Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Μάρτιος 2010

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ 11ης ΜΑΡΤΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680
              
Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010                                                                  Αριθμός Πρωτ. 939/1279

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Ενώσεων χαιρετίζουμε την μαζική και δυναμική συμμετοχή στην χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση των Τεχνικών που εργάζονται στην Ιδιωτική Τηλεόραση.

Η μεγάλη συμμετοχή μας, που ξεπέρασε το ενενήντα τοις εκατό (90%), έστειλε ένα μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας ότι όχι μόνο δεν θα περάσουν τα εργοδοτικά σχέδια για μειώσεις των θέσεων εργασίας και μηδενικές αυξήσεις στις νέες Σ Σ Ε, αλλά και το ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για νέες προσλήψεις.
Η ενοικιαζόμενη εργασία στους τηλεοπτικούς σταθμούς είναι παράνομη. Η τηλεοπτική νομοθεσία είναι ξεκάθαρη, «Οι συνθήκες εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης είναι αυτές της εξαρτημένης εργασίας με την έννοια ότι κατά την εκτέλεσή της τελούν υπό την επιτήρηση , καθοδήγηση και έλεγχο του εργοδότη και είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε συγκεκριμένο τόπο με καθορισμένο χρόνο εργασίας».
Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι τα Ιδιωτικά κανάλια πρέπει να προχωρήσουν σε προσλήψεις τόσων τεχνικών όσων ενοικιαζόμενων απασχολούν παράνομα καθημερινά.

Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε να μην στηλιτεύσουμε την συμπεριφορά των τεχνικών εκείνων του ΟΤΕ που έγιναν απεργοσπάστες με πρόσχημα την επίδειξη «κοινωνικής υπευθυνότητας» όπως έλεγε χτες το κρόουλ στον ΑΝΤ1 άνοιξαν τα κυκλώματα για την μετάδοση του αγώνα Παναθηναϊκού – Στάνταρ Λιέγης.

Εκφράζουμε επίσης την λύπη μας για τους λίγους εκείνους συναδέλφους μας που είτε υπέκυψαν στις πιέσεις των ιδιοκτητών της εταιρείας ABC, είτε είδαν σαν ευκαιρία την απεργία για να βγάλουν μεροκάματο, καθώς και για τους υπαλλήλους του ΟΑΚΑ που μετέτρεψαν την εικοσιτετράωρη απεργία τους σε στάση εργασίας.
Όλα αυτά έγιναν για την «κοινωνική υπευθυνότητα» όπως ονομάζει ο ΑΝΤ1 το γέμισμα των ταμείων του από τις διαφημίσεις που έπαιξαν στην αρχή στο ημίχρονο και στο τέλος του αγώνα.

Συνάδελφοι, τα συμφέροντα που βρίσκονται απέναντί μας είναι πολύ μεγάλα και η δύναμή τους φτάνει πολύ ψηλά. Μόνο συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία μας μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Η κρίση είναι απλά ένα πρόσχημα για να πλουτίσουν κάποιοι ακόμα περισσότερο, αν δεν αντισταθούμε θα μας πάρουν πίσω ακόμα και αυτές τις ελάχιστες κατακτήσεις που μας απέμειναν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Σ Σ Ε ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α & Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.

περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 11ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2010                                                                                            Αρ. Πρωτ: 929

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά μαζί με την Ομοσπονδία μας, Π Ο Σ Π Ε Ρ Τ, στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Γ Σ Ε Ε και το Π Α ΜΕ την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 και από ώρα 05.00 της Πέμπτης έως 05.00 της Παρασκευής.

Απαιτούμε:
• Την απόσυρση των άδικων και μονομερών οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης που επιβαρύνουν δραματικά τους εργαζόμενους τους συνταξιούχους και τους ανέργους.
• Την άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς Πανελλαδικής Εμβέλειας αλλά και για τους τοπικούς και περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς με αξιοπρεπείς αυξήσεις αλλά και με διασφάλιση της πιστής τήρησής τους.
• Το σταμάτημα των απολύσεων και της παράνομης προσπάθειας αλλαγής της σχέσης εργασίας από εξαρτώμενη σε ενοικιαζόμενη.
• Επιτέλους να ισχύσουν οι νόμοι σε αυτή τη χώρα.  Να σταματήσει η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Να μεγαλώσουν τα πρόστιμα στους παραβάτες της εργατικής νομοθεσίας και να επιβληθούν κυρώσεις στις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται.  Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην τηλεόραση όπου υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή και καταπάτηση όλων των νόμων περί τηλεόρασης και κινηματογράφου.
• Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να μπορεί να ελέγχει και να είναι υπεύθυνο για την τήρηση των εργασιακών σχέσεων που καθορίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχουν σχέση με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Την ημέρα της απεργίας θα καλυφτούν μόνο οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες από το προσωπικό ασφαλείας.

ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Γ.Σ.Ε.Ε. Μ Μ Ε:  ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-ΩΡΑ 11.00

Π.Α.ΜΕ. Μ Μ Ε:  ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ-ΩΡΑ 10.00

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ALPHA

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ALPHA,

ΣΗΜΕΡΑ, 8/3 ΚΑΙ ΩΡΑ 20.00

ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ. 

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

περισσότερα

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αθήνα 5-3-2010                                                                                                                 Aρ. πρωτ: 925
                                                                                  
                                                                                                
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Για άλλη μία φορά καλούνται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι της χώρας να πληρώσουν το μάρμαρο της μαύρης τρύπας του ελλείμματος του κράτους.  Το Δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας πρέπει να το επωμισθούν αυτοί οι οποίοι το δημιούργησαν τα τελευταία 40 χρόνια. Τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης είναι άδικα και μονομερή, δεν λύνουν κανένα πρόβλημα και οδηγούν την χώρα σε μια βαθειά οικονομική ύφεση και σε οικονομικό αδιέξοδο όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους. 

Όλοι μαζί πρέπει να κατέβουμε στους δρόμους όχι με δίωρες ή τρίωρες στάσεις εργασίας οι οποίες απλά χαϊδεύουν αυτιά, αλλά με αγώνες και κινητοποιήσεις οι οποίες θα συσπειρώσουν τον εργατικό κόσμο ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το κράτος.  Κλείστε τα αυτιά σας σε αυτούς που καθημερινά προσπαθούν να μας πείσουν πόσο αναγκαία είναι αυτά τα μέτρα και πως γι αυτά τα μέτρα φταίνε οι «κακοί» Γερμανοί και λοιποί εταίροι Ευρωπαίοι βγάζοντας την ουρά τους απ έξω.

Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν και όχι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της χώρας που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε.

Πρέπει να αντισταθούμε σύσσωμοι οι εργαζόμενοι απαλλαγμένοι από κομματικές ταμπέλες και συντεχνιακά προβλήματα που μας βασανίζουν εδώ και χρόνια και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε όσα φάγανε όλα αυτά τα χρόνια τα κοράκια της πολιτικής και επιχειρηματικής τάξης του τόπου.

Αξίζει να εξάρουμε τη στάση του Π.Α.ΜΕ. το οποίο δείχνει εμπράκτως ότι αντιστέκεται.

Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. θα συμπορευθεί μαζί με όλα τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες σε ένα σοβαρό και κλιμακούμενο αγώνα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης. 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media