Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

2007

ΕΥΧΕΣ...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης,

εύχεται σε όλους

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

με υγεία, αγάπη, ευτυχία…

περισσότερα

ΠΑΤΡΑ...

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680
              
Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007                                                                          Αριθμός Πρωτ. 1044/380

Δ   Ε   Λ   Τ   Ι   Ο      Τ   Υ   Π   Ο   Υ

Αγανάκτηση μας προκάλεσε η «προσωπική ανακοίνωση» του συναδέλφου μας (χωρίς εισαγωγικά) Δημοσιογράφου, Διευθυντή ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού της Αχαΐας SUPER B, Συντάκτη της εφημερίδας «Κόσμος» της Πάτρας, Ανταποκριτή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και συνεργάτη του ραδιοφωνικού σταθμού MAX FM.
Συγκεκριμένα, στην προσπάθειά του να «υπερασπιστεί» συνάδελφό του δημοσιογράφο που εργάζεται στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό και είναι και ο Ανταποκριτής του ραδιοφωνικού σταθμού Φλας στην περιοχή, αποκαλεί «ρουφιάνους» και φίλους σε εισαγωγικά τον πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Τεχνικών Τηλεόρασης ΝΔ Ελλάδας.
Ο κύριος αυτός χαρακτηρίζει «ρουφιανιά» και «κάρφωμα» την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε το Σωματείο στον Δήμαρχο Πάτρας γιατί σε μια αποστολή στις Βρυξέλες ο συνάδελφός του οποίου ανέλαβε την υπεράσπισή του (ίσως να προπονείται και για δικηγόρος, πέραν των θέσεων εργασίας που κατέχει) έγινε και «εικονολήπτης», χρησιμοποιώντας μάλιστα την προσωπική του κάμερα. Τα πλάνα που «τράβηξε» τα μοίρασε στα τοπικά κανάλια πετυχαίνοντας έτσι, να κάνει οικονομία στους ιδιοκτήτες τους (γλίτωσαν τα μεροκάματα και τα έξοδα του εικονολήπτη του  που θα έστελναν στις Βρυξέλες), να γίνει αρεστός στον Δήμαρχό του που τον «πρόβαλλε» και να αποδείξει ότι είναι δημοσιογράφος ικανός για όλα.
Γεγονός πάντως είναι ένα ότι με την επιστολή του αυτή ομολογεί την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, επιδεικνύει αντισυναδελφική συμπεριφορά και υποπίπτει σε αυτεπάγγελτα διωκόμενο ποινικό αδίκημα (Ν 358/76 άρθρο 1 παρ. 3).
Ο «συνάδελφός μας» αυτός Δημοσιογράφος, Διευθυντής ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού της Αχαΐας SUPER B, Συντάκτης της εφημερίδας «Κόσμος» της Πάτρας, Ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και συνεργάτης του ραδιοφωνικού σταθμού MAX FM, στην συνέχεια γίνεται ακόμα περισσότερο υπερασπιστής των στενών συμφερόντων των εργοδοτών του αναφέροντας ονόματα εικονοληπτών (αυτή κι αν δεν είναι ρουφιανοενέργεια!!!!) που στο παρελθόν, λέει, έκαναν συνεντεύξεις μόνοι τους, και μάλιστα, άκουσον-άκουσον, διαμαρτύρεται που «κατάντησε να παρακαλάει» εικονολήπτες να δουλέψουν εκτός ωραρίου και όταν κάποιοι δεχότανε το έκαναν, λέει, «βαριεστημένα».
Και φυσικά κάποιοι εικονολήπτες αναγκάζονται, με απειλή απόλυσης, από μερικούς Αρχισυντάκτες, σαν κι αυτόν, να κάνουν τις περιβόητες αυτές συνεντεύξεις και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις με γραμμένες, σε χαρτάκι, τις ερωτήσεις και με εντολή το χαρτάκι να παραδοθεί στον συνεντευξιαζόμενο. Όσο για την «βαριεστημένη» και εκτός ωραρίου με, παρακάλια, εργασία δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο. Ούτε για την ομολογία του ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα, πολλοί δημοσιογράφοι έχουν μετατραπεί σε εικονολήπτες (το αντίθετο δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί γιατί ο χώρος είναι απόλυτα ελεγχόμενος από «λίγους», «εκλεκτούς» και πολυθεσίτες. Όλοι οι υπόλοιποι, Δημοσιογράφοι και Τεχνικοί , είναι με μισθούς πείνας στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και ούτε κουβέντα για ωράρια).
Φυσικά δεν μπορούμε να μιλήσουμε πλέον για συναδελφικότητα με αυτές τις συμπεριφορές, ευτυχώς λίγων, δημοσιογράφων, που είναι και οι υπερασπιστές των συμφερόντων των εργοδοτών μας και δεν μας μένει παρά μία διέξοδος.
Καλούμε τον εισαγγελέα Πάτρας να επέμβει άμεσα και αυτεπάγγελτα, ως ο νόμος ορίζει, για τις ομολογημένες συγκεκριμένες περιπτώσεις και από συγκεκριμένους δημοσιογράφους, παραβίασης του ποινικού κώδικα και την επιθεώρηση εργασίας να κάνει ελέγχους για το αν τηρούνται τα ωράρια και η Σ Σ Ε στους τηλεοπτικούς σταθμούς της Αχαΐας.   

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α & Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

περισσότερα

ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ...

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.)
Αριστοτέλους 32  (ΕΚΘ)  ΦΑΞ: 2310642680  

         
Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007                                                             Αριθμός Πρωτ. 1043/379

Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η  -  Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, καθώς και τη συμμετοχή των συναδέλφων μας Τεχνικών, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ασφαλιστική λαίλαπα που προωθεί η Κυβέρνηση, διατρανώνοντας ταυτόχρονα το κοινό, με την συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων του Τύπου, αίτημα, Δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Τύπου για όλους τους εργαζόμενους στα Μ Μ Ε (Δημοσιογράφους, Τεχνικούς, Διοικητικούς).

Xαιρετίζουμε, ακόμη, το ποσοστό συμμετοχής μας  στην απεργία που ξεπέρασε το ενενήντα τοις εκατό.

Μικρή και μειοψηφική εξαίρεση αποτέλεσαν μερικές εκπομπές που «φροντίζουν» για την «ψυχαγωγία» μας. Κάποια «παιδιά του λαού» επέλεξαν να εργαστούν «σκληρά» την ημέρα που απεργούσε όλη η Χώρα. Οι κ κ Αρναούτογλου Γρ. (Όμορφος κόσμος το πρωί), Καραβάτου Αικ. (Κους-κους το μεσημέρι), Μελέτη Ελ. (Πρωινός Καφές) και Μενεγάκη Ελ. (Καφές με την Ελένη), μαζί με τα επιτελεία τους, προτίμησαν να μην χάσουν το «μεροκάματό» τους, και να «διασκεδάσουν» τον ελληνικό λαό ακριβώς την ώρα που είχε ξεχυθεί στους δρόμους και αγωνιζόταν για την υπεράσπιση και βελτίωση των ασφαλιστικών του δικαιωμάτων. Πέραν των ανωτέρω, το ALTER παρουσίασε σαν ζωντανές, εκπομπές που μαγνητοσκόπησε τις προηγούμενες μέρες (Μπλα μπλα - η Ελλάδα παίζει), και η  ΕΤ3, μετέδωσε αγώνα Βόλεϊ.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, οι εργοδότες μας εκμεταλλευόμενοι τις ιδιόμορφες εργασιακές συνθήκες που, εξ΄ αιτίας της ανεργίας, έχουν επιβάλλει σε μερίδα Τεχνικών και Δημοσιογράφων, (έλα για μεροκάματο όποτε σε χρειάζομαι, μπλοκάκι, ασφαλίσου όπου θες ή αλλιώς πάρ’ τα «μαύρα» και φυσικά ούτε κουβέντα για ωράρια και Σ Σ Ε ), κατόρθωσαν να δημιουργήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό και να προβάλλουν ζωντανά τις συγκεκριμένες αυτές εκπομπές.

Καταγγέλλουμε τα «στραβά μάτια» που κάνουν στις παραπάνω αναφερόμενες εργασιακές συνθήκες, οι Διευθυντές προγράμματος των τηλεοπτικών σταθμών, οι παρουσιαστές και τα επιτελεία των εκπομπών αυτών, προκειμένου να δικαιολογούν και να εισπράττουν τους παχυλούς τους μισθούς.

Στον αντίποδα βρισκόταν ο τηλεοπτικός σταθμός 902, που πρόβαλε κάρτα με τα αιτήματα της απεργίας σε όλη την διάρκειά της, και το Star channel, που δεν καταστρατήγησε με κανένα τρόπο την κινητοποίηση.
Προειδοποιούμε σε κάθε κατεύθυνση ότι θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα ώστε να δημιουργηθούν ίδιες εργασιακές - ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους Τεχνικούς είτε αυτοί εργάζονται σε κρατικούς είτε σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είτε σε εταιρείες  παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.

Καλούμε τέλος τους συναδέλφους μας Τεχνικούς και Δημοσιογράφους που εργάζονται εκβιαστικά κάτω από αυτές τις συνθήκες, να έρθουν κοντά μας, και ενωμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα ώστε να περιφρουρήσουμε δυναμικά τα εργασιακά  μας δικαιώματα στις επόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α & Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
(11-12-2007)

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
στις 10:30π.μ.

 

περισσότερα

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 12-12-2007

1. ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368   Τηλ.  697811707
2. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Β.  ΕΛΛΑΔΑΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.)
Αριστοτέλους 32  (Ε Κ Θ) Τ. Κ. 546 31  ΦΑΞ: 2310642680  Τηλ. 6937051488 
3. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ   (Ε. Τ. Ι. Τ. Κ.)
Ηράκλειο Κρήτης  Τηλ.  6936727701
4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ν. Δ ΕΛΛΑΔΑΣ (Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε.)
Κανακάρη  178  Πάτρα Τ. Κ. 26221  Τηλ. – Φαξ  261022446 

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 

                                                          Αριθμός Πρωτ. 1004/376


Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η -  Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Με απόφαση των Διοικητικών μας Συμβουλίων συμμετέχουμε στην 24ωρη Γενική Απεργία της 12ης Δεκεμβρίου,  από ώρα 06.00  της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου μέχρι τις 06.00 της Πέμπτης  13 Δεκεμβρίου 2007.

Εμείς οι Τεχνικοί που εργαζόμαστε στους Ιδιωτικούς Πανελλαδικούς, Τοπικούς, Περιφερειακούς, Συνδρομητικούς και Δημοτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς  της Ελλάδας καθώς και στις εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου, υπερασπιζόμαστε την Δημόσια – δωρεάν  Κοινωνική Ασφάλιση και διεκδικούμε:

1. Την δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Τύπου το οποίο θα καλύπτει ιατροφαρμακευτικά και συνταξιοδοτικά όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση (Δημοσιογράφους, Τεχνικούς, Διοικητικούς).  

2. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που επί σειρά ετών ενοικιάζουν τηλεοπτικά συνεργεία σε καθημερινή βάση να προχωρήσουν άμεσα στην πρόσληψη του αναγκαίου τεχνικού προσωπικού που θα καλύπτει τις πάγιες και διαρκείς τους ανάγκες.

3. Να μπει τέλος στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, να εφαρμοσθούν οι Σ Σ Ε και να διαμορφωθούν ίδιες μισθολογικές και ίδιες εργασιακές - ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους τεχνικούς  είτε αυτοί εργάζονται σε Κρατικούς είτε σε Ιδιωτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, είτε σε Εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.

4. Συνταξιοδότηση στα 60 για τους άντρες στα 55 για τις γυναίκες ή στα 30 χρόνια εργασίας     (9.000 ημερομίσθια) ανεξαρτήτως ηλικίας με ταυτόχρονη αύξηση των κατωτάτων ορίων-υπεράσπιση, διεύρυνση των Βαρέων Ανθυγιεινών (ΒΑΕ), ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

5. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της τελευταίας δεκαπενταετίας.

6. Πλήρη-σταθερή εργασία.

Η ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση επίθεση που δέχονται τα εργασιακά κοινωνικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, επιβάλλουν την άμεση αντίδραση όλων των εργαζομένων και την συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Κατά την διάρκεια της απεργίας θα καλυφθεί μόνο η απεργιακή κινητοποίηση με ένα τηλεοπτικό συνεργείο ανά Τηλεοπτικό Σταθμό.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, για την κάθε μετάδοση απαιτείται προηγούμενη άδεια των Διοικητικών Συμβουλίων και εφ΄ όσον δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.

ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ  Ε. Τ. Ι. Τ. Α. - Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. – Ε. Τ. Ι. Τ. Κ. – Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ  ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ – ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ - ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ

περισσότερα

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Καλό ταξίδι Φίλε και Συνάδελφε Momcilo

Θα σε θυμόμαστε πάντα

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

για το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΠΕΡΓΙΑ 27.11.2007

1.   ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368   Τηλ.  697811707
2. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Β.  ΕΛΛΑΔΑΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.)
Αριστοτέλους 32  (Ε Κ Θ) Τ. Κ. 546 31  ΦΑΞ: 2310642680  Τηλ. 6937051488 
3. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ   (Ε. Τ. Ι. Τ. Κ.)
Ηράκλειο Κρήτης  Τηλ.  6936727701
4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ν. Δ ΕΛΛΑΔΑΣ (Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε.)
Κανακάρη  178  Πάτρα Τ. Κ. 26221  Τηλ. – Φαξ  261022446  
              
Παρασκευή 23 Νοεμβρίου  2007                                                                       Αριθμός Πρωτ. 1002/373
Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η    Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας απαντώντας στην πρωτοφανή κυβερνητική και εργοδοτική επίθεση στο Ασφαλιστικό, λέμε ξεκάθαρα, για μια ακόμα φορά, ότι παλεύουμε με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις για την δημιουργία ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ το οποίο θα καλύπτει συνταξιοδοτικά και ιατροφαρμακευτικά όλους τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση (Δημοσιογράφους όλων των μέσων, Τεχνικούς Ραδιοφωνίας, Τηλεόρασης και Τύπου, Φωτορεπόρτερ, Διοικητικούς υπαλλήλους ΜΜΕ  κλπ).
Επισημαίνουμε ότι αυτή είναι και η εκφρασμένη θέση όλων των Ενώσεων του Τύπου, πλην μιας μικρής πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε Σ Η Ε Α (6 με 5).  Η μικρή αυτή πλειοψηφία, περιέργως, επιμένει να διατηρεί τον χώρο διασπασμένο προσπαθώντας δήθεν να διατηρήσει τα «κεκτημένα» (Αγγελιόσημο = 150 εκατομμύρια Ευρώ τον χρόνο). Αποκρύπτει όμως ότι η ύπαρξη και η βιωσιμότητα των δύο ασφαλιστικών της Ταμείων (Τ Σ Π Ε Α Θ – Ε Δ Ο Ε Α Π) οφείλεται στο γεγονός ότι τα Ταμεία αυτά εισπράττουν την μερίδα του λέοντος του κοινωνικού αυτού πόρου, εις βάρος των υπολοίπων εργαζομένων και κυρίως των Τεχνικών Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.  
Απευθυνόμενοι ευθέως στην μικρή  πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε Σ Η Ε Α τους καλούμε για μία ακόμα, ύστατη φορά, να εγκαταλείψουν αυτή την τακτική. Το μόνο που υπερασπίζονται είναι η άδικη κατανομή του Αγγελιοσήμου σε λίγους και «εκλεκτούς» εμποδίζοντας ταυτόχρονα την συνδικαλιστική ενοποίηση των εργαζομένων στον Τύπο και στα        Μ Μ Ε όλης της χώρας (Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί, Διοικητικοί κλπ). Τους τονίζουμε ότι η ενοποίηση αυτή με στόχο την Δημιουργία ενός ισχυρού Συνδικάτου Τύπου είναι ο μόνος δρόμος αποτελεσματικής παρέμβασης και ανακοπής της επερχόμενης ασφαλιστικής λαίλαπας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Διασωματειακού, το οποίο, ως γνωστόν, το απαρτίζουν 12 Συνδικαλιστές Οργανώσεις Τύπου,  προτάθηκε να απεργήσει όλος ο κλάδος με αίτημα την δημιουργία αυτού του Ταμείου. Στην πρόταση ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο πρόεδρος της Ε Σ Η Ε Α. Μετά από αυτό,  κάποιες από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Διασωματειακού, αποφάσισαν να λάβουν μέρος στην απεργία, εκτελώντας απόφαση της Π Ο Ε Σ Υ,  με ξεχωριστό διεκδικητικό πλαίσιο στο οποίο περιλαμβάνεται και το αίτημα της ίδρυσης  ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ και κάποιες άλλες όχι. 

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας, με την βεβαιότητα ότι το μόνο που θα περάσει στην κοινή γνώμη είναι η θέση της Πλειοψηφίας των έξη (6)  της Ε Σ Η Ε Α, αποφασίσαμε να μην λάβουμε μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 27.11.07, αλλά να συντονίσουμε τον αγώνα μας για το Ασφαλιστικό με όλους τους εργαζόμενους της Χώρας.
Παρόλα αυτά ευχόμαστε στους συμμετέχοντες στην απεργία της Τρίτης, καλή επιτυχία στον αγώνα τους γιατί οι κερδισμένοι αγώνες μόνο οφέλη μπορούν να αποκομίσουν στους εργαζόμενους.  


ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ  Ε. Τ. Ι. Τ. Α. - Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. – Ε. Τ. Ι. Τ. Κ. – Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε

περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ για το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.)
Αριστοτέλους 32  (ΕΚΘ)  ΦΑΞ: 2310642680                
Δευτέρα  19  Νοεμβρίου  2007                                                                   Αριθμός Πρωτ. 999/371

Α Ν Ο Ι Κ Τ Η   Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

ΠΡΟΣ: 1.  Υπουργό Απασχόλησης κ. Β. Μαγγίνα
           2.  Υπουργό Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλο

ΘΕΜΑ:        ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΑΙΤΗΜΑ:     ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Κύριοι Υπουργοί,
Με αφορμή τον διάλογο που διεξάγεται αυτή την περίοδο για το ασφαλιστικό και ειδικότερα την πρόσκλησή σας προς τους κοινωνικούς εταίρους για ανταλλαγή απόψεων πάνω στο θέμα της Ενοποίησης των Ασφαλιστικών Φορέων (β΄ κύκλος συζητήσεων), θέλουμε να σας εκφράσουμε τις θέσεις και τις απόψεις των Ενώσεών μας για το Θέμα.

Ασφαλώς θα γνωρίζετε, όπως με πολλά διαβήματα και επιστολές τόσο προς εσάς όσο και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουμε επισημάνει μέχρι σήμερα,  ότι εμείς οι Τεχνικοί ραδιοφωνίας και τηλεόρασης είμαστε οι μόνοι εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου που όχι μόνο δεν ανήκουμε σε κανέναν ασφαλιστικό φορέα ο οποίος, πέραν των εισφορών, εισπράττει και Αγγελιόσημο, αλλά ούτε και οι Ενώσεις μας λαμβάνουν κάποιο ποσοστό.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Αγγελιόσημο που προέρχεται από την Τηλεόραση  το καρπώνονται οχτώ (8) Ασφαλιστικά Ταμεία Τύπου και το Αγγελιόσημο που προέρχεται από το Ραδιόφωνο, πέραν των οχτώ (8) αυτών Ταμείων, το καρπώνονται  και τέσσερις (4) Συνδικαλιστικές Οργανώσεις. Μάλιστα κάποιοι εργαζόμενοι στον Τύπο το λαμβάνουν σε δύο Ταμεία τους (και στο Συνταξιοδοτικό τους Ταμείο και στο Ιατροφαρμακευτικό τους Ασφαλιστικό Ταμείο).

Σας υπενθυμίζουμε ακόμα, ότι και σεις, κ.κ. Υπουργοί, στις συναντήσεις που είχαμε αναγνωρίσατε πως οι πλέον αδικημένοι εργαζόμενοι στον Χώρο του Τύπου είμαστε εμείς οι Τεχνικοί που εργαζόμαστε στην Ιδιωτική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση και παρ΄ ότι αποτελούμε το μισό υπαλληλικό της Προσωπικό, το Αγγελιόσημο που προέρχεται από τις ραδιοτηλεοπτικές διαφημίσεις το καρπούται μόνο το άλλο μισό (το Διοικητικό και το Δημοσιογραφικό).

Πιστεύουμε ότι η ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ,  ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ αφ’  ενός μεν βρίσκεται μέσα στις κυβερνητικές προθέσεις, αφ’ ετέρου δε θα αποκαθιστούσε και την κατάφωρη αυτή αδικία. 

Σας ευχαριστούμε πολύ, με εκτίμηση,

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α & Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

περισσότερα

για τον φίλο και συνάδελφο....

Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2007

Αρ. Πρωτ: 357

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πριν λίγο καιρό δυστυχώς έφυγε απρόσμενα από κοντά μας, ο φίλος και συνάδελφος Σταμάτης Μανωλιάδης.

Ας συμβάλλουμε όλοι ενισχύοντας την οικογένεια που άφησε πίσω, καταθέτοντας ό,τι μπορεί ο καθένας μας στον λογαριασμό:

Ζερβού Ζωή του Ιωάννη
Millennium Bank 0008665450

Πέρα από τις ατομικές πρωτοβουλίες όλων μας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά την οικογένεια του συναδέλφου μας και να καταθέσει ένα ποσό από το ταμείο του.

Ας αποδείξουμε για άλλη μια φορά ότι εμείς που καθημερινά βιώνουμε από κοντά καταστάσεις πόνου, κρατάμε μια στάση ζωής δίνοντας ένα νέο περιεχόμενο στην έννοια της ατομικής και συλλογικής μας ευθύνης σαν ηθική αξία.

για το Διοικητικό Συμβούλιο

περισσότερα

σχετικά με τις ΚΑΜΕΡΕΣ

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.)
Αριστοτέλους 32  (ΕΚΘ)  ΦΑΞ: 2310642680                

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2007                                                                     Αριθμός Πρωτ. 353/996

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Διαμαρτυρόμαστε και εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην εισαγγελική εντολή που επιτρέπει να βιντεοσκοπούνται οι διαδηλώσεις από αστυνομικά όργανα και το οπτικοακουστικό υλικό να χρησιμοποιείται σαν αποδεικτικό στοιχείο για τυχόν «άνομες πράξεις» των συμμετεχόντων.

Είναι φανερό ότι ο αληθινός στόχος του μέτρου αυτού είναι να αποτρέψει τους εργαζόμενους τους φοιτητές, τους μαθητές και γενικότερα τον κόσμο, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα για τον κλάδο μας, θέτει σε άμεσο κίνδυνο και αυτή ακόμα την ζωή των εργαζομένων στα τηλεοπτικά συνεργεία, των δημοσιογράφων, και των άλλων τεχνικών που καλύπτουν τις πορείες με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου και μόνο.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση του μέτρου αυτού που μόνο κοινωνική αναστάτωση μπορεί να επιφέρει.
 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α & Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

περισσότερα

από το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ για ΤΗΛΕΑΣΤΥ

Αθήνα 31/10/07 
Αριθ. Πρωτ:  553

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας
Καταγγέλλει
την καταστρατήγηση των νόμιμων δικαιωμάτων των Τεχνικών στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΑΣΤΥ.  Εργάζονται με πενιχρούς μισθούς, ανύπαρκτα ωράρια και πλήρη παραβίαση κάθε εργατικής νομοθεσίας, σύμφωνα με το πόρισμα του ελέγχου που έγινε από το Σ.ΕΠ.Ε. στον σταθμό.

Καταδικάζει
τον πρωτοφανή τρόπο κερδοσκοπίας του τηλεοπτικού σταθμού σε βάρος των εργαζομένων του.

Καλούμε τους υπεύθυνους και την Διοίκηση του σταθμού να εφαρμόσουν άμεσα την τηλεοπτική και εργατική νομοθεσία, διαφορετικά, θα βρεθεί απέναντί του σύσσωμο όλο το εργατικό κίνημα.

ΤΟ Δ.Σ.

 

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΛΕΑΣΤΥ

Αθήνα 31-10-2007
                                                                                                                  Αρ.Πρωτ.352

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μεσαιωνικές συνθήκες, εργάζονται οι τεχνικοί στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΑΣΤΥ.

Μισθοί πείνας μικρότεροι ακόμα και από αυτούς που ορίζει η Εθνική Γενική Σ.Σ.Ε.(Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.).

Ανύπαρκτα και εικονικά ωράρια χωρίς κανένα προγραμματισμό, παραβίαση της τηλεοπτικής νομοθεσίας που διέπει τις ειδικότητες των τεχνικών, τμηματική χορήγηση της νόμιμης άδειας και ασύστολη παραβίαση κάθε εργατικής νομοθεσίας, σύμφωνα με το πόρισμα του ελέγχου που έγινε από το Σ.ΕΠ.Ε. στον σταθμό.

Μέσα σε αυτό το εργασιακό χάος προκαλεί μόνο γέλια αλλά και οργή η δήλωση εκπροσώπου του τηλεοπτικού σταθμού ότι θα εφαρμόσει τη Σ.Σ.Ε. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. που έχει συνάψει με τους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας, όταν και εφόσον γίνει δεκτή η αίτησή του για παραχώρηση άδειας εκπομπής Εθνικής Εμβέλειας.
Η δήλωση αυτή πέραν του ότι είναι εκβιαστική προς το κράτος, δώστε μας άδεια για να πληρώσω σωστά τους εργαζόμενούς μου, είναι και ειρωνική προς τους συναδέλφους μας του ΤΗΛΕΑΣΤΥ γιατί είναι σαν να τους λέει ότι δουλεύουν στην παρανομία.

Ρωτάμε τη διοίκηση του ΤΗΛΕΑΣΤΥ που αγαπάει και προστατεύει όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας εκτός από τους δικούς της:

Τι στόχους έχετε για τους εργαζόμενους σας μέχρι να αδειοδοτηθείτε;
Μήπως με τους ρυθμούς που έχουν δρομολογηθεί, σκοπεύετε στη βιολογική εξόντωση των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους;

Αφήστε επιτέλους τις δικαιολογίες και εφαρμόστε τη Σ.Σ.Ε. που ισχύει για τα πανελλαδικά κανάλια, γιατί σε όλους είναι γνωστό ότι το ΤΗΛΕΑΣΤΥ με τους πομπούς που έχει στήσει σε όλη την επικράτεια  εκπέμπει πανελλαδικά.

Σας προειδοποιούμε ότι αν δεν αποκατασταθεί άμεσα η εργασιακή νομιμότητα στον τηλεοπτικό σταθμό, θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες που πρέπει ώστε να επέμβουν επιτέλους οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΦΙΛΕ....

Φίλε και Συνάδελφε Σταμάτη, θα σε θυμόμαστε για πάντα

Καλό σου ταξίδι

Οι συνάδελφοί σου

 

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΚΑΙ TV

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί η στάση της Διοίκησης της ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ του ΣΚΑΙ TV. Ανενόχλητη συνεχίζει να προκαλεί, να αυθαιρετεί και να παραβιάζει κάθε έννοια εργατικής και τηλεοπτικής νομοθεσίας, συνεχίζοντας να απασχολεί τους υπαλλήλους της ως «πολυμηχανήματα» (ένας υπάλληλος που δηλώνεται σαν συντάκτης και που εκτελεί ταυτόχρονα το επάγγελμα του Δημοσιογράφου, του Εικονολήπτη, του Ηχολήπτη και του ηλεκτρονικού ραδιοζεύξεων ή σε άλλες περιπτώσεις εξαναγκάζοντας Δημοσιογράφους να ασκούν και το επάγγελμα του Μοντέρ).

Που βρίσκει πάτημα η Διοίκηση του ΣΚΑΙ TV και συνεχίζει αυτή την τακτική;

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός υπευθύνου;

Πότε και ποιός θα βάλει τέλος σ’ αυτή την εργοδοτική αυθαιρεσία;

Ζητάμε την άμεση εφαρμογή της εργατικής και τηλεοπτικής νομοθεσίας.

Είμαστε δε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματα των συναδέλφων μας με κάθε τρόπο.


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

  Αθήνα 22 Οκτωβρίου 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό συζητήθηκαν σε ειδική συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ - συμμετέχουν οι πρόεδροι όλων των Ενώσεων και προεδρεύει ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος - .
Η Συντονιστική Επιτροπή επανέλαβε τις πάγιες αρχές της για την ενότητα και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων. Πιστεύει ότι οι διεκδικήσεις της αφορούν ένα Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης δημόσιο, ενιαίο, υποχρεωτικό, καθολικό που θα εξασφαλίζει την ισοτιμία όλων και την διαρκή βελτίωση των παροχών των ασφαλισμένων. Συνεπώς με κανένα τρόπο δεν θα επιτρέψουμε αλλαγές σε βάρος των εργαζομένων και πρέπει συσπειρωμένοι να αντιτάξουμε αγωνιστικά την δική μας πρόταση.
Επίσης αποφασίστηκε:

1. Να γίνουν σχετικές εισηγήσεις από τους προέδρους ώστε τα ΔΣ να αποφασίσουν τους βασικούς άξονες και το διεκδικητικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα δρομολογηθούν συγκεκριμένες δράσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα.
2. Να οργανωθεί από την Συντονιστική Επιτροπή μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου συνδιάσκεψη όλου του κλάδου εργαζομένων στα ΜΜΕ με θέμα το Ασφαλιστικό με σκοπό να δημιουργηθεί ενιαίο μέτωπο αντιμετώπισης των όποιων κυβερνητικών και εργοδοτικών προθέσεων. 

Η επόμενη έκτακτη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής ορίστηκε να συγκληθεί με πρόσκληση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ στις αμέσως επόμενες ημέρες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media