Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Άυγουστος 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Ατικής και Βορείου Ελλάδας, εκφράζουμε την λύπη και την συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων των πυρκαγιών  που τις τελευταίες μέρες πλήττουν την χώρα μας.
Συγκλονισμένοι από τις απώλειες ανθρωπίνων ζωών, την καταστροφή του περιβάλλοντος και την εξαφάνιση περιουσιών , δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους πυροσβέστες, στους εθελοντές , στους απλούς ανθρώπους , στους υπαλλήλους της ΔΕΗ του ΟΤΕ κλπ, και στους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  που, αυτόβουλα  στις περισσότερες περιπτώσεις, μάχονται ενάντια στην πύρινη λαίλαπα προσπαθώντας να σώσουν ό,τι μπορούν.

Ιδιαίτερα απευθυνόμενοι στους Συναδέλφους μας, Τεχνικούς της Ιδιωτικής Τηλεόρασης τους εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας για τον αγώνα που δίνουν με αυταπάρνηση , ώστε να καταγράψουν να μεταφέρουν να συρράψουν και να μεταδώσουν σε κάθε γωνιά της Γης , εικόνες που καταγράφουν την πραγματικότητα. Γιατί είναι σε όλους γνωστό ότι η Εικόνα δείχνει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.

περισσότερα

Επιστολή προς Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.

 

 

Προς:Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.

Κοιν:Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

       (Τμήμα Σ.Σ.Ε.)

       Υπουργείο Επικρατείας

       Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σταδίου 29)

 

 

Μετά από καταγγελίες μελών μας, διαπιστώθηκε ότι οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί, μέλη της Ένωσής σας, παραβιάζουν συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση το άρθρο 9, παρ.1)i, ii της Σ.Σ.Ε. που έχει υπογραφεί μεταξύ Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. και Ε.Τ.Ι.Τ.Α. στις 23-4-2007 (Π.Κ. 24/24-4-2007):

 

ΑΡΘΡΟ 9

1. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον υφιστάμενο εξοπλισμό των Τηλεοπτικών σταθμών

          i.            τα εξωτερικά γυρίσματα καλύπτονται από ομάδα αποτελούμενη από δύο μέλη, ήτοι από ένα Εικονολήπτη τηλεόρασης ή Διευθυντή φωτογραφίας και από ένα Τεχνικό ENG ή ηχολήπτη ή βοηθό εικονολήπτη.

        ii.            κάθε εξωτερική μετάδοση, ζωντανή ή μαγνητοσκοπημένη, καλύπτεται από ομάδα αποτελούμενη από δύο Ηλεκτρονικούς ράδιο-ζεύξεων - Link σε κάθε σημείο στο οποίο απαιτείται ράδιο-ζεύξη.

 

Ζητάμε την πλήρη εφαρμογή της Σ.Σ.Ε., καθώς και την τήρηση της εργατικής και τηλεοπτικής νομοθεσίας, ενόψει μάλιστα του αυξημένου φόρτου εργασίας των τεχνικών που θα απασχοληθούνε στις επερχόμενες εκλογές.

 

 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

αποσπάσματα

Αποσπάσματα  από
πρακτικά της
Επιτροπής  Χορήγησης και Ανάκλησης αδειών άσκησης επαγγέλματος
του Τεχνικού της Βιομηχανίας Κινηματογράφου-Τηλεόρασης

Υπουργείο Πολιτισμού
Αρ. Πρωτ: ΥΠΠΟ/ΔΙΚΟΜ/1134/68982/1130, 24/7/2007 και
Αρ. Πρωτ: ΥΠΠΟ/ΔΙΚΟΜ/1080/65424/1078, 12/7/2007

...........................................

• Να σταλεί έγγραφο-επισήμανση στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς και στις Εταιρείες Τηλεοπτικών Προγραμμάτων για πιστή εφαρμογή των σχετικών με τις άδειες άσκησης επαγγέλματος των Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Νόμων.
• Κατόπιν των ανωτέρω η Επιτροπή θα παρακαλούσε για την πιστή εφαρμογή του Νόμου και ειδικότερα του άρθρου 1 παραγρ. 1 του Ν. 358/76 και της παραγρ. ΙΙΙ, εδάφιο 4α και 4β της ΥΠΠΟ/ΔΙΚΟΜ/84148/1376/1402/27-10-05 Υπουργικής Απόφασης, τόσον από τους εργαζόμενους όσον και από την εργοδοσία, ώστε στο  μέλλον να μην κληθεί να αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά και να μην διαταράσσεται η εργασιακή ειρήνη.

............................................

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media