Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

2011

Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η θρασύτητα του Κουρή δεν έχει όρια. Με μία μνημειώδους υποκρισίας ανακοίνωση, διαστρεβλώνοντας κάθε έννοια αληθείας, επιχειρεί ένα στυγνό εκβιασμό σε βάρος των εργαζομένων.

Στην άτυπη συνάντηση, που έγινε μεταξύ δικηγόρων της εργοδοσίας και δικηγόρων των Σωματείων των εργαζομένων για τη διάσωση του Τ/Σ « ALTER », εκείνο το οποίο ειπώθηκε είναι, ότι θα απολυθούν 250 περίπου εργαζόμενοι, ότι καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για την καταβολή των οφειλομένων και καμία εγγύηση δεν δόθηκε για την βιωσιμότητα του νέου επιχειρησιακού σχήματος.

Ενώ δεν έχει εξοφλήσει δεδουλευμένες αποδοχές έως και 10 μηνών και το δώρο Χριστουγέννων, θέτει στους εργαζόμενους το εκβιαστικό δίλημμα ή δέχονται τους όρους, που θέλει να επιβάλει, ή παραιτείται από την διαδικασία του άρθρου 99 με συνακόλουθο την πτώχευση.

Ο εκβιασμός του Κουρή δεν θα περάσει.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ απευθύνονται προς την εργοδοσία του « ALTER » και σε κάθε εργοδοσία και ζητούν να εκπληρώσουν αμέσως τις υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενους, να παύσουν κάθε απόπειρα μείωσης των αποδοχών τους και κάθε απόλυση, που γίνεται για δήθεν οικονομικούς λόγους.

Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν μια για πάντα, ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρώνουν αυτοί τις συνέπειες από τα πολιτικά και επιχειρηματικά παιχνίδια των εργοδοτών.

Ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην εργασία και στη δίκαιη αμοιβή της.

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Ο.ΜΕ.Δ.

Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2011                                                Αρ. Πρωτ:  1460                                  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Ο.ΜΕ.Δ.

Συνάδελφοι!

Η απόφαση του Ο.ΜΕ.Δ. για την νέα συλλογική μας σύμβαση έχει ως εξής:
Για το μεν οικονομικό μέρος οι μισθοί μας παραμένουν ακριβώς στο ίδιο ύψος στο οποίο είχαν διαμορφωθεί από τη προηγούμενη συλλογική (0% δηλαδή), για το δε θεσμικό μέρος παραμένουν όλα ως έχουν!   Η νέα μας συλλογική σύμβαση έχει ισχύ από 28-4-2011 έως
28-4-2012.  Μετά την χρονική παρέλευση αν η νέα μας συλλογική δεν καταγγελθεί από κανένα από τα δύο μέρη (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.-Ε.Ι.ΤΗ.ΣΕ.Ε.) συνεχίζει να ισχύει. Αν καταγγελθεί ακολουθεί το γνωστό σε όλους μας εξάμηνο για νέες διαπραγματεύσεις  για την επόμενη συλλογική.  Αυτό σημαίνει  ότι μέχρι τις 28-10-2012 έχουμε σε ισχύ την συλλογική μας σύμβαση έτσι όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζουμε πως αυτή η απόφαση είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και από τα δύο μέρη.

Τονίζουμε πως με τους καινούριους νόμους η νέα μας Σ.Σ.Ε. ισχύει ΜΟΝΟ για όσους είναι μέλη της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καθώς έχει καταργηθεί η επεκτατικότητά της. Γι αυτό παρακαλούμε όλα τα μέλη μας να ενημερώσουν όποιους συναδέλφους ξέρουν, που δεν είναι ακόμα γραμμένοι στην Ένωσή μας, να  γραφτούν άμεσα αν θέλουν να ισχύει και γι αυτούς η νέα Σ.Σ.Ε.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους εργασιακούς μας εκπροσώπους!

Συνάδελφοι!

Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη ΟΛΩΝ μας γιατί με την στάση μας και τους αγώνες μας καταφέραμε όλοι μαζί μέσα σε χαλεπούς καιρούς να έχουμε νέα Σ.Σ.Ε. Ιδιαίτερα θέλουμε να συγχαρούμε τους συναδέλφους των τηλεοπτικών σταθμών εκείνων, που η εργοδοσία τους ζητούσε επίμονα ατομικές συμβάσεις και αυτοί με τη σειρά τους άντεξαν στις πιέσεις  και δεν υπέγραψε κανένας!!!

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ STAR ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/12

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ STAR  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/12 ΚΑΙ ΩΡΑ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ STUDIO A ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ – ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

περισσότερα

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Τ/Σ ΣΚΑΪ

 15 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΤΙΤΑ διαμαρτύρονται για την εκβιαστική πρόθεση της εργοδοσίας του Ομίλου «ΣΚΑΪ» να υπογραφούν άμεσα ατομικές συμβάσεις εργασίας, που μειώνουν περαιτέρω τις αποδοχές και καταστρατηγούν τα συλλογικά και εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, οι οποίοι εργάζονται στο ραδιοφωνικό και στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα «SKAI.GR».

Οι διοικήσεις των Ενώσεων κηρύσσουν, κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή των Γενικών Συνελεύσεων τους, 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, 16 Δεκεμβρίου 2011.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι εργοδότες του «ΣΚΑΙ», όπως και όλοι οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, βρίσκονται σε επίσημες διαπραγματεύσεις με τις Ενώσεις μας για την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Οι Διοικήσεις των Ενώσεων απαιτούν να μην υπογραφούν ατομικές συμβάσεις εργασίας και να γίνουν σεβαστά τα συλλογικά και όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και στην ιστοσελίδα του «ΣΚΑΪ».

 ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

περισσότερα

3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΚΑΪ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΤΙΤΑ διαμαρτυρόμενα για την επιχειρούμενη νέα μείωση αποδοχών των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών ραδιοφώνου και τηλεόρασης, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό και στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα « SKAI . GR », αποφάσισαν, κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή των Γενικών Συνελεύσεων, την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας για σήμερα Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 από τις 15.00 έως τις 18.00.

Οι Διοικήσεις των Ενώσεων ζητούν επιτακτικά να μην πραγματοποιηθεί καμία μείωση αποδοχών των εργαζομένων στον ραδιοφωνικό και στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα « SKAI . GR ».
 
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

περισσότερα

NEA 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ STAR

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ διαμαρτυρόμενα για τις απολύσεις συναδέλφων αποφάσισαν σε έκτακτη συνεδρίασή τους, κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή των Γενικών Συνελεύσεων, την κήρυξη στάσεων εργασίας για σήμερα, Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011 ως εξής:

• Για τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπάλληλους, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR CHANNEL» από τις 18.00 έως τις 22.00 όλων των δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων.

• Για τους τεχνικούς, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR CHANNEL» στάση εργασίας από τις 17.45 έως τις 20.45.

Οι Διοικήσεις των Ενώσεων ζητούν επιτακτικά, για μια ακόμη φορά, την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων, που απολύθηκαν, γιατί δεν υπέγραψαν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας με μείωση των αποδοχών τους και την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Η αυθαιρεσία της εργοδοσίας του «STAR CHANNEL» δε θα περάσει.

περισσότερα

2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ STAR

2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ STAR CHANNEL ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/12/11 ΑΠΟ ΩΡΑ 19.45 ΕΩΣ ΩΡΑ 21.45 ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2011                       αρ. πρωτ:  1453 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Συνάδελφοι,
 
Με το υπ αριθμό πρωτοκόλλου 1271 της 25/5/2011 υπόμνημα της Ένωσής μας προς το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας, που είναι διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο, ζητήσαμε την ένταξη όλου του κλάδου μας στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών.  Δίνουμε σε αυτό την δική μας επιχειρηματολογία για κάθε  ειδικότητα της τηλεόρασης και αναφέρουμε τους λόγους για την ένταξη όλων των ειδικοτήτων στα βαρέα και ανθυγιεινά.  Επίσης κάναμε ανοιχτή πρόσκληση για τις όποιες περαιτέρω διευκρινήσεις, που τυχόν χρειαζόταν το Υπουργείο για το θέμα.

Η απόφαση του Υπουργείου στο πλαίσιο της… κοπτοραπτικής που εφάρμοσε για να βγουν από την λίστα χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι, ήταν να ενταχθούν σε αυτή μόνο οι εξωτερικοί εικονολήπτες που κουβαλάνε φορητή κάμερα καθώς και όσοι απασχολούνται στη συντήρηση κεραιών.

Ενημερώνουμε τα μέλη μας πως η πάγια θέση της Ένωσής μας εξακολουθεί και είναι η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά  όλων των ειδικοτήτων της τηλεόρασης. Στην κατεύθυνση αυτή ετοιμάζεται νέο υπόμνημα με αναλυτικότερα επιχειρήματα για τις υπόλοιπες ειδικότητες. Παράλληλα έχει ζητηθεί συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας.

Δεν νοείται να μένουν έξω από τα βαρέα και ανθυγιεινά εργαζόμενοι που δέχονται απίστευτη ακτινοβολία κατά την διάρκεια της εργασίας τους όπως είναι τα Link και αρκετοί άλλοι εργαζόμενοι που δουλεύουν μέσα στους σταθμούς, όπως και όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες για τους δικούς τους διαφορετικούς λόγους.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ
Είναι η πάγια θέση μας και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε την προσπάθεια.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

σχετικά με την ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/11

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2011                       αρ. πρωτ:  1452

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χωρίς πια να μας εκπλήσσουν οι διοικήσεις των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, STAR MEGA ALPHA και φυσικά το «τηλεοπτικό καμάρι» της τρόικας του ΔΝΤ και της κυβέρνησης ο ΣΚΑΙ, που θέλουν να θεωρούνται κιόλας επιχειρήσεις «κοινωνικής ωφελείας», καταφέρονται ενάντια σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία αφού προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να βγει παράνομη η 24ωρη απεργία που κήρυξαν τα σωματεία τύπου για την Τετάρτη  30-11-2011 γιατί τα σωματεία τύπου είναι αντίθετα σ’ αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα που πάει να φέρει η κυβέρνηση.  Είναι ξεκάθαρο ότι οι εργοδότες που είναι κατά της απεργίας των σωματείων τύπου είναι και κατά της απεργίας όλων των Ελλήνων εργαζομένων. Κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν τα ίδια συμφέροντα.

Η 24ωρη αυτή απεργία αποφασίστηκε, με πλήρες αίσθημα ευθύνης, να γίνει μια μέρα νωρίτερα από την Γενική Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ  έτσι ώστε την ίδια μέρα της απεργίας να υπάρχει πλήρης κάλυψη των γεγονότων για την ενημέρωση του Ελληνικού λαού.
Για μια ακόμα φορά όμως οι «(I).E.K.O.» (Ιδιωτικές Επιχειρήσεις Κοινωνικής Ωφελείας) δείχνουν την κοινωνική τους «ευαισθησία» αυτή την φορά όχι μόνο στους εργαζόμενούς τους, που άλλωστε είμαστε συνηθισμένοι πια σε αυτό,  αλλά και απέναντι σε ολόκληρο τον εργαζόμενο και σκληρά δοκιμασμένο αυτήν την εποχή Ελληνικό λαό. Ουσιαστικά δηλαδή δεν χτυπάνε την απεργία την δική μας  αλλά την Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αφού συμμετείχαμε σ αυτή μια μέρα νωρίτερα.

Εμείς κύριοι ένα μόνο πράγμα έχουμε να σας πούμε! Η δράση φέρνει πάντοτε αντίδραση. Η προκλητικότητα και η αλαζονεία σας το μόνο αίσθημα που φέρνει σε όλο τον εργαζόμενο λαό είναι ΟΡΓΗ και ΑΗΔΙΑ!!!  Και αυτό όπως θα οφείλετε να ξέρετε μετατρέπεται πολύ εύκολα σε ΔΥΝΑΜΗ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ. Όπλα  που μας είναι απαραίτητα για τον πόλεμο που κηρύξατε σε εμάς και τα παιδιά μας, όπλα που θα τα… νοιώσετε πολύ έντονα. Και αυτά τα όπλα μας τα δίνετε απλόχερα.

Επίσης σας γνωστοποιούμε πως στην επόμενη Πανελλαδική απεργία, θα το σκεφτούμε πολύ σοβαρά να απεργήσουμε την ίδια μέρα και όχι νωρίτερα. Και τότε μην ακούσουμε τίποτα… γκρίνιες του τύπου πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος κ.τ.λ. γιατί αποδείξαμε πως εμείς αυτό το σεβόμαστε σε αντίθεση με εσάς που το έχετε γραμμένο στα «παλαιά σας υποδήματα». Άλλωστε θα σας δώσουμε την ευκαιρία να… αναβαθμιστείτε καθώς θα μπορείτε κάλλιστα, να πάτε να βγάλετε παράνομη την απεργία της ίδιας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ!
Γιατί όχι; Σκεφτείτε το λίγο… Μπορείτε να το κάνετε. Έτσι θα μάθει ένας προς ένας εργαζόμενος Έλληνας την δύναμή σας και την… ΑΗΔΙΑ ΣΑΣ!!!
Αν και νομίζουμε πως ήδη σας έχουν πάρει χαμπάρι!!!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/11 και 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1/12 (ΑΠΟ ΩΡΑ 11.00 έως ΩΡΑ 15.00)

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2011

 Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών τους Συνελεύσεων, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας όλων των εργαζομένων στις εφημερίδες, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα ειδησεογραφικά site, τα περιοδικά, το δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ από 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 30 Νοεμβρίου 2011 έως 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 1 Δεκεμβρίου 2011 και στα πρακτορεία διανομής τύπου από τις 22.00 το βράδυ της Τετάρτης, 30 Νοεμβρίου 2011 έως τις 22.00 της Πέμπτης, 1 Δεκεμβρίου 2011, και 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 15.00 της Πέμπτης, 1 Δεκεμβρίου 2011 των ιδίων εργαζομένων συμμετέχοντας στην πανεργατική απεργία, που αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 
 Κατά τη διάρκεια της 4ωρης στάσης εργασίας της Πέμπτης, 1/12/11 - ημέρα της γενικής πανελλαδικής απεργίας των συνδικάτων- εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί που θα «καλύπτου»’ δημοσιογραφικά τις απεργιακές συγκεντρώσεις, τα αιτήματα και τις πορείες των εργαζομένων. Τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, συνεπώς, μπορούν (και πρέπει) να μεταδίδουν εκείνες τις ώρες, πρόγραμμα που θα σχετίζεται αποκλειστικά με την προβολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και τα αιτήματα όλων των εργαζομένων της χώρας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της 4ωρης στάσης εργασίας το Διασωματειακό του Τύπου και ΜΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις των συνδικάτων -οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τις ώρες της στάσης εργασίας (11.00 – 15.00).

ΖΗΤΩΝΤΑΣ

* Να υπογραφούν αμέσως Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
* Να σταματήσει κάθε απόπειρα «υπαλληλοποίησης» της ενημέρωσης και συρρίκνωσης του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ΕΡΤ, της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, των ΟΤΑ και των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών.
* Να προστατευθεί το Δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.
* Να καταργηθεί ο νόμος για την εργασιακή εφεδρεία, που οδηγεί στην ανεργία και την εξαθλίωση των εργαζομένων.
* Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να ανακληθούν όσες έγιναν.
* Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.
* Να καταργηθούν τα χαράτσια, που έχουν επιβληθεί.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, δημοσιευθεί και μεταδοθεί.

 

περισσότερα

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ALTER ... ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου  2011                                                                                  Αρ. Πρωτ: 1450

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ALTER ... ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ!!!

Συνάδελφοι! Στις μέρες μας ζούμε την μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Δικαιώματα που κατακτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια με αγώνες και θυσίες όλων των εργαζομένων. Είναι τέτοια η σφοδρότητα της επίθεσης, που ο εργατικός μεσαίωνας που θέλουν να μας φέρουν, δεν πλήττει απλά και μόνο τα δικαιώματά μας, αλλά και την ίδια μας την αξιοπρέπεια, την ίδια μας την ζωή, την υπόστασή μας ολόκληρη.

Στα κανάλια που εργαζόμαστε, ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι πρώτες ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών, με πρωτοπόρο τον ΣΚΑΙ, όπου οι εργαζόμενοί του έχουν φθάσει σε σημείο να δουλεύουν σε συνθήκες “εργασιακού Νταχάου“.  Εμείς οι τεχνικοί, λόγω της αντίδρασής μας και των αγώνων μας έχουμε κρατήσει το ανάχωμά μας και δεν τις έχουμε υποστεί. Όμως η επίθεση που δεχόμαστε είναι σίγουρο πως  θα μεγαλώσει και θα γίνει αβυσσαλέα. Ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις, πιθανό κλείσιμο καναλιών, ακόμα και συγχωνεύσεις εταιριών που θα επιφέρουν μαζικές απολύσεις εργαζομένων έχει το… αχόρταγο μενού των εργοδοτών μας!

Σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στο ALTER που παραμένουν απλήρωτοι και τους οφείλουν δεδουλευμένα πολλών μηνών. Έχουν δει το πρόσωπο της ανέχειας να χαμογελάει σ αυτούς και τα παιδιά τους πάνω από ένα χρόνο. Ζουν με την αγωνία αν θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους και αν θα έχουν αύριο δουλειά.
Σε αυτό έρχονται να προστεθούν και οι εργοδοτικές φωνές που λένε ότι δεν χωρούν τόσα κανάλια στον Ελληνικό χώρο και συμπληρώνουν πως κάποια θα κλείσουν (υπονοώντας το ALTER) και κάποια άλλα θα συγχωνευτούν. Όλα  αυτά βέβαια σε βάρος των εργαζομένων.

Απέναντι σ αυτήν την πρωτοφανή και σφοδρή επίθεση, ένα μόνο όπλο διαθέτουμε που μπορεί να την αποκρούσει! ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ!!! Άλλωστε με αυτό το όπλο σταματήσαμε μέχρι τώρα τις ατομικές συμβάσεις που μας… σέρβιραν κάποια κανάλια! Το απαιτούν οι μέρες και οι καιροί αγαπητοί συνάδελφοι! Πλέον το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο διπλανός συνάδελφος πρέπει να θεωρείτε και ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ!!!  Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι η μόνη ελπίδα που έχουμε!

Συνάδελφοι μείνετε σε εγρήγορση! Έχουμε μπροστά μας  πολλούς αγώνες! Και μόνο ενωμένοι μπορούμε να τους κερδίσουμε!

                              ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ALTER ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ!!!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου  2011                                                                                  Αρ. Πρωτ: 1447

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας προχώρησε εδώ και 3 βδομάδες στην τρομοκρατική απόλυση 34 εργατών, απαιτώντας ταυτόχρονα να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης και την εφαρμογή επιχειρησιακής, που θα προβλέπει: 5ωρη απασχόληση με ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.  Όλα αυτά στο όνομα της κρίσης και της μείωσης των κερδών.

Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων.  Αξιοποιεί όσα μέτρα πήρε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατ’ απαίτηση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, της Τρόϊκας.

Οι 400 χαλυβουργοί δεν έσκυψαν το κεφάλι!  Έδωσαν περήφανη απάντηση.  Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης σαν μια γροθιά, απεργούν για τρίτη εβδομάδα και συνεχίζουν.  Απέρριψαν την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουν ωρομίσθιοι με μειωμένο ωράριο 5 ώρες την ημέρα με 40% μείωση των αποδοχών τους.  Απαιτούν να γυρίσουν στην δουλειά οι 34 απολυμένοι εργάτες.

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας.  Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων.

Η τρομοκρατία, ο εκβιασμός, η επίθεση στη ζωή μας δεν πρέπει να περάσει.

Η απάντηση των εργατών στο εκβιαστικό δίλημμα της εργοδοσίας και η ηρωική στάση τους είναι από μόνη της μια πρώτη νίκη, παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους.

Διδασκόμαστε από το παράδειγμά τους και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και την ταξική αλληλεγγύη μας στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας.  Η επίθεση στους εργαζόμενους μιας εταιρείας είναι επίθεση σε όλους μας.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ – ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ...... για τον ΑΝΤ1

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2011                           αρ. πρωτ: 1440

ΜΕ…ΑΓΑΠΗ…ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤ1!!!

Εκ μέρους όλου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, δίνουμε τα θερμότατα συγχαρητήρια στην Διοίκηση και κυρίως στην Διεύθυνση του δημοκρατικότατου καναλιού του Αμαρουσίου για την απλόχερη ΑΓΑΠΗ που προσφέρει στους εργαζόμενούς του!!!

ΜΕ ΑΓΑΠΗ λοιπόν απέλυσε 6 εργαζόμενους κι έμειναν στον δρόμο 6 οικογένειες καταδικασμένες να βουτηχτούν στην ανέχεια και στην πείνα καθώς στις μέρες μας είναι σχεδόν αδύνατον να βρουν δουλειά την στιγμή που ο σταθμός κάνει τεράστιες επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό!!!

ΜΕ ΑΓΑΠΗ όλοι οι εργαζόμενοι δέχθηκαν το βραδινό τηλεφώνημα της διεύθυνσης του ΑΝΤ1 παραμονή της προγραμματισμένης στάσης εργασίας μας, που με γλυκύτατα λόγια τους έλεγε εμμέσως πλην σαφώς πως η αυριανή εκπομπή έπρεπε να βγει οπωσδήποτε στον αέρα κι ενώ εκεί που είχαν αποφασίσει να απεργήσουν όλοι, μετά από αυτό τρομοκρατήθηκαν ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ (τι πιο φυσικό να σε πάρουν βραδιάτικα από το γραφείο της διεύθυνσης για να πιάσετε ψιλοκουβεντούλα για την αυριανή στάση;) και τελικά δούλεψαν όλοι!!!
ΜΕ ΑΓΑΠΗ η διεύθυνση του ΑΝΤ1 έφερε τους εργαζόμενούς του στην δουλειά  από τις 4 τα ξημερώματα καθώς γνώριζε πως από τις 5 θα υπήρχαν έξω από το STUDIO ΚΑΠΑ το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας καθώς και άλλοι συνάδελφοι από άλλα κανάλια με μοναδικό σκοπό να μιλήσουν σε τυχών εργαζόμενους που ήθελαν να δουλέψουν και ΟΧΙ να τους εμποδίσουν να μπουν για δουλειά αν το επιθυμούσαν!!!
ΜΕ ΑΓΑΠΗ από το πρωί υπήρχε αστυνομική δύναμη έξω από το STUDIO  ΚΑΠΑ  λες κι εμείς έχουμε προκαλέσει ποτέ επεισόδια.
ΜΕ ΑΓΑΠΗ καταστρατηγεί όλως παρανόμως τους όρους της Σ.Σ.Ε. και οι εργαζόμενοι που δουλεύουν υπερωρίες  δεν τις πληρώνονται.
Και τέλος ΜΕ ΑΓΑΠΗ ο σταθμός δαπανεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την νέα του παραγωγή “Dancing on ice” κατασκευάζοντας 3 παγοδρόμια και υπερπολυτελέστατο σκηνικό αφήνοντας ταυτόχρονα 6 οικογένειες στον δρόμο!!! Ίσως αν είχατε την ευγενή καλοσύνη μόλις έρθει σε πέρας η παραγωγή αυτή και δαπανήσετε τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σας, να μπορέστε να παραχωρήσετε έστω και μια γωνίτσα από τα 3 παγοδρόμιά σας για να παίξουν και να κάνουν πατινάζ (μπας και σκάσει λίγο το χειλάκι τους) τα πεινασμένα παιδιά των τεχνικών που απολύσατε. Θα έχουν φτάσει και τα Χριστούγεννα και θα είναι ένα θεάρεστο έργο για εσάς!!!

Και επειδή κύριοι του ΑΝΤ1 η ΑΓΑΠΗ φέρνει πάντα ΑΓΑΠΗ και επειδή τόση πολύ  δεν την αντέχουμε, είμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να σας την ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ!!!

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΣΑΤΕ!!!

Συνάδελφοι!!!
Μην σκύβετε το κεφάλι! Ο αγώνας μας για την δουλειά μας και την αξιοπρέπειά μας ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ!!!

Υ.Γ. Αν κύριοι του ΑΝΤ1 δεν διαθέτετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε την ανακοίνωσή μας σας διευκολύνουμε με το να διαβάσετε μόνο μια μικρή λεξούλα που περικλείει όλα τα παραπάνω:

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!!

ΠΑΝΤΑ ΜΕ…ΑΓΑΠΗ!!!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ALTER 8/11

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 8/11 από ώρα 17.00 της Τρίτης 8 Νοεμβρίου 2011 έως και ώρα 22.00 της ίδιας μέρας (Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011), για τους τεχνικούς που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ

Την άμεση καταβολή – εξόφληση των δεδουλευμένων που οφείλονται στους τεχνικούς του σταθμού.

 

περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΤ1 ΑΥΡΙΟ 8.11

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ ΑΝΤ1 ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 8/11 ΑΠΟ ΩΡΑ 06.00 ΕΩΣ 13.00 ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

1. Την άμεση ανάκληση των απολύσεων τεχνικών του σταθμού
2. Τη μη καταστρατήγηση των όρων της ΣΣΕ, και συγκεκριμένα εκείνων των όρων που αφορούν στον τρόπο υπολογισμού και καταβολής αποζημίωσης στους συναδέλφους που πραγματοποιούν υπερωριακή απασχόληση.
3. Την εξόφληση των συναδέλφων που εργάστηκαν υπερωριακά μέχρι σήμερα και αντί χρημάτων, έλαβαν ρεπό.

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media