Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Μάϊος 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ Δ.Α. 4/2015

Αθήνα, 18 Μαίου 2015                                                                                                Αρ. πρωτ:  2038

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι!
Πριν από λίγες μέρες βγήκε η διαιτητική απόφαση από τον Ο.ΜΕ.Δ. που μας έδινε νέα συλλογική ρύθμιση για τα μισθολογικά και θεσμικά μας ζητήματα. Διατηρούσε όλα τα θεσμικά μας σε σχέση με την τελευταία διαιτητική του 2012 και καθόριζε τους μισθούς στα σημερινά περίπου επίπεδα. Παρόλα αυτά η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. και ενώ είχε δηλώσει ΨΕΥΔΩΣ, παρουσία δική μας και των τριών διαιτητών του Ο.ΜΕ.Δ. , πως δεν θα καταφύγει σε έφεση στην πενταμελή επιτροπή όποια κι αν ήταν η απόφαση, την ημέρα της λήξης της προθεσμίας το έπραξε!
 
Έτσι σύμφωνα με τους καινούργιους μνημονιακούς νόμους -που σημειωτέον δεν έχουν καταργηθεί ακόμα- σε μια προσπάθεια να δυσκολέψουν όσο γίνεται τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, είμαστε υποχρεωμένοι  να υπερασπιστούμε την νέα Δ.Α. σε πενταμελή επιτροπή που θα την επανεξετάσει.
 
Για άλλη μια φορά  λοιπόν, οι εργοδότες μας αποδεικνύουν αφενός την αντεργατική τους διάθεση και αφετέρου το διακαή τους πόθο για αρρύθμιστη εργασία που τους δίνει το δικαίωμα να επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα!!! Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να κάνουν χρήση μιας ακραίας μνημονιακής διάταξης – της οποίας επίκειται η νομοθετική κατάργηση από την Κυβέρνηση- και η οποία μεταξύ άλλων αντισυνταγματικώς επιβάλλει και την αναστολή ισχύος της Διαιτητικής Απόφασης με μόνη την άσκηση έφεσης ενώπιον της Πενταμελούς Επιτροπής  Για άλλη μια φορά αποδεικνύουν πως λίγο τους  ενδιαφέρει οι μειώσεις μισθών που έγιναν, αλλά το κύριο μέλημά τους είναι η ισοπέδωση θεσμικών δικαιωμάτων. Δικαιώματα που μας παρέχουν μια ανθρώπινη εργασία.  Για άλλη μια φορά αποδεικνύουν πως δεν τους ενδιαφέρουν οι εργαζόμενοι τεχνικοί, αλλά  το πώς θα καταφέρουν, το παραγόμενο προϊόν να βγαίνει όσο το δυνατόν με λιγότερους ανθρώπους μετατρέποντας μας σε εργαζόμενους-πολυεργαλεία!!!
 
Οι κυριότερες απαιτήσεις τους που τέθηκαν στην διαδικασία μεσολάβησης-διαιτησίας στον Ο.ΜΕ.Δ. ήταν:
-Κατάργηση όλων των ειδικοτήτων. Να ονομαστούμε όλοι ΤΕΧΝΙΚΟΙ και να δουλεύουμε ακόμα και μέσα στο 8ωρο σε οποιαδήποτε ειδικότητα θελήσουν εκείνοι!!! Κύριο επιχείρημά τους  ήταν η κατάργηση των αδειών εξασκήσεως επαγγέλματος, που με δική τους υπόδειξη κατήργησε ο… « περιβόητος» και εξαφανισμένος πια από την πολιτική σκηνή, πρώην Υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος!!!
-Κατάργηση όλων των θεσμικών άρθρων της τελευταίας Δ.Α. και δικαίωμα στην ευέλικτη εργασία( μπλοκάκια κ.λ.π.)
-Βασικοί μισθοί σύμφωνα με την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. στα 581 € και 510 € για τους νέους.
-Κατάργηση όλων των οικογενειακών επιδομάτων (γάμου-παιδιών κ.λ.π.) και όλων των επιδομάτων ωρίμανσης (5ετίεςκ.λ.π.)
-Θέσπιση ενός μόνο επιδόματος αυτού της… «επιδεξιότητας» και ελεύθερη καταβολή του από τον εργοδότη (να καλύψουμε και τους… ημέτερους).  Και πολλά άλλα που δεν χωρούν σε μία μόνο ανακοίνωση!!!  Τέτοιο μνημόνιο ούτε η πιο… μνημονιακή κυβέρνηση δεν θα υπέγραφε!!!
Εμείς από την πλευρά μας διαβεβαιώνουμε τα μέλη μας και τους εργοδότες πως ο αγώνας μας για μια δίκαιη και συλλογικά ρυθμισμένη εργασία που θα σέβεται τον κόπο και τον ιδρώτα των τεχνικών θα συνεχιστεί, όσα εμπόδια κι αν μας φέρνουν οι μνημονιακοί νόμοι και οι ίδιοι οι εργοδότες μας!!!

Υ.Γ. Ακολουθεί η Δ.Α. Όσοι συνάδελφοι δουν μείωση σε σχέση με τις σημερινές τους αποδοχές, δεν σημαίνει πως θα την είχαν υποστεί αφού σύμφωνα με το ΑΡΘΡΟ 13 η συγκεκριμένη σύμβαση δεν θίγει ανώτερες αποδοχές. Όσοι συνάδελφοι δουν αύξηση αυτή θα δινόταν αναδρομικά από τον Ιούλιο του 14 όπου θα είχε αρχή εφαρμογής η Δ.Α.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΡΩΪΝΟ ΣΟΥ ΚΟΥ" ΤΟΥ ΑΝΤ1

Αθήνα, 11 Μαίου 2015                                                                                    Αρ. πρωτ:  2033

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι!
Η εκπομπή του ΑΝΤ1 «πρωινό Σου Κου», ζηλεύοντας την τακτική άλλων εκπομπών τον τελευταίο καιρό, πραγματοποίησε ζωντανή σύνδεση μέσω SKYPE από την Σύμη με καλεσμένο κάποιον επιχειρηματία του νησιού. Διακαής πόθος της παρουσιάστριας Μαρίας Μπεκατώρου, από την αρχή της σύνδεσης ήταν να δει τις ομορφιές της Σύμης. Έτσι και έγινε. Σε χρέη εξειδικευμένου οπερατέρ μια κυρία ονόματι Θάλεια(προφανώς φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο του επιχειρηματία!) άρχισε να κουνά το μέσο λήψης (άγνωστο το τι ακριβώς ήταν) και άρχισε να μας δείχνει το όμορφο νησί ενθουσιάζοντας την παρουσιάστρια που κάθε τόσο αναφωνούσε «τι όμορφα πλάνα!!!».  Τα συγχαρητήριά μας!!! Υπέροχη στιγμή της Ελληνικής τηλεόρασης!!!

Ως …«λεπτομέρεια» όμως αναφέρουμε πως τα πλάνα που είδαμε δεν ήταν ακριβώς πλάνα, αλλά διακεκομμένες φωτογραφίες με έντονες γραμμές, καθώς το σήμα, ως συνήθως, κοβόταν. Τα χρώματα ήταν τόσο μπερδεμένα που πολλές φορές με δυσκολία ξεχώριζες τα σπιτάκια από την θάλασσα!!! Όσο για τον καλεσμένο της εκπομπής;  Μόνο λίγα δευτερόλεπτα τον είδαμε ολόκληρο! Την περισσότερη ώρα βλέπαμε μισό σώμα, μισό κεφάλι!!! Με λίγα λόγια τέτοια πλάνα σε ποιότητα, ούτε στην αρχή της έγχρωμης τηλεόρασης της δεκαετίας του 80 δεν έχουμε δει!!!  Αλλά φυσικά ξεχάσαμε πως η … εξέλιξη της τεχνολογίας όπως μας λένε συχνά οι εργοδότες μας είναι αυτή που δίνει τέτοιες όμορφες εικόνες!!!  Εξέλιξη της κοροϊδίας του τηλεοπτικού κοινού θα λέγαμε εμείς!!!

Το κακό έχει παραγίνει πια καθώς δεν είναι δυνατόν κανάλια εθνικής εμβέλειας να αδιαφορούν για βασικούς κανόνες της τηλεόρασης και να …«πλασάρουν» στον κόσμο αυτήν την άθλια ποιότητα εικόνας.
Για αυτό το λόγο καλούμε την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς, στο καινούριο νομοθετικό πλαίσιο για τις τηλεοπτικές άδειες να παρθεί σοβαρά υπ όψιν η ποιότητα εικόνας και ήχου που θα είναι υποχρεωμένοι να αποδίδουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας!!! Καλούμε επίσης τα κανάλια να σταματήσουν αυτήν την απαράδεκτη και αντεργατική τακτική και να σεβαστούν επιτέλους τους τηλεθεατές, αλλά και τους ίδιους τους τεχνικούς τους!!! Η υπομονή έχει και τα όριά της!!!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ!!!

Υ.Γ. Αν πραγματικά άρεσαν τόσο πολύ  τα πλάνα της … «οπερατέρ» Θάλειας, στην παρουσιάστρια Μαρία Μπεκατώρου προτείνουμε στην διοίκηση του σταθμού ΑΝΤ1 να προσλάβει την… «συνάδελφο» και να την τοποθετήσει μόνιμα στην κάμερα που πιάνει το πλάνο της παρουσιάστριας!!! Θα έχει ενδιαφέρον να βγαίνει στον αέρα με μισό κεφάλι και μισό σώμα.(όποτε είναι τυχερή και φανεί έστω και λίγο φυσικά!!!).

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media