Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Απρίλιος 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 28 Απριλίου 2015                                                                  αρ. Πρωτ:  2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι!
Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA καλεί τους πολίτες της χώρας να κάνουν ρεπορτάζ και να στέλνουν οπτικοακουστικό υλικό στο σταθμό τραβώντας από τα κινητά τους ή από οποιοδήποτε άλλο μέσο, για να παίζουν στα δελτία ειδήσεων!!! Το «μεγάλο ειδησεογραφικό» κανάλι της χώρας λοιπόν, πρωτοτυπεί βαφτίζοντας τεχνικούς ή και δημοσιογράφους τους πολίτες, προσφέροντας με ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ, «έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση»!!!

Πως μπορεί ένα «μεγάλο ειδησεογραφικό» κανάλι όπως το  MEGA να μην γνωρίζει πως τα μεγάλα κανάλια του εξωτερικού - μιας και πολύ παράδειγμα μας τα φέρνουν οι ίδιοι τελευταία, εκεί που τους συμφέρει μόνο φυσικά-  έχουν σε όλα τα μεγάλα αστικά ή και μη κέντρα, επανδρωμένα παραρτήματα με άρτια καταρτισμένους δημοσιογράφους και τεχνικούς;;

Πως μπορεί ένα «μεγάλο ειδησεογραφικό» κανάλι όπως το  MEGA να μην γνωρίζει πως για να κάνει κανείς αξιόπιστο και αληθινό ρεπορτάζ πρέπει να είναι δημοσιογράφος και για να τραβήξει κανείς άρτια και τεχνικά σωστά πλάνα πρέπει να είναι κανείς οπερατέρ;; Φαίνεται όμως πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δείχνουν στον τηλεθεατή πως είναι δημοσιογραφικά παντού, έστω και με ερασιτεχνικές λήψεις  ή και με ερασιτεχνικά ρεπορτάζ,  χωρίς βέβαια το παραμικρό κόστος για αυτούς, ενώ στην ουσία δεν είναι πουθενά.

Και επειδή γνωρίζουμε τον αντίλογο, τονίζουμε πως άλλο είναι να προβάλεις ένα μεγάλο γεγονός που τυχαίνει να εξελίσσεται μπροστά σου (π.χ. πτώση αεροπλάνου) και άλλο να καλείς τον κόσμο να τραβάει πλάνα και να κάνει ρεπορτάζ επειδή δεν θέλεις να πληρώσεις τεχνικούς και δημοσιογράφους. Και με αυτόν τον τρόπο να πιστεύεις πως είσαι … «μεγάλο ειδησεογραφικό κανάλι!!!», ενώ στην ουσία δεν διαφέρεις και πολύ από τα διάφορα τοπικά!!!

Για τους λόγους αυτούς λοιπόν καλούμε την διοίκηση του MEGA να πάψει αυτή την αθλιότητα σε βάρος κυρίως των τηλεθεατών -αρκετά άλλωστε έχει εκτεθεί στον κόσμο- και καλούμε τα μέλη μας σε αγωνιστική ετοιμότητα!!!

Δυστυχώς όμως τέτοιες συμπεριφορές έχουν παρατηρηθεί και από εκπομπές όπως η εκπομπή του STAR «LIVE U» με την κυρία Πόπη Τσαπανίδου. Εκεί δημοσιογράφοι από το εξωτερικό  ακόμα και φοροτεχνικοί ή και καλεσμένοι, πασχίζουν να βγάλουν ένα σωστό πλάνο στον αέρα προσπαθώντας να μας δείξουν τι γίνεται γύρω τους. Αξέχαστη θα μας μείνει και μια ζωντανή σύνδεση όπου ένας κτηνοτρόφος  προσπάθησε να μας δείξει την φάρμα του μέσω του κινητού του!!! Φυσικά δεν την είδαμε ποτέ!!!  Όμως για την συγκεκριμένη εκπομπή υπάρχει και άλλο πρόβλημα καθώς κατ επιθυμία της ίδιας της παρουσιάστριας το μακιγιάζ αλλά και τα μαλλιά της τα επιμελείται μία και μόνο εργαζόμενη. Δύο ειδικότητες σε μία δηλαδή. Και μάλιστα την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε τις λυσσαλέες προσπάθειες της εργοδοσίας για την κατάργηση των ειδικοτήτων μας και την μετατροπή μας σε εργαζόμενους-πολυεργαλεία. Επίσης η συγκεκριμένη εργαζόμενη δεν έχει σχέση εργασίας με τον σταθμό αλλά με την ίδια την δημοσιογράφο. Και αυτή είναι εντελώς άγνωστη και σε εμάς αλλά και στη διοίκηση. Πάντως μια τέτοια συμπεριφορά από μια μαχητική δημοσιογράφο που προβάλλει και καυτηριάζει κατά καιρούς  μέσα από την εκπομπή της το σημερινό εργασιακό μεσαίωνα δεν την περιμέναμε!!! 
Καλούμε λοιπόν την διοίκηση του STAR να προσλάβει την εργαζόμενη που απασχολεί η κυρία Τσαπανίδου με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Αθήνα, 17 Απριλίου  2015                                                                                  Αρ. πρωτ:  2019
                                                                    
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι!

Η Ένωσή μας καταδικάζει την συμπεριφορά του βουλευτή της Ν.Δ. Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς σε δύο από τις τελευταίες του τηλεοπτικές εμφανίσεις αναφερόμενος στο θέμα της φορολόγησης των Μ.Μ.Ε. από την κυβέρνηση, έδειχνε με το δάχτυλο έναν προς έναν τους παριστάμενους τεχνικούς, λέγοντάς τους πως λόγω αυτού του γεγονότος, το κανάλι τους θα τους απολύσει !!!  Ο κύριος Γεωργιάδης δηλαδή μας απολύει δημοσίως την στιγμή που οι εργοδότες μας ούτε… νύξη δεν έχουν κάνει για το θέμα. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να μας τονίσει πως καλά να πάθουμε γιατί ψηφίσαμε όλοι ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις τελευταίες εκλογές.
Φαίνεται λοιπόν, πως εκτός από «απόλυτα πετυχημένος» Υπουργός Υγείας που ήταν, αφού χρειάστηκαν μόλις λίγοι μήνες για να διαλύσει την δημόσια υγεία, -ποιος άλλος άλλωστε θα μπορούσε να το κάνει αυτό με τόσο μεγάλη επιτυχία-... εκτός από το μεγάλο «δημοκρατικό αίσθημα» που τον διακρίνει, -αφού όσοι ψήφησαν κάτι άλλο εκτός από το σημερινό  του κόμμα-, καλά να πάθουν για ότι πάθουν... εκτός από την πολιτική του «κουλτούρα» -ως «μεγάλος πολιτικός άνδρας» που είναι-... διαθέτει ΚΑΙ μαντικές ικανότητες!!! Πως αλλιώς άλλωστε θα γνώριζε το τι ακριβώς ψήφισαν οι συγκεκριμένοι τεχνικοί;

Υπενθυμίζουμε όμως στον κύριο Γεωργιάδη, πως μέσα στους ενάμιση εκατομμύριο (επίσημα) ανέργους που δημιούργησαν οι βάρβαρες (για τον λαό και όχι για τον ίδιο) πολιτικές των μνημονίων, που με τόσο πάθος υπερασπίζεται, βρίσκονται ήδη και δεκάδες συνάδελφοί μας! Και αυτοί… καλά να πάθουν κύριε Γεωργιάδη;
Και επειδή η Ένωσή μας έχει να ασχοληθεί με πολύ σοβαρότερα θέματα, από τις καθημερινές πολιτικές καρικατούρες της τηλεόρασης, την τρομοκρατία που εξαπέλυσε ο κύριος αυτός στους τεχνικούς, δείχνοντάς τους με το... δάχτυλο, του την επιστρέφουμε. Ήρθε η ώρα, οι πολιτικά αποτυχημένοι και ήδη απολυμένοι από τον ίδιο τον Ελληνικό λαό, να κάνουν λίγο παραπέρα, διότι οι αγώνες για να ξαναπάρουμε την ζωή, που οι ίδιοι μας στέρησαν πίσω, θα συνεχιστούν ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα μας κυβερνά!!!

Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε πως το μάρμαρο για την διένεξη κυβέρνησης και Μ.Μ.Ε. δεν είμαστε διατεθειμένοι να το πληρώσουμε εμείς οι απλοί εργαζόμενοι! Ας μην τολμήσει λοιπόν κανείς να μας βάλει στην μέση για θέματα που ουδέποτε είχαμε λόγο ή ευθύνη!!!

Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε στον κύριο Γεωργιάδη πως χωρίς εμάς τους τεχνικούς, θα είναι αδύνατο να συνεχίσει να επιδίδεται στην αγαπημένη του συνήθεια και να βγαίνει στον τηλεοπτικό αέρα καθημερινά και αδιαλείπτως. Γι αυτό την επόμενη φορά ας φροντίσει να είναι πιο ευγενικός … Αν αυτό του είναι δυνατόν, φυσικά!!! 

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media