Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιούνιος 2017

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ STAR

 

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ STAR

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/6 ΑΠΟ ΩΡΑ 14:00 ΕΩΣ ΩΡΑ 16:00

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

______

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 14:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ STUDIO A

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ STAR

Αθήνα 28 Ιουνίου 2017                                                                                       αρ. πρωτ:  2422

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ STAR

Συνάδελφοι!

Σας ενημερώνουμε πως πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Ένωσής μας με τον Πρόεδρο του T/Σ του STAR με θέμα τις απολύσεις και την μετακίνηση τεχνικών στην εταιρία παραγωγής GREENPIXELS.  Εκεί μας αναφέρθηκε πως οι απολύσεις έγιναν επειδή στις συγκεκριμένες ειδικότητες υπήρχε πλεονάζον προσωπικό.  Απορρίψαμε τον ισχυρισμό αυτό αφού η μετακίνηση των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί μετά το τέλος των εκπομπών του σταθμού για αυτή την σεζόν.  Εκτός των άλλων σήμερα το STAR διαθέτει τους λιγότερους τεχνικούς από κάθε άλλο κανάλι. Επίσης το όποιο πλεονάζον προσωπικό δημιουργείται με αποφάσεις τις Διοίκησης και μόνο. Θυμίζουμε πως πρώτο το STAR έκοψε τα νυχτερινά αλλά και τα μεσημβρινά δελτία ειδήσεων ακόμα και το Σαββατοκύριακο. Όπως και απόφαση της Διοίκησης ήταν οι 5 εσωτερικές παραγωγές που διέθετε το κανάλι να γίνουν 2.  Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθούν πολλές θέσεις εργασίας.  Επίσης διατυπώσαμε τις αντιρρήσεις μας για τον τρόπο μετακίνησης, αφού οι εργαζόμενοι αυτοί με την απόλυση χάνουν κάθε εργασιακό δικαίωμα που έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια.  Παρουσία του νομικού μας συμβούλου καταθέσαμε προτάσεις που θα μπορούσε να γίνει αυτή η μετακίνηση ακόμα και με μηδενικό κόστος για την εταιρεία. Απορρίφθηκαν όμως όλες.  Γιατί άραγε;

Μετά την γενική συνέλευση των τεχνικών οι συνάδελφοι του STAR δηλώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως ΔΕΧΟΝΤΑΙ και ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να εργαστούν σε οποιαδήποτε παραγωγή του σταθμού.  Είτε μέσα σε αυτόν είτε έξω.  Άλλωστε πάντοτε επιθυμούσαν να υπάρχει δουλειά και να σταματήσει πια η Διοίκηση να κόβει δελτία ειδήσεων και εκπομπές. Το μόνο τους αίτημα είναι να γίνει αυτό ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ που φέρνουν τον εργασιακό μεσαίωνα.  Ας επιλέξει η Διοίκηση έναν από τους νομικούς τρόπους που υπάρχουν και προτάθηκαν από την Ένωσή μας.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.

Όσο η Διοίκηση δεν δέχεται τα δίκαια και λογικά αιτήματά μας οι κινητοποιήσεις θα είναι αλλεπάλληλες. 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ 

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ STAR

 

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ STAR

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/6 ΑΠΟ ΩΡΑ 18:00 ΕΩΣ ΩΡΑ 22:00

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ

Την ανάκληση των απολύσεων

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ STAR

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ STAR

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 27/6 ΑΠΟ ΩΡΑ 17:00 ΕΩΣ ΩΡΑ 21:00

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ

Την άμεση απόσυρση των προτάσεων της εργοδοσίας και των πιέσεων εκπροσώπων της υπό την απειλή απολύσεων για την αλλαγή εργοδοτικού φορέα σε εργαζόμενους τεχνικούς μέλη της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ STAR

Αθήνα 24 Ιουνίου 2017                                                                                       αρ. πρωτ:  2421

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ STAR

Συνάδελφοι,

Η διοίκηση του STAR εντελώς αιφνιδιαστικά απέλυσε εργαζόμενους και τους προσέλαβε εκ νέου στην εταιρεία παραγωγής με την οποία συνεργάζεται χωρίς να τους ακολουθεί κανένα εργασιακό δικαίωμα. Κανένα από τα 5 μέλη της Ένωσής μας παρά τις αφόρητες πιέσεις που δέχθηκαν δεν υπέγραψαν. Και όλα αυτά λίγο καιρό πριν την νέα αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Γιατί άραγε;  Ποια η σκοπιμότητα;

Οι επιδιώξεις της Διοίκησης του σταθμού είναι ξεκάθαρες.  Επιθυμεί διακαώς την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Με τον τρόπο που γίνεται αυτή η μετακίνηση, ο εργαζόμενος χάνει τα όποια δικαιώματα απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια.  Προσλαμβάνεται με ατομική σύμβαση και δεν ισχύουν γι αυτόν οι Συλλογικές ρυθμίσεις που εξασφαλίζουμε από τον Ο.ΜΕ.Δ.  Παρόλο που αρχικά πηγαίνει στην εταιρεία παραγωγής με τον ίδιο μισθό, η εργοδοσία μπορεί με νέες ατομικές συμβάσεις να τον ρίξει στον κατώτατο μισθό της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.  Κατά ομολογία του ίδιου του τεχνικού διευθυντή δεν πληρώνονται οι υπερωρίες, αργίες, νυχτερινά κ.λ.π. Εργασιακός μεσαίωνας δηλαδή!! 

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής όταν ο τεχνικός διευθυντής καλούσε τους εργαζόμενους στο γραφείο του και με ωμό τρόπο τους έθετε το δίλημμα ή να υπογράψουν απόλυση και μετακίνηση στην εταιρεία παραγωγής ή απόλυση και ταμείο ανεργίας.  Αυτός ο κατάπτυστος εκβιασμός επισύρει ποινικές ευθύνες.  Απαιτούμε λοιπόν από τον συγκεκριμένο κύριο να σταματήσει τώρα τους εκβιασμούς διότι εκτός των άλλων το κλίμα που υπάρχει στο σταθμό είναι ήδη πολύ τεταμένο εις βάρος του.

Η Ένωσή μας κινήθηκε άμεσα και κήρυξε στάση εργασίας με αποτέλεσμα να μην προβληθεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.  Κάλεσε δε την Διοίκηση να σταματήσει άμεσα τις απολύσεις και να ξεκινήσει ένας διάλογος για το θέμα.  Μάταια όμως… Το γραφείο προσωπικού συνέχιζε να καλεί τους εργαζόμενους.

Στην γενική συνέλευση που ακολούθησε, οι εργαζόμενοι του STAR τόνισαν πως ουδέποτε αρνήθηκαν την εργασία.  Ακόμα και όταν κατά καιρούς στο κανάλι υπήρχε δουλειά που δεν ήταν του σταθμού, όπως οι σχολές τηλεόρασης  που συστεγάζονταν παλαιότερα ή η εκπομπή του ΥΠΕΘΑ που γυρίζεται ακόμη και σήμερα στο STAR.

Γιατί όμως τώρα πρέπει η μετακίνηση αυτή να γίνει με τον τρόπο της απόλυσης και όχι με άλλους νομικούς τρόπους που υπάρχουν;  Η επίσημη απάντηση από την Διοίκηση είναι πως δεν επιθυμούν στην εταιρεία που θα πάει ο εργαζόμενος να τον ακολουθούν τα εργασιακά του δικαιώματα.

Κύριοι της διοίκησης του STAR,  εφόσον διατείνεστε πως τηρείτε την νομιμότητα και καλοπροαίρετα έστω και για μια στιγμή, ας πούμε πως σας πιστεύουμε, παίρνουμε την κίνηση αυτή ως ΠΡΟΤΑΣΗ προς τους εργαζόμενους.  Κατόπιν τούτου σας γνωρίζουμε πως η γενική συνέλευση των τεχνικών του σταθμού συλλογικά και μαζικά και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο απορρίπτει την πρότασή σας. Μην κάνετε τον κόπο να καλείτε έναν έναν τους εργαζόμενους για να τους…. «μιλήσετε».  Δεν πρόκειται να έρθει κανείς.  Αν θέλετε να μιλήσετε σε κάποιον θα πρέπει να μιλήσετε σε ΟΛΟΥΣ!!!  Γι’ αυτό σας καλούμε στην επόμενη συνέλευση των τεχνικών που θα γίνει άμεσα. Εκεί θα  έχετε την ευκαιρία να πείτε αυτά που θέλετε.

Αν όμως, κύριοι του STAR δεν πρόκειται για πρόταση αλλά για ΩΜΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ και απολύσετε έστω και έναν τεχνικό επειδή δεν θα δεχθεί την μετακίνηση αυτή, να γνωρίζετε πως αυτόματα μας έχετε ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.  Και ένας σταθμός χωρίς τεχνικούς δεν βγαίνει στον αέρα.  Επίσης όπως καταλαβαίνετε, αφού θα είμαστε ΟΛΟΙ απολυμένοι θα μας είναι πολύ εύκολο να διεκδικήσουμε, αναδρομικά τους μισθούς  που παρανόμως μας έχετε κόψει μονομερώς όλα αυτά τα χρόνια.

Όσο για την νομιμότητα μιας τέτοιας απόλυσης, γνωρίζετε πολύ καλά και εσείς και η νομική σας υπηρεσία πως είναι ΑΚΡΩΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ, ΑΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.  Και αφού είστε υπέρμαχοι της νομιμότητας, πιστεύουμε πως δεν θα προβείτε σε μια τέτοια κίνηση.

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε πως ήδη το σωματείο μας έχει ενημερώσει για τα αίσχη και τους εκβιασμούς  που γίνονται στο STAR, όλους τους θεσμικούς φορείς αλλά και το Υπουργείο Εργασίας.  Πολύ σύντομα θα έχουμε εκεί τριμερή συνάντηση.

Συνάδελφοι του STAR:

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ

ΜΑΘΑΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΟΡΘΙΟΙ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΚΡΑΤΑΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΥΓ):  Απαιτούμε και περιμένουμε από όλα τα πολιτικά κόμματα να πάρουν  θέση για τον ωμό εκβιασμό και τις απειλές που υφίστανται οι εργαζόμενοι του STAR. 

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ STAR

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ STAR

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/6 ΑΠΟ ΩΡΑ 18:30 ΕΩΣ ΩΡΑ 22:30

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ

Την άμεση απόσυρση των προτάσεων της εργοδοσίας και των πιέσεων εκπροσώπων της υπό την απειλή απολύσεων για την αλλαγή εργοδοτικού φορέα σε εργαζόμενους τεχνικούς μέλη της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

 

 

 

 

περισσότερα

TO MEGA CHANNEL ΚΑΙ Η "ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ"

Αθήνα, 8 Ιουνίου 2017                                                                                         Αρ. Πρωτ:  2414

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ MEGA CHANNEL ΚΑΙ Η «ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ»

Μαθαίνουμε ότι το κανάλι θα σωθεί από σοβαρούς επενδυτές που έδωσαν κάποια εκατομμύρια για να πάρουν πακέτα μετοχών του.  Δεν μάθαμε τίποτα για πληρωμή δεδουλευμένων στο προσωπικό του.

Πληροφορηθήκαμε ότι οι τράπεζες δεν παρακρατούν την αξία των διαφημίσεων από 14-1-2017 αλλά τα ποσά αποδίδονται στον Σταθμό απευθείας.  Η Επιχείρηση όμως δεν πληρώνει το προσωπικό της και τους προμηθευτές της γιατί δεν έχει ούτε 1 τραπεζικό λογαριασμό ελεύθερο.  Η δε Κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη όλο αυτό το διάστημα το ανθρώπινο δράμα που παίζεται όλο αυτόν τον καιρό στις οικογένειες 500 εργαζομένων. Εκτός των άλλων από 10-4-2017 ο Σταθμός βρίσκεται σε προστασία από τους πιστωτές (αρθρ 106β του πτωχευτικού κώδικα) με αποτέλεσμα να μην πληρώνει προμηθευτές ή εργαζόμενους με δικαστική προστασία.

Δηλώνουμε..

Προς τους Μετόχους:   Έδωσαν χρήματα για τις μετοχές της Επιχείρησης. Αν δεν προνοήσουν για τους εργαζομένους δεν θα πάρουν μια ανοιχτή επιχείρηση.

Προς τις Τράπεζες:  Θα μας βλέπουν έξω από τα γραφεία τους με πανό και ντουντούκες.

Προς την Κυβέρνηση:  Να σκύψει επιτέλους πάνω στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ MEGA ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media