Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιούλιος 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2010                                                                                    Αρ. Πρωτ: 1025

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tο τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας απίστευτης απεργοσπαστικής μανίας που έχει κυριεύσει όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και όχι μόνο και όλους σχεδόν τους δημοσιογράφους-παρουσιαστές.

Η δημοσιογραφία έχει αλλάξει πρόσωπο και από ανεξάρτητη έχει γίνει απόλυτα εξαρτημένη από συμφέροντα είτε ιδιωτικά είτε κρατικά.  Όποιοι δημοσιογράφοι και όσοι τους βάζουν να καταστείλουν όλες τις απεργίες των Ελλήνων εργαζομένων θα μας βρουν απέναντί τους.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια καταστολής και συκοφάντησης των απεργιών εργαζομένων οι οποίοι προσπαθούν είτε να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους είτε να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην λαίλαπα του ΔΝΤ και της πλουτοκρατίας.

Εμείς οι τεχνικοί ζούμε και εισπράττουμε καθημερινά τις αντιδράσεις άλλες φορές ήπιες και άλλες φορές βίαιες των απεργών κάθε κλάδου και πληρώνουμε τα σπασμένα κάποιων μεγαλοδημοσιογράφων οι οποίοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.  Είμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων της χώρας που όπως και εμείς έτσι και αυτοί δεν θέλουμε να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της Kυβέρνησης.  Για τον λόγο αυτό καταδικάζουμε και το περιστατικό βίας  απεργών  εναντίον συναδέλφων μας τεχνικών στο υπουργείο μεταφορών, δηλώνουμε ότι είμαστε με όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται, ότι αυτοί που σαμποτάρουν τον αγώνα τους δεν είμαστε εμείς αλλά τα μεγάλα συμφέροντα και όποιοι δημοσιογράφοι τα υπηρετούν.

Εμείς είμαστε συνάδελφοι  με τους δημοσιογράφους που υπερασπίζονται μια και μόνο εξουσία: Του Λαού!  Είμαστε με τους δημοσιογράφους που υπερασπίζονται την αλήθεια και την ελευθεροτυπία, κόντρα σε κάθε εξουσία και στα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτές.  Και τέλος όπως λένε κάποιοι συνάδελφοι μας δημοσιογράφοι: τον πόλεμο θα τον χάσουν.

Γιατί η υπεροψία τους, η αλαζονεία τους και o αυταρχισμός τους, που έχουν πλέον φτάσει στα άστρα του ουρανού εξ αιτίας της αμηχανίας-υποχώρησης της κοινωνικής πλειοψηφίας μπροστά στην επέλαση των βαρβάρων της Κυβέρνησης και της Τρόικας, δεν τους επιτρέπει να αφουγκραστούν την, όχι και τόσο, υπόκωφη οργή της κοινωνίας και των μη προνομιούχων της.

Εμείς στηρίζουμε τους δίκαιους κοινωνικούς αγώνες. Τους προτιμάμε ακόμα και με τις υπερβολές και τα λάθη τους. Διότι αντιστεκόμαστε στην κατοχή της Ελλάδας από την Τρόικα. Αυτοί θέλουν να μας κάνουν όλους ζόμπι. Σε λίγο, αν τους το επιτρέψουμε, θα απαγορεύσουν την απεργία, την διαδήλωση, το συλλαλητήριο, την διαμαρτυρία, την αντίσταση. Γι’ αυτό όποιος κλάδος ή πολίτης αντιστέκεται, διασύρεται, στοχοποιείται. Τελευταίο ισχυρό όπλο τους ο κοινωνικός αυτοματισμός. Στρέφουν την μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη.  Απάντηση υπάρχει. Ο κόσμος να τους ρίξει στον κάλαθο των αχρήστων.

Προς όλους τους συναδέλφους μας εργαζόμενους  στα ΜΜΕ με oποιαδήποτε ειδικότητα:
Τα ψέματα τελείωσαν. Ο καθένας μας πρέπει να διαλέξει. Ή μαζί τους ή με την κοινωνία!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΣΣΕ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ STAR CHANNEL

Σε εβδομαδιαίο πρόγραμμα που αναρτήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR CHANNEL ,παρατηρήθηκαν παραβιάσεις άρθρου της ΣΣΕ, καθώς και της Νομοθεσίας.

Απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές, που ήδη έχουμε απευθυνθεί, τώρα, να επιβάλλουν στον τηλεοπτικό σταθμό την τήρηση της νομιμότητας και την εφαρμογή της υπάρχουσας Σ Σ Ε .

Κύριοι της Διοίκησης του STAR CHANNEL, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν είναι είλωτες.

 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.

1. ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)     ΤΗΛ: 2108847039  -  ΦΑΞ :  2108847368  
2. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Β.  ΕΛΛΑΔΑΣ  (Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.)
Αριστοτέλους 32  (Ε Κ Θ) Τ. Κ. 546 31  ΦΑΞ: 2310642680
3. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ   (Ε. Τ. Ι. Τ. Κ.)
Εργατικό Κ.έντρο Ηράκλειο Κρήτης 
4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ν. Δ ΕΛΛΑΔΑΣ (Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε.)
Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010                                                                     Αριθμός Πρωτ. 1021/1337

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο      Τ  Υ  Π  Ο  Υ 

Αποκαλυπτικές για το εργασιακό μας μέλλον είναι οι προτάσεις της ΕΙΤΗΣΕΕ για το νέο νομοσχέδιο περί αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών που δημοσιεύει εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ οι καναλάρχες ζητάνε την νομική κατοχύρωση ενεργειών που χρόνια τώρα προσπαθούν να εφαρμόσουν και ενίοτε το κατορθώνουν. Απροκάλυπτα πλέον δεν θέτουν κάποια ζητήματα προς ικανοποίηση αλλά «τα ζητάνε όλα» όπως χαρακτηριστικά λέει η εφημερίδα.

Ενδεικτικά διαβάζουμε ότι οι καναλάρχες μεταξύ άλλων ζητάνε, κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο να μπορεί να συγκεντρώνει υπό τη σκέπη ομίλου πολλούς και διαφορετικού είδους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και να του παρέχεται η δυνατότητα οι σταθμοί αυτοί να χρησιμοποιούν από κοινού ή να ανταλλάσσουν πόρους, όπως απασχολούμενο προσωπικό, εξοπλισμό, δίκτυο εκπομπής, τεχνικές και άλλες διευκολύνσεις καθώς και να έχουν πρόσβαση σε κοινή πηγή εκπομπών και προγραμμάτων.

Είναι μάλιστα τόσο σίγουροι ότι η κυβέρνηση θα δεχτεί τα παραπάνω, που έχουν προχωρήσει, όπως φημολογείται έντονα, σε σχέδια μετεγκατάστασης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού STAR όπου όλα τα παραπάνω θα μπουν σε εφαρμογή.

Είναι επίσης ενδεικτικό της σιγουριάς αυτής των εργοδοτών μας το ότι ήδη στην Περιφέρεια έχουν αρχίσει «συνεργασίες» του τύπου βάζω εγώ το τηλεοπτικό μου συνεργείο βάλε εσύ τον δημοσιογράφο σου και μοιραζόμαστε το ρεπορτάζ!

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο υπάρχων νόμος κατοχυρώνει κάποιες, ελάχιστες, θέσεις εργασίας σε κάθε σταθμό. Η ΕΙΤΗΣΕΕ ζητάει στον ελάχιστο αυτό αριθμό θέσεων εργασίας να προσμετράται και το προσωπικό των συνδεδεμένων με αυτόν εταιρειών!

Ακόμη, ζητάνε να μειωθεί το αγγελιόσημο, να μην πληρώνουν ενοίκιο για την κατοχή συχνοτήτων, ούτε το 1,5% για τον κινηματογράφο, την κατάργηση του τέλους υπέρ των τυφλών (0,3% επί του τζίρου) και πολλά άλλα ωραία …….

Καλούμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς όχι μόνο να απορρίψουν τις, τουλάχιστον, απαράδεκτες προτάσεις των Επιχειρηματιών της Ενημέρωσης, αλλά και να νομοθετήσουν νέες θέσεις εργασίας αντί του ενοικίου των συχνοτήτων, όπως π.χ.

1. Υποχρεωτικά πλήρως επανδρωμένα παραρτήματα των Ε. Ε. ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στις μεγάλες πόλεις (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο κλπ).
2. Ο κάθε ενημερωτικός Ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός να απασχολεί με πλήρη απασχόληση 200 τεχνικούς αν είναι Ε.Ε. και 35 τεχνικούς αν είναι Περιφερειακός.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ  Ε. Τ. Ι. Τ. Α. - Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. – Ε. Τ. Ι. Τ. Κ. – Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ – ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ - ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ

περισσότερα

από ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ...

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ, σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασής της στη συνεδρίαση της Παρασκευής 23 Ιουλίου, να αντικρούσει με κάθε τρόπο την επιχειρούμενη από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδο, συστηματική και απροκάλυπτη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και κατακτήσεις,

διοργανώνει την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010 και ώρα 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Εργασίας (οδός Πειραιώς 40) και καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρόν.

Η Συντονιστική Επιτροπή αντιδρά στην λειτουργία του Υπουργείου ως «Υπουργείο Προστασίας Εργοδοτών» και καταγγέλλει την συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του, η οποία, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, προωθεί ένα σχέδιο επιστροφής σε εργατικό Μεσαίωνα και εφαρμόζει μια πολιτική η οποία, με βεβαιότητα, οδηγεί στην κοινωνική αναταραχή και στην εξαθλίωση της ζωής μας.

Αυτή τη φορά ο υπουργός Εργασίας, προκλητικά, λίγες ώρες μόνο μετά την ανάκληση άλλων εξαγγελιών του για την κατάργηση του ΟΜΕΔ - ύστερα από την ομόθυμη και καθολική αντίδραση των συνδικαλιστικών Ενώσεων, «λύνει» το εργοδοτικό αίτημα από την πίσω πόρτα, επιχειρώντας να καταργήσει όλες τις αποφάσεις της Διαιτησίας-Μεσολάβησης, που δικαιώνουν Ενώσεις εργαζομένων στις διαφορές που έχουν με τους εργοδότες για τις αυξήσεις των ΣΣΕ. Το εφαρμόζει:
● με αναδρομική ισχύ, σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός αγγίζει το 6%, ● γνωρίζοντας ότι η νομοθετική κατάργηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου θεσμού της Διαιτησίας είναι απροσχημάτιστη και αντισυνταγματική, ● με τρόπο προσβλητικό προς όλο το ανεξάρτητο σώμα Μεσολαβητών και Διαιτητών, ακυρώνοντας τις αποφάσεις τους, ● σε συνέχεια των εξυπηρετήσεων με την μαύρη εργασία, την υποαπασχόληση, την διευκόλυνση των απολύσεων, ● μετά την απόσυρση της ρύθμισης για το διαδίκτυο για να συνεχιστεί το πάρτι της φοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας..

Συμμετέχουμε δυναμικά στη συγκέντρωση. Οι εργαζόμενοι δεν συναινούν σε μέτρα εναντίον τους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

 

περισσότερα

... ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ...

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2010 
                                                                                               Αρ. Πρωτ:   1016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«Το 2009-2010 έχουμε ζημίες», λένε οι εργοδοσίες των τηλεοπτικών σταθμών. Εάν πάει κανείς λίγο πιο πίσω στο χρόνο θα διαπιστώσει ότι η εταιρείες εξελίσσονταν με ραγδαίους ρυθμούς, με πακτωλό κερδών και έτσι έφτασαν στο σημείο που βρίσκονται.  Όλα αυτά τα χρόνια, ποτέ δεν μοίρασαν ...ισόποσα τα κέρδη τους  με τους εργαζόμενους, ούτε κι έδωσαν αυξήσεις με βάση τα ποσοστά της κερδοφορίας τους!

Επιπλέον, οι εργοδοσίες λένε χαρακτηριστικά: ότι «παρακολουθούν σε εβδομαδιαία βάση την εξέλιξη των διαφημιστικών εσόδων, έχουν προβεί σε περιορισμό δαπανών παραγωγής προκειμένου ν’ αντισταθμίσουν μέρος των απωλειών σε διαφημιστικά έσοδα και επεξεργάζονται διαρκώς μοντέλα πολύπλευρης λήψης μέτρων περαιτέρω περιορισμού του κόστους, εφόσον κριθεί αναγκαίο από την εξέλιξη των οικονομικών συνθηκών». Φυσικά, στον «περιορισμό δαπανών παραγωγής» περιλαμβάνονται οι απολύσεις, οι περικοπές μισθών, η εντατικοποίηση της εργασίας, ενώ είναι σαφές από τα ...μοντέλα που διαρκώς επεξεργάζονται, ότι η πολιτική των απολύσεων και του τσεκουρώματος των εργασιακών δικαιωμάτων στις εταιρείες θα συνεχιστούν.

Ο μόνος παράγοντας που μπορεί να ανατρέψει την εργοδοτική επίθεση που εκδηλώνεται σε όλους τους χώρους εργασίας, από την κυβέρνηση, την εργοδοσία, και τους τοποτηρητές του αντιδραστικού μνημονίου Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ είμαστε εμείς!  Στην πολιτική αυτή μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν ένα τέλος, εάν οργανώσουν τις αντιστάσεις και τις αγωνιστικές αντιδράσεις τους, εάν συνειδητοποιήσουν τη δύναμη της αλληλεγγύης, της συλλογικής δράσης και του αγώνα.
Δυστυχώς σε αυτό τον αγώνα θα πρέπει να υπερβούμε και τους εκβιασμούς «ή απολύουμε ή κλείνουμε…» .
Όμως, μπορούμε να τα καταφέρουμε, διότι όταν απολύεται ένας συνάδελφός μας, σύντομα ο επόμενος θα είναι ανάμεσά μας, ίσως κι εμείς.

Για αυτό οργανωθείτε σε κάθε τόπο δουλειάς, με επιτροπές αγώνα, με σωματειακές επιτροπές, στα συνδικάτα.
 
ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ - ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙ¬ΟΔΙ¬ΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩ¬ΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗ¬ΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗ¬ΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟ¬ΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕ¬ΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙ¬ΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤ¬ΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟ¬ΦΩΝΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟ¬ΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ, εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στην τρίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στον εκδοτικό όμιλο ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ,. που έχουν κηρύξει τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΠΗΤ και της Πανελλήνιας Ένωσης Λιθογράφων για τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010 από τις 10.00- 13.00, μετά τις νέες απολύσεις εργαζομένων.
Οι απολύσεις γίνονται στα πλαίσιο του προσφάτως εξαγγελθέντος δόγματος του κ. Θ. Φιλιππόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου «Αττικές Εκδόσεις» και προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Περιοδικού Τύπου (ΣΕΠΤ) Θεοχάρης Φιλιππόπουλος ότι στο όνομα της κρίσης πρέπει να εφαρμοστεί βιομηχανοποιημένη δημοσιογραφική παραγωγή, με «σύντηξη της εργασίας», όπου τα κενά που δημιουργούνται από τις απολύσεις σε επιχειρήσεις που ‘ήδη λειτουργούν με τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων τα κενά καλύπτονται με υπερεντατικοποίηση εργασίας κάτω από το βάρος απειλών ή εφαρμογών με αντικαταστάσεις, με αλλαγή ειδικοτήτων για χαμηλότερες ΣΣΕ, με μειώσεις μισθών και μαύρη εργασία.
Η Συ¬ντονιστική Επιτροπή, εν όψει της 3ωρης στάσης εργασίας στον όμιλο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ,
ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ τις αδιαπραγμάτευ¬τες θέσεις της για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.
ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ στις ενέργειες των Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΠΗΤ για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ και
ΚΑΛΕΙ όλους τους συναδέλφους μας να στηρίξουν δυναμικά τους εργαζόμενους στις ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, να μετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010 και να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Οι εργαζόμενοι δεν συναινούν σε μέτρα εναντίον τους. .

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να στηρίξουν με την παρουσία τους τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 9.30 το πρωί έξω από τα γραφεία των Αττικών Εκδόσεων, (Κηφισιάς 40 Μαρούσι), που διοργανώνουν: η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), η Ένωση Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΠΠΗΤ) και η Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων. Διακηρύσσουμε την αλληλεγγύη μας στην εξαγγελθείσα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ζητάμε την σύγκληση της Συντονιστικής Επιτροπής για να αναληφθεί συνολική πρωτοβουλία μπροστά στις ραγδαίες σε βάρος των εργαζομένων εξελίξεις.

περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Αθήνα, 7 Ιουλίου  2010                                                                                     Αρ. Πρωτ: 1008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ 05.00 ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 05.00 ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Γ Σ Ε Ε & ΤΗΣ Α Δ Ε Δ Υ

Κυβέρνηση Κράτος – ΔΝΤ – Ευρωπαϊκή Ένωση, κορυφώνουν την επίθεση στα δικαιώματα μας, με την ψήφιση του νομοσχεδίου για το “Ασφαλιστικό”.

• Μετατρέπουν την σύνταξη σε προνοιακό επίδομα
• Αυξάνουν δραματικά τα όρια ηλικίας
• Μειώνουν στο μισό τις αποζημιώσεις
• Διπλασιάζουν τα όρια απολύσεων, καταδικάζοντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία
• Καταργούν στην πράξη τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα καταργούνται κατακτήσεις που με αγώνες και θυσίες πολλών χρόνων κέρδισαν οι εργαζόμενοι, οδηγώντας μας πολλές δεκαετίες πίσω σε ένα εργασιακό μεσαίωνα. Χρέος μας απέναντι στους αγώνες των πατεράδων μας αλλά πολύ περισσότερο στο μέλλον των παιδιών μας είναι να αντισταθούμε, να παλέψουμε, να ανατρέψουμε τα σχέδια τους, να μην επιτρέψουμε το σύγχρονο εξανδραποδισμό μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συνταχτούν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας και να δώσουμε στις μαριονέτες της Κυβέρνησης ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα δεχθούμε με κανένα τρόπο τα μέτρα αυτά.

Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους τεχνικούς να είναι σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα. Τίποτα δεν κατακτήθηκε από τον καναπέ μας.

Κατά την διάρκεια της απεργίας θα καλυφθεί μόνο η απεργιακή κινητοποίηση με ένα τηλεοπτικό συνεργείο ανά Τηλεοπτικό Σταθμό.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, για την κάθε μετάδοση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και εφ όσον δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΩΡΑ 10.30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗ
ΩΡΑ 11.00 ΟΜΟΝΟΙΑ
ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media