Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Ιούλιος 2017

ΑΝΑΣΤΟΛΗ

 

ΑΝΑΣΤΟΛΗ

ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ 6ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΤΟ STAR

 

περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ STAR

 

6ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ STAR

ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ Η ΠΟΣΠΕΡΤ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/7 ΑΠΟ 09:00 ΕΩΣ 15:00

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ

 

περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ STAR

 

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ STAR

ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/7 ΑΠΟ ΩΡΑ 18:00 ΕΩΣ 22:00

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ: 

ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΣ

 

περισσότερα

ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ STAR

 

ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ STAR

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 31/7 ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/8

ΚΑΙ ΑΠΟ ΩΡΕΣ 18:00 ΕΩΣ 23:00

ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ (ΓΙΑ ΤΟ STAR)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                                              

                             Αγία Παρασκευή, 25/07/2017

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ STAR

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στέκεται δυναμικά αλληλέγγυα απέναντι στην λυσσαλέα επίθεση στους εργαζόμενους στο STAR και στην ΕΤΙΤΑ.

Οι εργαζόμενοι στο STAR, μετά από το πογκρόμ διώξεων, εθελουσιών, απολύσεων, μειώσεων αποδοχών και εργασιακών δικαιωμάτων αντιστέκονται στα άνομα σχέδια της εργοδοσίας που κρυπτόμενη πίσω από κάθε λογής Κυριακόπουλους επιδιώκει με κάθε μέσο να παραμείνει το καθεστώς ανομίας. Η εργοδοσία θέλει να μπορεί να καταργεί κάθε δικαίωμα των εργαζομένων που με κόπο, πόνο και αίμα έχουν κερδίσει. Θέλει να συνεχίζει να παίζει τον κυρίαρχο ρόλο - μαζί με τους άλλους ιδιοκτήτες - στο κοινωνικό-οικονομικό γίγνεσθαι και να διαμορφώνουν όλοι μαζί τις πολιτικές εξελίξεις, με όσα θύματα κι αν προκύψουν.

Μας θέλουν γονατισμένους, υποταγμένους, εξαθλιωμένους και μέσο διαπραγμάτευσης για τα μελλοντικά τους σχέδια, αυτοί που παράνομα και καταχρηστικά εκμεταλλεύονται δωρεάν δημόσιο πόρο την ώρα που ο λαός λιμοκτονεί, αυτοί που ακόμα και σήμερα παρακρατούν τα ποσά του αγγελιόσημου, αυτοί που δε θέλουν να συμβάλλουν στην διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, αυτοί που σαν «νταβατζήδες» της ενημέρωσης και σε συμφωνία με την Τρόικα επέβαλαν τα μνημόνια και το πρόγραμμα να τα πληρώσει ο λαός και όχι η οικονομική ολιγαρχία στην οποία ανήκουν.

Είναι παράνομη η επιβολή της «εθελουσίας», οι απολύσεις, το κόψιμο των εργασιακών δικαιωμάτων και η διατήρηση του άνομου καθεστώτος με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και αμοιβή (;) με μπλοκάκι, σε θέσεις που από τους νόμους κρίνονται μόνιμες και με πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Καταχρηστικά ενοποιούν την παραγωγή προγράμματος με άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Θέλουν να έχουν ενιαία στρατηγική και πολιτική και να σερβίρουν το ίδιο προϊόν από πολλούς διαύλους – η επιτροπή ανταγωνισμού επιτέλους θα πάρει θέση ;

Έτσι γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη για νομιμότητα και καθαρότητα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ώστε να πάψει η εργοδοτική αυθαιρεσία και να σταματήσει η ασυδοσία των εργοδοτών στα ΜΜΕ.

Τα δικαιώματα στην εργασία μας δεν τα διαπραγματευόμαστε και δεν τα εκχωρούμε σε κανέναν.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΕΤΙΤΑ, οι εργαζόμενοι του STAR και όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, θα αντιδράσουμε δυναμικά σε κάθε είδους προσπάθεια των ανάλγητων εργοδοτών και του ιερατείου της «μιντιακής μαφίας» που θέλουν να χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους χωρίς ΣΣΕ, δικαιώματα και … αμοιβές και στο τέλος να τους καταδικάζουν στην ανεργία. Αυτούς τους εργαζόμενους που οι ίδιοι οι καναλάρχες  και οι πολιτικοί βαστάζοι τους, τους χρησιμοποίησαν σαν ασπίδα, κόπτονταν δήθεν γι’ αυτούς και έβαζαν φερέφωνά τους στο γυαλί να κλαίνε γοερά για το κακό που ερχόταν, όταν αυτό το «κακό» ήταν η νομιμότητα και η πληρωμή του δημόσιου αγαθού που εκμεταλλεύονταν. 

Η ιδιοκτησία του STAR έχει το θράσος να ζητά τους μισθούς των εργαζομένων της που παράγουν πλούτο (αποδεικνύεται από την αγωγή κατά Υπ. ΨΗΠΤΕ) ζητώντας 32 εκατομμύρια διαφυγόντα κέρδη και 100 χιλιάδες για τους εργαζόμενους, από ένα πρόγραμμα που οι ίδιοι έδωσαν – διοχέτευσαν στο σημερινό συνεταίρο τους ΣΚΑΙ.

Απορίας άξιο είναι η κοστολόγηση μόνο 9 εκατομμυρίων για την άδεια του σταθμού STAR, όταν είχε προγραμματίσει τέτοια προγράμματα life style που θα επέφεραν τόσο μεγάλα κέρδη.

Ξεκαθαρίζουμε προς όλους ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ θα σταθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζόμενων των ΜΜΕ απέναντι στις δολοπλοκίες, την απανθρωπιά, την εκμετάλλευση και τα συμφέροντα των καναλαρχών.

Απαιτούμε νομιμότητα και καθαρές σχέσεις εργασίας, με ΣΣΕ, ΜΕ ΜΙΣΘΟ, χωρίς καμία απόλυση, χωρίς εργασιακές σχέσεις «λάστιχο».

Σε κάθε περίπτωση τους ενημερώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι για ανυποχώρητους αγώνες.

Συμμετέχουμε σήμερα 25/7/2017 ΣΤΙΣ 18:00

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΙΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ STAR

ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ – Βιλτανιώτη 36, Κ. Κηφισιά

 

περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ STAR

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ STAR

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 25/7 ΑΠΟ ΩΡΑ 18:00 ΕΩΣ 22:00

ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ STAR

Αθήνα 25 Ιουλίου 2017                                                                                          αρ. πρωτ:  2435

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ STAR» ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ 18 ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ.  ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ... ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ!!!
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ 40 ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΜΕ ..."ΑΠΟΛΥΣΗ"!  ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ!!!
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΥΣΙ  ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΕΧΥΝΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΕ ΦΩΤΙΕΣ, ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΣΕΙΣΜΟΥΣ, ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΊΣΤΗΚΑΝ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ;
ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 
ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ
ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ
ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ.

ΑΡΑΓΕ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ STAR ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ;

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ STAR ΕΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΟ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ.
ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ  Ο ΔΡΟΜΟΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ STAR,  ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ STAR

 

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ STAR

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/7/2017

ΑΠΟ ΩΡΑ 18:00 ΕΩΣ ΩΡΑ 22:00

ΖΗΤΩΝΤΑΣ

ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

 

περισσότερα

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ MEGA

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2017

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΣΤΟ «MEGA CHANNEL»

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Π.Η.Ε.Α και Ε.Τ.Ι.Τ.Α λόγω της μη καταβολής των αποδοχών των συναδέλφων διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών, που αντιστοιχούν στις αποδοχές περιόδου Σεπτέμβριος 2016 – Ιούνιο 2017, αποφάσισαν την κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας για την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 και την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, από ώρα 13.00 έως 15.00, για όλους τους τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA».

ΖΗΤΑΜΕ

              Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών των εργαζομένων.

              Την άμεση ενημέρωση των εργαζομένων από τους μετόχους επί των προβλημάτων που αφορούν στην λειτουργία και το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων

περισσότερα

Ο Τ/Σ STAR ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ;;

Αθήνα 21 Ιουλίου 2017                                                                                       αρ. πρωτ:  2433

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Τ/Σ STAR ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ;;

Συνάδελφοι!

Η Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού STAR πριν λίγες μέρες πρότεινε σε ορισμένους τεχνικούς του σταθμού να δεχθούν την … απόλυσή τους και να προσληφθούν στην συνεργαζόμενη εταιρία παραγωγής GREENPIXEL.  Με δεδομένο την πρόθεση της διοίκησης την επόμενη τηλεοπτική σεζόν ο σταθμός να λειτουργήσει με μία βάρδια και μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, πολλοί συνάδελφοι δέχθηκαν, άλλοι πάλι όχι.   Πληροφορηθήκαμε όμως πως αυτό που υπογράφουν οι συνάδελφοι που δέχθηκαν, είναι ουσιαστικά μια δήλωση που μέσω αυτής απεμπολούν  όλα τα αναδρομικά που δικαιούνται από τις παράνομες μονομερείς μειώσεις που έκανε η Διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια και ταυτόχρονα δέχονται να απολυθούν στις 31/8 αφού έχουν πάρει πρώτα τις κανονικές τους άδειες.  Από την άλλη υποβάλλουν μια απλή αίτηση για να εργαστούν σε συνεργαζόμενες εταιρίες του STAR χωρίς καν να αναφέρεται το όνομα της GREENPIXEL.   Γιατί άραγε δεν προσλαμβάνονται αμέσως;;

Προειδοποιούμε την Διοίκηση του STAR να μην διανοηθεί να κάνει κανένα τερτίπι στους εργαζόμενους που θέλησαν να πάνε στην εταιρεία παραγωγής και τελικά μείνουν μόνο με την απόλυση.   Αν γίνει κάτι τέτοιο θα πρόκειται για καθαρή εξαπάτηση γιατί άλλα λένε στους εργαζόμενους και άλλα τους βάζουν και υπογράφουν.  Και κάτι τέτοιο διώκεται νομικά.  Αλλά φυσικά δε θα μείνουμε μόνο σ’ αυτό.

Συνάδελφοι!

Ο αριθμός των εργαζομένων που δέχθηκε να φύγουν από το STAR είτε με αυτόν τον τρόπο είτε με την εθελούσια έξοδο έχει φθάσει ήδη στους 40!   Γι αυτό τον λόγο  καλούμε την Διοίκηση του σταθμού να λογικευτεί και να σεβαστεί επιτέλους όλους τους εργαζόμενους που οι περισσότεροι εργάζονται στο κανάλι πάνω από 20 χρόνια και να μην προβεί σε επιπλέον απολύσεις. 

Όπως και να χει όμως πρέπει να γνωρίζει πως αν το τολμήσει η Ένωσή μας από την πλευρά της είναι ΠΙΟ ΕΤΟΜΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!!!  Έτοιμη, μαζί με ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους του STAR αλλά και των... συνεργαζόμενων εταιρειών,  να προασπίσουμε την δουλειά μας, την αξιοπρέπειά μας, τις οικογένειές μας!!!  Κύριοι του STAR. Απλά, μην το τολμήσετε!!!

Υ.Γ.

Πριν ένα περίπου χρόνο κλείναμε τις ανακοινώσεις μας με το σύνθημα: «Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις». 

Κύριοι του STAR πρέπει να καταλάβετε πως και «ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ».... 

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ Τ/Σ STAR - ΣΚΑΪ

Αθήνα 17 Ιουλίου 2017                                                                                          αρ. πρωτ:  2432

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ Τ/Σ STAR-ΣΚΑΙ

Πριν από λίγες μέρες η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. προέβη σε μια ανακοίνωση που μεταξύ πολλών άλλων αναφέρει τα εξής:

«Συμφωνούμε με την θέση του Ε.Σ.Ρ. ότι ο καθορισμός ελάχιστου απασχολούμενου προσωπικού είναι πρόβλεψη περιοριστική και αναχρονιστική.  Πρακτικά δεν συνεισφέρει στην αύξηση της απασχόλησης, αλλά απλώς μεταφέρει προσωπικό από τους ανεξάρτητους παραγωγούς στους παρόχους περιεχομένου δημιουργώντας υπερ-συγκέντρωση της παραγωγής οπτικοακουστικού περιεχομένου σε λίγες επιχειρήσεις».

1ον. Σας ενημερώνουμε κύριοι της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. πως σε πρόσφατη συνάντησή μας με τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ. μας αναφέρθηκε η πλήρης συμφωνία της ανεξάρτητης αρχής με τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων διαμορφωμένο στα 400 άτομα.

Εσείς άραγε από πού συμπεράνατε πως το Ε.Σ.Ρ. ταυτίζεται με την δική σας θέση;  Σας έχουν πει άλλα ή είναι δικό σας αυθαίρετο συμπέρασμα;

2ον .Από όσο γνωρίζουμε αυτή την στιγμή και με δεδομένο αυτά που γίνονται στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ο πάροχος περιεχομένου (το STAR) μεταφέρει προσωπικό σε ανεξάρτητους παραγωγούς (εταιρεία παραγωγής-greenpixel).

Δηλαδή, για να καταλάβουμε κύριοι της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε., λέτε πως ο αριθμός 400 δεν θα συνεισφέρει στην απασχόληση καθώς τους εργαζόμενους που δουλεύουν ήδη στις εξωτερικές παραγωγές θα τους προσλάβετε στα κανάλια. Και σήμερα μεταφέρετε, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής, τους τεχνικούς που δουλεύουν ήδη στα κανάλια, σε εταιρεία εξωτερικής παραγωγής δικών σας συμφερόντων απολύοντας τους εργαζόμενους που δουλεύουν σ αυτήν. Αυτή είναι η δική σας άποψη για την απασχόληση;

Και πως γίνετε πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία για τις νέες άδειες να ρίχνετε τον αριθμό των εργαζομένων του STAR πολύ κάτω από 400;

Και γιατί δεν περιμένατε την διαδικασία για τις νέες άδειες και μετά, αν σας το επέτρεπε ο νόμος, να προβείτε σε απολύσεις;  Μήπως θέλετε να δημιουργήσετε τετελεσμένα ή μήπως θεωρείτε σίγουρο πως δεν θα ισχύσει ο νόμος Παππά;

Η πιθανή συστέγαση STAR-ΣΚΑΙ και ίσως και του MEGA με θύματα και πάλι τους εργαζόμενους, δεν θα σκοντάψει πάνω σε αυτό τον νόμο που θέλει ελάχιστο τεχνολογικό εξοπλισμό και κτιριακές εγκαταστάσεις;  Τι θα γίνει με τα τεχνικά τμήματα που οι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να δουλεύουν και για τα δύο ή τα τρία κανάλια;  Αυτό θα είναι σύννομο;

Μα για όλους αυτούς τους λόγους αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας και το εξής:

«Θεωρούμε ότι η πρόβλεψη περί ελάχιστου τεχνολογικού εξοπλισμού και κτιριακής υποδομής είναι τελείως ξεπερασμένη. Στην ψηφιακή εποχή ο εξοπλισμός μετάδοσης έχει την δυνατότητα εξυπηρέτησης δεκάδων προγραμμάτων, ενώ οι παραγωγές μπορεί να γίνονται από ανεξάρτητους παραγωγούς».

Για να αντιληφθούμε όμως όλοι μας το μέγεθος της υποκρισίας της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. αρκεί να ανατρέξουμε σε μια ανακοίνωσή της ένα χρόνο  πριν όταν αναφερόταν στον διαγωνισμό του περασμένου καλοκαιριού και για στις 4 δημοπρατούμενες άδειες:

«Η συρρίκνωση του κλάδου θα επιφέρει αναπόφευκτα απολύσεις, καθώς ο αριθμός εργαζομένων άμεσων και έμμεσων συναρτάται με το παραγόμενο προϊόν που θα συρρικνωθεί μαθηματικά από την μείωση ύπαρξης τηλεοπτικών σταθμών.  Αναπόφευκτα, ο κλάδος των τεχνικών θα είναι το επόμενο θύμα της συρρίκνωσης».

ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΑΥΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ STAR ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΕΤΕ;

ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΙΤΕ ΣΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟ-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ –ΠΑΡΑΝΟΜΑ- ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΩΡΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ;

ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ «ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΣΤΙΧΟ»;

ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ... ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ, ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ «ΑΘΩΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΟΠΛΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.

Συνάδελφοι,

Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως το νέο τηλεοπτικό τοπίο που οραματίζεται η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. και προσπαθεί μάλιστα να το νομοθετήσει, θέλει κοινούς εργαζόμενους για τα κανάλια, προμηθευτές και όχι μισθωτή εργασία και γιατί όχι, ίσως αργότερα ένα πρακτορείο ειδήσεων που θα μοιράζει εικόνα σε όλους.  Σπουδαία άποψη για την απασχόληση!

Υ.Γ.)

Αναμένουμε ακόμα και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση για τις απαράδεκτες θέσεις της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. αλλά και για τα δεινά των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. αλλά και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο STAR.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΓΙΑ STAR

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 7 Ιουλίου 2017

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΤΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ STAR

Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ με αφορμή τις τελευταίες εργασιακές εξελίξεις στον Τ/Σ STAR CHANNEL και τη μεθοδευμένη αντεργατική πολιτική της διοίκησης του σταθμού, η οποία μετά από απoλύσεις, μειώσεις μισθών και προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα φόβου και τρομοκράτησης στους εργαζόμενους τεχνικούς του σταθμού,

ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΝ:

-Την κάθετη αντίθεσή τους στην απόφαση του Τ/Σ να οργανώσει «πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου» που ταυτίζεται στην ουσία με την έναρξη νέου κύματος «άτυπων ομαδικών απολύσεων» και οδηγεί μεθοδικά στην εντατικοποίηση της εργασίας,  και τις επισφαλείς ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

-Την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη στην ΕΤΙΤΑ και τους  συναδέλφους  τεχνικούς εργαζόμενους στον STAR, οι οποίοι δηλώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως “ΔΕΧΟΝΤΑΙ και ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να εργαστούν σε οποιαδήποτε παραγωγή του σταθμού, με μόνο αίτημα να γίνει αυτό ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ που φέρνουν τον εργασιακό μεσαίωνα”.

-Την καταγγελία τους απέναντι στην πολιτική της εργοδοσίας για  μεθοδευμένη και ενορχηστρωμένη προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα φόβου, τρομοκράτησης και καταστολής απέναντι στη νόμιμη άσκηση του δικαιώματος των συναδέλφων τεχνικών  στην απεργία και ευρύτερα της ανεμπόδιστης άσκησης των συνδικαλιστικών τους  ελευθεριών.

Η Συντονιστική Επιτροπή

  • στηρίζει το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων
  • καθιστά απόλυτα σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως οι εργαζόμενοι δεν αποτελούν προϊόντα προς εκμετάλλευση και οφείλουν να υπερασπίζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα
  • Καλεί τη Διοίκηση του τ/σ STAR  να προχωρήσει στην άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τεχνικών, ενώ σε περίπτωση που η διοίκηση θα εξακολουθήσει να μην δέχεται τα λογικά και δίκαια αιτήματα τους, θα σταθεί δυναμικά και με κάθε τρόπο δίπλα στην ΕΤΙΤΑ και τους εργαζόμενους τεχνικούς σε όποιες περαιτέρω κινητοποιήσεις αποφασίσουν για τη δικαίωση του αγώνα τους.

Τα Δ.Σ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

  

 

 

 

περισσότερα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ STAR

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ STAR

ΠΕΜΠΤΗ 6/7/2017 ΑΠΟ ΩΡΑ 14:00 ΕΩΣ ΩΡΑ 16:00

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ STAR ΣΤΙΣ 14:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ STUDIO Α

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ Τ/Σ STAR)

Αθήνα 6 Ιουλίου 2017                                                                                           αρ. πρωτ:  2424

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Η «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» είναι υποχρεωμένη να καταγγείλει την από 29.06.2017 ανακοίνωση  του τηλεοπτικού σταθμού «StarChannel» ως προϊόν μεθοδευμένης και ενορχηστρωμένης προσπάθειας να καλλιεργηθεί κλίμα φόβου, τρομοκράτησης και καταστολής απέναντι στη νόμιμη άσκηση του δικαιώματός μας στην απεργία και ευρύτερα της ανεμπόδιστης άσκησης των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση με την οποία οι εργαζόμενοι καλούνται να ελέγχουν «προσωπικά» και «με δική τους ευθύνη» την τήρηση των νομίμων προϋποθέσεων οποιασδήποτε απεργιακής κινητοποίησης που κηρύσσει η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. αποτελεί στην κυριολεξία ωμό εκβιασμό εις βάρος των εργαζομένων τεχνικών. Η πρακτική αυτή της Διοίκησης που θυμίζει εποχές σκοταδισμού και τρομοκρατίας, όπου η άσκηση του δικαιώματος απεργίας διωκόταν ποινικά, είναι όχι μόνο πρωτόγνωρη, αλλά πολύ περισσότερο στρέφεται ευθέως κατά των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων σημαντικότερη έκφανση των οποίων είναι η άσκηση του κορυφαίου αγωνιστικού μέσου της απεργίας. Κι αυτό διότι, το κάλεσμα από τη Διοίκηση προς τους εργαζομένους έτσι ώστε «να ελέγχουν οι ίδιοι και με ευθύνη τους» τη νομιμότητα της απεργίας προαναγγέλλει επί της ουσίας διωκτικά μέτρα εναντίον τους σε περίπτωση συμμετοχής τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις στο μέλλον.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ στη Διοίκηση ότι η απεργία αποτελεί το μόνο συνταγματικό δικαίωμα που φέρει ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, όπερ σημαίνει ότι κάθε απεργία που κηρύσσεται από συνδικαλιστική οργάνωση για την προστασία και προαγωγή των εργασιακών και οικονομικών συμφερόντων των εργαζομένων ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΝΟΜΙΜΗ μέχρις αυτό να ανατραπεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση που διαπιστώνει τον τυχόν παράνομο χαρακτήρα της απεργίας. Κάθε εργαζόμενος, λοιπόν, προστατεύεται απόλυτα για τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση χωρίς να φέρει οποιαδήποτε ευθύνη έναντι της τήρησης των προϋποθέσεων νομιμότητας για την άσκηση του απεργιακού δικαιώματος. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους εργαζόμενους – τεχνικούς του STAR CHANNEL να στηρίξουν έμπρακτα τις συνδικαλιστικές δράσεις του σωματείου μας με την ελεύθερη συμμετοχή τους στις μελλοντικές απεργιακές κινητοποιήσεις που πρόκειται νόμιμα να προκηρυχθούν ως αντίδραση στις παράνομες απολύσεις του τηλεοπτικού σταθμού και στην απόφασή του να οργανώσει «πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου» που ταυτίζεται στην ουσία με την έναρξη νέου κύματος «άτυπων ομαδικών απολύσεων».

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ακόμη το περιεχόμενο της από 29.06.2017 εξώδικης διαμαρτυρίας του τηλεοπτικού σταθμού STAR CHANNEL κατά του σωματείου μας με την οποία «επιφυλάσσεται» να ασκήσει όλα τα δικαιώματά της που απορρέουν από «τη νομοθεσία για την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων και για την προστασία των συνδικαλιστικών στελεχών». Τους προειδοποιούμε ότι το κλίμα εκφοβισμού που συνειδητά προσπαθούν να διαμορφώσουν επιδιώκοντας τη δικαστική απαγόρευση του απεργιακού μας δικαιώματος και απειλώντας ευθέως με απολύσεις συνδικαλιστικών στελεχών ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, αλλά θα ανατραπεί από την νόμιμη συνδικαλιστική μας δράση, η οποία και θα συγκεντρώνει τη μαζική και δυναμική συμμετοχή των τεχνικών εργαζόμενων σ’ αυτήν.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους μας την πρακτική αυτή που αποσκοπεί ευθέως στην παρεμπόδιση της ελεύθερης συμμετοχής τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις υπό την έμμεση απειλή διώξεων εις βάρος τους καλώντας τους να συνεχίσουν ελεύθερα να ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους στην απεργία, ως του πλέον κατάλληλου εκείνου αγωνιστικού μέσου ικανού να αποτρέψει τη στοχευμένη πολιτική της Διοίκησης που καταλήγει σε απώλεια των θέσεων εργασίας μέσα από το κόψιμο των νυχτερινών και μεσημβρινών δελτίων ειδήσεων ακόμα και το Σαββατοκύριακο ή τη μετακίνηση τεχνικών σε εταιρίες παραγωγής υπό την απειλή της απόλυσης και με άμεση συνέπεια την απώλεια της προϋπηρεσίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

ΚΑΛΟΥΜΕ τη Διοίκηση όπως αναθεωρήσει την βαθιά αντισυνδικαλιστική και αντεργατική της πολιτική ανακαλώντας παράλληλα όλες τις παράνομες ομαδικές απολύσεις συναδέλφων μας.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα συνεχίσουμε απτόητα και αταλάντευτα να ασκούμε ελεύθερα τα νόμιμα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα κλιμακώνοντας τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις μέσα και από την άσκηση του απεργιακού μας δικαιώματος, έως ότου η Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού αναθεωρήσει τις αποφάσεις εκείνες που οδηγούν σε απώλεια των θέσεων εργασίας υπό το πρόσχημα της ύπαρξης οικονομοτεχνικών λόγων. 

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ Ε.Τ.Ε.Ρ.

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση

Συμπαράσταση στους συναδέλφους της ΕΤΙΤΑ

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών μιλούν για τη σύμπραξη των ιδιοκτητών μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, στους οποίους ανήκει και μεγάλος αριθμός ραδιοσταθμών, ώστε να βγάζουν από κοινού πρόγραμμα ενημερωτικού ή άλλου περιεχομένου. Τώρα λοιπόν οι εργοδότες ξεκινούν και κάνουν μόνοι τους αυτό για το οποίο υποτίθεται πως κατηγορούσαν την Κυβέρνηση. Στον Καιάδα λοιπόν ο πλουραλισμός στην ενημέρωση και οι οικογένειες των 500 εργαζομένων που με τόση παρρησία υποστήριζαν με τα πύρινα τηλεοπτικά σποτ. Όταν συμπράττουν οι επιχειρηματίες δεν υπάρχει θέμα τακτικών Βορείου Κορέας ή Κολομβίας αλλά μόνο ο νόμος της αγοράς άρα οι εργαζόμενοι και η πολυφωνία στην ενημέρωση μπορούν να παραμεριστούν…

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές το γεγονός πως οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ στην Ελλάδα διάγουν πλούσιο βίο ενώ πτωχεύουν τις επιχειρήσεις τους ή αφήνουν απλήρωτο το προσωπικό τους επειδή απλά… μπορούν να το κάνουν χωρίς κόστοςΓινόμαστε καθημερινά μάρτυρες του τρόπου με τον οποίο οι απερχόμενοι εργοδότες μας απαλλάσσονται από τα θαλασσοδάνεια που πήραν, ακόμα και μέσα στα μνημόνια, χωρίς κανένα προσωπικό κόστος την ίδια στιγμή που απλοί πολίτες χάνουν την περιουσία τους για ελάχιστες, συγκριτικά, οφειλές.

Ήρθε ο καιρός να περάσουμε στα έργα προς όφελος των εργαζομένων που εκπροσωπούμε. Απαιτούμε η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και κυρίως το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να ξεπεράσουν τις αγκυλώσεις των διακριτών μεταξύ τους ορίων και να συνεργαστούν έτσι ώστε να λάβει τέλος η ασυδοσία των σημερινών μιντιαρχών. Να θεσμοθετηθούν εκείνοι οι κανόνες λειτουργίας και  δεοντολογίας που αντιστοιχούν σε χώρα της Ε.Ε. όπως θέλουν να είμαστε. Να επιβληθούν και να εφαρμόζονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας απαρέγκλιτα και μάλιστα άμεσα, λόγω της ιδιαιτερότητας των επιχειρήσεων ΜΜΕ που διαχειρίζονται δημόσιο αγαθό. Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, το μόνο που απομένει είναι οι εργοδότες να πάψουν να αντιμετωπίζουν εχθρικά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους και να αντιληφθούν πως ο υγιής ανταγωνισμός δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι καλύτερος στο να «βγάζει από τη μύγα ξύγκι».

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο αδελφό σωματείο της ΕΤΙΤΑ για τη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται κεντρικά από την εργοδοσία. Πρέπει να τελειώνουν αυτές οι πρακτικές από την ηγεσία της ΕΙΤΗΣΕΕ και να επιστρέψουν στο διάλογο ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα από κοινού. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους και, όπως λέει και ο σοφός λαός, «έχει ο καιρός γυρίσματα» … για όλους προσθέτουμε εμείς.

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media