Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου  2013                                                                                Αρ. Πρωτ: 1812


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την παραίτηση του συναδέλφου Αλέκου Νικολάου, την θέση του ως μέλος του Δ.Σ. παίρνει ο συνάδελφος Μανώλης Τρίκας.

Σας ενημερώνουμε επίσης πως το γραφείο μας στο κτίριο του Ε.Κ.Α. επαναλειτουργεί κανονικά.

Όσον αφορά για το μεγάλο θέμα των αδειών ασκήσεων επαγγέλματος, μετά από ενέργειες της ένωσής μας μαζί με άλλα συνεργαζόμενα σωματεία αλλά και ομοσπονδίες του κλάδου, το θέμα έχει παγώσει. Παρ όλα αυτά όλοι μας πρέπει να συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση.

Τέλος οι 2 αγωγές του σωματείου μας κατά της Ε.Ι.Τ.Η.Σ.Ε.Ε. και του STAR για την Σ.Σ.Ε. που είχαν πάρει δικάσιμο για τις 2 Δεκεμβρίου, ανεβλήθησαν.  Το πιθανότερο είναι να εκδικαστούν πριν τον ερχόμενο Φεβρουάριο.   

 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

... ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ...

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΡΙΝΗ............

 

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ

ανάγκη για αιμοπετάλια για τη μικρή Χριστίνα-Μαρία Μανιαδή. Όποιος συνάδελφος επιθυμεί, μπορεί να απευθυνθεί στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων (Μαριάννα Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ) καθημερινές 08:30-13:30

περισσότερα

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ALPHA

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ALPHA
THN ΔΕΥΤΕΡΑ 25/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 20.00
ΣΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ STUDIO PRO

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤ1 ΤΕΤΑΡΤΗ 13/11

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΤ1 ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:30 ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ - ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ ALPHA

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου  2013                                                                                  Αρ. Πρωτ: 1802

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ Τ/Σ ALPHA

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 
Την περασμένη Πέμπτη 7/11 πραγματοποιήθηκε από τα σωματεία του τύπου 3ωρη στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο Ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ.  Παράλληλα πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο για συμπαράσταση στους εκατοντάδες απολυμένους συναδέλφους μας.
Όλα αυτά όμως είναι… ψιλά γράμματα για την διοίκηση του ALPHA που έκρινε πως το σημαντικότερο για τον Ελληνικό λαό εκείνη την στιγμή ήταν να βγει στον αέρα ζωντανά η… «ωραία Ελένη» με τον καφέ της και οι… «δέστε τους» με τον χαβαλέ τους.

Καταδικάζουμε με οργή και αγανάκτηση την διοίκηση του ALPHA που από ό,τι έδειξε είναι σημαντικότερα γι αυτήν τα νούμερα τηλεθέασης από την στιγμή της κατάλυσης της δημοκρατίας και  τους 2500 απολυμένους εργαζόμενους της Ε.Ρ.Τ.
Για το γεγονός αυτό θεωρούμε συνυπεύθυνους όλους τους συντελεστές καθώς και τους παρουσιαστές των εκπομπών αυτών, Ελένη Μενεγάκη, Νίκο  Μουτσινά, Μαρία Ηλιάκη,  Κατερίνα Καινούργιου και Γιώργο Δάσκαλο, διότι δεν σεβάστηκαν τους απολυμένους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους και έδειξαν πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική τους προβολή.   Ίσως το πιο σημαντικό για αυτούς να μην είναι ο ιλιγγιώδης αριθμός των απολυμένων συναδέλφων τους  αλλά τα ιλιγγιώδη κασέ τους!!!

Ειδικά για την εκπομπή «καφές με την Ελένη» που ασχολείται συχνά πυκνά με θέματα που έχουν να κάνουν με παιδιά, καλό θα ήταν σε μια προσεχή εκπομπή να υπάρχει καλεσμένος κάποιος παιδίατρος για να μας πει αν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης της… πείνας για τα παιδιά των οικογενειών που απολύθηκαν!!!

Όλα τα προηγούμενα περικλείονται σε μια μόνο λέξη
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

ΥΓ:
Όσο για τους ελάχιστους τεχνικούς που εργάστηκαν την ημέρα της στάσης κάτω από πίεση, πρέπει οι ίδιοι να προβληματιστούν αφού η ίδια πίεση υπήρξε και σε άλλους συναδέλφους των υπόλοιπων σταθμών και παρ’ όλα αυτά δεν εργάστηκαν.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΤ

Αθήνα, 8 Νοεμβρίου  2013                                                                                  Αρ. Πρωτ: 1800


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και σύσσωμοι οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης, καταδικάζουν απερίφραστα την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο Ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ.
Για άλλη μια φορά οι «ευσυνείδητοι και προσκυνημένοι υπάλληλοι» της τρόϊκας και της Ε.Ε., αυτοί  που αποτελούν την Ελληνική κυβέρνηση, δρουν με αντισυνταγματικές και συνάμα δικτατορικές πρακτικές.  Μόνος σκοπός τους, η φίμωση της οποιασδήποτε ελεύθερης και δημοκρατικής φωνής, όπως αυτής που εξέπεμπαν οι εργαζόμενοι της Ε.Ρ.Τ.  Την ώρα που το μεγάλο τους αφεντικό, η τρόϊκα, βρίσκεται στην χώρα μας, και σαν …άλλο τέρας που δεν χορταίνει ποτέ, ζητά κι άλλο «αίμα» από τον Ελληνικό λαό, οι υποτακτικοί των τραπεζιτών και των golden boys  ρίχνουν και άλλο ΜΑΥΡΟ στο ΜΑΥΡΟ του περασμένου Ιουνίου!!!
Με αυτό το χρώμα έχουν βάψει τις ζωές μας και αυτό είναι το χρώμα που προορίζουν για το μέλλον των παιδιών μας!  Εκτός αν ξυπνήσουμε επιτέλους από τον λήθαργό μας και τους το επιστρέψουμε!!!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 7/11 ΑΠΟ 15.00 ΕΩΣ 18.00 - ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 16.00 ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ «ΕΚΚΕΝΩΝΕΤΑΙ», ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ


Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καταγγέλλοντας με τον πιο έντονο τρόπο τη νυχτερινή εισβολή των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, με στόχο την εκκένωσή τους, κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για σήμερα, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 από τις 15.00 έως τις 18.00 το απόγευμα σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά), καλώντας ταυτόχρονα όλους τους συναδέλφους σε ενωτική και μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 4 το απόγευμα έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.

Εξαιρούνται από τη στάση εργασίας οι συνάδελφοι που θα καλύψουν δημοσιογραφικά και θα μεταδώσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί  την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις και να αποσφραγίσει το κτίριο, αποφασίζοντας επιτέλους την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους, όταν μάλιστα το θέμα εκκρεμεί ενώπιον της δικαιοσύνης και δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά η Βουλή.
Όλα τα συνδικάτα, όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι δημοκράτες στη συγκέντρωση στις 4 μ.μ. στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Η ΕΡΤ θα μείνει ζωντανή.

      
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Τ.Ε.Κ.Τ Ο-Τ αμέσως μετά την εκλογή του νέου της Δ.Σ τον Δεκέμβριο του 2011, έβαλε σαν στόχο την συσπείρωση των επαγγελματιών Τεχνικών Κινηματογράφου – Τηλεόρασης και την διεκδίκηση των εργασιακών μας κεκτημένων που τα τελευταία χρόνια καταπατούνται κατά συρροή και βάναυσα από γραφεία παραγωγής και Παραγωγούς που δρουν στον χώρο μας.

Καλέσαμε σε ανοιχτή συγκέντρωση όλους τους επαγγελματίες του χώρου (αδειούχους και μη) και ζητήσαμε να υποστηρίξουν την Διασωματειακή Πρόταση για τον τρόπο απόκτησης «Βεβαίωσης Έναρξης Επαγγέλματος» η οποία έχει κατατεθεί από τον Απρίλιο του 2012 από όλα τα σωματεία του χώρου μας (Ε.Τ.Ε.Κ.Τ , Ε.Τ.Ι.ΤΑ , Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε, Ε.Τ.Ι.Τ.Κ, Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ, Σ.Τ.ΤΗΛ.Ν.Ε, Π.Ο.Θ.Α)και που θα εξασφαλίσει στον χώρο μας την απαιτούμενη συσπείρωση αφού με την μεταβατική περίοδο που αιτούμαστε θα μπορούν να πάρουν την Βεβαίωση Έναρξης Επαγγέλματος, επαγγελματίες του χώρου χωρίς τις προ απαιτούμενες σπουδές, αλλά με βάση την εμπειρία τους.

Η Ε.Τ.Ε.Κ.Τ είναι κάθετη και αδιάλλακτη στην απόκτηση «βεβαίωση έναρξης ΑΣΚΗΣΗΣ επαγγέλματος» γιατί πιστεύουμε ότι:
1. Δεν ζούμε σε κράτος Δικαίου - Πρόνοιας, όπου θα προστάτευε τους εργαζόμενους και θα αγκάλιαζε τον κινηματογράφο και τον πολιτισμό όπως τους αξίζει .
2. Δεν είμαστε κλειστό επάγγελμα.
3. Η κινηματογραφική παιδεία είναι πάγιο αίτημα του χώρου μας και το όραμα των επαγγελματιών Κινηματογραφιστών.
4. Η Παραγωγοί αυτού του χώρου είναι κατά πλειοψηφία εκτελεστές παραγωγοί που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι εκάστοτε επιδοτήσεις και όχι το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα μιας ταινίας ή μιας τηλεοπτικής σειράς. Οπότε το ότι «η αγορά θα καθορίσει τους ικανούς» έχει αντικατασταθεί με το «η αγορά θα καθορίσει τους πιο φτηνούς».
5. Συμπορευόμαστε με την αγωνία των συναδέλφων μας «αορίστου χρόνου» που εργάζονται ως μόνιμοι στην τηλεόραση, που η κατάργηση της «βεβαίωσης έναρξης επαγγέλματος» θα οδηγήσει σε αυτόματη εξοστράκιση ειδικοτήτων από αυτή, και αντικατάστασή τους με φτηνά ανειδίκευτα χέρια ή με έναν για όλες τις δουλειές(π.χ. ένας δημοσιογράφος που κάνει κάμερα, ήχο και βάζει κι ένα φως).
6. Αρνούμαστε να γίνουμε ανειδίκευτοι εργάτες με μεροκάματα πείνας και συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Κάποιοι συνάδελφοί μας λοιπόν χωρίς οράματα και ιδανικά σκεπτόμενοι μόνο τον εαυτό τους ,εκμηδένισαν τα πάντα στο όνομα της δικιάς τους ελευθερίας συνέπραξαν με τα σωματεία των παραγωγών (ΣΑΠΟΕ,ΕΣΠΕΚ,ΠΑΚΤ) καταθέτοντας στο Υπουργείο Πολιτισμού ίδια πρόταση, όπου αιτούνται την πλήρη κατάργηση της «βεβαίωση έναρξης ΑΣΚΗΣΗΣ επαγγέλματος», ξεφτιλίζοντας έτσι την αναγκαιότητα της κινηματογραφικής παιδείας - εκπαίδευσης καθιστώντας μας ουσιαστικά όλους ανειδίκευτους εργάτες με ότι αυτό επισείει.

Θεώρησαν επίσης διπλωματικό προς ενίσχυση της πρότασής τους να δηλώσουν στο Υπουργείο Πολιτισμού ψευδώς ότι την πρότασή τους στηρίζουν 500 επαγγελματίες του χώρου ενώ στην πραγματικότητα είναι μόνο 97 από τους οποίους δεν γνωρίζουμε πόσοι είναι τεχνικοί και πόσοι παραγωγοί!

Η ΕΤΕΚΤ- ΟΤ μετά από συνεχείς επαφές και συζητήσεις με τους υπεύθυνους του Υπουργείο Πολιτισμού πήρε τη σαφή διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο θα είναι πάντα υπέρ της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.


Θα τα καταφέρουμε μόνο αν είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

ΕΤΕΚΤ-ΟΤ

περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 6Ης/11

Αθήνα, 4 Νοεμβρίου  2013                                                                                  Αρ. Πρωτ: 1798

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανεργατική απεργία της 6ης Νοεμβρίου που κήρυξαν η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με 5ωρη στάση εργασίας την ίδια ημέρα από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας στις 11 το πρωί στο πεδίο του Άρεως για να διαδηλώσουμε μαζί και να φωνάξουμε ένα βροντερό ΟΧΙ στο μαύρο μέλλον που θέλουν να μας επιβάλλουν.

  • Αγωνιζόμαστε για:
     Την κατάργηση των ανθρωποκτόνων και κατάπτυστων μνημονίων.
  •  Την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων καθώς και την απόκρουση των ατομικών συμβάσεων.
  •  Την μη κατάργηση των αδειών εξασκήσεως επαγγέλματος και την ουσιαστική ισοπέδωση του κλάδου μας.
  •  Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων μας.

Αγωνιζόμαστε για την υπόσταση και την αξιοπρέπειά μας!!!

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΩΡΑ 10:30 ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΜΑΡΝΗΣ


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ STAR 9/10

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/10 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ STAR ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ STUDIO A - ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

περισσότερα

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ MEGA 2/10

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2/10 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ MEGA - ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3.10

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου  2013                                                                                Αρ. Πρωτ: 1788

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Καταδικάζουμε την φασιστική επίθεση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στους συναδέλφους μας.

Για μια ακόμα φορά οι φασίστες χτύπησαν εργαζόμενους.  Μετά τα δολοφονικά χτυπήματα σε μετανάστες, μέλη του Κ.Κ.Ε., εργάτες στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, μέλη του συνδικάτου μετάλλου, την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τώρα χτυπούν εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε.

Γι αυτό οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να απομονώσουν δυναμικά και να διαλύσουν τους φασίστες στους χώρους δουλειάς αλλά και στις γειτονιές.
Μόνο με οργανωμένο λαϊκό κίνημα θα χτυπηθεί ο φασισμός αλλά και τα άλλα αντεργατικά μέτρα, γιατί οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι του συστήματος.

                για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20.9.

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου  2013                                                                                Αρ. Πρωτ: 1785

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και σύσσωμοι όλοι οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης ενώνουμε και τη δική μας φωνή και συμπαραστεκόμαστε στις απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών με στόχο την αντίσταση στην εξαθλίωση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η πολιτική της άθλιας δικομματικής κυβέρνησης με τις συγχωνεύσεις των σχολείων, τη συρρίκνωση του κλάδου των εκπαιδευτικών, την αύξηση των μαθητών στις αίθουσες, καθώς και τη μείωση των κονδυλίων για την εκπαίδευση, έχουν καθαρό στόχο την ολοκληρωτική διάλυση της παιδείας.

Το Γενικό Λύκειο μετατρέπεται σε εξεταστικό κέντρο, με τη καθιέρωση του συστήματος των πανελληνίων κάθε έτος με αποτέλεσμα να έχει ως μαθητές μόνο όσους μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος της παραπαιδείας.  Στα ΕΠΑ.Λ. το ίδιο σενάριο, συν τη κατάργηση πλήθους ειδικοτήτων που αφορούν κυρίως τον τομέα της υγείας.  Έτσι λοιπόν αποτρέπεται το δικαίωμα στην μόρφωση των παιδιών και τα ωθεί στη ψευτοκατάρτιση ώστε να αποτελέσουν το φτηνό εργατικό δυναμικό που είναι απαραίτητο για το σύστημα.

Συνάδελφοι!

Όλοι μας πια πρέπει να κατανοήσουμε πως την σκληρή λιτότητα που αποφέρει την φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού και την αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού, μας την επιβάλλουν η Ε.Ε. η τρόικα και τα δοτικά μνημονιακά κόμματα της κυβέρνησης. Άρα το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό. Μόνο αν μας γίνει συνείδηση η ύπαρξη της αγωνιστικής ενότητας ΟΛΩΝ των κλάδων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, των ελεύθερων επαγγελματιών, των εργατών, των βιοτεχνών, των εμποροϋπαλλήλων, των ανέργων αλλά και όλων των Ελλήνων, μόνο και μόνο τότε θα μπορούμε να ελπίζουμε και να οραματιζόμαστε ξανά για το μέλλον των παιδιών μας!!!

Άλλωστε τα αποτελέσματα της άκρως επικίνδυνης για την κοινωνία, πολιτικής των τραπεζιτών, αρχίζουν πια να διαφαίνονται ξεκάθαρα μετά και την κατάπτυστη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και καταδικάζουμε την βία και τέτοιες πρακτικές από όποιον πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται.

Υ.Γ.
Συνάδελφοι!
Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. από την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί κατά τόπους όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς για ενημέρωση σχετικά με την Σ.Σ.Ε. αλλά και για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για όλα μας τα προβλήματα.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media