Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Μάϊος 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.

Αθήνα 28 Μαίου 2017                                                                         Αρ. Πρωτ.: 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δίνουμε όλοι το παρόν αυτή τη Δευτέρα 29/5/2017 ώρα 11.00 π.μ. στο κτίριο 5 της Ευελπίδων και συμπαραστεκόμαστε στην Ομοσπονδία μας και στον Πρόεδρό μας Παναγιώτη Καλφαγιάννη που διώκεται από τους φασίστες της ΧΑ.

Το ναζιστικό αυτό μόρφωμα κατέθεσε αγωγή κατά της Ομοσπονδίας μας ζητώντας την χρηματική ποινή και την προσωποκράτηση του Προέδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη λόγω της απόφασης της ΠΟΣΠΕΡΤ να εξαγγέλλει στάσεις εργασίας σε κάθε προγραμματισμένη μετάδοση των φασιστοειδών από την ΕΡΤ.
Αντιστεκόμαστε και απομονώνουμε την κάθε είδους φασιστική και ναζιστική νοοτροπία που μόνο σκοπό έχει την κατάλυση της Δημοκρατίας και την επικράτηση του σκοταδισμού.

Όλοι στο πλευρό του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ (ΤΡΙΤΗ 16/5)

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ 

Αθήνα, 12 Μαΐου 2017 

24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση και στο πλαίσιο της απεργιακής πανελλαδικής πανεργατικής κινητοποίησης, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Τρίτης, 16 Μαΐου 2017 έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 17 Μαΐου 2017 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης, ως ενεργό κομμάτι του σκληρά δοκιμαζόμενου εργατικού κινήματος και της ελληνικής κοινωνίας

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ -  ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕστα αντιλαϊκά μέτρα καιστις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις, που πλήττουν πάλι κατάφωρα το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου, με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέες περικοπές σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις, και δριμεία φοροεπιδρομή σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕτην άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των εργασιακών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:

  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
  • Την αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ ως αυτοδιοικούμενων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου τους, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης.

Με το Ασφαλιστικό ανοιχτή πληγή και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε πλήρη διάλυση η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την απεργία, να διασφαλίσουν την επιτυχία της και να πάρουν μέρος στην απεργιακή  συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 16 Μαΐου 2017 και ώρα 12.00 έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20). 

Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για

ü  ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ü  ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

ü  ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ 

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΙΤΑ ΕΤΗΠΤΑ ΕΤΕΡ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α.)

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Τ.Η.Π.Τ.Θ.)

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ.)

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ-Θ)

                                                                                                             Αθήνα, 2 Μαίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι! Πολλές φορές στο παρελθόν οι Ενώσεις μας έχουν απευθυνθεί σε κυβερνητικούς αλλά και θεσμικούς παράγοντες για τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί σε διάφορα site ζητώντας να μπει επιτέλους μια τάξη.  Οι ιδιοκτήτες των μέσων αυτών χρησιμοποιούν εργαζόμενους-πολυεργαλεία χωρίς καμιά εξειδίκευση, οι οποίοι αναγκάζονται να παίζουν τον ρόλο του δημοσιογράφου, του τεχνικού ή κ.α.

Είναι γνωστό πως στο χώρο αυτό ανθεί η εργοδοτική αυθαιρεσία, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η μερική απασχόληση όσο αφορά τις αποδοχές, αλλά τα 12ωρα όσο αφορά τις ώρες εργασίας και οι μισθοί πείνας.  Είναι ενδεικτικό πως σε μεγάλο ειδησεογραφικό θέμα των τελευταίων ημερών, δεκάδες εργαζόμενοι των site βρέθηκαν στην Ευελπίδων και με κινητά, τάμπλετ και άλλα μέσα μπήκαν μπροστά από τα τηλεοπτικά συνεργεία των καναλιών φθάνοντας στο σημείο να κάνουν μέχρι και ερωτήσεις παριστάνοντας τους δημοσιογράφους.  Μάλιστα σε μια ερώτηση μέλους των Ενώσεών μας σε έναν από αυτούς αν είναι τεχνικός οπερατέρ ή δημοσιογράφος, εκείνος απάντησε πως είναι απλά... δικηγόρος.

Μπροστά σε αυτή την άθλια κατάσταση, οι Ενώσεις μας καλούν την Κυβέρνηση μέσω της Γενικής Γραμματείας, του Υπ. Εργασίας αλλά και του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και να προστατεύσουν τους επαγγελματίες εργαζόμενους του κλάδου μας για να μπει επιτέλους μια τάξη στο χώρο αυτό.  Επίσης καλούμε το συνεργαζόμενο σωματείο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. αλλά και τα άλλα σωματεία του κλάδου σε συντονισμό κινήσεων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α.

Ε.Τ.Η.Π.Τ.Θ.

Ε.Τ.Ε.Ρ.

Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ-Θ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media