Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιούλιος 2015

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Τ/Σ ΑΝΤ1


48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1/8 ΑΠΟ ΩΡΑ 06.00 ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 1/8

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΩΡΑ 06.00 ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 3/8

ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΝΤ1

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΤ1

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1
ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/7
ΑΠΟ ΩΡΑ 18:00 ΕΩΣ ΩΡΑ 24:00
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

περισσότερα

ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΤ1

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2015                                                                                                   Αρ. Πρωτ:  2072


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΕΠΕΙΓΟΝ

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 προβαίνει σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

Πετάει στο δρόμο δεκάδες απλούς εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, που δούλευαν στο σταθμό πολλά χρόνια!!!
 
Τη στιγμή που το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σε δημόσια διαβούλευση ο ΑΝΤ1 αντιδρά και απαντά με την «εκτέλεση» του προσωπικού του!!!

Δεν θα αφήσουμε να γίνουμε όμηροι και θύματα μιας εκδικητικής συμπεριφοράς για ένα νομοσχέδιο που δεν θέλουν!!!

Δεν θα αφήσουμε τα ιδιωτικά κανάλια να μετρήσουν απολυμένους που πιθανόν να αγγίξουν σε αριθμό αυτών τις Ε.Ρ.Τ.!!!

Τόσα χρόνια δεν μας έκαναν ποτέ μετόχους στα κέρδη τους!
Δεν θα μας κάνουν τώρα θύματα στην δική τους κρίση!!!

Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ σε αγωνιστική παράσταση διαμαρτυρίας
σήμερα Παρασκευή 31/7
και ώρα 18:00
έξω από το studio KAPPA στα Σπάτα.

ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!!!!
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!
ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ!!!

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/7

Αθήνα, 22 Ιουλίου  2015                                                                                       Αρ. πρωτ:  2067

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι!

Όπως είναι ήδη γνωστό η Ένωσή μας εξασφάλισε Διαιτητική απόφαση μέσω της διαδικασίας του Ο.ΜΕ.Δ. που ρυθμίζει τις οικονομικές μας απολαβές και τα θεσμικά μας ζητήματα. Η απόφαση αυτή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και έχει πεδίο εφαρμογής σε μέλη σταθμούς της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. και σε μέλη της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.  Επομένως είναι καθόλα παράνομη η ενέργεια των διοικήσεων να προβούν σε νέες ατομικές συμβάσεις ή μονομερείς ενέργειες  με μειώσεις μάλιστα των μισθών! Επίσης δεν υπάρχει καμία νομική… φόρμουλα που να επιτρέπει τη μη εφαρμογή της Διαιτητικής απόφασης!!!  Στο άρθρο 13 δε, αναφέρεται ρητώς πως αποδοχές μεγαλύτερες από αυτές που δίνει η νέα σύμβαση ΔΕΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ είτε με υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων, είτε μονομερώς από την εργοδοσία!!!

Δυστυχώς όμως, κάποιοι σταθμοί ετοιμάζονται να παρανομήσουν ακόμα μια φορά. Χωρίς να υπολογίζουν τις απίστευτα δύσκολες καταστάσεις που ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας και παρόλο που έρχεται νέα δυσβάσταχτη φορολογία με το καινούριο μνημόνιο, μας ζητούν νέες μειώσεις μισθών. Με την γνωστή πρακτική που τους έχει σημαδέψει σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας τους, αγνοώντας νόμους και δικαστικές αποφάσεις, αψηφώντας την εργατική νομοθεσία και κάθε μορφή δικαιοσύνης, είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό που γουστάρουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα!!!  Όλα αυτά τη στιγμή που κατατίθεται άμεσα το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες και τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση διακηρύττει για την νομιμότητα και την διαφάνεια που έχει σκοπό να επιβάλλει στους τηλεοπτικούς σταθμούς!!!  Αυτή τη στιγμή διαλέγουν οι εργοδότες μας να παρανομήσουν εκ νέου και να μας βάλουν απέναντί τους!!!
Και αν τολμήσει κανείς να απειλήσει εργαζόμενο , έμμεσα ή άμεσα, που θα αρνηθεί κάθε παράνομη βλαπτική μεταβολή, η Ένωσή μας θα κινηθεί αφενός δικαστικώς εναντίον του ιδίου και αφετέρου με κινητοποιήσεις εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού.

Οι  διοικήσεις των σταθμών αυτών, πρέπει να γνωρίζουν πως οι αντιδράσεις μας θα είναι από έντονες έως και ακραίες!!! Απεργίες, στάσεις εργασίας, καταγγελτικά δελτία τύπου και ανακοινώσεις που θα διαδοθούν σε όλα τα site αλλά και έντυπο υλικό που θα μοιράζεται με σκοπό να μάθει όλος ο κόσμος για το πώς φέρεστε στους εργαζόμενούς σας σε αυτές τις δύσκολες εποχές, παραστάσεις διαμαρτυρίας σε άλλες εταιρίες των ομίλων και όχι μόνο και άλλα πολλά που πραγματικά δεν μπορείτε να φανταστείτε!!!

Επίσης σας τονίζουμε πως ήδη έχει ενημερωθεί και είναι σε ετοιμότητα το αρμόδιο Σ.ΕΠ.Ε., το γραφείο του Υπουργού Εργασίας  καθώς και άλλα κυβερνητικά στελέχη που είναι αρμόδια επί του θέματος.
Υ.Γ. Το ότι το ημερολόγιο δείχνει τον Ιούλιο δεν μας λέει τίποτα. Ακόμα και τώρα υπάρχουν τα δελτία ειδήσεων. Και τον Σεπτέμβρη με το καλό θα ξεκινήσουνε και οι εκπομπές. Ψυχαγωγικές, πρωινές ενημερωτικές ή νυχτερινές και πολύ πιθανόν και βουλευτικές εκλογές! Άραγε… θα ξεκινήσουν???           ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!!! ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ!!!

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ALPHA

Αθήνα, 22 Ιουλίου  2015                                                                                              αρ. πρωτ: 2066

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ALPHA

Συνάδελφοι,

Μέλη μας και μη,

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ
ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/7 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00
ΣΤΟ STUDIO 2
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΥ

H ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ Τ/Σ ΑΝΤ1

Αθήνα, 8 Ιουλίου  2015                                                                                        Αρ. πρωτ:  2062
                                                                  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ ΑΝΤ1

Συνάδελφοι! Εχθές πραγματοποιήθηκε συνέλευση τεχνικών του τηλεοπτικού σταθμού ANT1. Δυστυχώς κανένας εκπρόσωπος της διοίκησης δεν παρευρέθηκε παρόλο που μας είχαν διαβεβαιώσει για την παρουσία τους. Ίσως να μην τους ενδιαφέρει να ακούσουν τους εργαζόμενούς τους ή ίσως πραγματικά να μην έχουν τίποτε να τους πουν!
Παρόλα αυτά και με αφορμή τις επερχόμενες απολύσεις σε τεχνικούς του καναλιού, η συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

• ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
• ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ (μπλοκάκια-ευέλικτες μορφές εργασίας κ.λ.π.)
• ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ

Η απάντηση που θα δοθεί από την Ένωσή μας σε περίπτωση που ο σταθμός προχωρήσει έστω και σε μια απόλυση ή και σε κάποια από τις παραπάνω ενέργειες, είναι:
• ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ AΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
• ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ (ΘΕΑΤΡΑ Κ.Λ.Π.)
• ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Ή ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ «ΔΟΥΛΟΥΣ» ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.

Προς τη διοίκηση του ΑΝΤ1:
Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. σας ενημερώνει πως η αλλαγή εργασιακών σχέσεων είναι καθ ολοκλήρου παράνομη. Για τον λόγο αυτό έχει ήδη ενημερωθεί και είναι σε ετοιμότητα το αρμόδιο Σ.ΕΠ.Ε., το γραφείο του Υπουργού Εργασίας, το γραφείο της Γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, καθώς και άλλα κυβερνητικά στελέχη που είναι αρμόδια επί του θέματος. Εμείς ένα έχουμε να σας πούμε.
                                                               ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ!!!
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!
ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ!!!
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΥΣ!!!
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΤΑΘΜΟ!!!
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!!!

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Αθήνα 4 Ιουλίου 2015                                                                                           αρ. πρωτ:  2061

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής μέχρι και σήμερα και μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, όλη η Ελλάδα, μαζί και εμείς, ζήσαμε εφτά εφιαλτικές μέρες. Όχι τόσο γιατί κάποιοι εκβιαστές μας έκλεισαν τις τράπεζες και γιατί σχηματίστηκαν ουρές στα A.T.M.,-άλλωστε παρόμοιες καταστάσεις τις έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια από χιλιάδες άπορους ‘Έλληνες που σχημάτιζαν ουρές στα συσσίτια που οργάνωναν διάφοροι κοινωνικοί φορείς-, αλλά για την μαύρη και απροκάλυπτη πια προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε.

Η τρομοκρατική  επίθεση που δεχόταν ο κόσμος ήταν άνευ προηγουμένου!!! Είδαμε μεγάλους δημοσιογράφους, ακόμα και αυτούς των  ψυχαγωγικών εκπομπών, οικονομολόγους μεγάλων εταιριών, και γενικά όλη την elit του Ελληνικού συστήματος να εξαπολύουν μύδρους επιθέσεων προτρέποντας τον κόσμο να ψηφίσει NAI στο δημοψήφισμα. Προέτρεπαν  τον συνταξιούχο των 500 ευρώ που ήδη ζει μέσα στην ανέχεια και τη φτώχεια και του έδειχναν από το πρωί μέχρι το βράδυ την ίδια του την εικόνα και την ταλαιπωρία που τραβούσε έξω από τα Α.Τ.Μ. προσπαθώντας να του προκαλέσουν την οργή, για να τον καθοδηγήσουν εκεί που ορίζουν τα συμφέροντά τους. Ξέχασαν όμως να του πούνε πως από τον επόμενο μήνα η σύνταξή του θα πέσει στα 250 ευρώ αφού θα έχει κοπεί το ΕΚΑΣ.

Φοβέριζαν χωρίς καμιά ντροπή τις μάνες μας τις γυναίκες μας και τα παιδιά μας πως πρέπει όλοι να πούμε ΝΑΙ γιατί την επόμενη μέρα δεν θα έχουμε τρόφιμα και φάρμακα. Δεν μας είπαν όμως τι νόημα θα έχουν τα γεμάτα super market και τα  γεμάτα  φαρμακεία αφού θα έρθει μαθηματικά, για όλους εμάς –και όχι για αυτούς βέβαια-η στιγμή που δεν θα μπορούμε να αγοράζουμε τίποτα διότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα καταντήσουν ένα απλό φιλοδώρημα;;;  Και βέβαια ούτε λόγος για τους δικούς τους παχυλούς λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού ή για τις περιουσίες τους!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

Επίσης καλούμε τα μέλη μας καθώς και όλο τον κόσμο όταν θα βρεθεί πάνω από την κάλπη να μην ψηφίσει αυτό που του υπαγορεύει ο φόβος και ο πανικός. Αλλά αυτό που του υπαγορεύει το μυαλό του η κρίση του και τα ιδανικά του!!!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 6/2015 ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ Ο.ΜΕ.Δ.

Αθήνα, 2 Ιουλίου  2015                                                                                        Αρ. πρωτ:  2060
                                                       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι!

Σας πληροφορούμε πως η πενταμελής επιτροπή του Ο.ΜΕ.Δ. δέχθηκε την τελευταία Δ. Α.
Αυτό σημαίνει πως οι εργοδότες μας είναι υποχρεωμένοι να την ακολουθήσουν.  Από τώρα και στο εξής λοιπόν τα μισθολογικα και θεσμικα μας ζητήματα ρυθμίζονται βαση της συγκεκριμενης απόφασης και όχι με τις ατομικές συμβάσεις ή με τις μονομερείς ενέργειες των εργοδοτών.

Ακολουθεί η απόφαση της πενταμελούς επιτροπής του Ο.ΜΕ.Δ.

 Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media