Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Σεπτέμβριος 2011

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ALTER

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ALTER:

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 1/10 ΑΠΟ ΩΡΑ 13.00 ΕΩΣ ΩΡΑ 16.00-
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 2/10 ΑΠΟ ΩΡΑ 16.00 ΕΩΣ ΩΡΑ 18.30
  • ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/10 ΑΠΟ ΩΡΑ 10.00 ΕΩΣ ΩΡΑ 12.30

ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΡΟΥΜΕ ΜΕ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΤΙΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ

περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ALTER 30/9

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ALTER 30/9 ΑΠΟ ΩΡΑ 12.30 ΕΩΣ ΩΡΑ 15.30

περισσότερα

6ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ALTER ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/0

6ωρη στάση εργασίας από ώρα 12.00μ.μ. της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου 2011 έως και ώρα 18.00μ.μ. της ίδιας μέρας (Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011), για τους τεχνικούς που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ

Την άμεση καταβολή – εξόφληση των δεδουλευμένων που οφείλονται στους τεχνικούς του σταθμού.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

για ΛΟΚ-ΑΟΥΤ

Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2011                              Αρ. Πρωτ: 1383

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τα μέλη μας και τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού ALTER ότι σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 2 του νόμου 1264/82 απαγορεύεται η ανταπεργία (λόκ-άουτ).  Επομένως τα όσα διαδίδονται περί αναστολής του προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού ALTER είναι παράνομα και προειδοποιούμε ότι η Ένωσή μας θα λάβει όλα εκείνα τα νόμιμα μέτρα όποτε και αν χρειαστεί.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

5ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ ALTER ΣΗΜΕΡΑ 27/9

5ωρη στάση εργασίας από ώρα 18.00μ.μ. της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου 2011 έως και ώρα 23.00μ.μ. της ίδιας μέρας (Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011), για τους τεχνικούς που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ

Την άμεση καταβολή – εξόφληση των δεδουλευμένων που οφείλονται στους τεχνικούς του σταθμού.

περισσότερα

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ALTER 26 ΚΑΙ 27/9 ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ALTER
ΣΗΜΕΡΑ 26/9 ΑΠΟ ΩΡΑ 18.00 ΕΩΣ ΩΡΑ 23.00

ΚΑΙ

ΑΥΡΙΟ 27/9 ΑΠΟ ΩΡΑ 05.30 ΕΩΣ ΩΡΑ 10.00

ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ALTER ΣΗΜΕΡΑ 26/9 ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ Τ/Σ ΣΚΑΪ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΤΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2011                     Αρ. Πρωτ:  1375

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς γνώση και αποκατάσταση της αλήθειας: Σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου μας βρέθηκε στο ίδιο σημείο για ζωντανή σύνδεση με «τεχνικό πολυεργαλείο» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Τον προειδοποίησε τουλάχιστον 4 φορές μέσω του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ να απομακρυνθεί από το σημείο διότι καταστρατηγεί την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και μιας και το θέμα είχε καλεσμένους αστυνομικούς θα προχωρούσε σε καταγγελία που επιφέρει αυτόφωρο διαδικασία για τον εν λόγω «τεχνικό πολυεργαλείο». Και αυτό γιατί εκτός του ότι καταστρατηγεί το άρθρο 9 που αφορά την αναγκαιότητα δύο ατόμων ανά συνεργείο και δύο ατόμων για την ζωντανή σύνδεση στην προκειμένη περίπτωση αντί για τέσσερις τεχνικούς απασχολείται μόνο ένας! Ο οποίος δεν έχει καν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος! Παρόλα αυτά ο συγκεκριμένος «συνάδελφος» του ΣΚΑΪ όχι μόνο δεν αποχώρησε αλλά εξύβρισε τον Γενικό Γραμματέα μας. Όταν τον πλησίασε για εξηγήσεις περί της ύβρεως τότε ο «συνάδελφος» έπιασε τον Γενικό Γραμματέα μας από το χέρι με πρόθεση να του το γυρίσει και να τον τραυματίσει!  Τότε ήταν που αντίδρασε ο Γ.Γ. μας και στην προσπάθεια του να αμυνθεί τον απώθησε.
 
Καταγγέλλουμε την διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ για την καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας την οποία η ίδια διοίκηση προσυπογράφει!  Υπενθυμίζουμε ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ είναι από τις πρώτες εταιρείες που έτρεξε αμέσως να  εφαρμόσει το μνημόνιο στους εργαζόμενούς του.

Καταγγέλλουμε την διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και τους κυρίους Λυριτζή και Οικονόμου οι οποίοι ζωντανά στο αέρα της εκπομπής τους, αλλά και συνεχίζοντας ακόμα και τώρα με επαναλαμβανόμενα κρόουλ, ανέφεραν πως «δέχτηκε επίθεση ο οπερατέρ μας από 5 άτομα με επικεφαλή τον Γενικό Γραμματέα της ΕΤΙΤΑ» αναφέροντας το όνομά του στον ΑΕΡΑ!  Υπ’ όψιν πως στα 5 αυτά άτομα συμπεριλαμβάνουν και την συνάδελφο δημοσιογράφο του ΑLTER στο οποίο εργάζεται ο Γ.Γ μας αλλά και τους υπόλοιπους τεχνικούς του ΑLTER οι οποίοι καμία ανάμειξη δεν είχαν. Και άλλωστε για το περιστατικό αυτό δεν έγιναν καν μηνύσεις από τους εμπλεκόμενους! Το γεγονός αναφέρθηκε και στην εκπομπή της κ. Τσαπανίδου, πέρναγε δε κρόουλ, αναφερόμενο στο όνομα του Γενικού Γραμματέα μας. Με ποια απόδειξη διασύρονται άνθρωποι, σωματεία και υπολήψεις;  Δυστυχώς κάποιοι από τους εργαζόμενους του ΣΚΑΪ θεωρώντας ότι με το σκύβουν το κεφάλι και να χάνουν την αξιοπρέπειά τους θα γίνουν αρεστοί στην εργοδοσία τους, πιστεύουν λαθεμένα βέβαια, ότι στο μέλλον δεν θα τους αγγίξει κανείς.

Απαιτούμε την άμεση διακοπή του συκοφαντικού κρόουλ από τον αέρα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας, και την συγνώμη μέσω του τηλεοπτικού αέρα στον Γ.Γ μας αλλά και στους υπόλοιπους 4 συναδέλφους που συκοφαντούνται αδίκως. Σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να διαφυλάξουμε το κύρος μας και την αποκατάσταση της αλήθειας!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΣΤΟΛΗ 24ΩΡΗΣ ALTER

Αθήνα,  14 Σεπτεμβρίου 2011                                                     Αρ. Πρωτ:  1372


EKTAKTH ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα 24ωρης απεργίας (από ώρα 10.30π.μ. της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου 2011 μέχρι ώρα 10.30 π.μ. της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου) στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER CHANNEL, αποφάσισε την αναστολή της ανωτέρω απεργίας.

    
Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΚΑΪ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2011                                                                                Αρ. Πρωτ: 1369

Κοινοποίηση:
• Υπουργείο Τύπου και Μ Μ Ε
• Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
• Ε Σ Ρ
• Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε πως όσον αφορά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας περί υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων, και την έφεση που άσκησε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν απορριπτική προς τον σταθμό ως προς το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής.
 
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως πλέον ο συγκεκριμένος σταθμός είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί πιστά την Συλλογική μας Σύμβαση (την οποία ούτως η άλλως προσυπογράφει κάθε φορά , άλλα την καταστρατηγεί), τόσο στο θεσμικό όσο και στο οικονομικό σκέλος της. Ο σταθμός λοιπόν υποχρεούται να επαναφέρει τους μισθούς των εργαζομένων του τεχνικών στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν την παράνομη και αυθαίρετη μείωσή τους (έστω και με την υπό εκφοβισμό «συναίνεση» των εργαζομένων) και ταυτόχρονα να επιστρέψει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ την  παράνομη κατακράτηση του 10% του μισθού τους από την αρχή του έτους. Το Διοικητικό μας Συμβούλιο έχει κινηθεί νομικά προς αυτή την κατεύθυνση και ακόμα και αν ο σταθμός δεν συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, θα αναγκαστεί να το κάνει όταν βγει η απόφαση του Δικαστηρίου.

Συνάδελφοι του ΣΚΑΪ,
είναι μια τεράστια ευκαιρία να διεκδικήσετε αυτό που σας ανήκει. Να διεκδικήσετε τα χρήματα που αξίζετε και παράνομα ο κ. Αλαφούζος και η διοίκηση του σταθμού αφαιρεί κάθε μήνα από σας και την οικογένειά σας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. είναι στην διάθεσή σας για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας και βοήθειας.

Συνάδελφοι,
συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε οποιαδήποτε εργοδοτική αυθαιρεσία με γνώμονα την εξασφάλιση σε εμάς και τις οικογένειές μας αυτού ακριβώς που δικαιούμαστε!  Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο! 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ STAR CHANNEL (ΜΟΝΟΚΑΜΕΡΑ)

Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2011                                                                                  Αρ. Πρωτ: 1367

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε πως όσον αφορά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του STAR CHANNEL για το θέμα του μονομελούς συνεργείου, το δικαστήριο έκρινε πως είναι αναρμόδιο να εκδικάσει ασφαλιστικά μέτρα για αυτό το θέμα και στην ουσία μας παρέπεμψε στην αγωγή που έχουμε καταθέσει κατά του σταθμού.

Αυτή η εξέλιξη δεν μας βρίσκει απροετοίμαστους και ούτε σημαίνει πως το STAR και η Διεύθυνσή του δεν συνεχίζει να παρανομεί.   Κατόπιν συνεννοήσεως με την νομική υπηρεσία της Ένωσής μας, αναμένουμε την ημερομηνία εκδίκασης της αγωγής.

Συνάδελφοι,
Παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι και συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε μορφή καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων μας και όχι μόνο.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Ο.ΜΕ.Δ.

Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2011                               αρ. πρωτ:  1368

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε πως την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του μεσολαβητή , καθώς και του αναπληρωτή του, που θα αναλάβει την συμφωνία και υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης ανάμεσα σε εμάς και στο εργοδοτικό σωματείο της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.  Το αργότερο σε πέντε (5) εργάσιμες θα πρέπει να μας έχει καλέσει να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τους εργοδότες μας έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση. Εκτιμούμε πως πριν τις εκλογές του Σωματείου μας στα τέλη Οκτωβρίου όπου πρέπει να συμμετέχουν μαζικά όλα τα μέλη μας ώστε το σωματείο μας να βγει πιο δυνατό, θα έχουμε υπογράψει την νέα μας Σύμβαση.


Συνάδελφοι,
Οι τελευταίες αυτές ημέρες είναι οι πιο κρίσιμες!   Παραμένουμε σε εγρήγορση μιας και υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει η ύστατη προσπάθεια από την μεριά της εργοδοσίας για οποιαδήποτε μορφή ατομικών συμβάσεων. Δεν υποκύπτουμε σε οποιαδήποτε μορφής πίεσης ακόμα και αν αυτή ντύνεται με το ομορφότερο χαμόγελο και παράκληση του εργοδότη. Είναι άδικο μετά από τόσους αγώνες να χάσουμε δικαιώματα και εισόδημα τα οποία θα μας τα εξασφαλίσει η Σύμβαση που θα οριστεί από την διαμεσολάβηση ή την Διαιτησία του ΟΜΕΔ.

Παραμένουμε συσπειρωμένοι γύρω από το Σωματείο μας και δείχνουμε έμπρακτα σε όλους πως η έκφραση «Ισχύς εν τη ενώσει» είναι ακριβώς αυτό που μας αντιπροσωπεύει και βάσει αυτού κινούμαστε και αποφασίζουμε.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ALTER ΑΠΟ ΩΡΑ 18.00 ΤΗΣ 6/9

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

περισσότερα

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/9 - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 902

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/9 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ 902 (16.00-00.00) ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ (ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΗΦΙΣΟΥ) ΩΡΑ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 902 ΔΕΥΤΕΡΑ 5/9 (16.00-00.00)

Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου  2011                                                                   Αρ. Πρωτ: 1362

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Διοικητικό  Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κηρύσσει 8ωρη  στάση εργασίας για την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011 από ώρα 16.00 – 00.00 στον τηλεοπτικό σταθμό 902,  αντιδρώντας στις απολύσεις.
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Διοίκηση του 902 την ανάκληση των απολύσεων και την δέσμευση ότι δεν θα χαθεί ούτε μία θέση εργασίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους τεχνικούς στον τηλεοπτικό σταθμό 902,  μέλη μας και μη, να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη στάση εργασίας.

Συνάδελφοι, η άμεση ανταπόκριση, η μαζική και η δυναμική παρουσία σας στα αγωνιστικά καλέσματα της Ένωσης είναι το μόνο που μπορεί να περιφρουρήσει τις εργασιακές μας σχέσεις και να επιφέρει και νέες κατακτήσεις.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media