Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιανουάριος 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ STAR ΚΑΤΑ ΕΤΙΤΑ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2015

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    ΑΓΩΓΗ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Τ/Σ STAR

Με ρεσιτάλ εκφοβισμού και εργοδοτικής αυθαιρεσίας προς την ΕΤΙΤΑ και την ΠΟΣΠΕΡΤ υποδέχτηκε το νέο έτος ο τηλεοπτικός σταθμός STAR. Συγκεκριμένα ο Πάνος Κυριακόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος του καναλιού, παραμονή πρωτοχρονιάς, απέστειλε στην ΕΤΙΤΑ αγωγή σε πρώην και νυν Προέδρους και Γενικούς Γραμματείς του Σωματείου καθώς και στον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ για απεργίες που έγιναν κατά τα έτη 2011 και μετά.
Η συγκεκριμένη κίνηση αν μη τι άλλο ακολουθεί πιστά τις επιταγές της κυβέρνησης που προτάσσει το δόγμα "Νόμος και Τάξη", προετοιμάζει αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο που κάνει αδύνατη την κήρυξη της απεργίας. Αυτό σπεύδουν να εφαρμόσουν οι εργοδότες πριν καν νομοθετηθεί.
Προκαλεί εντύπωση αλλά και θλίψη η θυσία ακόμα και της πιο στοιχειώδους ανθρώπινης ευαισθησίας στο βωμό του κέρδους καθώς μία εκ των αγωγών στρέφεται εναντίον ανθρώπου και συναδέλφου που δεν βρίσκεται πια στην ζωή.  Πρόκειται για τον Τάσο Αβράτογλου που λίγους μήνες μετά το πραξικοπηματικό κλείσιμο στην ΕΡΤ απεβίωσε. 
Μια απώλεια που προσμετράται στους 18 εργαζόμενους που έχουν χάσει τη ζωή τους μετά το λουκέτο στην κρατική τηλεόραση.
 Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στέκεται αλληλέγγυα και συμπαραστέκεται στην ΕΤΙΤΑ και την ΠΟΣΠΕΡΤ, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και αντίθεσή της στο νέο αυτό κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, που έρχεται να προστεθεί με τον πιο ανίερο και στυγερό τρόπο, στη μακρά αλυσίδα της βιομηχανίας των αγωγών κατά του Τύπου και τονίζει ότι καμία αγωγή δεν θα μας σταματήσει να προκηρύσσουμε απεργίες και να κρίνουμε ό,τι είναι απαραίτητα καλό για την ζωή και το μέλλον του επαγγέλματος και των συναδέλφων μας.

Τα Δ.Σ. των Συνεργαζομένων Ενώσεων

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΑΓΩΓΗ STAR ΚΑΤΑ Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2015                          αρ. πρωτ: 1964

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

79.956 ΕΥΡΩ…

Ένα πρωτότυπο τρόπο βρήκε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR για να αυξήσει τα έσοδά του.  Ο Πάνος Κυριακόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος του καναλιού, παραμονή πρωτοχρονιάς, απέστειλε στην ένωσή μας αγωγή σε πρώην και νυν προέδρους και γ. γραμματείς του σωματείου μας καθώς και στον πρόεδρο και γ. γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ για απεργίες που έγιναν κατά τα έτη 2011 και μετά.
Ήταν τόσο βιαστικοί που μία αγωγή στρέφεται εναντίον ανθρώπου που δεν βρίσκεται πια στην ζωή.  ΞΕΠΕΣΜΟΣ !!!   Πρόκειται για τον Τάσο Αβράτογλου που λίγους μήνες μετά το χουντικό κλείσιμο της ΕΡΤ από την συγκυβέρνηση απεβίωσε.  Μια απώλεια που προσμετράται στους 18 εργαζόμενους που έχουν χάσει τη ζωή τους μετά το λουκέτο στην κρατική τηλεόραση.
 
Ο κύριος αυτός λοιπόν που απαιτεί το ποσό αυτό από την Ένωσή μας, γνήσιος εκφραστής του φονταμενταλιστικού νεοφιλελευθερισμού, υπεύθυνος για το κλείσιμο του παραρτήματος της Θεσσαλονίκης που πέταξε στην ανεργία δεκάδες συναδέλφους μας, είναι ο ίδιος που βρίσκεται δίπλα στον υπ. Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια σαν σύμβουλός του σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας που δεν έχει μέχρι σήμερα επίσημα διαψεύσει.  Είναι ο ίδιος που συμμετείχε σε διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της τρόικα σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων, είναι ο Πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ και Διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού STAR.  Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος συμμετέχει στις συσκέψεις του σταθμού για την ενημέρωση του έλληνα πολίτη.  Δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι νόμιμο αλλά σίγουρα δεν είναι ηθικό.  Ενημερώνουμε όλους και τον ίδιο, ότι καμία αγωγή δεν θα μας σταματήσει να προκηρύσσουμε απεργίες και να κρίνουμε ό,τι είναι απαραίτητα καλό για την ζωή και το μέλλον του επαγγέλματος και των συναδέλφων μας.  Να ενημερώσουμε επίσης ότι η Ένωση σαν οντότητα αλλά και τα μέλη της ξεχωριστά, δεν έχουν κατηγορηθεί ούτε για διασπάθηση δημοσίου χρήματος ούτε για μη νόμιμες και αδιαφανείς διαδικασίες.  Εναντίον μας έχουν ασκηθεί μόνο αγωγές από εργοδοτικές οργανώσεις.   Και ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ…
 
ΥΓ 1.
Και μιας κι έρχονται εκλογές, μην ξεχνάμε τον πρώην υπουργό και ελπίζουμε και πρώην βουλευτή Πάνο Παναγιωτόπουλο καθώς και την δικομματική κυβέρνηση, που μέσα σε μια νύχτα μας μετέτρεψαν σε ανειδίκευτους εργάτες.  Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν θέση στην επόμενη βουλή.  Κάντε και μια εξίσωση με τα εξής δεδομένα:  Πάνος Παναγιωτόπουλος Υπουργός Πολιτισμού και συνοδοιπόρος του στην ΟΝΝΕΔ και φίλος του Πάνου Κυριακόπουλου κατά δήλωσή του, Πάνος Κυριακόπουλος πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ και φίλος του Πάνου Παναγιωτόπουλου συν κατάργηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media