Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Μάϊος 2010

Νίκος

 
Ένας χρόνος μετά...
Έφυγες νωρίς, φύλακα άγγελέ μας. Πέρασε πολύς καιρός από τότε που ταξίδεψες μακρυά μας σαν να ήξερες ότι τα ακόμα πιο δύσκολα έπονται.
Όχι πως φοβήθηκες, άλλωστε πάντα ήσουν μπροστάρης, ακόμα κι αν δεν είσαι μαζί μας είσαι παρόν γιατί ακόμα μας εμπνέεις, είσαι ακόμα η ψυχή μας.
 
Ένα χρόνο μετά, μας συντροφεύεις καθημερινά στην σκέψη μας στις αγωνίες μας σε κάθε μας βήμα σε κάθε μας αγώνα. Σε ευχαριστούμε που υπάρχεις Νίκο Διδάγγελε γιατί μόνο με Σένα η νίκη είναι σίγουρα κοντά.

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 20ης ΜΑΗ 2010

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680
              
Παρασκευή,  21  Μαΐου 2010                                                                Αριθμός Πρωτ. 974/1299

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας αφού έλαβαν υπ’ όψιν τους το αίτημα της ΓΣΕΕ προς την ΕΣΗΕΑ που μεταξύ άλλων ανέφερε «Με πλήρη σεβασμό στην αυτονομία και ανεξαρτησία της Ένωσής σας, θέλουμε να σας παρακαλέσουμε θερμά να αξιολογήσετε και να συνεκτιμήσετε, στην απόφαση για την συμμετοχή σας στην απεργία, την ανάγκη κάλυψης για την προβολή και ενημέρωση της κοινής γνώμης τόσο της απεργίας, όσο και του συλλαλητηρίου μας (π.χ. απεργιακά δελτία σε TV και ραδιόφωνο)…»  και την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ που έλεγε  «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, αφού έλαβε υπόψη του το αίτημα της ΓΣΕΕ για μη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη Γενική Απεργία της 20ης Μαΐου «για την πλήρη ενημέρωση της κοινής γνώμης……»…

Μετά τις ανακοινώσεις αυτές, οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις έσπευσαν αμέσως να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις  και έτσι στα δελτία ειδήσεων την μέρα της Απεργίας, μετά από κάποιες σύντομες αναφορές στην μεγαλειώδη κινητοποίηση,  μπορέσαμε να μάθουμε οτιδήποτε άλλο άσχετο εκτός των απεργιακών κινητοποιήσεων. Μεγαλύτερη προσπάθεια έγινε να ρίξουν τα βάρη της κατάστασης της χώρας στους διαδηλωτές.

Εμείς μετά την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων από τις δημοσιογραφικές Ενώσεις και προκειμένου να αποφύγουμε πιθανή ενδοσυνδικαλιστική σύγκρουση, αποφασίσαμε την μη συμμετοχή μας, παρόλο που την Δευτέρα 17 Μαΐου η απεργία μας, με την οποία ζητούσαμε την υπογραφή της ΣΣΕ για το 2010, νέκρωσε στην κυριολεξία όλα τα πανελλαδικά κανάλια και για την οποία δυστυχώς δεν έγινε καμιά αναφορά.

Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι θα απεργούμε και μόνοι μας αλλά και μαζί με όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας, γιατί δεν πρέπει να διαχωρίζουμε τη θέση μας από αυτούς.

 Πιστεύουμε ότι καμιά συνδικαλιστική οργάνωση, είτε αυτή είναι η μεγαλύτερη της Χώρας είτε του Χώρου μας, δεν θα βρεθεί απέναντί μας και ούτε ότι θα προσπαθήσει να διασπάσει τον αγώνα μας στο όνομα της δήθεν ενημέρωσης με «απεργιακά δελτία» τα οποία, όπως διαπιστώσαμε, κάθε άλλο παρά τέτοια ήταν αυτά που έπαιξαν στην προχθεσινή γενική απεργία.  

 ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α. & Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.

περισσότερα

Δ.Τ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ΗΣ ΜΑΗ

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680
              
Τρίτη,  18  Μαΐου  2010                                                                            Αριθμός Πρωτ. 974/1296

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Τα Διοικητικά Συμβούλια χαιρετίζουμε τον ωραίο και μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα που έδωσαν όλοι οι τεχνικοί που εργάζονται, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, στους Εθνικής Εμβέλειας Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς.

Η συμμετοχή στην 24ωρη χτεσινή απεργία ήταν καθολική  και τα ιδιωτικά πανελλαδικά κανάλια κυριολεκτικά νέκρωσαν. Δεν προβλήθηκε κανένα δελτίο ειδήσεων ενώ οι εκπομπές που προβλήθηκαν ήταν επαναλήψεις ή μαγνητοσκοπημένες την προηγούμενη μέρα.

Μας έκανε εντύπωση η μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε ώστε, κάποιες από τις μαγνητοσκοπημένες την προηγούμενη της απεργίας μας εκπομπές, να φανούν σαν ζωντανές. Ελπίζουμε ότι το ΕΣΡ θα επιληφθεί άμεσα.

Οι απόπειρες με κακόβουλα και ανώνυμα δημοσιεύματα στα blogs, ότι δήθεν διασπάστηκε η απεργία μας, ότι δεν έχει στόχο αλλά ούτε σχέδιο, έπεσαν όλες στο κενό.

Το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι όλοι για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας και την υπογραφή της νέας μας ΣΣΕ , στάλθηκε σε κάθε κατεύθυνση.

Η επόμενη συνάντηση  με τους εκπροσώπους  των εργοδοτών, ορίστηκε για αύριο Τετάρτη και ώρα 10.30 το πρωί.  Ελπίζουμε η συνάντηση αυτή να έχει θετικά αποτελέσματα, διαφορετικά ο μονόδρομος της συνέχισης του απεργιακού μας αγώνα συνεχίζεται.

Περισσότερο από ποτέ, τώρα, πρέπει όλοι να είμαστε συσπειρωμένοι γύρω από τις Ενώσεις μας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ
   
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ  Ε. Τ. Ι. Τ. Α  ΚΑΙ ΤΗΣ  Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΜΑΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010                                                                    Αριθμός Πρωτ. 969/1292

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Μετά το αδιέξοδο που οδήγησε η αδιαλλαξία της εργοδοτικής πλευράς και στον δημόσιο διάλογο, η επιτυχία της 24ωρης απεργίας την Δευτέρα 17 Μαΐου είναι πλέον μονόδρομος.

Κανένας στην δουλειά από τις 05.00 της Δευτέρας έως την 05.00 της Τρίτης, πρέπει να δείξουμε σε όλες τις κατευθύνσεις την αποφασιστικότητά μας για μια αξιοπρεπή ζωή, με κάλυψη της εισοδηματικής απώλειας που είχαμε και που δικαιούμαστε τουλάχιστον για την μέχρι τώρα συμβολή μας στα τεράστια κέρδη των τηλεοπτικών σταθμών.

Ποτέ δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους, τώρα γιατί να επωμιστούμε εμείς την όποια μείωση τζίρου ισχυρίζονται ότι έχουν; Επειδή είναι ξεκάθαρο ότι δε μιλάνε για ζημιές αλλά απλά και μόνο για μείωση του τζίρου τους.

Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι από την επιτυχία της Απεργίας μας αυτής θα εξαρτηθεί και το αν αύριο θα έχουμε δουλειά. Η απόρριψη της πρότασής μας να μην μας δώσουν φέτος αυξήσεις αλλά να διασφαλίσουν τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και η άρνησή της τελευταίας μας πρότασης στον Δημόσιο διάλογο που ήταν να αναστείλουμε την απεργία μας και να πάμε κοινή συναινέσει στην Διαιτησία, δηλώνει ξεκάθαρα τις προθέσεις τους που είναι η πλήρης εργασιακή απορρύθμιση του χώρου και οι ανεξέλεγκτες, χωρίς κοινωνικό κόστος απολύσεις.

Το μέλλον που οραματίζονται είναι η μετατροπή των συμβάσεων αορίστου χρόνου σε «μπλοκάκια», των εργαζομένων σε «ελεύθερους επαγγελματίες», της ασφάλισης σε «αυτασφάλιση», των συλλογικών συμβάσεων σε ατομικές, πρακτικές που εδώ και καιρό εφαρμόζουν σε εταιρίες ενοικίασης προσωπικού και παραγωγής που ιδρύουν και συνεργάζονται μαζί τους διαμορφώνοντας μια ολιγοπωλιακή, ελεγχόμενη από τους ίδιους αγορά εργασίας, ενώ ήδη από κάποιο σταθμό γίνονται προσπάθειες για παραβίαση άρθρου της Σ Σ Ε μας.

Συνάδελφοι, δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσουν αυτά τα σχέδια, όλοι μαζικά και δυναμικά στην Απεργία και στην περιφρούρησή της. Είναι σύνηθες φαινόμενο να προσπαθούν να την «σπάσουν». Μην αφήσετε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Κανένας συνάδελφός μας είτε είναι μέλος μας είτε όχι δεν πρέπει να δεχτεί να τον μετατρέψουν σε Απεργοσπάστη, είναι ατιμωτικό και αναξιοπρεπές.

Κάθε προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού πρέπει να καταγγέλλεται αμέσως.

Είμαστε σίγουροι ότι οι δημοσιογράφοι, και οι προϊστάμενοι των διαφόρων τμημάτων δεν θα δεχτούν να υποκαταστήσουν τους τεχνικούς που απεργούν, αν τους ζητηθεί να το πράξουν.

Απευθυνόμενοι στους αρχισυντάκτες, στους δημοσιογράφους που παρουσιάζουν ειδήσεις και στους παρουσιαστές ειδησεογραφικών εκπομπών, καθώς και στους παρουσιαστές των ψυχαγωγικών εκπομπών, τους ζητάμε να μην δεχτούν να καθίσουν μπροστά σε κάμερες που πίσω τους εργάζονται απεργοσπάστες ή βρίσκεται στημένος απεργοσπαστικός μηχανισμός.

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΤΙΜΗΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ. 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α.  ΚΑΙ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ – ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ - ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680
              
 Τρίτη  11  Μαΐου  2010                                                                  Αριθμός Πρωτ. 963/1290

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Με κοινή απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων και έχοντας την εξουσιοδότηση των Γενικών Συνελεύσεων, κηρύσσουμε 24ωρη απεργία στους Εθνικής Εμβέλειας Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς από τις 05.00 της Δευτέρας 17 Μαΐου έως τις 05.00 της Τρίτης 18 Μαΐου 2010.

Ταυτόχρονα καλούμε την ΕΙΤΗΣΕΕ σε δημόσιο διάλογο την Τετάρτη 12 Μαΐου στις 11.00 στον ΟΜΕΔ εξαντλώντας με αυτόν τον τρόπο και την τελευταία προσπάθεια να συνάψουμε την νέα μας ΣΣΕ με απ’ ευθείας διάλογο, πριν καταλήξουμε στο έσχατο συνταγματικό μας δικαίωμα την Απεργία.

Στην απόφαση αυτή μας οδήγησε, μετά από πεντάμηνες διαπραγματεύσεις, η αδιαλλαξία και η κωλυσιεργία της εργοδοτικής μας συνδικαλιστικής οργάνωσης, που από την πρώτη στιγμή το μόνο που δεχόταν ήταν η εγγύηση  ότι θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την ΣΣΕ του…2009! ροκανίζοντας τον χρόνο με την υπόσχεση ότι δήθεν στην επόμενη συνάντηση θα έφερναν κάποια ικανοποιητική πρόταση.

Εμείς, επιδεικνύοντας μεγάλη διαλλακτικότητα, φέραμε στο τραπέζι του διαλόγου αρκετά εναλλακτικά σχέδια, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να δεχτούμε ακόμα και την πρότασή τους αρκεί να μας διασφάλιζαν, τουλάχιστον, τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

Η δραματική αύξηση του κόστους ζωής εξ αιτίας της κρίσης, η ταυτόχρονη μείωση του εισοδήματός μας στο όνομά της μέχρι και τριάντα τοις εκατό (30%), ο πληθωρισμός που ήδη σήμερα βρίσκεται στο 3,9%, η μεταβολή των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών κάτω από τις οποίες υπογράφτηκε η ΣΣΕ για το 2009 καθώς και απόρριψη της πρότασής μας για την διασφάλιση των υπαρχουσών, τουλάχιστον, θέσεων εργασίας, κατέστησε τον δρόμο του ΟΜΕΔ και των απεργιακών κινητοποιήσεων μονόδρομο για μας.

Καλούμε όλους τους τεχνικούς να συμμετάσχουν δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας καθώς και στην περαιτέρω κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, μέχρι την υπογραφή της νέας ΣΣΕ που θα μας εξασφαλίζει την αξιοπρεπή αντιμετώπιση της ακρίβειας.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ  

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α. & Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ – ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ - ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6 Μάη  2010                                                                                               Αρ. Πρωτ: 961

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με θλίψη και αγανάκτηση καταδικάζουμε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες, στην μεγαλύτερη, μαζικότερη απεργιακή κινητοποίηση εργαζόμενων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα των τελευταίων δεκαετιών.  Η χθεσινή μέρα ενώ θα έπρεπε να είχε περάσει στην ιστορία, αμαυρώθηκε από το αίμα συναδέλφων μας εργαζομένων που έχασαν την ζωή τους αλήθεια για ποιο λόγο;

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ όλους εκείνους που με την κάλυψη της δήθεν αναρχικής ιδεολογίας και επανάστασης ενεργούν εις βάρος όλων των εργαζομένων αμαυρώνοντας την ειρηνική πορεία στην ουσία δουλεύοντας αποκλειστικά και μόνο για την κυβέρνηση κάνοντας προβοκάτσια, αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο διαλύοντας χωρίς συνείδηση οτιδήποτε βρεθεί μπροστά τους.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την κυβερνητική αναλγησία, που μόνο ξύλινα λόγια προφέρει, χωρίς να παίρνει το μήνυμα της καθημερινότητας, του απλού πολίτη, του εργαζόμενου, του συνταξιούχου ότι βρισκόμαστε πια στο «και πέντε…».

Αλήθεια, τι αξία έχει η ανθρώπινη ζωή στη χώρα μας στις μέρες μας;  Την απάντηση την έδωσε το Ελληνικό μας Κοινοβούλιο!  Μόνο «ενός λεπτού σιγή»…, συνεχίζοντας οι άρχοντές μας να υπερασπίζονται την «αναγκαιότητα των μέτρων».  Στον αντίποδα δε, όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι μεγαλοδημοσιογράφοι συνέχισαν την προβοκάτσια τρομοκρατώντας τον κόσμο και υποβαθμίζοντας απίστευτα τον παλμό και τα μηνύματα της πορείας υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η «αναγκαιότητα των μέτρων» είναι πλέον μονόδρομος.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΑΣ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ Η ΜΟΙΡΑ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι είμαστε παρόντες, όλοι μαζί, ενωμένοι με όλους τους εργαζόμενους γιατί τώρα πια δεν μας τρομάζουν τα φαντάσματα.  Άλλωστε μόνο όταν τα κοιτάξουμε κατάματα θα έρθει η λύτρωση.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους μετά την σημερινή ανέλπιστη συμμετοχή τους σε αυτή την μεγαλειώδη συγκέντρωση-διαμαρτυρία, να κλείσουν τα αυτιά τους και να μην ακούνε τα φερέφωνα της Κυβέρνησης και του σάπιου πολιτικού συστήματος και να συνεχίσουν να αγωνίζονται ακόμα πιο δυναμικά μαζί με όλους τους πολίτες της χώρας μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΕΔΩ
ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

περισσότερα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 17.00 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΗ

Αθήνα, 3 Μάη  2010                                                                                         Αρ. Πρωτ: 958

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας αποφάσισε την συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Γ Σ Ε Ε η Α Δ Ε Δ Υ οι Ομοσπονδίες και όλες οι Ενώσεις του Τύπου για την Τετάρτη 5 Μάη από ώρα 05.00π.μ. της Τετάρτης μέχρι και ώρα 05.00 της Πέμπτης 6 Μάη για όλους τους εργαζόμενους.

Αρνούμαστε κατηγορηματικά καινούριες, παράλογες αντισυνταγματικές, αντεργατικές και αντικοινωνικές συνταγές που εξοντώνουν τους εργαζόμενους και εξαθλιώνουν την κοινωνία διευρύνοντας την ύφεση και την κρίση.

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ

Μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας διεκδικούμε:

• Υπογραφή και τήρηση  Σ Σ Ε. που διασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση .
• Διασφάλιση των κοινωνικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
• Συνταξιοδότηση στα 60 για τους άντρες στα 55 για τις γυναίκες ή στα 30 χρόνια εργασίας     (9.000 ημερομίσθια) ανεξαρτήτως ηλικίας με ταυτόχρονη αύξηση των κατωτάτων ορίων-υπεράσπιση, διεύρυνση των Βαρέων Ανθυγιεινών (ΒΑΕ), ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της τελευταίας δεκαπενταετίας.
• ΟΧΙ στην μείωση μισθών,
• ΟΧΙ στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
• ΟΧΙ στην μείωση των συντάξεων.
• ΟΧΙ στις απολύσεις που μόνο στρατιές ανέργων δημιουργούν.
• Πλήρης και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους.

Τώρα πια πρέπει να αντιδράσουμε.  Δεν υπάρχει άλλος χρόνος.  Κινδυνεύει η αξιοπρέπειά μας, η κληρονομιά μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Κατά την διάρκεια της απεργίας θα καλυφθεί μόνο η απεργιακή κινητοποίηση με ένα τηλεοπτικό συνεργείο ανά Τηλεοπτικό Σταθμό.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, για την κάθε μετάδοση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και εφ΄ όσον δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.

ΩΡΑ 11.00 ΟΜΟΝΟΙΑ
ΩΡΑ 11.00 ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

για το Διοικητικό Συμβούλιο

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media