Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Σεπτέμβριος 2017

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ (ΤΡΙΤΗ 26/9)

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2017 

24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Το τοπίο στον χώρο των ΜΜΕ αλλάζει τον χάρτη του με ραγδαίες μεταβολές και σεισμογενή ρήγματα που έχουν αφήσει ήδη πίσω τους θύματα και απώλειες. Εκατοντάδες συνάδελφοι έμειναν άνεργοι, χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς  δεδουλευμένα και με αβέβαιο μέλλον, ενώ κάποιοι άλλοι παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες.

Η κατάρρευση παντοδύναμων εκδοτικών εταιρειών, με φόντο ένα δυσμενές και ρευστό  οικονομικό σκηνικό έφερε νέα δεδομένα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, την δυναμική του οποίου αναμένουμε όλοι να μετρήσουμε για το μέλλον όχι μόνο του κλάδου και των συναδέλφων μας αλλά κυρίως για αυτή την ίδια την ενημέρωση, την αξιοπιστία, την ανεξαρτησία της, την ελευθεροτυπία.

Και οι ραγδαίες μεταβολές στον χώρο μας κορυφώνονται δραματικά με την εξάντληση πλέον κάθε ορίου στην διαπραγμάτευση με τους εργοδότες για την σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ.

Μετά από ένα χρόνο χωρίς αγγελιόσημο και άκαρπες τριμερείς συναντήσεις με το Υπ. Εργασίας και τους εργοδότες για την ανεύρεση εσόδων για τα ασφαλιστικά μας Ταμεία, έχουμε φτάσει πλέον σε αδιέξοδο. Η κωλυσιεργία και η άκαμπτη στάση μέρους των εργοδοτών σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, η οποία επιβάλλεται να αναλάβει την πρωτοβουλία να νομοθετήσει βιώσιμη λύση για τη σωτηρία και τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε στον συντονισμό και την οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων.

Για τους λόγους αυτούς, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλα τα Μέσα από τις 06.00 της Τρίτης, 26 Σεπτεμβρίου 2017 έως τις 06.00 της Τετάρτης, 27 Σεπτεμβρίου 2017.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης, ως ενεργό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ -  ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕστο στραγγαλισμό των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:

  • Τη διατήρηση και τη διεύρυνση ενός ενιαίου ΕΔΟΕΑΠ με την ένταξη όλων των εργαζομένων σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα ενημέρωσης
  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Με το Ασφαλιστικό ανοιχτή πληγή και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε πλήρη διάλυση τα Δ.Σ. των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλούν όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την απεργία και να διασφαλίσουν την επιτυχία της. 

Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για

ü  ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

ü  ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ü  ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

ü  ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

 

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΒΗΜΑ FM"

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2017                                                                                                     Αρ. Πρωτ.: 2451

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι τεχνικοί ραδιοφωνίας στο «BHMA FM».

Καταγγέλλουμε την «ALTER EGO Μ.Μ.Ε. Α.Ε.» του Βαγγέλη Μαρινάκη, μεγαλομέτοχο εταιρεία του ραδιοσταθμού, η οποία χρωστάει μισθούς έως και 10 μήνες στο προσωπικό του ραδιοσταθμού και ταυτόχρονα ρίχνει μαύρο στην ραδιοφωνική συχνότητα αφήνοντας απλήρωτους και τους λογαριασμούς του ρεύματος, ενώ υπάλληλοί της εμπόδισαν την προσπάθεια των συναδέλφων μας να εκτιμήσουν και να αποκαταστήσουν άμεσα τις βλάβες από τη διακοπή ηλεκτροδότησης.

Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις. Το μαύρο στην ενημέρωση είναι μαύρο στη δημοκρατία.

Απαιτούμε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να σταματήσει να κρύβεται, να προχωρήσει άμεσα στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων των συναδέλφων μας, να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας τους και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM».

Καλούμε την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν δράση και να λύσουν επιτέλους τα προβλήματα που δημιουργούν οι μεγαλοϊδιοκτήτες  ενημέρωσης με παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων.

Λέμε ΟΧΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2017                                                                                              Αρ. πρωτ:  2450

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και σύσσωμοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ καταδικάζουν απερίφραστα την άνανδρη επίθεση από ακραία στοιχεία που δέχθηκαν ο δημοσιογράφος και οι 2 τεχνικοί του τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤ1 στο συλλαλητήριο στην μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Οι συνάδελφοι εξυβρίστηκαν, προπηλακίστηκαν και χτυπήθηκαν με αποτέλεσμα να τραυματισθούν σοβαρά.  Διαμηνύουμε σε όλους τους τόνους πως θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι σε τέτοιου είδους δολοφονικές επιθέσεις.

Τέλος τονίζουμε στους εργοδότες μας να κατανοήσουν επιτέλους πως το επάγγελμα που κάνουμε είναι άκρως επικίνδυνο και να πάψουν να βάζουν τα κέρδη τους πάνω από την ασφάλεια των εργαζομένων. Τα μονομελή συνεργεία όπως και οι οπερατέρ ..."ντελίβερι" που κάποιοι θέλουν να τους μετατρέψουν, είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε τέτοιου είδους κινδύνους.  Καθιστούμε λοιπόν υπεύθυνους ως ηθικούς αυτουργούς, όλους εκείνους που βάζουν πάνω από τους ανθρώπους  το κέρδος και το χρήμα για οτιδήποτε απευκταίο συμβεί στο μέλλον.

 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media