Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

2005

Απόλυση του συνδικαλιστή Ζαφείρη Βελλά.

14 Νοεμβρίου 2005
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗΣ Β.ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου καταδικάζει την απόλυση του συνδικαλιστή Ζαφείρη Βελλά μέλους του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων από την εταιρεία "ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ" στο Κορωπί.

Επισημαίνει το νέο ήθος που η εργοδοσία εφαρμόζει, με παρόμοια περιστατικά που καθημερινά διευρύνονται στους χώρους εργασίας, και θεωρεί ότι η παράνομη και καταχρηστική απόλυση του συναδέλφου Ζ. Βελλά οφείλεται στην συνεπή και αγωνιστική στάση του, τόσο στον ευρύτερο κλάδο των γραφικών τεχνών όσο και στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Δεν είναι συμπτωματικό το γεγονός ότι απολύθηκε το ίδιο διάστημα που επιχειρούσε με άλλους εργαζομένους την συγκρότηση εργοστασιακής επιτροπής.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου, στηρίζει και συμπαρίσταται με κάθε τρόπο στις ενέργειες των Σωματείων, καταγγέλλει την Διεύθυνση της εταιρείας η οποία καταπατά συνδικαλιστικά δικαιώματα και ζητά την άμεση ανάκληση της παράνομης απόλυσης.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

περισσότερα

Πρόσκληση για Γενική Συνελευση.

 10/11/05 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   ΓΙΑ  ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, καλεί τα μέλη του στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2005 και ώρα 21.30 στο Αμφιθέατρο της ΕΤ-1 [Μεσογείων 136] με Θέματα Ημερησίας Διάταξης:

1. Έγκριση Διοικητικού και  Οικονομικού Απολογισμού

2. Έγκριση αλλαγών άρθρων του Καταστατικού, ειδικότερα του άρθρου 8 με τη διεύρυνση των μελών μας προσθέτοντας νέες ειδικότητες μελών.

3. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για προκήρυξη εκλογών.

Η παρουσία του καθενός μας στη Γενική Συνέλευση εγγυάται τη Δημοκρατική και σωστή λειτουργία της Ένωσης αφού όσα θα συζητηθούν μας αφορούν και μας επηρεάζουν άμεσα όλους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ανακοινώσεις από παλιά ιστοσελίδα

Ανακοινώσεις από παλιά Ιστοσελίδα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 12ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2005


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

Οι απεργοί εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας, διαδηλώνουμε την ενιαία και ανυποχώρητη βούλησή μας να υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα τα δίκαια αιτήματά μας, για ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής και μια ενημέρωση πραγματικά αντικειμενική και ελεύθερη.
Η σημερινή απεργιακή μας συγκέντρωση αποτελεί μήνυμα προς την Κυβέρνηση και τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών και δημοσίων ΜΜΕ ότι ενωμένοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της Ενημέρωσης, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας.
Διεκδικούμε αποφασιστικά και υποστηρίζουμε:
> Τη θέσπιση μέτρων απόλυτης διαφάνειας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ.
> Τη διατήρηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και των ασφαλιστικών μας Ταμείων.
> Την άμεση εξόφληση των χρεών των εργοδοτών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.
> Την εναντίωση στις νομοθετικές διατάξεις για την ευελιξία των εργασιακών σχέσεων.
> Την κατάργηση του νόμου για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και υπερωριών.
>Τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της απώλειας θέσεων εργασίας.
>Την άμεση καταβολή δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους.
>Την ενεργοποίηση της Κυβέρνησης, των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών και του ΕΣΡ, στην κατεύθυνση εφαρμογής των νόμων που προστατεύουν τους εργαζόμενους.
> Την εφαρμογή και πιστή τήρηση των ΣΣΕ και την από κοινού διεκδίκηση νέων, με στόχο τη διασφάλιση των θεσμικών κατακτήσεων και τη διεκδίκηση όσων ακόμα απαιτούνται για τη λειτουργία και την ποιότητα της ενημέρωσης.
>Την κατάργηση της «φασόν» εργασίας (χωρίς ασφάλιση, με χαμηλές αμοιβές και αναξιόπιστες συνθήκες εργασίας) και το βόλεμα με τη «freelance» εργασία (το διευρυνόμενο φαινόμενο των εργαζομένων με ΔΠΥ) που σημαίνει εργασία-δουλεία χωρίς ασφαλιστικά και συντακτικά δικαιώματα.
Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλα μας τα μέσα, ανυποχώρητα, συντονίζοντας τη δράση μας ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Με τον τρόπο αυτόν οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ θα μπορέσουν να αγωνιστούν για ουσιαστική, πλουραλιστική και έντιμη Ενημέρωση για όλο τον ελληνικό λαό.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. την Τρίτη 26-7-2005 με εξάωρη στάση εργασίας απο τις 12.00 έως 18.00.
Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες σας καλούμε να δώσουμε παρόν στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση. Να αγωνιστούμε σε κάθε απόπειρα προσβολής των όσων οι Ενώσεις σε εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα έχουν κατακτήσει και κατοχυρώσει με αγώνες και θυσίες.

5/8/05


2 Αυγούστου 2004

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Συνάδελφοι

Πέρασε ένας μήνας από την λήξη της προθεσμίας που ο Νόμος έδινε στους Υπουργούς Απασχόλησης (πρώην Εργασίας) κ. Παναγιωτόπουλο και Επικράτειας (πρώην Τύπου) κ. Ρουσσόπουλο, να υπογράψουν την ΚΥΑ που θα ορίζει την ΣΣΕ που πρέπει να εφαρμοσθεί στην Ιδιωτική Τηλεόραση.

Δυστυχώς όμως οι κύριοι Υπουργοί υποκύπτοντας στις πιέσεις των εργοδοτών μας, δεν τολμούν να προχωρήσουν στο αυτονόητο, την εφαρμογή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ, που αναγνωρίζοντας το ευαίσθητο του χώρου που εργαζόμαστε δίνει σαφέστατη και δίκαια διέξοδο στην περίπτωση που οι απ΄ ευθείας διαπραγματεύσεις για σύναψη ΣΣΕ καταλήξουν σε αδιέξοδο.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας και τις επιμέρους συναντήσεις που είχαμε μαζί τους, οι κ.κ. Υπουργοί Ρουσσόπουλος και Παναγιωτόπουλος με την μέθοδο της κωλυσιεργίας προσπαθούν να αποφύγουν την έκδοση της ΚΥΑ φοβούμενοι προφανώς μήπως δυσαρεστήσουν του Ιδιοκτήτες των Πανελλαδικών Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών και χάσουν την όποια εύνοιά τους.

Το διαπιστώσαμε άλλωστε όταν πριν λίγο καιρό ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Γιακουμάτος, με πρωτοβουλία των εργοδοτών μας, μας κάλεσε στο Υπουργείο Εργασίας όπου μας δήλωσε ξεκάθαρα (μπροστά στους εκπροσώπους των εργοδοτών μας) ότι ο Νόμος την εφαρμογή του οποίου ζητάμε είναι ανεφάρμοστος (!) και ότι δεν πρόκειται ποτέ να τον εφαρμόσει. Την ίδια μέρα ο κ. Υφυπουργός εμφανίστηκε στα βραδινά δελτία ειδήσεων δύο τηλεοπτικών σταθμών.

Μετά απ' όλα αυτά οι Διοικήσεις των δύο συνδικαλιστικών ενώσεων των τεχνικών που εργάζονται στα πανελλαδικής εμβέλειας Ιδιωτικά κανάλια αποφασίσαμε:

1. Να ζητήσουμε την συνδρομή της Βουλής για την επίλυση του προβλήματός μας, αποστέλλοντας επιστολές στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

2. Να στείλουμε εξώδικα στους υπουργούς κ.κ. Ρουσόπουλο και Παναγιωτόπουλο με τα οποία τους καλούμε να εφαρμόσουν τους Νόμους του Ελληνικού Κράτους και να δηλώσουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι αν δεν εκδοθεί άμεσα η ΚΥΑ θα καταφύγουμε στην ελληνική Δικαιοσύνη για «ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ»

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΤΙΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΙΤΒΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΙΤΑ - Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΙΤΒΕ


Μπορεί δύο Υπουργοί [επικρατείας και απασχόλησης] να μην τολμούν να υπογράψουν ΚΥΑ πού ορίζει ότι η Σ.Σ.Ε. πού συνάπτει η ΕΡΤ με το τεχνικό της προσωπικό ισχύει και για τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς [ν.3166], εσύ όμως συνάδελφε τεχνικέ γιατί το περιμένεις?
Είναι γνωστό ότι ούτε το προηγούμενο [πασόκ] ούτε το σημερινό [Ν.Δ.] κράτος μπορεί να ελέγξει τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Το σλόγκαν απειλή ''όποιος Υπουργός βάλει υπογραφή σέ νόμο ή απόφαση που θίγει τα εργοδοτικά συμφέροντα των ιδιοκτητών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, δεν πρόκειται να ξαναβγεί ούτε βουλευτής''κυριαρχεί. Ένα δρόμο έχεις μπροστά σου συνάδελφε τεχνικέ, τον δρόμο της διεκδίκησης και της Απεργίας.

Δεν ξέρουμε ποιές δυνάμεις είναι αυτές που χρόνια τώρα σε κρατούν καθηλωμένο και υποταγμένο στις διαθέσεις των εργοδοτών σου. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι αν οι ίδιοι οι τεχνικοί, όλοι μαζί ενωμένοι, δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους τώρα που οι συνθήκες ωρίμασαν, θα είναι μια ζωή εργαλεία που θα κάνουν τους εργοδότες τους ακόμα πιο πλούσιους, θα δουλεύουν με μισθούς πείνας και θα υποκύπτουν σε όλους τους εκβιασμούς τους, και συνάδελφε πιστεψέ μας, το μέλλον θα είναι ακόμα πιο μαύρο από σήμερα. Αφήστε λοιπόν κατά μέρος τα μικροσυμφέροντα και τους φόβους και πλαισιώστε το σωματείο μας τώρα. Τώρα είναι η ώρα της διεκδίκησης. Η δύναμη είναι στα χέρια σου συνάδελφε τεχνικέ. Χρησιμοποίησε την και κάνε την ζωή σου καλύτερη.
Συνάδελφε η τρίωρη στάση της 1ης Μάη ήταν μόνο η αρχή, να είστε έτοιμοι για την πρώτη Απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου μας με στόχο την σύναψη της πρώτης μας, μετά από 14 χρόνια,ΣΣΕ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

23/07/04


ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Υποχρέωση όλων των συντακτών αλλά και των τεχνικών είναι η απασχόληση στα
καθήκοντα τους,δηλαδή στη συγκέντρωση και διαμόρφωση τηςδημοσιογραφικής ύλης οι πρώτοι και στη ηλεκτρονική αποτύπωση τους οι δεύτεροι.
Τελευταία έχουν πυκνώσει οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες συντάκτες, ιδίως σε αποστολές, υποχρεώνονται να παίζουν το ρόλο του εικονολήπτη και του ηχολήπτη αλλά και τεχνικοί να υποκαθιστούν κατόπιν εντολής τους δημοσιογράφους σπεύδοντας να καλύψουν γεγονότα μόνοι τους.
Ο σκοπός της εργοδοσίας είναι προφανής.Να αυξήσουν τα κέρδη μειώνοντας τη δαπάνη για την εργασία είτε με την εντατικοποίηση αυτής είτε με τη μείωση των θέσεων εργασίας. Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και της Ε.Σ.Η.Ε.Α. δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν θα παραμείνουν αδρανή μπροστά σε τέτοιου είδους απαράδεκτες αντεργατικές συμπεριφορές, οι οποίες πλήττουν και την προστασία της προσωπικότητας του εργαζομένου.Το δικαίωμα στην εργασία και στην προστασία της προσωπικότητας είναι αναφαίρετο και χρήζει περιφρουρήσεως από όλα τα μέλη της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και της Ε.Σ.Η.Ε.Α.
Τα Δ.Σ. των Ενώσεων θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξάλειψη τέτοιων πρακτικών, που θυσιάζουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα στο βωμό της αύξησης των κερδών της εργοδοσίας. Τα Δ.Σ. των Ενώσεων θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξάλειψη τέτοιων πρακτικών,που θυσιάζουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα στο βωμό της αύξησης των κερδών της εργοδοσίας.Τέλος καλούν τα μέλη τους να περιφρουρήσουν το δικαίωμα
στην εργασία, να τηρούν αυστηρά τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και να μην επιτρέψουν τη συνέχιση του απαράδεκτου αυτού φαινομένου.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

21/07/04


ΑΙΤΗΣΗ

1. Του συνδικαλιστικού σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, οδός Β. Όθωνος 12 και εκπροσωπείται νόμιμα.

2. Του συνδικαλιστικού σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου γωνία (Ε.Κ.Α) και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ

1. Τον Υπουργό Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλο

2. Τον Υπουργό Απασχόλησης κ. Π. Παναγιωτόπουλο

Με το ν. 3166/2003, ο οποίος τροποποίησε την παρ. 23 του άρθρου 1 του ν.2328/1995, ορίζεται ότι : ' Οι επιχειρήσεις στις οποίες χορηγείται άδεια ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού ελεύθερης λήψης υποχρεούνται να συνάπτουν, είτε οι ίδιες απευθείας είτε ο συλλογικός φορέας στον οποίο συμμετέχουν, συλλογικές συμβάσεις εργασίας με το κάθε είδους απασχολούμενο σε αυτές προσωπικό. Εάν οι ανωτέρω συλλογικές συμβάσεις δεν υπογραφούν, θα ισχύουν, για το προσωπικό που εκτελεί δημοσιογραφική εργασία, οι αντίστοιχες ές συμβάσεις που συνάπτει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Αντιστοίχως για το τεχνικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό θα ισχύουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που εφαρμόζονται για το προσωπικό που ασκεί ομοειδή ή παρεμφερή εργασία σε άλλες επιχειρήσεις με συναφές αντικείμενο, όπως αυτές καθορίζονται κάθε φορά με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Τύπου και ΜΜΕ, που εκδίδεται εντός του πρώτου εξαμήνου κάθε έτους '.

Επειδή μέχρι σήμερα, έχει αποτύχει κάθε προσπάθεία μας για την κατάρτιση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα πλαίσια των ελεύθερων διαπραγματεύσεων του ν.1876/90 με την Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, για τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών που απασχολούνται στους τηλεοπτικούς σταθμούς μέλη της ανωτέρω συνδικαλιστικής οργάνωσης

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ

ΖΗΤΟΥΜΕ : Την άμεση έκδοση της προβλεπόμενης από το νόμο Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ήτοι εντός της προθεσμίας που θέτει ο νόμος (30.6.2004) , που θα καθορίζει την συλλογική σύμβαση εργασίας, που θα ισχύει στους τεχνικούς των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, όπως αυτή εφαρμόζεται σε προσωπικό που ασκεί ομοειδή ή παρεμφερή εργασία σε άλλες επιχειρήσεις με συναφές αντικείμενο.

Διευκρινιστικά αναφέρουμε ότι :

1. Η έκδοση ΚΥΑ για τον καθορισμό της συλλογικής σύμβασης εργασίας, που θα ισχύει στις συμβάσεις εργασίας των μισθωτών που εργάζονται σε ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, είναι υποχρεωτική και θα πρέπει να εκδοθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους αυτού . Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης έκδοσης της ανωτέρω υπουργικής απόφασης υφίσταται παράλειψη οφειλόμενης ενέργειας από την Διοίκηση.

Σε κάθε δε περίπτωση μη έκδοσης της απόφασης, ισχύει το προηγούμενο νομοθετικό, καθεστώς του ν. 2328/1995 δηλαδή εφαρμόζονται οι ΣΣΕ μεταξύ ΠΟΣΠΕΡΤ και ΕΡΤ ΑΕ (επισυναπτόμενη γνωμοδότηση του ΝΣΚ) και συνεπώς ο νόμιμος μισθός μας καθορίζεται ακόμα και σήμερα με βάση αυτή την ΣΣΕ.

2. Όλοι οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας, οι οποίοι έχουν λάβει έστω και προσωρινή άδεια λειτουργίας, καθώς και οι σταθμοί τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας οι οποίοι έχουν απλώς υποβάλλει αίτηση λήψης άδειας κατά τον νόμο 2644/1998 θεωρούνται ως νομίμως λειτουργούντες προσωρινά και μέχρι την χορήγηση οριστικών αδειών λειτουργίας ή την απόρριψη της αίτησής τους και συνεπώς έχουν υποχρέωση να εφαρμόζουν τον ν. 2328/1995 όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον ν. 3166/2003 και βέβαια την διάταξη του άρθρου 1 παρ. 23 που αφορά την εφαρμογή των ΣΣΕ ΠΟΣΠΕΡΤ - ΕΡΤ ΑΕ για το διάστημα 1995 - 2003 (επισυναπτόμενη απόφαση ΑΠ 615/2003)

3. Η μοναδική συλλογική σύμβαση εργασίας που βρίσκεται σήμερα εν ισχύ και εφαρμόζεται σε προσωπικό που ασκεί ομοειδή ή παρεμφερή εργασία σε άλλες επιχειρήσεις με συναφές αντικείμενο είναι αυτή που έχει καταρτιστεί μεταξύ της 'ΕΡΤ Α.Ε' και της 'ΠΟΣΠΕΡΤ' και περιλαμβάνει ρύθμιση των όρων αμοιβής των τεχνικών υπαλλήλων. Σύμφωνα δε με την ερμηνεία που έχουν δώσει τα ελληνικά δικαστήρια , ομοειδείς επιχειρήσεις είναι αυτές που έχουν το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας και λειτουργούν υπό τις αυτές περίπου συνθήκες παραγωγής και διάθεσης προϊόντων, ενώ συναφείς είναι αυτές που έχουν παρεμφερές αντικείμενο δραστηριότητας ή λειτουργούν υπό παρόμοιες συνθήκες (επισυναπτόμενη απόφαση Εφ. Θεσ/νίκης 985/2003).

 

ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε __________Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α

21/07/04


Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής συμπαρίσταται στην απεργία που κήρυξε η Ε.Σ.Η.Ε.Α. και καλεί τα μέλη της πέρα των καθηκόντων τους να μην εκτελέσουν καμία δημοσιογραφική εργασία.

15/07/04


Συνάδελφοι οι αρμόδιοι Υπουργοί μέχρι τώρα δεν έχουν εφαρμόσει τους νόμους όσο αφορά την ΣΣΕ του κλάδου μας, θα ενημερώσουμε σαν πρώτο βήμα όλους τούς
Βουλευτές ώστε να προχωρήσουν σε επερωτήσεις.

15/07/04


Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε η Ένωση μας με τον Υπ. κ. Θ.Ρουσόπουλο και την νομική υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας, ενημερώσαμε τους αρμόδιους για τα προβλήματα του χώρου μας και ζητήσαμε την εφαρμογή τού νόμου για την ΣΣΕ.Η απάντηση ήταν ότι γνωρίζουν τα πολλά προβλήματα του κλάδου μας , και μας ζητήσανε λίγο χρόνο ώστε να μας απαντήσουν για το τι σκοπεύουν να κάνουν.Εμείς περιμένουμε ότι μέχρι το τέλος του Ιουνίου οι αρμόδιοι Υπουργοί θα εφαρμόσουν τον νόμο.

Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι η στάση του Υφ. Εργασίας κ. Γιακουμάτου Γεράσιμου μας εξέπληξε, όταν σε συνάντηση πού είχαμε μαζί του ζητήσαμε την εφαρμογή της νομοθεσίας όσον αφορά την Σ.Σ.Ε. του κλάδου μας ο κ. Γιακουμάτος αρνήθηκε παίρνοντας την μεριά των εργοδοτών.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματά μας.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
Με την τελευταία στάση εργασίας, μπορέσαμε να διαπιστώσουμε στην πράξη ότι η ενότητα αποτελεί ένα σημαντικό καί άφθαρτο όπλο των εργαζομένων στο διαρκή και αδυσώπητο αγώνα τους γαι κοινωνική δικαιοσύνη και για αναβάθμιση του ρόλου τους
στην παραγωγή του εθνικού προιόντος.
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην απεριόριστη δυναμική της εργατικής τάξης όταν αυτή μάχεται σύσσωμη και προγραμματισμένα, απαιτώντας τη δίκαιη αμοιβή της εργασίας και την ανάδειξη του εργαζομένου ως κορυφαίας, και σταθερής κοινωνικής αξίας.
Αυτά δεν αποτελούν ''καρεκλορητορίες'', αλλά διδάγματα της ιστορίας που πρέπει να γίνουν συνείδηση όλων μας. Σας συγχαίρουμε, λοιπόν, για την καθολική συμμετοχή σας στην στάση εργασίας της 1ης Μάη και σας δηλώνουμε ότι εμείς με την συμπαράσταση σας είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να δικαιώσουμε το ρόλο μας ως συνδικάτο σας.

Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Εμείς οι εργαζόμενοι τεχνικοί στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς μέρος οργανικό και αναπόσπαστο των εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο, γιορτάσαμε φέτος την Πωτομαγιά μαζί με τους άλλους εργαζόμενους αγωνιστικά, όχι
μόνο υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά τους αλλά και διεκδικώντας την περαιτέρω βελτίωση της θέσης μας.
Διατρανώνουμε την θέληση μας να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο οικοδομώντας τις απαραίτητες συμμαχίες με όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ αλλά και γενικότερα,
ώστε να επιβάλλουμε μιά συλλογική σύμβαση δίκαια που να κατοχυρώνει τα θεσμικά εργασιακά μας δικαιώματα καθώς και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις σύχρονες ανάγκες μας. Επίσης να πιέσουμε επιτέλους τους αρμόδιους να εφαρμόσουν τους νόμους. Συνάδελφοι επιδυκνύωντας την ίδια δυναμική και ενότητα ,της πρώτης στάσης
εργασίας με την καθολική συμετοχή όλων των εργαζομένων, και στο μέλλον, είναι σίγουρο ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας.

2/05/041 ΜΑΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Πρωτομαγιά είναι παγκόσμια μέρα μνήμης και πάλης των εργαζομένων.Γιορτάζει φέτος μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τους λαούς και τους εργαζομένους όλου του κόσμου μαζί και της πατρίδας μας. H Ένωση μας συμμετέχει στην απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Εργατική Πρωτομαγιά με τρίωρη στάση εργασίας.

Συνάδελφοι, σας καλούμε το ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΙΟΥ από της 12.00 το μεσημέρι έως τις 15.00 σε στάση εργασίας που κήρυξε η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. η Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. η Ε.Σ.Η.Ε.Α. με την πλήρη συμπαράσταση της Ε.Τ.Ε.Ρ. και της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.

Παράλληλα η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και η Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. κάνουν στάση εργασίας για την αδιάλλακτη στάση των εργοδοτών για την μη υπογραφή της Σ.Σ.Ε. και την μη τήρηση του νόμου 2328/95 που υποχρεώνει τους τηλεοπτικούς σταθμούς να εφαρμόζουν την Συλλογική Σύμβαση της Ε.Ρ.Τ.

Συνάδελφοι, πρέπει να γνωρίζετε ότι τίποτα στην ιστορία δεν κερδίθηκε χωρίς αγώνες.
Σας καλούμε να γράψουμε ιστορία συμμετέχοντας ΟΛΟΙ στην πρώτη στάση εργασίας που έγινε ποτέ από τεχνικούς στην Ελληνική ιδιωτική τηλεόραση Αττικής.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ
Η ΔΥΝΑΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων και την πρόληψη καταστροφών και ατυχημάτων διαθέτουμε τους συναδέλφους που έχουν προγραματισμένη βάρδια κατά τον χρόνο της στάσης μας.Τα μόνα θέματα που θα
καλυφθούν θα είναι οι κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ.

29/04/04


Συνάδελφοι η Γενική Σνέλευση που έγινε στις 16-04-2004 απέρριψε την πρόταση του
μεσολαβητή του Ο.ΜΕ.Δ. ώς απαράδεκτη.

Σε οικονομικά αλλά και θεσμικά ήταν πολύ
κοντά στις προτάσεις των εργοδοτών και πολύ μακριά από τις δικές μας προδοκίες.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.

26/04/04


Π Ρ Ο Κ Λ Η Σ Η

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας καλεί τα μέλη του στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου 2004 ημέρα Παρασκευή και ώρα 21:00 στο Αμφιθέατρο της ΕΤ-1 [Μεσογείων 136] , με θέμα Ημερήσιας Διάταξης
1. Έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού έτους 2003 και προϋπολογισμού έτους 2004.
2. Έγκριση ή απόρριψη σχεδίου της πρότασης του Μεσολαβητή του Ο.ΜΕ.Δ. για τη σύναψη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των μελών μας και σε περίπτωση απόρριψης του σχεδίου αυτού , συζήτηση για τις εναλλακτικές μορφές διεκδικήσεων για την αύξηση των αποδοχών μας και τη βελτίωση των όρων εργασίας μας .
3. Τροποποίηση του Καταστατικού μας και ειδικότερα του άρθρου 8, με την διεύρυνση των μελών μας προσθέτοντας νέες ειδικότητες μελών

Συνάδελφοι, επειδή τα θέματα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα, ενώ εξάλλου για την τροποποίηση του Καταστατικού απαιτείται η παρουσία του ½ τουλάχιστον των μελών, παρακαλούμε να μην απουσιάσει κανείς από όσους δεν έχουν βάρδια την άνω ώρα της συνεδρίασης


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

08/04/04


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας έχει ως εξής.

Πρόεδρος. Δεληκάρης Γιώργος
Αντιπρόεδρος. Ψύλλιας Δημήτρης
Γραμματέας. Βαφειάδης Παντελής
Έφορος. Σωτηρόπουλος Γιώργος
Ταμίας. Βαμβακίδης Νίκος

Μέλη. Καρκούλιας Γιώργος, Σκεμπετζάκης Γιώργος, Καραγιάννης Κώστας, Μανούσος Γιάννης.

Ευχαριστούμε τους Συναδέλφους Λιβιεράτο Νίκο και Μέντγο Γιάννη για την προσφορά τους στην Ένωση μας και τους ευχόμαστε να είναι πάντα καλά.


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ

Ήθελα να σας ευχαριστήσω και πάλι για την ανάρτηση της
ανακοίνωσης που αφορούσε την Κα Αργυρώ Πατμίου και την
έκκληση μου για βοήθεια και προσφορά αίματος.
Η Κα Αργυρώ αυτήν την στιγμή "μπαινoβγαίνει" στο
Τζάνειο νοσοκομείο αλλά από την ενημέρωση που είχα
έχει περάσει το στάδιο του επείγοντως με την έννοια
ότι πριν λίγο καιρό οι συγγενείς της δεν "έβρισκαν"
τις απαιτούμενες ποσότητες αίματος.
Τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα.
Eύχομαι να είναι πάντα καλύτερα.
Κατά συνέπεια αν η ανάρτηση της ανακοίνωσης "πιάνει"
χώρο μπορείτε να την αφαιρέσετε.
Σας εύχομαι καλό αγώνα και ουσιαστική επίτευξη των
στόχων .
Με εκτίμηση
Ορφανίδης Σάββας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας σε συνεδρίαση του αποφάσισε και κίνησε την διαδικασία της μεσολάβησης με στόχο την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με σχετική αίτηση που έκανε πρός τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

17/2/04


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.) και της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.) στις επί μέρους συνεδριάσεις μας απορρίψαμε την τελευταία πρόταση της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.) για τη Σ.Σ.Ε. και καταγγέλλουμε την προσπάθεια των εργοδοτών μας να συνεχίσουν να στηρίζουν οικονομικά τις επιχειρήσεις τους πάνω στους χαμηλούς μισθούς των τεχνικών που εργάζονται σε αυτές.

Γι αυτό το λόγο καλούμε όλα τα μέλη μας αλλά και όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας σε αγωνιστική ετοιμότητα για απεργιακές κινητοποιήσεις που πρόκειται να προγραμματιστούν από τις κοινές συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο Ενώσεων.

Παράλληλα αποφασίσθηκε να διεκδικήσουμε την ισχύ των Νόμων 2328/95 και 3166/03 που ορίζουν ρητά ότι η ΣΣΕ εργασίας που συνάπτει η ΕΡΤ Α.Ε. με το τεχνικό προσωπικό της ισχύει και για τους Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς σε περίπτωση που αυτοί (οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί) δεν συνάψουν ΣΣΕ με το δικό τους τεχνικό προσωπικό, ζητώντας την εφαρμογή τους:

1. Από την Ελληνική δικαιοσύνη με κατάθεση ομαδικών αγωγών.

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media