Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Απρίλιος 2007

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

                           

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     1η ΜΑΗ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Πρωτομαγιά είναι παγκόσμια μέρα μνήμης και πάλης των εργαζομένων. Γιορτάζει φέτος μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τους λαούς και τους εργαζομένους όλου του κόσμου μαζί και της πατρίδας μας.

Συνάδελφοι, οι Ενώσεις μας  συμμετέχουν  στις κινητοποιήσεις  που κήρυξαν η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. για την Εργατική Πρωτομαγιά με δίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 1η Μαίου 2007, στα τμήματα ειδήσεων από 10.00-12.00.
      

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ
Η ΔΥΝΑΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ, ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΗ, ΣΤΙΣ 11.ΟΟ

 Ως προσωπικό ασφαλείας ορίζουμε τις  προγραμματισμένες βάρδιες της ημέρας οι οποίες θα καλύψουν κατά την διάρκεια της στάσης, μόνο ό,τι σχετίζεται με τις εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας. 
 

τα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

                           Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και  Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.                          

                                               

περισσότερα

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ....

Aθήνα, 25 Απριλίου 2007
                                                           Αρ. Πρωτ :  265

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το σκληρό της πρόσωπο έδειξε για μια ακόμα φορά η εργοδοσία.  Η διοίκηση του Star Channel με προκλητικό τρόπο ανακοίνωσε την απόλυση Συναδέλφου μας Τεχνικού, παντρεμένης με ένα παιδί δύο ετών,  που εργαζόταν με την ειδικότητα του Μοντέρ.

Η Διοίκηση της Ένωσης, επικοινώνησε  άμεσα με την απολυμένη Συνάδελφό μας η οποία ζήτησε να μην προβούμε σε καμιά ενέργεια, γιατί δεν επιθυμεί να ξαναγυρίσει στον εν λόγω Τηλεοπτικό Σταθμό.
Σεβόμενοι την απόφασή της και την επιθυμία της, σταματήσαμε τις δυναμικές ενέργειες τις οποίες ήδη είχαμε εξαγγείλει, άμεσα όμως, δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε γιατί μια παντρεμένη γυναίκα με ένα παιδί δυο ετών αρνείται να επιστρέψει στην εργασία της και πως ξαφνικά μετά από 7 χρόνια η Διοίκηση του Σταθμού διαπίστωσε ότι η Συνάδελφος δεν κάνει καλά την δουλειά της.  Παρ όλα αυτά αντιπρόσωποι  της διοίκησης, μεταβήκαμε  στον Τηλεοπτικό Σταθμό όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με ανώτερα στελέχη του Star Channel,  όπου υποβάλλαμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την άδικη απόλυση της Συναδέλφου, και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι το φαινόμενο είναι μεμονωμένο, και δεν ισχύει η φημολογία ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες απολύσεις, προειδοποιήσαμε ότι δεν θα ανεχτούμε άλλη περίπτωση αναπάντητη γι αυτό καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα  όλα τα μέλη της Ένωσης  ώστε να απαντήσουμε αμέσως σε τυχόν παρόμοια περιστατικά.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Λίγες μέρες μετά την επιτυχημένη 4ωρη Στάση εργασίας, οι Διοικήσεις των δύο Σωματείων υπογράψαμε χτες την δεύτερη Σ Σ Ε που ρυθμίζει και θα διέπει το εργασιακό τοπίο των Εθνικής Εμβέλειας Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών για τα επόμενα δύο χρόνια. 
Εκφράζουμε, για μια ακόμα φορά τα συγχαρητήριά μας σε όλους τους εργαζόμενους Τεχνικούς (μέλη μας και μη)  γιατί η σύσσωμη συμμετοχή τους στην Στάση και η αγωνιστική ετοιμότητα που επέδειξαν οδήγησε στην υπογραφή μιας ικανοποιητικής, για τους  καιρούς που διανύουμε, Σ Σ Ε.
Συγκεκριμένα, η συνολική πραγματική αύξηση των Βασικών Μισθών  για την διετία ξεπερνά το δέκα τέσσερα τοις εκατό (14%), (αριθμητική δεκατρισήμιση τοις εκατό (13,5%)) ως εξής, επτά τοις εκατό (7%) για το 2007 (ήτοι 4% αναδρομικά από 1.1.07 και 3% από 1.9. 07) και εξήμιση τοις εκατό (6,5%) για το 2008 (ήτοι 3,5% από 1.1.08 και 3% από 1.9.08).
Επίσης, πέραν των άλλων όρων, αυξάνονται οι μέρες της ετήσιας αδείας μας από είκοσι πέντε (25) σε είκοσι έξη (26) για το 2007 και είκοσι επτά (27) για το 2008, θεσπίζεται επίδομα Ηλεκτρολόγου-Χειριστή Φωτιστικών Σωμάτων τρία τοις εκατό (3%), αυξάνεται το επίδομα του Ηλεκτρονικού R.F από επτά (7) σε εννέα τοις εκατό (9%), δίδεται επίδομα στους εναερίτες πενήντα Ευρό (50€) για κάθε μέρα που θα εργαστούν σε πυλώνες, ανεβαίνουν μισθολογική κατηγορία οι Μοντέρ (συν τρία τοις εκατό (3%) επί του Β. Μ. τους), αυξάνεται η εκτός έδρας αποζημίωση για τις διανυκτερεύσεις και επεκτείνεται αναλογικά για τις αυθημερόν αποστολές, λαμβάνονται μέτρα προστασίας της υγείας και σωματικής ακεραιότητας των Τεχνικών κατά την διάρκεια παροχής της  εργασίας τους, κλπ
Συνάδελφοι, για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε ότι οι κατακτήσεις επιτυγχάνονται μόνο μέσα από δυναμικούς και ενωτικούς αγώνες.
Σας καλούμε να βρίσκεστε σε διαρκή ετοιμότητα, όχι μόνο για να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα, αλλά και για να βελτιώνουμε καθημερινά το εργασιακό μας περιβάλλον και να επιλύουμε ένα – ένα τα πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στους χώρους εργασίας. 

ΕΜΠΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΔΥΝΑΤΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α  &  Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 5 Απριλίου  2007                                                                                             

Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η      Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Οι Διοικήσεις εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους Τεχνικούς, μέλη μας και μη, που όρθωσαν το ανάστημά τους, αντιστάθηκαν σε απειλές, πιέσεις και εκβιασμούς και αποκάλυψαν το σκληρό επιχειρηματικό πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την λαμπερή  βιτρίνα της Ιδιωτικής Τηλεόρασης.
Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης της Ε Σ Η Ε Α, με την  4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε σε ένδειξη συμπαράστασης των Δημοσιογράφων προς τους Τεχνικούς και ευχαριστούμε την Γ Σ Ε Ε, το Ε Κ Α, την Π Ο Σ Π Ε Ρ Τ, την  Ε Τ Ε Ρ  το   Δ Ι Α Σ Ω Μ Α Τ Ε Ι Α Κ Ο την Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε.  και το Π Α Μ Ε για την συμπαράστασή τους.
Δυστυχώς όμως οι εργοδότες μας, που προσπαθώντας να κρύψουν την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν ένα ενιαίο και ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα στον χώρο του Τύπου κατέφυγαν  σε διάφορα νομικά «τερτίπια» και τυπικότητες τα οποία δεν αφορούν την ουσία, το δίκαιο των αιτημάτων μας ούτε και την θέληση των συναδέλφων μας, κατόρθωσαν να κηρύξουν την στάση τους παράνομη.
Παράλληλα με την «Δικαστικοποίηση» του συνδικαλιστικού μας αγώνα έθεσαν σε κίνηση όλο τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που διαθέτουν, με την χρήση ενοικιαζόμενων τηλεοπτικών συνεργείων, με απεργοσπάστες που άλλαξαν τις προγραμματισμένες βάρδιες και με απομάκρυνση από τις εγκαταστάσεις των σταθμών των εργαζομένων που έκαναν στάση.
Ακόμα, με Διευθυντάδες και Προϊσταμένους που πίσω από κλειδωμένες πόρτες προσπαθούσαν να τα κάνουν όλα, με Αρχισυντάκτες που τους βάπτιζαν Σκηνοθέτες, με τους ίδιους τους εργοδότες να ζητάνε τηλεφωνικά από συγγενείς τους υπαλλήλους να γίνουν απεργοσπάστες, με έγκριτους δημοσιογράφους-παρουσιαστές να μη δέχονται, προς τιμήν τους να καθίσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες μπροστά στις κάμερες και άλλους να το κάνουν χωρίς ντροπή, κατόρθωσαν να «βγάλουν» σε όλα τα Κανάλια (πλην του 902 που έβγαλε κάρτα συμπαράστασης) Δελτία Ειδήσεων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ήταν «κονσερβοποιημένα» χωρίς καμιά ζωντανή σύνδεση (οι λίγες που παίξανε ήτανε «μαϊμού»), θυμίζοντάς μας όμως τα πρώτα νηπιακά χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης.
Με δεδομένο ότι η συμμετοχή των Τεχνικών στην κινητοποίηση ξεπερνούσε το ενενήντα τοις εκατό (90%) και με τα όσα συνέβησαν κάτω από αυτές τις συνθήκες, θεωρούμε ότι πετύχαμε μια περήφανη νίκη, ότι οι εργοδότες μας όχι μόνο δεν μπόρεσαν να μας πλήξουν αλλά αντίθετα μας ενδυνάμωσαν και ότι με την συμπεριφορά τους αυτή δικαιώνουν ηθικά το συνδικαλιστικό κίνημα στην συνείδηση όλων των σκεπτόμενων ανθρώπων.
 Επειδή είναι ολοφάνερο ότι οι ενέργειες αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο μιας γενικότερης επίθεσης στον συνδικαλισμό, δηλώνουμε ότι θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μέχρι την δικαίωσή μας που είναι η σύναψη  Σ Σ Ε για το 2007 σύμφωνα με τις προτάσεις μας.
Τέλος, καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις στο χώρο του Τύπου να δώσουμε μαζί μια ενωτική δυναμική και άμεση απάντηση στην προκλητική αυτή συμπεριφορά της εργοδοσίας των ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών. 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΑΔΕΙΕΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τα μέλη της’Ενωσης
Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι αύριο 4 Απριλίου 2007, Θα γίνουν έλεγχοι σε όλους τους Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας για τις Άδειες Άσκησης Επαγγέλματος.
Γι αυτό σας παρακαλούμε να έχετε μαζί σας τις άδειες ή φωτοαντίγραφα τους, ιδίως στις απογευματινές βάρδιες.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση του επαγγέλματος του Τεχνικού Τηλεόρασης χωρίς την ανάλογη με την ειδικότητά του άδεια, διώκεται ποινικά σύμφωνα με τον Νόμο 358/76 όχι μόνο γι αυτούς που την ασκούν αλλά και γι αυτούς που τους απασχολούν.

Για το ΔΙΟΙΚΗTIKO ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα  2 Aπριλίου  2007                                                                                             Αριθμός Πρωτ. 918

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  -  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αγανάκτηση καταγγέλλουμε την προσπάθεια που καταβάλλεται από τις διευθύνσεις των Εθνικής Εμβέλειας Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό για την 4ωρη Στάση εργασίας που κηρύξαμε  την Μ. Τετάρτη από 18.00 έως 22.00.
Υπάρχουν πληροφορίες πως οι προϊστάμενοι των τμημάτων πήραν εντολές να κάνουν τα πάντα ώστε να μη διαταραχθεί η ροή του προγράμματος κατά την διάρκεια της Στάσης. Για το λόγο αυτό άρχισαν να δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας με έμμεσες απειλές, εκβιασμούς και λίστες των «κακών» υπαλλήλων που θα απεργήσουν και των καλών που «επιθυμούν» να εργαστούν  τις συγκεκριμένες ώρες για να αντικαταστήσουν τις προγραμματισμένες βάρδιες. 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας τεχνικούς να μην υποκύψουν στις όποιες πιέσεις τους ασκούνται, να μη φοβηθούν τις λίστες των «κακών» υπαλλήλων και να αρνηθούν εγγραφή τους στις απεργοσπαστικές λίστες της ντροπής
 Καλούμε επίσης και τους συναδέλφους μας δημοσιογράφους, τους παρουσιαστές των Δελτίων και των Εκπομπών να μη δεχτούν να καθίσουν μπροστά σε κάμερες που πίσω τους έχει στηθεί ένας παράνομος απεργοσπαστικός μηχανισμός.

Συνάδελφοι, εκφράζουμε την βεβαιότητα μας για την επιτυχία της Στάσης μας και την σιγουριά ότι όλες οι προσπάθειες να την «σπάσουν» και να μας διασπάσουν θα πέσουν στο κενό.
Κλείστε τα αυτιά σας στα παπαγαλάκια της εργοδοσίας και περιφρουρείστε με όλες τις δυνάμεις σας την κινητοποίησή μας.   

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ  Ε. Τ. Ι. Τ. Α  &  Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε
                                                                                     

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media