Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Άυγουστος 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ ALPHA

Αθήνα, 12 Αυγούστου 2015                                                                                              Αρ. Πρωτ.:  2085

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ ALPHA

Μετά το τελεσίγραφο της Διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA προς τους εργαζόμενούς του, για την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων με μειωμένες αποδοχές μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε άμεσα συνέλευση των τεχνικών του σταθμού.
Η συνέλευση, στην οποία  παρευρέθηκαν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι τεχνικοί που ήταν εντός Αθηνών, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να απορρίψει το τελεσίγραφο της διοίκησης!!!
Επίσης όλοι οι τεχνικοί του σταθμού δηλώνουν έτοιμοι να συνταχθούν μαζί με τους συναδέλφους δημοσιογράφους αλλά και διοικητικούς, αν και εκείνοι αποφασίσουν να τηρήσουν την ίδια στάση, για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, με κάθε τρόπο.

Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. υπενθυμίζει στην διοίκηση του ALPHA πως είναι σε ισχύ η Δ.Α. που όχι μόνο καθορίζει τις κατώτατες μισθολογικές απολαβές αλλά και  που προασπίζει τις ανώτερες, μέσω του ΑΡΘΡΟΥ 13. Η συγκεκριμένη κίνηση λοιπόν είναι παράνομη, η οποιαδήποτε υπογραφή είναι άκυρη και το σωματείο μας θα κινηθεί νομικά για την προάσπιση των μελών του.
Επίσης υπενθυμίζουμε στη Διοίκηση πως κατά την διάρκεια της τριμερούς συνάντησης που είχαμε προ ημερών για το θέμα στο Υπουργείο Εργασίας, έγιναν αυστηρές συστάσεις από τον ίδιο τον Υπουργό για την τήρηση της νομιμότητας και τον σεβασμό των Διαιτητικών Αποφάσεων.
Και εφόσον η εργοδοσία του ALPHA  στην ίδια συνάντηση παραδέχθηκε πως μια τέτοια υπογραφή είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ και επιπροσθέτως ο νομικός εκπρόσωπος του σταθμού έσκιζε τα … ιμάτιά του δηλώνοντας πως ουδέποτε πιέστηκε ή τρομοκρατήθηκε εργαζόμενος του σταθμού στο παρελθόν για οποιαδήποτε τέτοιου είδους υπογραφή, δηλώνουμε τα ακόλουθα:
Η οποιαδήποτε απόπειρα πίεσης, είτε με προσωπικά τηλεφωνήματα, είτε με… «δωματιάκια», είτε και με την… «φιλική» προτροπή ακόμα, προϊσταμένων ή διευθυντών ευκόλως αποδεικνύεται!!!
Μην τολμήσετε λοιπόν  να προβείτε σε τέτοιες πρακτικές διότι  θα βρεθείτε απόλυτα εκτεθειμένοι απέναντι στα θεσμικά όργανα της πολιτείας για την εργασία, αλλά και αυτόματα θα θέσετε
ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ!!!

ΥΓ   Όσο για τις οικονομικές δυσκολίες που διατείνεστε πως έχει ο σταθμός σας, στη διαδικασία του Ο.ΜΕ.Δ. είχατε την ευκαιρία και προσκομίσατε όλα σας τα στοιχεία. Αποτέλεσμα ήταν η συγκεκριμένη Δ.Α. που προστατεύει ανώτερες αποδοχές!!!

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ  ΑΠΟΦΑΣΗ!!!
ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ!!!

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Τ/Σ ΑΝΤ1

Αθήνα, 5 Αυγούστου 2015                                                                                          αρ. πρωτ:  2078

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε πως μετά από τις σημερινές επαφές της Ένωσής μας με την Διοίκηση του ΑΝΤ1 αλλά και μετά την συνέλευση των απολυμένων του σταθμού, οι καθημερινές προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις στον Τ/Σ αναστέλλονται.

Αρχικά η Διοίκηση δεσμεύτηκε πως δεν θα προχωρήσει στις επιπλέον προγραμματισμένες απολύσεις.  Επίσης μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου και σταδιακά θα προσλάβει και πάλι όλους τους απολυμένους τεχνικούς με σύμβαση ορισμένου χρόνου και σε βάθος χρόνου θα γίνουν αορίστου.  Στις αρχές Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση όπου και θα καθοριστούν όλες οι λεπτομέρειες.

Σημαντικό για εμάς αποτελεί η δέσμευση της Διοίκησης για το σεβασμό της νομιμότητας. Κάτι που σημαίνει αυτόματα πως τις σχέσεις εργασίας με τους τεχνικούς τις ορίζει η εργατική νομοθεσία και η τελευταία Διαιτητική Απόφαση που εξασφάλισε η Ένωσή μας από τον Ο.ΜΕ.Δ., όπως επίσης και τους υπόλοιπους θεσμικούς όρους.  Όσο για τους οικονομικούς όρους, αυτοί δεν μπορεί να είναι κάτω από τα όρια της Δ.Α.

Για την Ένωσή μας δεν τελειώνει τίποτα αν όλες οι δεσμεύσεις της Διοίκησης δεν γίνουν πράξη. Κάτι το οποίο δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε αυτή τη στιγμή.
 
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες που στάθηκαν ηθικά στο πλευρό μας με τις ανακοινώσεις τους. Την Γ.Σ.Ε.Ε., την ομοσπονδία μας την Π.Ο.ΣΠ.Ε.Ρ.Τ., την Π.Ο.Θ.Α., το Ε.Κ.Α. , την Ε.Σ.Η.Ε.Α την Ε.Π.Η.Ε.Α., την Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε., την Ε.Τ.Ε.Ρ. και την Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. για την φυσική και έμπρακτη συμπαράστασή τους!
Όπως επίσης και το Π.Α.Μ.Ε. το Μ.Ε.Τ.Α. και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Θερμά επίσης ευχαριστούμε το Υπουργείο της Επικρατείας αλλά και το Υπουργείο Εργασίας που από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό μας σε ό,τι χρειαστήκαμε!

Πάνω από όλα όμως ευχαριστούμε από καρδιάς τους συναδέλφους όλων των καναλιών για την σημαντική παρουσία και συμπαράσταση.

Ειδικά τους συναδέλφους δημοσιογράφους του ΑΝΤ1 που στις κρίσιμες στιγμές και εκεί που χρειάστηκε, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έδειξαν άμεσα την αλληλεγγύη τους!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ SBC


Αθήνα, 5 Αυγούστου 2015                                                                                              Αρ. Πρωτ.:  2077

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια της DIGEA για την αιφνίδια διακοπή του σήματος του καναλιού SBC.  Υπενθυμίζουμε πως η DIGEA, είναι εταιρεία παρόχου δικτύου, που ρόλος της είναι να μεταφέρει το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών μέσω συχνοτήτων και δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα να προβεί σε αυτή την αυταρχική ενέργεια.  Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται με αυτό τον αντιδημοκρατικό τρόπο.  Δεν θα ξεχάσουμε την διακοπή του σήματος της Ελεύθερης Ε.Ρ.Τ. ή και του τηλεοπτικού σταθμού 902 όταν αναμετέδιδε το σήμα της ελεύθερης Ε.Ρ.Τ. 

Ο ιδιώτης πάροχος δικτύου λοιπόν, ρίχνει «μαύρο» ακόμα μια φορά σε έναν τηλεοπτικό σταθμό που λειτουργεί, αφήνοντας δεκάδες εργαζόμενους χωρίς εργασία.  Οποιεσδήποτε δικαιολογίες ή προφάσεις φέρει η εν λόγω εταιρεία για αυτήν την απαράδεκτη και αντεργατική ενέργεια, εκτίθεται για άλλη μια φορά στα μάτια του Ελληνικού λαού, που έχει καταλάβει πια τον ρόλο της και τον σκοπό της!

Η Ένωσή μας καλεί την DIGEA να σταματήσει να επεμβαίνει κατά το δοκούν στα κανάλια και να τα ανοιγοκλείνει σύμφωνα με το κέφι της. Δεν είναι ούτε εισαγγελέας ούτε δικαστής. Απλός πάροχος είναι!!!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

 

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΤΡΙΤΗ 4/8 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΕΩΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/8 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

 


 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ1

Αθήνα, 3 Αυγούστου 2015                                                                                       Αρ. Πρωτ: 2075

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την «μαύρη Παρασκευή» και την απόλυση 24 τεχνικών από τον ΑΝΤ1, η διοίκηση προχώρησε και σε 5 νέες απολύσεις.
Τους καλούμε να πάψουν να «σφαγιάζουν» με αυτό τον ανήθικο τρόπο τους ανθρώπους που εδώ και 26 χρόνια, πρόσφεραν τόσα πολλά στον σταθμό!!!

Οι αγωγές εναντίον μας δεν μας φοβίζουν!!!
Αντίθετα μας πεισμώνουν!!!

Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε και δεν θα σταματήσουμε αν δεν γυρίσουν στη δουλειά τους ΟΛΟΙ οι απολυόμενοι!!!

    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ! ΜΕ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Τ/Σ ΑΝΤ1 ΓΙΑ 4/8

 

 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΝΤ1 ΑΠΟ 06:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 4/8 ΕΩΣ 06:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 5/8

περισσότερα

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Τ/Σ ΑΝΤ1 3/8


 

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΝΤ1 ΑΠΟ 06:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 3/8 ΕΩΣ 06:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 4/8

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤ1


Αθήνα, 1η Αυγούστου 2015                                                                                                 Αρ. Πρωτ: 2073

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΝΤ1

Συνάδελφοι!

Η «αγαπημένη» και πολυδιαφημιζόμενη εδώ και δεκαετίες οικογένεια του ΑΝΤ1 μόλις εχθές άρχισε να αποδεκατίζεται κυριολεκτικά.

Θύματα;; 26 απολυμένοι εργαζόμενοι τεχνικοί και την Δευτέρα έπονται και άλλοι μέχρι να συμπληρωθεί τουλάχιστον ο αριθμός των 40. Από Σεπτέμβρη πιθανόν να αυξηθεί κι άλλο ο αριθμός ή να έχουμε και μειώσεις μισθών. Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά η διοίκηση.
Θύτες;; Ο ίδιος ο άνθρωπος που ταύτισε το όνομά του με το σταθμό. Ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 Μίνωας Κυριακού και οι άνθρωποι που επέλεξε ο ίδιος για να τον διοικήσουν.
Λογική απορία: Πως είναι δυνατόν με τόσους απολυμένους να βγάλει τον Σεπτέμβριο ο σταθμός το πρόγραμμά του;;

Η απάντηση απλή:  Με την αλλαγή των σημερινών εργασιακών σχέσεων σε αυτών της… γαλέρας!!! Μπλοκάκια- part timer-ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι-ελαστικές σχέσεις εργασίας και όλα αυτά με αποδοχές… πείνας!!! Και αν πάρουν πίσω με αυτές τις συνθήκες και κάποιον απολυμένο, το παίζουν και καλοί. Τάχα πως ενδιαφέρονται γι αυτούς.
Το έχουμε ξαναδεί το έργο.  Δεν κοροϊδεύουν πια κανέναν.

Από εχθές λοιπόν η μεγάλη οικογένεια του ΑΝΤ1 επέλεξε να προβεί στις ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ που έχουν γίνει ποτέ από την έναρξη της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Ουδέποτε κανένας άλλος σταθμός δεν έδειξε τόσο πολύ… «αγάπη» στην ίδια του την οικογένεια απολύοντας τόσους πολλούς εργαζόμενους μέσα σε μόλις  μία ή δύο μέρες και μάλιστα με τον πιο χυδαίο και ανήθικο τρόπο. Μαζεύοντάς τους και διαβάζοντας ένα-ένα τα ονόματα των απολυμένων από μια… «μαύρη λίστα».
 
Ένας-ένας άκουγε το όνομά του αλλά και τα ονόματα των συναδέλφων του που οδηγήθηκαν στην ανεργία πιθανόν και στην ανέχεια.  Άνθρωποι που είχαν 20 και 25 χρόνια εργασίας στο σταθμό. Άνθρωποι οικογενειάρχες οι περισσότεροι, που όλα αυτά τα χρόνια κινδύνευσε μέχρι και η ίδια τους η ζωή σε διάφορες αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές.  Άνθρωποι  που μόλις πριν λίγες μέρες κόντεψαν να καούν ζωντανοί μέσα σε VAN του σταθμού. Άνθρωποι που εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια με πίστη, συνέπεια και επαγγελματισμό. Και όλα αυτά την επόμενη ακριβώς μέρα που ο ίδιος ο Στρατής Λιαρέλης  στην συνέντευξη τύπου της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. μίλησε για οικογένειες που τρώνε ψωμί από τα κανάλια. Και ενώ γνώριζε ήδη για το… «έγκλημα» που είχε ετοιμάσει ο σταθμός του!! Και όταν εχθές ζητήσαμε συνάντηση μαζί του συνοδευόμενοι από τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Εργασίας, μείναμε εμβρόντητοι στο άκουσμα ότι έφυγε για διακοπές!!! Φυσικά! Για τον… πρώην μαχητικό δημοσιογράφο η σχεδίαση του… «εγκλήματος» είχε πια τελειώσει. Έμενε τώρα μόνο η εκτέλεση από τους υφιστάμενούς  του. Η δουλειά του είχε τελειώσει. Μπορούσε να φύγει με ήσυχη συνείδηση για διακοπές!!!
Συνάδελφοι!!!
Ήδη από εχθές ξεκίνησε ένας ωραίος αγώνας. Ένας αγώνας που σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί!!!  Αγώνας για την ύπαρξή μας και την ίδια μας την αξιοπρέπεια!!!  Αυτό που συμβαίνει σήμερα στον ΑΝΤ1, αν περάσει, σίγουρα θα συμβεί και στους υπόλοιπους σταθμούς. Οι στάσεις εργασίας και οι απεργίες θα είναι διαδοχικές!!! Δεν μας ενδιαφέρουν πόσα απεργοσπαστικά δελτία θα βγάλουν. Δεν μας ενδιαφέρει η τρομοκρατία που θα μας εξαπολύσουν!!! Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να μην σταματήσουμε μέχρι την τελική δικαίωση! Να γυρίσουν ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!!
Από αύριο επίσης, ξεκινάμε εκστρατεία ενημέρωσης ούτως ώστε να μάθει την αλήθεια ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!!! Και όταν ακούει πια, για την… περίφημη οικογένεια του ΑΝΤ1 να αντιλαμβάνεται πλήρως την έννοια της ξεδιαντροπιάς και της ανηθικότητας που κρύβεται  πίσω από αυτές τις λέξεις.  Έντυπο υλικό  είναι έτοιμο και θα αρχίζει να μοιράζεται σε λιμάνια, μετρό, διόδια! Ηλεκτρονικό υλικό είναι έτοιμο να κατακλύσει το διαδίκτυο. Παραστάσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες εκεί που δεν θα το περιμένουν. 

Κύριοι του ΑΝΤ1. Από το πιο μικρό διευθυντικό στέλεχος έως τον πιο μεγάλο ιδιοκτήτη. Η… «παράσταση» που εσείς στήσατε αλλά που εμείς θα παίξουμε και θα σκηνοθετήσουμε, ξεκινάει… Καλή αρχή!!!
 
ΥΓ1.  Όσο για την άρνησή σας για την σύνδεση των όσων συμβαίνουν στους σταθμούς (ΑΝΤ1-απολύσεις, ΑLPHA STAR-νέες μειώσεις μισθών) με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, η κοινή ανακοίνωση των υπουργών της κυβέρνησης κυρίων Παππά και Κατρούγκαλου δείχνει ότι δεν πείθετε!!!
ΥΓ2. Όσο για τον... σεβασμό που δείξατε προς το θεσμικό όργανο των τεχνικών σας απολύοντας και τους δύο εργασιακούς μας εκπροσώπους να είστε σίγουροι πως θα σας τον ανταποδώσουμε. Με τον συνάδελφο προϊστάμενο δε που πρότεινε την απόλυσή τους,  θα ασχοληθούμε όταν έρθει η ώρα.
ΥΓ2. Απορία: Άραγε, μετά από όλα αυτά,  με ποιο ηθικό ανάστημα θα βγάλει τις επόμενες κοινωνικές εκπομπές ή τις επόμενες παιδικές θεατρικές δραστηριότητες και θα απευθύνεται στον κόσμο η κυρία Μαρί Κυριακού;;
ΥΓ3.  Απορία2: Το… THE VOICE πότε ξεκινάει αλήθεια;;

 για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media