Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Απρίλιος 2016

ΕΥΧΕΣ

 

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

 

περισσότερα

ΑΝΑΣΤΟΛΗ

 

 

ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΟ MEGA

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

 

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ MEGA

 

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ MEGA

ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 28/4 ΑΠΟ ΩΡΑ 12:00 ΕΩΣ ΩΡΑ 16:00

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΑΣΧΑ

 

 

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ MEGA

 

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ MEGA

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/4 ΑΠΟ ΩΡΑ 18:00 ΕΩΣ ΩΡΑ 22:00

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΑΣΧΑ

 

 

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Κ.Α. ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΤΗΛ. ΣΤΑΘΜΟ MEGA

Αρ. Πρωτ.: 6705                                                    Αθήνα, 22/04/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To EKA παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες τα γεγονότα που συμβαίνουν στον T/Σ MEGA.

Καλούμε τη διοίκηση του Σταθμού να μην τολμήσει ούτε να σκεφθεί:

* να μην καταβάλει δώρο Πάσχα και οποιαδήποτε άλλη οφειλή έχει προς κάθε εργαζόμενο.

* να απολύσει εργαζόμενους ή να μειώσει για μια ακόμη φορά τους μισθούς με στόχο την «εξυγίανση» του καναλιού.

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του ΜEGA για τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο, που ενώ οι εργαζόμενοι του καναλιού αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον, χθες απαγόρευσε την είσοδο του Προέδρου της ΕΤΙΤΑ συναδέλφου Γιώργου Σκεπετζάκη στη Γενική Συνέλευση.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του σταθμού να αναλάβει τις ευθύνες της και να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα, καθώς και το δώρο του Πάσχα. Υπενθυμίζουμε πως οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τη διαχείριση των οικονομικών του σταθμού, αλλά και για τα δάνεια που πήρε από τις τράπεζες, δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά οι διοικούντες. Ήταν δικές τους οι επιλογές και τώρα είναι δική τους η ευθύνη.

Να πληρώσουν τώρα από τα υπερκέρδη τόσων χρόνων και να μη χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν ευθύνονται σε τίποτα για τη σημερινή κατάσταση στο κανάλι.

Η αξιοπρέπεια των εργαζομένων είναι πάνω από όλα.

Το ΕΚΑ καλεί τα Σωματεία μέλη του να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του σταθμού, που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους συμπληρώνοντας τις στρατιές των ανέργων που δημιούργησαν όλες οι μνημονιακές και αντεργατικές πολιτικές που συνεχίζονται και σήμερα.

Καλούμε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

 Το Δ.Σ.

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 23 Απριλίου 2016                                                    Αρ. Πρωτ.: 2242

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι!

Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και σύσσωμοι οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης  καταδικάζουμε την δολοφονική επίθεση κατά συναδέλφου καμεραμάν του Ε T.V. από μέλος της Χρυσής Αυγής.  Η απρόκλητη και φασιστική επίθεση στο συνάδελφο κάμεραμαν ήταν στοχευμένη. Είναι  ξεκάθαρο πια στις μέρες μας πως οποιοσδήποτε κάνει αυτή την δουλειά αποτελεί στόχο από ακροδεξιά στοιχεία και όχι μόνο.

Εμείς από την πλευρά μας τους απαντάμε πως θα μας βρουν όλους απέναντι.  Δυστυχώς το συγκεκριμένο περιστατικό επιβεβαιώνει το επικίνδυνο του επαγγέλματος κάτι που έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη σε διάφορα θεσμικά όργανα της Πολιτείας.  Καλούμε όμως και τους εργοδότες να πάψουν να αδιαφορούν για τις ζωές των εργαζομένων τους (βλέπε μονομελή συνεργεία κ.α. πολλά).

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (MEGA)

Αθήνα, 22 Απριλίου 2016                                                                                    Αρ. Πρωτ:  2241

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (MEGA)

Συνάδελφοι!

Καταδικάζουμε απερίφραστα και σε όλους τους τόνους την αντιδημοκρατική τακτική της διοίκησης του MEGA που μέσω εκπροσώπου της στην χθεσινή συνέλευση της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και άλλων σωματείων, απαγόρευσε την είσοδο στον πρόεδρο της Ένωσής μας. Με τρόπο προκλητικό και αλαζονικό η Διοίκηση του σταθμού που έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους, παρανομεί για μια ακόμη φορά. Αυτές είναι άραγε οι δημοκρατικές ευαισθησίες των ανθρώπων του MEGA που υποτίθεται πως υπερασπίζονται την ελευθερία του λόγου;  Από την πλευρά μας δηλώνουμε πως δεν θα ανεχτούμε στο μέλλον καμία παρόμοια  παράνομη τακτική και θα πράξουμε αναλόγως.

Καταδικάζουμε επίσης την συμπεριφορά δύο εργαζομένων του σταθμού, που με φασιστικό τρόπο  προσπάθησαν να κόψουν τον λόγο μέλους του Διοικητικού μας Συμβουλίου, τονίζοντας μάλιστα με έντονο τρόπο πως δεν θέλουν τα σωματεία τους στην συνέλευση.

Όπως και να έχει δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως τέτοιες πρακτικές δεν μας πτοούν και δεν μας τρομάζουν. Να το γνωρίζουν ΟΛΟΙ πως η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. θα βρίσκεται εκεί που πρέπει και θα αγωνίζεται πάντα για τις δουλειές μας και την αξιοπρέπειά μας.  Όποιον ενοχλεί μπορεί ελευθέρα να μαζεύει τους κολλητούς του, την Διοίκηση ή όποιον άλλον θέλει και να κάνει δικές του συνελεύσεις.    

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ MEGA

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ MEGA

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 21/4/2016

ΑΠΟ ΩΡΑ 18:00 ΕΩΣ ΩΡΑ 22:00

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ MEGA

Αθήνα, 21 Απριλίου 2016                                                                         Αρ. πρωτ.:  2240

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ MEGA

Συνάδελφοι!

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τα γεγονότα που αφορούν τον T/Σ MEGA. Η Ένωσή μας ξεκαθαρίζει εξ αρχής, πως δεν έχει σκοπό να αφήσει τους εργαζόμενους τεχνικούς του σταθμού να γίνουν όμηροι πολιτικών και επιχειρηματικών παιχνιδιών. Απαιτούμε από την διοίκηση του σταθμού να αναλάβει τις ευθύνες της και να  καταβάλλει άμεσα τα δεδουλευμένα καθώς και το δώρο του Πάσχα. Υπενθυμίζουμε πως οι μοναδικοί υπεύθυνοι για την διαχείριση των οικονομικών του σταθμού αλλά και για τα δάνεια που πήρε από τις τράπεζες, δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά οι διοικούντες. Ήταν δικές τους οι επιλογές και τώρα είναι δική τους η ευθύνη.

Καλούμε λοιπόν την διοίκηση του σταθμού να ανταποκριθεί σε όλες της τις υποχρεώσεις. Στο κάτω κάτω αν έχει πρόβλημα, ας πληρώσει από τα υπερκέρδη που έβγαζε ο σταθμός τόσα χρόνια τώρα.

Τονίζουμε επίσης πως είναι απαράδεκτο οι αρμόδιες τράπεζες να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς του καναλιού με αποτέλεσμα να βρει πάτημα η εργοδοσία και να μην πληρώσει τα δεδουλευμένα.

Καλούμε όμως και περιμένουμε, ειδικά από την σημερινή κυβέρνηση, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και όλων των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων που ουδέποτε είχαν καμιά ευθύνη για τα πεπραγμένα των διοικήσεων.

Συνάδελφοι!

Ήδη η Ένωσή μας έχει κινήσει νομικές διαδικασίες για την κατοχύρωση των μελών μας με αγωγές και καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας. Αν δεν καταβληθεί το δώρο του Πάσχα στην ώρα του θα γίνει άμεσα η καταγγελία η οποία επιφέρει και ποινικές ευθύνες. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Πλέον ήρθε η ώρα να δείξουμε όλοι μαζί, σε αυτούς τους κυρίους που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε απαθείς. Θα παλέψουμε για τις δουλειές μας και τις οικογένειές μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!   

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΙΜΟΤΗΤΑ!

Υ.Γ. Προς την διοίκηση του MEGA : Τα business plan που ακούγονται ως πρόφαση για την σωτηρία του καναλιού που περιέχουν αθρόες απολύσεις και σημαντικές μειώσεις μισθών με σκοπό να πληρώσουν το μάρμαρο και πάλι οι εργαζόμενοι, απλά… ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ!!! Εμείς έχουμε ένα καλύτερο business plan να σας προτείνουμε. ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΑΣ!!!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 8 Απριλίου 2016                                                                                                   αρ. πρωτ: 2238

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. άλλα και σύσσωμοι οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης χαιρετίζουν την μεγαλειώδη πορεία κατά της ανεργίας  που ξεκίνησε από την Πάτρα με προορισμό την Αθήνα. Η πορεία που είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου της Πάτρας, σηματοδοτεί την βούληση του λαού για την προστασία των ανέργων και την υποχρέωση της Πολιτείας για την κατοχύρωση του αναφαίρετου δικαιώματος της εργασίας με δικαιώματα. Στη συγκεκριμένη πορεία ενώνουν τις φωνές τους οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία. Διατρανώνουν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια! 

 για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media