Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου  2017                                                                                               αρ. πρωτ: 2619

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε πως εκδόθηκε η νέα Διαιτητική Απόφαση από τον Ο.ΜΕ.Δ. που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ένωσής μας και η οποία απορρίπτει όλα τα αιτήματα της εργοδοτικής πλευράς.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

πατήστε στο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Αθήνα, 1Δεκεμβρίου  2017                   αρ. πρωτ: 2615

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε πως μετά τις γιορτές θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση για ενημέρωση όσο αφορά το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ.  Επίσης η Ένωσή μας έχει ήδη συγκροτήσει ομάδα εργασίας που ασχολείται με την επικαιροποίηση του καταστατικού. Στη Γενική Συνέλευση θα συζητηθεί και το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα εκδοθεί η νέα Διαιτητική Απόφαση από τον Ο.ΜΕ.Δ.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ STAR ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου  2017                 αρ. πρωτ: 2615

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ STAR ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

Συνάδελφοι,

Στη χθεσινή 24ωρη απεργία που συμμετείχε και η Ένωσή μας πήραν μέρος σωματεία από όλη την Ελλάδα και απήργησαν χιλιάδες εργαζόμενοι.  Είπαν ένα σθεναρό «Όχι» στα νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση με τους δανειστές.  Μέτρα που για ακόμα μια φορά θα πλήξουν τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς αλλά και όλο τον απλό κόσμο της εργασίας.  Μέτρα που θα στίψουν  ακόμα περισσότερο το εισόδημα του Έλληνα φορολογούμενου, θα καταργήσουν ακόμα περισσότερα εργασιακά δικαιώματα, ακόμα και το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας.  Μέσα σε όλη αυτή την λαίλαπα που εδώ και χρόνια μαστίζει την ελληνική κοινωνία, υπάρχουν και κάποιοι που ουσιαστικά με τις πράξεις τους, γυρνούν την πλάτη τους σε όλους αυτούς που υποφέρουν.

Είναι αυτοί, που απ’ ό,τι φαίνεται, βάζουν πάνω απ’ όλα την προσωπική τους προβολή αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει γύρω τους.  Είναι αυτοί που ενώ από τη μία προβάλλουν στον τηλεοπτικό αέρα δακρύβρεχτα κοινωνικά θέματα κοιτάζοντας ταυτόχρονα και τα νούμερα τηλεθέασης, την ίδια στιγμή δείχνουν την μεγαλύτερη ασέβεια στην κοινωνία αφού σπάνε την απεργία που αφορά τον φτωχό βιοπαλαιστή ή τον χαμηλοσυνταξιούχο που με την κατάργηση του ΕΚΑΣ δε θα μπορεί να πάρει ούτε τα φάρμακά του.  Είναι αυτοί που όταν όλη η χώρα απεργεί για τα δυσβάσταχτα νέα μέτρα φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, εκείνοι σπάνε την απεργία και βγάζουν στον τηλεοπτικό αέρα ψυχαγωγικά προγράμματα «λάϊτ περιεχομένου».

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις διοικήσεις του STAR και του ΣΚΑΪ αλλά και τις εκπομπές «στη φωλιά των Κου Κου» του κυρίου Κατσούλη και της κυρίας Καραβάτου, την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» της κυρίας Κουτσελίνη αλλά και την εκπομπή του ΣΚΑΪ «Εδώ» της κυρίας Παπαδημητρίου, γιατί στη χθεσινή απεργία δεν σεβάστηκαν την κοινωνία που υποφέρει και έβγαλαν ζωντανά το πρόγραμμά τους λες και δεν συμβαίνει τίποτα !

Όσο για την Διοίκηση του STAR η δικαιολογία πως οι εκπομπές αυτές βγαίνουν από εταιρεία παραγωγής και όχι από τον σταθμό, για εμάς ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.  Πόσο μάλλον όταν αυτό το επέλεξε η ίδια η Διοίκηση το καλοκαίρι που πέρασε αλλά και όταν η εταιρεία παραγωγής ανήκει στην ίδια ιδιοκτησία με το STAR.

Και τέλος, όσο αφορά τον απεργοσπαστικό ΣΚΑΪ, φαίνεται πως το έχει «τάμα» ακόμα και όταν πάει να σεβαστεί μια απεργία (αφού δεν βγήκαν τα δελτία ειδήσεων και οι δημοσιογραφικές εκπομπές του σταθμού), να κάνει οτιδήποτε μπορεί για να το χαλάσει βγάζοντας στον αέρα έστω και μία ψυχαγωγική εκπομπή.

Όσο για τους προαναφερθέντες τηλεαστέρες, η λέξη … ΝΤΡΟΠΗ είναι πολύ μικρή για να σας την απευθύνουμε.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ 14/12

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2017

 

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από  12/12/2017 συνεδρίασή τους  και στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00  π.μ. της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 06.00 π.μ. της  Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου 2017 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης, ως ενεργό κομμάτι του σκληρά δοκιμαζόμενου εργατικού κινήματος και της ελληνικής κοινωνίας

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ -  ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ στα αντιλαϊκά μέτρα καιστις μνημονιακές δεσμεύσεις, που πλήττουν κατάφωρα το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου, σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον ύφεσης, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας, νέων περικοπών στις συντάξεις, δριμείας φοροεπιδρομής σε μισθωτούς και συνταξιούχους. φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕτην άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:

 • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
 • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
 • Άμεση εξόφληση δεδουλευμένων, όπου οφείλονται
 • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
 • Αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτών για κατάρτιση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς παρελκυστικές τακτικές με στόχο την αποτροπή των ΣΣΕ που τους δεσμεύουν και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με πρόσχημα τη κρίση.
 • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχο το δικαίωμα της αυτοτελούς διεκδίκησης συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, δηλώνοντας την πάγια προσήλωσή τους στον αγώνα για:

ü      ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ü      ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

ü      ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

καλούν όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την 24ωρη απεργία της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2017, να συμμετάσχουν δυναμικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις και να διασφαλίσουν την επιτυχία της.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

 

περισσότερα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ (ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ)

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2017                                                     Αρ. Πρωτ.:  2611

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Συνάδελφοι,

Το Πολιτιστικό Τμήμα της Ένωσής μας εξασφάλισε μειωμένη γενική είσοδο στα 3 ευρώ για τις παρακάτω διαδραστικές παιδικές παραστάσεις από Σάββατο 16/12 και για όλα τα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου:

(για παιδιά ηλικίας 2-8 ετών)

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΠΙΔΑΣ

(Σμύρνης 5-7 και Αριστοτέλους, Πλατεία Βικτωρίας)

 • ΠΙΝΟΚΙΟ:  (διάρκεια 70’) - Κάθε Σάββατο και ώρα 17:00

(Η ιστορία του ξύλινου παιδιού με τη χρυσή καρδιά ζωντανεύει σε μια διαδραστική παράσταση)

 • ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ:  (διάρκεια 70’) - Κάθε Κυριακή και ώρα 11:00

(Ένας κομψός βασιλιάς που του αρέσει να αλλάζει ρούχα εξαπατάται από δύο πολυμήχανους απατεώνες)

 • ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ:  (διάρκεια 70’) - Κάθε Κυριακή και ώρα 13:00

(Ο μικρός Οδυσσέας λύνει τα μάγια ενός ξωτικού με τη βοήθεια του κοινού)

 • ΑΛΑΝΤΙΝ:  (διάρκεια 70’) - Κάθε Κυριακή και ώρα 17:00

(Μια ιστορία από τις «Χίλιες και Μία Νύχτες» για την αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό)

Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση στο 6980798469 (Λημνιός) και επίδειξη της κάρτας μέλους της ΕΤΙΤΑ.  Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλώ επικοινωνήστε με: Βάσω Μπαλωτή 6942640780 ή Μαρία Σταυροπούλου 6941668514.

Για τη ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ

ΒΑΣΩ ΜΠΑΛΩΤΗ

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 1η Δεκεμβρίου 2017
Αρ. Πρωτ:  2607

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο Τ/Σ ΣΚΑΪ απέλυσε εχθές 2 τεχνικούς του σταθμού αγνοώντας πως στις εποχές μας με την ανεργία που υπάρχει είναι αδύνατον να βρει κανείς δουλειά.  Όλοι μας και περισσότερο οι συνάδελφοί μας στον ΣΚΑΪ πρέπει να καταλάβουν πως μόνο όταν είμαστε συσπειρωμένοι και ενωμένοι μπορούμε να αποκρούσουμε τέτοιου είδους επιθέσεις της εργοδοσίας.  Ο καθένας μας ξεχωριστά πρέπει να συνειδητοποιήσει πως σήμερα απολύουν τον συνάδελφό μας, αύριο θα απολύσουν εμάς.  Οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης έχουν στο πλάϊ τους ένα σωματείο που αντιτίθεται στην εργοδοσία και παλεύει για να μη βρεθεί κανείς συνάδελφος στο δρόμο.  Αυτό μπορεί να γίνει όμως μόνο αν όλοι οι συνάδελφοι του κάθε τηλεοπτικού σταθμού είναι συσπειρωμένοι στο σωματείο μας.  

Συνάδελφοι του ΣΚΑΪ,

όσο πορευόμαστε μόνοι, τόσο πιο εύκολα μπορούν να μας απολύσουν ή να μας μειώνουν τους μισθούς.

Επίσης το Δ.Σ. της Ένωσής μας καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη συμπεριφορά του συναδέλφου δημοσιογράφου του STAR Βαγγέλη Γκούμα.  Ο συγκεκριμένος συνάδελφος κάλυψε με το κινητό του ολόκληρο δημοσιογραφικό θέμα που έπαιξε στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τη δικαιολογία πως δεν είχε φθάσει εγκαίρως το τηλεοπτικό συνεργείο.  Η συμπεριφορά αυτή δείχνει το μη σεβασμό προς όλους του τεχνικούς που τόσα χρόνια τώρα δουλεύουν μαζί του στο ρεπορτάζ.  Άραγε πως θα φαινόταν στον κ. Γκούμα αν κάποιος τεχνικός έπαιρνε ένα μικρόφωνο και παρίστανε τον δημοσιογράφο;

Τέλος η Ένωσή μας καταδικάζει ακόμα περισσότερο τη συμπεριφορά του κ. Άγγελου Βουράκη ο οποίος είναι δικηγόρος (;;;) και εμφανίζεται σε πάνελ εκπομπής στο κανάλι Ε.  Ο εν λόγω κύριος έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές το κινητό του καλύπτοντας ρεπορτάζ της εκπομπής παριστάνοντας τον δημοσιογράφο αλλά και τον τεχνικό.  Σε πρόσφατη επαφή που είχαμε μαζί του, μας διαβεβαίωσε πως θα αφήσει αυτή την πρακτική.  Πληροφορηθήκαμε όμως  πως συνεχίζει… ακάθεκτος.  Άραγε για ποιο λόγο ο κύριος αυτός σπούδασε νομική;  Για να κάνει τον οπερατέρ;  Όπως και να έχει, η Ένωσή μας θα κινηθεί με καταγγελίες και για τους δύο αυτούς κυρίους στην ΕΣΗΕΑ αλλά και στον δικηγορικό σύλλογο.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ MEGA

24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙEΣ MEGA

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/11 ΑΠΟ ΩΡΑ 06:00 ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΩΡΑ 06:00 ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 23/11.

ΠΕΜΠΤΗ 23/11 ΑΠΟ 06:00 ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 23/11 ΜΕΧΡΙ ΩΡΑ 06:00 ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 24/11.

ΖΗΤΩΝΤΑΣ

 • Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων Τεχνικών  του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.
 • Την άμεση επαναλειτουργία του σταθμού με όλους τους εργαζόμενούς του.
 • Την άμεση ενημέρωση των εργαζομένων από τους μετόχους επί των προβλημάτων που αφορούν στην λειτουργία και το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ (ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ Δ. ΑΤΤΙΚΗ)

 Αθήνα 20 Νοεμβρίου  2017                                                                                  Αρ. Πρωτ.:  2599

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Συγκεντρώνουμε είδη ρουχισμού και τρόφιμα για να τα προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες. Οι εργασιακοί  εκπρόσωποι του κάθε καναλιού θα παραλαμβάνουν τα είδη που ο καθένας μας θέλει να προσφέρει μέχρι το αργότερο την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου αργά το απόγευμα, ώστε σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, να παραδοθούν στο Δημαρχείο της Μάνδρας.

Για τη ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΑΛΩΤΗ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΑΦΟΡΑ MEGA & 24ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ)

Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2017                                                            Αρ. Πρωτ.:  2598

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εργαζόμενοι του MEGA παραμένουν για 14 μήνες απλήρωτοι και 20 μήνες όμηροι των μετόχων και των τραπεζών.  Όλες οι μέχρι σήμερα υποσχέσεις έμειναν ανεκπλήρωτες.

Ενημερώνουμε ΜΕΤΟΧΟΥΣ και ΤΡΑΠΕΖΕΣ ότι έχουν εξαντληθεί και τα τελευταία αποθέματα αντοχής και ανοχής που υπήρχαν.  Η οικονομική και η ψυχολογική εξαθλίωση που τους έχουν οδηγήσει από την ανέχεια, την αβεβαιότητα και την ομηρία, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο.

Συνεχίζουμε τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Απεργούμε από τη Δευτέρα 20/11 από ώρα 06:00 της Δευτέρας μέχρι ώρα 06:00 της Τρίτης και από 06:00 της Τρίτης μέχρι 06:00 της Τετάρτης 21/11.

Διεκδικούμε:

Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων οφειλομένων μας.

Την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία του MEGΑ με όλους τους εργαζόμενους.

Την άμεση αποδέσμευση από τις τράπεζες του ποσού που αντιστοιχεί στη μισθοδοσία μας.

Την άμεση ενημέρωση των εργαζομένων από τους μετόχους επί των προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία και το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ MEGA

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ MEGA

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/11 ΑΠΟ ΩΡΑ 06:00 ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

ΜΕΧΡΙ ΩΡΑ 06:00 ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 16/11

ΖΗΤΩΝΤΑΣ

 • Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων Τεχνικών  του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.
 • Την άμεση επαναλειτουργία του σταθμού με όλους τους εργαζόμενούς του.
 • Την άμεση ενημέρωση των εργαζομένων από τους μετόχους επί των προβλημάτων που αφορούν στην λειτουργία και το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ MEGA

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ MEGA

ΤΡΙΤΗ 14/11 ΑΠΟ ΩΡΑ 06:00 ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 14/11

ΕΩΣ ΩΡΑ 06:00 ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 15/11

ΖΗΤΩΝΤΑΣ:

 • Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων Τεχνικών  του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.
 • Την άμεση επαναλειτουργία του σταθμού με όλους τους εργαζόμενούς του.
 • Την άμεση ενημέρωση των εργαζομένων από τους μετόχους επί των προβλημάτων που αφορούν στην λειτουργία και το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ MEGA ΓΙΑ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ 24ΩΡΕΣ)

 Αθήνα 10 Νοεμβρίου  2017                                                                                  αρ. πρωτ:  2596

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ της Ένωσής μας ύστερα από δύο συνελεύσεις τεχνικών στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA που πραγματοποιήθηκαν στις 30/10 και στις 9/11, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αρχής γενομένης από 13/11/2017 ζητώντας:

 • Την άμεση καταβολή και εξόφληση όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων τεχνικών.
 • Την άμεση επαναλειτουργία του σταθμού με όλους τους εργαζόμενούς του.
 • Την άμεση ενημέρωση των εργαζομένων από τους μετόχους επί των προβλημάτων που αφορούν τη λειτουργία και το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ Δ.Σ. (ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ)

Αθήνα 9 Νοεμβρίου  2017                                                                                  αρ. πρωτ:  2595

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ύστερα από τη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 και μετά τις αρχαιρεσίες μας της 4ης και 5ης Νοεμβρίου 2017, αποφασίστηκε η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Γιώργος Σκεπετζάκης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Γιάννης Μανιάτης

Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Γιώργος Αλιφέρης

ΤΑΜΙΑΣ:  Περικλής Τσιρίγκας

ΕΦΟΡΟΣ:  Γιάννης Βλάχος

ΜΕΛΗ:

Μανώλης Δαλετζάκης

Ιάκωβος Σταυρινίδης

Κατερίνα Καδδά

Κώστας Πολύζος

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΑΦΟΡΑ ΣΚΑΪ KAI STAR)

 Αθήνα 9 Νοεμβρίου  2017                                                                                  αρ. πρωτ:  2594

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΑΦΟΡΑ ΣΚΑΪ ΚΑΙ STAR)

Εχθές η Ένωσή μας μαζί με την Ε.Π.Η.Ε.Α. και την ομοσπονδία μας την ΠΟΣΠΕΡΤ, πραγματοποιήσαμε στάση εργασίας σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ALPHA BANK συμπαραστεκόμενοι στο «γολγοθά» που περνούν οι συνάδελφοί μας στο MEGA.

Δυστυχώς όμως οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και STAR δεν σεβάστηκαν όχι εμάς και την στάση εργασίας μας, αλλά ούτε και τους ίδιους τους εργαζόμενους του MEGA και πρόβαλαν κανονικά τα ζωντανά τους προγράμματα.  Ο εκπρόσωπος των μνημονίων στην Ελλάδα, το φερέφωνο της Τρόϊκα και μόνιμα απεργοσπαστικός ΣΚΑΪ την ίδια στιγμή που καλύπτει ειδησεογραφικά κινητοποιήσεις διαφόρων κλάδων, έσπασε με ξεδιάντροπο τρόπο μια στάση εργασίας που σκοπό είχε την αλληλεγγύη στο δράμα που περνούν εκατοντάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.

Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR έκανε κάτι ακόμα χειρότερο.  Καλυπτόμενος από τη δική του εταιρεία παραγωγής που ίδρυσε πρόσφατα μεταφέροντας εκεί εργαζόμενους του σταθμού και που βγάζει από φέτος τις εκπομπές του, θεώρησε υποκριτικά πως δεν ισχύει γι αυτόν η οποιαδήποτε κινητοποίηση και συνέχισε το ζωντανό του πρόγραμμα.  Αλήθεια κύριοι του STAR, πόση... ΑΛΗΘΕΙΑ πρόβαλε χθες η ομώνυμη εκπομπή σας, αποκρύπτοντας ουσιαστικά με την προβολή της το δράμα τόσων οικογενειών;  Γι αυτή την αλήθεια, θα μιλήσετε ποτέ;

Και τέλος κύριοι του ΣΚΑΪ και του STAR, πόσο περισσότερο μετράτε τα ... λεφτά σας και πόση μεγαλύτερη αξία έχουν για εσάς μπροστά σε παιδιά και οικογένειες; Αλλά και πόση περισσότερη... τσίπα έχουν από εσάς η κρατική τηλεόραση και οι υπόλοιποι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί που σεβάστηκαν τη στάση εργασίας μας και τους συναδέλφους μας στο MEGA;  Ένα μόνο έχουμε να σας πούμε:  ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!!

ΥΓ.)

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους που βρέθηκαν στο πλάϊ των εργαζομένων του MEGA στη χθεσινή κινητοποίηση, αλλά και την ομοσπονδία μας την ΠΟΣΠΕΡΤ που βρίσκεται πάντα δίπλα μας.  Ελπίζουμε στην επόμενη δράση μας να βρίσκονται μαζί μας και άλλες Ενώσεις που τους αφορά άμεσα το θέμα.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ MEGA

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ MEGA

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/11 ΑΠΟ ΩΡΑ 06:00 ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 13/11

ΕΩΣ ΩΡΑ 06:00 ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 14/11

ΖΗΤΩΝΤΑΣ:

 

 • Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων Τεχνικών  του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.
 • Την άμεση επαναλειτουργία του σταθμού με όλους τους εργαζόμενούς του.
 • Την άμεση ενημέρωση των εργαζομένων από τους μετόχους επί των προβλημάτων που αφορούν στην λειτουργία και το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού.

 

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media