Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Μάρτιος 2007

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΜΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   
Την ποινή των πέντε (5) μηνών επέβαλλε άδικα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά σε βάρος του Γενικού Γραμματέα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Δημήτρη Τρίμη.

Αυτή η απόφαση δικαιώνει την προσπάθεια της ιδιοκτησίας και μερίδας στελεχών του ραδιοσταθμού ΣΚΑΪ να ποινικοποιήσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων.
Προσβάλλει το δικαίωμα των Σωματείων να λειτουργούν ελεύθερα στους εργασιακούς χώρους και να περιφρουρούν τους αγώνες τους από τις όποιες απεργοσπαστικές τακτικές και μηχανισμούς της εργοδοσίας.
Μιας εργοδοσίας που αποδεδειγμένα και κατ’ επανάληψη παραβιάζει συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον χώρο των Μ.Μ.Ε. και την εργατική νομοθεσία.
Ο διωγμός κατά του Γενικού Γραμματέα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. δεν στρέφεται μόνο στο πρόσωπό του, αλλά και προς οποιοδήποτε συνδικαλιστικό φορέα (Ένωση ή άτομο) επιχειρήσει να αντισταθεί στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Συνάδελφό μας Δημήτρη Τρίμη.

Ευχαριστούμε την εργοδοσία του ΣΚΑΪ που μας δίνει την αφορμή να μαζικοποιήσουμε τον αγώνα μας στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

                            για  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Σας προσκαλούμε
σε ένα μαγικό ταξίδι
Εκεί όπου το ψάρεμα γίνεται διαδρομή ζωής:
Τα Σπόα και η Κάρπαθος στο 9o φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Την αρμύρα της θάλασσας και τα καμώματα του θησαυρού, που κρύβει στα σπλάχνα της, φέρνει φέτος στις οθόνες του 9ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης «Το θεριό του Μάρτη».
Το ωριαίο ντοκιμαντέρ των συναδέλφων Μανώλη Δημελλά και Φίλιππου Αλαβέρα, φιλοδοξεί να ταξιδέψει το κοινό της πόλης σε μια απολαυστική διαδρομή στην παράδοση και τη λαογραφία, μέσα από μια θαλασσινή πορεία με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο και τον αγώνα του για επιβίωση.
«Το θεριό του Μάρτη», σε σενάριο Ηλία Βασιλαρά, και παραγωγή του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Εφταμπατούσα” Αγίου Νικολάου Σπόων Καρπάθου, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στην κατηγορία Ελληνικό Πανόραμα.
Μεταφέρεται στην κινηματογραφική αίθουσα STAVROS TORNES, την Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 15:00, ενώ εκτός από την κύρια προβολή, θα πραγματοποιηθεί μία ακόμα την Παρασκευή 23 Μαρτίου στις 22:00, στην αίθουσα μουσείου κινηματογράφου στο λιμάνι.

Λίγα λόγια για το ..θεριό...
Κάθε Μάρτιο, το ψάρι με την κοινή ονομασία Μένουλα κάνει την εμφάνισή του, στη θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου, σε κοπάδια για να γεννήσει.
Η καθημερινότητα αλλάζει στο νησί και ιδιαίτερα στο ορεινό χωριό Σπόα, οι κάτοικοι του οποίου διεκδικούν και έχουν τη φήμη των καλύτερων ψαράδων της Μένουλας.
Τα ψέματα και η αλήθειες μας μπερδεύονται στον χρόνο, μα ο τόπος παραμένει πάντα ο ίδιος: εκεί που παιδιά περιμέναμε να ρθει το ψάρι, να το εντοπίσουν οι ψαράδες, να παστωθεί και έπειτα να πουληθεί.
Μεγαλώσαμε με κοινές αναφορές, με μνήμες που μας συνδέουν πιο δυνατά και από δεσμούς αίματος, γλεντήσαμε για τα ίδια γλυκά μάτια , κλάψαμε αποχαιρετώντας αγαπημένους φίλους και τραγουδάμε ακόμα μαντινάδες για το θεριό του Μάρτη...
...Ετούτο το παλιόψαρο, το παστωμένο αλάτι
Αμα το (δ)είς και δε το φάς ,πομένει σου στο μάτι.....
Συντελεστές
Σενάριο
:Ηλίας Βασιλαράς, Κείμενα : Νατάσσα Φραγκούλη, Φωτογραφία : Πάρης Κεφάκης Φίλιππος Αλαβέρας Μανώλης Δημελλάς, Μοντάζ: Γιώργος Καρδάσης, Μουσική :Μ. Τσαμπουνιέρης, Π. Χαροκόπος ,Α. Ζωγραφίδης ,Γ. Πρεάρης ,Β. Χαλκιάς, Μ. Ζωγραφίδης. Σκηνοθεσία : Μανώλης Δημελλάς Φίλιππος Αλαβέρας, Παραγωγή: Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος " Η εφταμπατούσα" Αγίου Νικολάου Σπόων Καρπάθου.
Επικοινωνία
Μανώλης Δημελλάς
6977010457 dimellam@megatv.com
Φίλιππος Αλαβέρας 6973008542 falaveras@lykos.com
Γιάννης Κρητικός 6972975164.

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίηση:
Yπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας
Υπουργείο Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
Ε.Σ.Η.Ε.Α.
Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.
Κοινοβουλευτικές Ομάδες:  Ν.Δ.
                                           ΠΑ.ΣΟ.Κ.
                                           Κ.Κ.Ε.
                                           ΣΥΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε τις μηχανορραφίες της Κυβέρνησης να ζητήσει το υλικό των επεισοδίων, βάζοντας τον Εισαγγελέα μπροστά.  Η Κυβέρνηση και ο Εισαγγελέας πρέπει να γνωρίζουν ότι το οπτικό υλικό των επεισοδίων είναι περιουσία των Τηλεοπτικών Σταθμών και πνευματική ιδιοκτησία των Εικονοληπτών.  Οι Εικονολήπτες εργάζονται μόνο για την ενημέρωση των Ελλήνων Πολιτών, καταγράφοντας τα πραγματικά γεγονότα σαν παρατηρητές και όχι σαν «πιόνια» της Αστυνομίας και της Κυβέρνησης.  Δεν δίνουμε σε κανένα μηχανισμό ελέγχου και εξουσίας, την συγκατάθεσή μας, να ελέγξει τον κόπο μας και να δικαιολογήσει την κοινωνική και πολιτική της ανεπάρκεια.  Καλούμε όλους τους Διευθυντές των Τηλεοπτικών Σταθμών να μην προβούν σε αυτή την ενέργεια.


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ανακοίνωση για την αντιπρόταση των εργοδοτών μας.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αυξήσεις επί των Βασικών Μισθών τέσσερα τοις εκατό (4%) από 1ης Ιανουαρίου, δύο κόμμα δύο τοις εκατό (2,2%) από 1ης Ιουλίου και σε κάθε άρθρο και κάθε παράγραφο των προτάσεών μας, στην καταγγελία της ισχύουσας μέχρι τις 31.12.06 Σ.Σ.Ε., σταθερά
«Η πρότασή σας, δια της καταγγελίας, δεν γίνεται δεκτή».
Αυτή είναι η αντιπρόταση των εργοδοτών μας στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται εδώ και δύο μήνες περίπου για την σύναψη της Σ.Σ.Ε. του 2007.
Τα Διοικητικά Συμβούλια καταγγέλλουμε αυτή την αδιαλλαξία των εργοδοτών που οδηγεί σε αδιέξοδο τον διάλογο και κάνοντας μια ύστατη προσπάθεια να διατηρήσουμε την εργασιακή ειρήνη στον χώρο μας, τους καλούμε να εγκαταλείψουν την αρνητική στάση τους και να εξετάσουν με μεγαλύτερη προσοχή τα αιτήματά μας.
Ταυτόχρονα ζητάμε απ όλους τους Τεχνικούς που εργάζονται στους Εθνικής Εμβέλειας Τηλεοπτικούς Σταθμούς να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα στο κρίσιμο χρονικό διάστημα που ακολουθεί.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Τ.Ι.Τ.Α και της Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

 

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media