Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

2010

ΑΛΤΕΡ

Μετά από δέσμευση της διοίκησης του ΑΛΤΕΡ ότι μέχρι αύριο το πρωί 24-12 θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι , αναστέλλεται η προγραμματισμένη στάση εργασίας για σήμερα ώρα 18.00-23.00. Αν αυτό δεν συμβεί, οι κινητοποιήσεις θα είναι σκληρότερες. 

 

 

 

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ ALTER

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2010                                                                                Αρ. Πρωτ: 1115

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ μπροστά στην παράνομη, αντεργατική και όλως αντισυμβατική συμπεριφορά της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού « ALTER », που οφείλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων του μηνός Νοεμβρίου και μέρους του μηνός Οκτωβρίου, αποφάσισαν να κηρύξουν κυλιόμενες στάσεις εργασίας των δημοσιογράφων, του διοικητικού προσωπικού και των τεχνικών, που εργάζονται στον σταθμό από ώρα 17.00-21.00 της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου 2010, από 08.00-12.00 της Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου 2010 και από 18.00-23.00 της ίδιας μέρας.

 Ζητώντας

• Την άμεση καταβολή των οφειλομένων αποδοχών στους συναδέλφους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς και
• Να εφαρμοστούν στο σύνολο των εργαζομένων οι ΣΣΕ.
 Το Δ.Σ. της Ε Τ Ι Τ Α καλεί όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στο σταθμό να μετάσχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις.


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ALTER

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2010                                                                                Αρ. Πρωτ: 1114

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ALTER αφήνει χριστουγεννιάτικα απλήρωτους τους εργαζόμενους.  Οδεύοντας προς τις γιορτινές μέρες, η Διοίκηση του σταθμού μην έχοντας καταβάλλει την μισθοδοσία Νοεμβρίου παρά μόνο το δώρο Χριστουγέννων, υπόσχεται στους εργαζόμενους ότι θα πληρωθούν μέχρι τέλος του χρόνου, χωρίς να ξέρει κανείς εργαζόμενος αν θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση ή θα παραμείνει ίδια και θα διαιωνίζεται το πρόβλημα.

Καλούμε τους συναδέλφους μας τεχνικούς να ακολουθήσουν τις μορφές κινητοποιήσεων  που θα εξαγγείλει η Ένωση.

Καλούμε τη Διοίκηση του σταθμού να καταλάβει την αγωνία των εργαζομένων και των οικογενειών τους.  Λέμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τα παιχνίδια ανταγωνιστών του ALTER δεν μας ενδιαφέρουν.   Στόχος μας είναι η επιβίωση του σταθμού.

Ζητάμε άμεσα εξηγήσεις πως ένας τηλεοπτικός σταθμός με τζίρο 40-50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο (….) κατάφερε να λάβει δάνεια υπερδιπλάσια του τζίρου του.

Ζητάμε εξηγήσεις για τις συναλλαγές του ALTER με την εταιρεία MODERN TIMES.
 
Ζητάμε εξηγήσεις πως το ALTER με τον ανωτέρω τζίρο κατάφερε να λάβει επιταγές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από διαφημιστικές εταιρείες.

Ζητάμε να μάθουμε τα έσοδα του ALTER από το χρηματιστήριο.

Ζητάμε να μάθουμε τα έσοδα των εταιρειών των ιδιοκτητών του ALTER όπως τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, εφημερίδες, θέατρα και δισκογραφικές εταιρείες.

Ζητάμε να μάθουμε ποια είναι τα κέρδη κάποιων διαφημιστικών εταιρειών από το ALTER τα τελευταία χρόνια.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τους εργαζόμενους να πληρώσουν αυτοί τα παιχνίδια της διοίκησης του ALTER με κάποιους διαφημιστές και με κάποιες τράπεζες.

Η βιομηχανία της τηλεοπτικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας δεν στηρίζεται μόνο στους σταρ, στα μεγάλα ονόματα, αλλά και σε μια στρατιά εργαζομένων που παράγουν τον πλούτο και χωρίς αυτούς οι ιδιοκτήτες του σταθμού δεν θα είχαν αυτά τα τεράστια κέρδη ούτε αυτή την τεράστια περιουσία, στους εργαζόμενους πίσω από τις κάμερες.  Όμως τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων ποτέ δεν βγαίνουν στο γυαλί.  Τα προβλήματα των αόρατων,  των αφανών εργαζομένων στους κλάδους των ΜΜΕ. (π.χ. οι απλήρωτοι συνάδελφοί μας στο ALTER), εξακολουθούν να παραμένουν στο χώρο του αοράτου, όμως είμαστε αποφασισμένοι  ότι αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα.     

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12 - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΩΡΑ 11.00 (ΜΟΥΣΕΙΟ-ΠΑΤΗΣΙΩΝ)

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

          Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ στα πλαίσια της κλιμακούμενης αντίδρασης για να αντιμετωπιστούν οι συνεχιζόμενες μεθοδεύσεις σε βάρος εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων με απολύσεις, αύξηση της ανεργίας, εκ περιτροπής εργασία, αντικατάσταση των ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις εργασίες  και σε συνέχεια των κινητοποιήσεων καλεί τις Ενώσεις του κλάδου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανεργατική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου και την κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ  για την Παρασκευή 17/12 και Σάββατο 18/12/2010.
          Ζητάμε: 
• Την άμεση υπογραφή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
• Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων και
• Την λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των ανέργων.
     Σήμερα, στο όνομα μιας οικονομικής κρίσης και με την απειλή της χρεοκοπίας, που προκάλεσαν η κακοδιαχείριση, η σπατάλη, η κερδοσκοπία με την ανοχή και την συνενοχή του πολιτικού συστήματος οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση. Σκοπός η αφαίρεση ακόμα και των στοιχειωδών ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων για τη επαναφορά εργατικού Μεσαίωνα.
      Η  δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας σε βάρος των συναδέλφων μας με απειλές η και κλείσιμο εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοτηλεοπτικών μέσων, η σφαγή της ελεύθερης και αντικειμενικής ενημέρωσης στο βωμό της διαπλοκής, της εμπορευματοποίησης και μιας ψευδεπίγραφης δημοκρατίας όργανο των μονοπωλίων, θα αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και μαζικά από όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
       Η Συντονιστική Επιτροπή τέλος διακηρύσσει την απόφασή της να προχωρήσει συντεταγμένα με τους εργαζομένους όλης της χώρας συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των Τριτοβάθμιων Εργατικών Οργανώσεων.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ΤΕΤΑΡΤΗ ΩΡΑ 11.00
ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ)
ΜΕΤΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΩΡΑ 17.00
ΚΥΒΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ & ΚΗΦΙΣΟΥ)
ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΛΟΚΥΝΘΟΥ
ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ


περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ 902 ΣΗΜΕΡΑ 10/12 ΑΠΟ ΩΡΑ 20.00 ΕΩΣ ΚΑΙ 24.00

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2010                                                                                   Αρ. Πρωτ: 1102

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κηρύσσει  4ωρη στάση εργασίας για σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 από ώρα 20.00μ.μ. της Παρασκευής  μέχρι και ώρα 24.00μ.μ. ξημερώματα Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2010 στον τηλεοπτικό σταθμό 902 αντιδρώντας στις απολύσεις.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 902

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2010        Aρ. πρωτ:  1101
                                                                                            
                                                                                              
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού 902 για τις αιφνίδιες και αναιτιολόγητες απολύσεις εργαζόμενων τεχνικών.

Η θέση μας είναι σαφής: δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε ούτε να θυσιάσουμε τίποτα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουν οι εργαζόμενοι θύματα.

 Γι’ αυτό σήμερα είναι πιο επιτακτική η ανάγκη να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Ακόμα πιο ξεκάθαρα λέμε, ότι καμία απόλυση, καμία αυθαιρεσία, καμία μείωση ή περιορισμός των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας δεν θα γίνει ανεκτή στο όνομα των «δυσκολιών» και της κρίσης.

Ζητάμε από  την Διοίκηση του 902 την άμεση ανάκληση των αυθαίρετων και παράνομων αυτών απολύσεων συναδέλφων μας τεχνικών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τεχνικούς να αντισταθούν με κάθε τρόπο στις συνθήκες ανασφάλειας και ανέχειας. Θεωρούμε ότι κάθε ολιγωρία είναι ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη για όλους μας.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 15/12/2010

Αθήνα,  9 Δεκεμβρίου 2010
Αρ. Πρωτ:  1100

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. σας καλεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του Καταστατικού της, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για κήρυξη απεργιών και στάσεων εργασίας στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και όποιων άλλων κρίνει σκόπιμο για όλα τα θέματα που αφορούν εργασιακά και ασφαλιστικά αιτήματα, διασφάλιση θέσεων εργασίας
2. Οργάνωση και συντονισμός των αγώνων των Τεχνικών τηλεόρασης με τους αγώνες όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση και στη χώρα μας γενικότερα
3. Τρόποι αντιμετώπισης επερχόμενων απειλών στα εργασιακά μας κεκτημένα
4. Τροποποίηση άρθρων καταστατικού την:

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 17.00
ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 24ωρης ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
στον Συνεδριακό χώρο του ΚΥΒΕ Περιστερίου
 [Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού
(Γέφυρα Κολοκυνθού)]

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

8ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 - ΤΡΙΤΗ 7.12.2010

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2010                                                                                   Αρ. Πρωτ: 1096


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κηρύσσει  8ωρη στάση εργασίας για την Τρίτη  7  Δεκεμβρίου 2010 από ώρα 05.00π.μ. της Τρίτης μέχρι και ώρα 13.00μ.μ. της ίδιας μέρας (Τρίτης 7 Δεκεμβρίου 2010) στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την προσπάθεια της Διοίκησης  του ΑΝΤ1  να μειώσει το προσωπικό της επιχείρησης του Σταθμού με απολύσεις.  «Με αγάπη» ακόμα και οι απολύσεις !  Φροντίζοντας και μεριμνώντας για τα πάντα όπως αναφέρεται στην εκπομπή της κυρίας Κυριακού, φρόντισε για 13 οικογένειες συναδέλφων μας να περάσουν χαρούμενες γιορτές στο δρόμο.  Έτσι δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο ο ΑΝΤ1!  Για άλλη μια φορά, η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας.  Αυτός είναι ο στόχος μας.  Δεν θα επιτρέψουμε απολύσεις εργατικού δυναμικού στον βωμό του κέρδους.  Να μην υπάρξει καμία δυσμενής αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Διοίκηση του ΑΝΤ1 να δεσμευθεί ότι δεν θα χαθεί ούτε μία θέση εργασίας.  Δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος!

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους τεχνικούς στον ΑΝΤ1,  μέλη μας και μη, να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη στάση εργασίας.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΕΡΜ-Θ

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2010                                                                                Αρ. Πρωτ: 1092

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωθήκαμε ότι χθες, Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2010 και λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η τετράωρη στάση εργασίας που είχε κηρύξει η ΕΤΕΡΜΘ στην Ρ/Σ Αθλητικά Νέα 98.7,υπεύθυνοι του σταθμού ΒΙΟΠΡΑΓΗΣΑΝ εναντίον του Προέδρου και του Β’ Γραμματέα της Ένωσης (ΕΤΕΡΜΘ). 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, συμπαρίσταται στους συναδέλφους της ΕΤΕΡΜΘ καταδικάζοντας απερίφραστα την τραμπούκικη συμπεριφορά από μέρους της εργοδοσίας. 

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά των εργοδοτών, στην αυθαιρεσία και το άναρχο καθεστώς της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

24ωρη προειδοποιητική ΑΠΕΡΓΙΑ
σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, εφημερίδες περιοδικά, για την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 από τις 6πμ. Συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) την ίδια μέρα στις 11πμ και πορεία στο υπουργείο εργασίας (Σταδίου 29)

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ και ύστερα από σχετικές αποφάσεις των ΔΣ της και των Ομοσπονδιών του κλάδου αποφασίστηκε η κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής 24ώρης απεργίας την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 από τις 6 π.μ μέχρι τις 6 π.μ της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου 2010.  Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (συντάκτες, υπάλληλοι, τεχνικοί) και φωτορεπόρτερς διατρανώνουμε την συνολική αντίθεση του Κλάδου στην συστηματική λεηλασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

Διακηρύσσουμε την συνολική και πολύμορφη αντίδρασή μας απέναντι στις υπαγορευόμενες μεθοδεύσεις από κυβέρνηση, εργοδοσία και ΔΝΤ.

Υπογραμμίζουμε, επίσης, τις αδιαπραγμάτευ¬τες θέσεις μας, όπως ήδη έχουν διατυπωθεί στις μέχρι τώρα αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, οι οποίες ενημερώνουμε ότι θα ενταθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν αφήνουμε να περάσει η απορρύθμιση των εργασιακών μας σχέσεων με την κατάργηση των ΣΣΕ, με την ελαστική απασχόληση, με την αυθαίρετη μετατροπή των εργασιακών σχέσεων και αμοιβής, με τις μαζικές απολύσεις.

Αντιμετωπίζουμε σε κάθε επίπεδο την δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας σε βάρος των συναδέλφων μας με απειλές η και κλείσιμο εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοτηλεοπτικών μέσων, την ανατροπή θεμελιωδών ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την σφαγή της ελεύθερης και αντικειμενικής ενημέρωσης στο βωμό της διαπλοκής, της εμπορευματοποίησης και μιας ψευδεπίγραφης δημοκρατίας όργανο των μονοπωλίων.

Καλούμε τους συναδέλφους μας που εργάζονται στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ να μετάσχουν δυναμικά στην συγκέντρωση στις 11 η ώρα το πρωί της Τρίτης 30 Νοεμβρίου έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και στην πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Οι εργαζόμενοι δεν συναινούν σε μέτρα εναντίον τους. Στο σκοτεινό μέλλον που επιχειρούν να δημιουργήσουν αντιτάσσουμε το αγωνιστικό μας παρόν. 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

περισσότερα

Τα Σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ δεν θα επιτρέψουν την ανατροπή των Εργασιακών Σχέσεων και των ΣΣΕ.

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις στον Τομέα της Ενημέρωσης επισημαίνουν για ακόμη μία φορά στην ιδιοκτησία και τη διεύθυνση των ΜΜΕ του Ομίλου Αλαφούζου ότι οι εργαζόμενοι μαζί με τις διοικήσεις των Σωματείων τους είναι αποφασισμένοι και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των ΣΣΕ.

Όπως δηλώσαμε και χθες στη συνάντηση με τον διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Αλαφούζου Χρήστο Παναγόπουλο κανένας εργαζόμενος δεν συναινεί σε περικοπές και καταστρατήγηση των ΣΣΕ. 

Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις  επαναλαμβάνουν την προειδοποίησή τους προς τα διευθυντικά στελέχη και την ιδιοκτησία του Ομίλου Αλαφούζου  ότι οποιαδήποτε πίεση ή εξαναγκασμός αποτελεί κατάχρηση δικαιώματος που αντιμετωπίζεται με όλα τα συνδικαλιστικά και νομικά μέτρα.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

περισσότερα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΚΑΪ

 

 

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 25/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00 – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΚΑΪ (ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΑΛΗΡΕΩΣ 2)

 

 

περισσότερα

ΕΞΩΔΙΚΑ ΑΠΟ Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΡΧΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ


Του συνδικαλιστικού σωματείου με την επωνυμία "Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής" «Ε.Τ.Ι.Τ.Α.», που εδρεύει στην Αθήνα (ΕΚΑ – Γ΄  Σεπτεμβρίου 48Β, Τ.Κ. 10433) και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ

Τον Διευθυντή Ειδήσεων της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «MEGA CHANNEL ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, Λ. Μεσογείων και Ρούσσου 4, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

Τον Διευθυντή Ειδήσεων της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΑΝΤΕΝΝΑ TV Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε.» που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, Λ. Κηφισίας 10-12, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

Τον Διευθυντή Ειδήσεων της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ALTER TV Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε.» που εδρεύει στο Περιστέρι Αττικής, Αγ. Παρασκευής 36-38, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

Τον Διευθυντή Ειδήσεων της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ALPHA Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.» που εδρεύει στην Παιανία Αττικής, ΣΕΑ Μεσογείων ΙΧ/Θ 40,2 χλμ. Αττικής Οδού, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

Τον Διευθυντή Ειδήσεων της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «STAR CHANNEL ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» που εδρεύει στην Κηφισιά Αττικής, Βιλτανιώτη 36, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

Τον Διευθυντή Ειδήσεων της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» που εδρεύει στο Ν. Φάληρο Αττικής, οδός Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως 2, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

Τους Διευθυντές Ειδήσεων της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή, οδός Λ. Μεσογείων 432, όπως εκπροσωπούνται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ

• Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης όπως εκπροσωπείται νόμιμα
• Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (Γ Σ Ε Ε) όπως εκπροσωπείται νόμιμα
• Την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.) που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας 33 και εκπροσωπείται νόμιμα
• Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.) που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Μεσογείων 432 και εκπροσωπείται νόμιμα
• Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης  που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πανεπιστημίου και Αμερικής 5 και εκπροσωπείται νόμιμα

Με την παρούσα, είμαστε υποχρεωμένοι να διαμαρτυρηθούμε για την επιχειρηθείσα να εδραιωθεί εκ μέρους των τηλεοπτικών σταθμών μη σύννομη πρακτική της ανταλλαγής τηλεοπτικών θεμάτων τα οποία αν και έχουν καλυφθεί τεχνικά από εργαζόμενους-μέλη μας, χρησιμοποιούνται από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι και δεν αποτελούν εργοδότες τους.
Η ανταλλαγή αυτή των τηλεοπτικών ρεπορτάζ είναι προφανές ότι και στερεί εργασιακό αντικείμενο από τους εργαζόμενους τεχνικούς ενός έκαστου τηλεοπτικού σταθμού και δημιουργεί μέσω της παραβίασης των κείμενων διατάξεων της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης για τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών-μελών μας, ένα πρώτης τάξης άλλοθι για περικοπές αποδοχών αλλά και απολύσεις δηλαδή την απώλεια θέσεων εργασίας σε μια δυσμενέστατη οικονομική και εργασιακή συγκυρία για τους εργαζόμενους ιδιαίτερα του ιδιωτικού τομέα.  Στις επανειλημμένες δε εκκλήσεις και διαμαρτυρίες των εκπροσώπων της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. προς τις Διοικήσεις των Τηλεοπτικών σταθμών, η απάντηση είναι: «εμείς τα λέμε αλλά οι Διευθυντές Ειδήσεων τα κανονίζουν μεταξύ τους».
Επειδή είναι αυτονόητη και καταστατικά επιβεβλημένη η υποχρέωσή μας για διαρκή προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των τεχνικών-μελών μας.
Επειδή ουδείς δικαιούται να ανταλλάσσει ή παραχωρεί την χρήση νόμιμης εργασίας και του αποτελέσματός της η οποία παρέχεται από εργαζόμενο-τεχνικό στον κατά νόμο εργοδότη του.
Επειδή ρητώς η κείμενη νομοθεσία, επιβάλλει δεσμευτικά την αναγραφή των συντελεστών που εργάστηκαν για ένα ρεπορτάζ κατά τη διάρκεια μετάδοσής του από τα δελτία ειδήσεων και τις κάθε είδους εκπομπές που κάνουν χρήση τους.
Επειδή η ως άνω πρακτική σε κάθε περίπτωση παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία, έχει δε ως συνέπεια να εμφανίζει τεχνικά δήθεν πλεονάζον προσωπικό με συνέπεια τη διαρκή διακινδύνευση των θέσεων εργασίας των μελών μας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Να σταματήσετε πάραυτα την ως άνω μη σύννομη και εξόχως αντισυμβατική αυτή πρακτική σας.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται προς γνώση τους και για τις έννομες συνέπειες.

                                        Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2010

                                  ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media