθυμούν.

Οι συγχωνεύσεις αναμένεται να οδηγήσουν σε μαζικές απολύσεις και συρρίκνωση προσωπικού καθώς στο ελάχιστο προσωπικό της επιχείρησης θα συνυπολογίζονται πλέον οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα του ομίλου.

Ζητάμε την απόσυρση των διατάξεων εκείνων που επηρεάζουν αρνητικά τις εργασιακές σχέσεις και οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη χειραγώγηση την ενημέρωση.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην ενημέρωση να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους για να ματαιώσουν στην πράξη όλες τις παραπάνω μεθοδεύσεις.

 ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΠΕΙΓΟΝ-ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΦΩΤΙΑ

Αθήνα, 4 Αυγούστου 2014               αρ. πρωτ: 1867

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΠΕΙΓΟΝ

Με συνοπτικές διαδικασίες η μνημονιακή κυβέρνηση περνά τροπολογία που δίνει την δυνατότητα να απολυθούν οι μισοί εργαζόμενοι στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και γενικότερα στα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε.
H υπεράσπιση από τα Μ.Μ.Ε της κυβερνητικής πολιτικής που οδήγησε σε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, σε εργαζόμενους των 400 ευρώ χωρίς δικαιώματα, στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου που οι προηγούμενες γενιές με θυσίες δημιούργησαν, επιβραβεύεται, ανταμείβεται και εξαργυρώνεται.  Έτσι, μετά την κατάργηση των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος από τον πρώην υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο (που το μεγαλύτερο επίτευγμά του σαν υπουργός ήταν η selfie με τον Ομπάμα),  σε σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση σύμβασης δωρεάς ογκολογικού νοσοκομείου Κηφισιάς «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» (!!!)  περνά τροπολογία για τα Μ.Μ.Ε που προβλέπει πως με μια απλή σύμπραξη εταιριών αυτές θα είναι σε θέση να έχουν κοινό τεχνικό εξοπλισμό, κοινά διευθυντικά στελέχη, ακόμα και ΚΟΙΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!!! Το ίδιο ισχύει για εταιρίες που ανήκουν σε έναν επιχειρηματικό όμιλο!!! Με αυτό τον τρόπο τα κανάλια μας θα μπορούν να χρησιμοποιούν κοινά εξωτερικά συνεργεία, πλατό, κοντρόλ, μοντάζ, ροή, ή οτιδήποτε άλλο θελήσουν με κοινούς δημοσιογράφους, τεχνικούς ή  διοικητικούς υπαλλήλους. Έτσι πολύ απλά αυτό μπορεί να σημάνει μείωση θέσεων εργασίας σε δύο ή παραπάνω τηλεοπτικούς σταθμούς έως και 50% έκαστος!!!
Φυσικά τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς, όταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. είναι ταυτόχρονα και σύμβουλος υπουργού της κυβέρνησης!!!  Μας είναι αδιανόητο σε πολιτισμένο κράτος να υπάρχει κρατική παρέμβαση στην λειτουργία ιδιωτικών εταιρειών που χρησιμοποιούν δωρεάν κρατική περιουσία.
 
Συνάδελφοι! Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη πως όσους αντεργατικούς νόμους κι αν περάσουν, όσα ακόμα και αν τους δώσουν, άλλο πράγμα είναι οι νόμοι που περνούν και άλλο η πράξη!
Μόνο ενωμένοι μπορούμε να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους. Σχέδια που έχουν μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών τους, εξολοθρεύοντας ουσιαστικά τις δουλειές μας. Κλέβοντας την αξιοπρέπειά μας. Στερώντας το ψωμί που βγάζουμε για την οικογένειά μας!!!
Στην περίπτωση αυτή στηριζόμαστε στα πόδια μας. Και όταν θα έρθει η ώρα, θα παλέψουμε αλληλέγγυοι και με όλες μας τις δυνάμεις για να μην βρεθεί στο δρόμο, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ συνάδελφος!!! Μόνο αν είμαστε ενωμένοι και δυνατοί, μπορούμε να τραβήξουμε το «κόκκινο χαλί» που στρώνει η κυβέρνηση στους εργοδότες μας. Πάρτε δύναμη από τον συνάδελφο που βρίσκετε δίπλα σας, από την οικογένειά σας, αγανακτήστε και συνειδητοποιήστε την δύναμη που έχουμε στα χέρια μας! Χωρίς εμάς τους τεχνικούς κανείς τους δεν βγαίνει στον αέρα! Χωρίς εμάς τους τεχνικούς δεν υπάρχουν και δεν θα υπήρχαν ΠΟΤΕ!!!

Προς την εργοδοσία:

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ;  ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ;
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ;
Ε! ΤΟΤΕ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ! ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

Υ.Γ. 1) Σύντομα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση για να καθοριστεί η στάση μας σε όλα αυτά. Θα υπάρξει και ενημέρωση από την νομική μας υπηρεσία σχετικά με την διαδικασία του Ο.ΜΕ.Δ. που είναι σε εξέλιξη για την επαναφορά της συλλογικής μας σύμβασης.
Υ.Γ. 2) Ενημερωθείτε για την εν λόγω «ντροπολογία» μέσω της σελίδας της Ένωσής μας.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media