Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

2009

The eye of beauty - Το Μάτι της Όμορφης

Σε λίγες μέρες (27 Δεκεμβρίου), κλείνει ένας χρόνος από την έναρξη του ανελέητου βομβαρδισμού των Παλαιστινίων της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις. Τότε, με άθλιες καιρικές -εκτός των άλλων- συνθήκες, μπήκε στο αποκλεισμένο έδαφος της Γάζας, πριν από οποιονδήποτε ξένο, ακόμα και δημοσιογράφο, ένα κλιμάκιο Ελλήνων ακτιβιστών της ειρήνης. Ένας εξ αυτών, είναι ο συγγραφέας Νίκος Κλειτσίκας, που από κοινού με τον οπερατέρ του ΜΕΓΚΑ, Μανώλη Δημέλα, πήγαν πριν από λίγες μέρες και στον καταυλισμό των Παλαιστινίων στο Λίβανο. Μια τεράστια εστία ντροπής για την ανθρωπότητα.

περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2009

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2009
Αρ. Πρωτ:  851


Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ THN ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας τεχνικούς, μέλη μας και μη, να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ένωσή μας την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009, μαζί με την πλειοψηφία των συνδικαλιστικών οργανώσεων του κλάδου μας  με αιτήματα:

• Το πάγωμα των απολύσεων και την ανάκληση όσων έγιναν
• Το σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων με σταθερή απασχόληση και πλήρη κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα
• Την πλήρη εφαρμογή των ΣΣΕ και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όπου αυτά οφείλονται
• Να εφαρμοσθούν οι Σ Σ Ε και να διαμορφωθούν ίδιες μισθολογικές και ίδιες εργασιακές – ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους τεχνικούς είτε αυτοί εργάζονται σε κρατικούς είτε σε ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς είτε σε εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων

Η 24ωρη Απεργία στα  ΜΜΕ θα ισχύσει από τις
06:00 π.μ. την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009
 έως 06:00 π.μ. την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους όλων των κλάδων των εργαζομένων στην ενημέρωση της Αθήνας, να περιφρουρήσουν δυναμικά  την απεργία και να συγκεντρωθούν την Πέμπτη 17/12 και ώρα 11.00π.μ. στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Για τον Αλέξη

Αλέξη ,

Εμείς οι τεχνικοί που εργαζόμαστε στην ιδιωτική τηλεόραση ,σου λέμε, ότι θα κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα,  θα αγωνιστούμε και θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις κάτω από αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να καταγράφεται πάντα όλη η αλήθεια. 

«..Υπερασπιστείτε τα παιδιά, γιατί αν γλυτώσουν τα παιδιά, υπάρχει ελπίδα..»

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2009   

                                                                                                           Αρ. Πρωτ:  844

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Συνεχίζεται η επίθεση στο όνομα της κρίσης, στα εργασιακά μας δικαιώματα.
Κατακτήσεις των εργαζομένων, 8ωρο – ασφάλιση – συνδικαλιστικά δικαιώματα, τίθενται υπό αμφισβήτηση και μπαίνουν στο τραπέζι του “εθνικού διαλόγου “ από κράτος και εργοδότες.
Στο όνομα της κρίσης χιλιάδες εργαζόμενοι απολύθηκαν  και οδηγήθηκαν στην ανεργία.

Ειδικότερα στο χώρο μας εκατοντάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν τον προηγούμενο χρόνο.
Στον ΑΝΤ1 75 εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν το δρόμο της “εθελούσιας” και άλλοι 10 απολύθηκαν.
Στον ALPHA 70 εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν το δρόμο της “εθελούσιας”.
Στο ALTER 20 εργαζόμενοι απολύθηκαν.

Ανάλογη- και χειρότερη- είναι η κατάσταση και στα τοπικής εμβέλειας κανάλια, όπως επίσης και στα υπόλοιπα ΜΜΕ.
Και όλα αυτά με την πρόφαση ότι οι εργαζόμενοι αυτοί περισσεύουν και σε συνθήκες κρίσης δεν υπάρχει αυτή η «πολυτέλεια».
Ποια είναι όμως η αλήθεια;

• Στον ALPHA μετά την εθελουσία και τις απολύσεις ακολούθησε περεταίρω εντατικοποίηση της εργασίας , με αποτέλεσμα σήμερα οι εργαζόμενοι να αναγκάζονται να δουλεύουν παραπάνω από οκτώ ώρες και χωρίς το αναγκαίο διάλλειμα.
• Πιέστηκαν συνάδελφοι να αποχωρήσουν από τον τηλεοπτικό σταθμό και να συνεχίσουν να εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών σαν «ελεύθεροι επαγγελματίες», ενώ τώρα άλλοι «ψήνονται» να αποχωρήσουν για να φτιάξουν εταιρεία ενοικίασης προσωπικού με τηλεοπτικό εξοπλισμό (κάμερες) που θα τους δοθεί – μαζί με τα χρέη φυσικά- και διαβεβαιώνονται για «σίγουρη» ανάθεση έργου.
• Στον ΑΝΤ1 μετά τις απολύσεις και την εθελουσία έβαλαν οπτική ίνα με την ΕΡΤ, προκειμένου να παίρνουν από την  κρατική τηλεόραση τα θέματα που δεν μπορούσαν να καλύψουν οι ίδιοι, μιας και απέλυσαν τους εργαζόμενους. Ανάλογος είναι ο στόχος τους και στους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Σε όλα αυτά που με τον ένα ή τον άλλον τρόπο εφαρμόζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς και απέναντι στην πάλη των εργαζομένων για το δικαίωμα στη δουλειά, έρχεται να προστεθεί η προσπάθεια για εκφοβισμό και συκοφάντηση του αγώνα μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιστολή της διοίκησης του ALTER μέσω της διευθύντριας ανθρωπίνου δυναμικού.
Από πότε η ενημέρωση των συναδέλφων για αποφάσεις του Δ.Σ από εκλεγμένους αντιπροσώπους των εργαζομένων που εργάζονται στο κανάλι (που αποτελεί άλλωστε και υποχρέωση τους με βάση το καταστατικό της ένωσης μας) αποτελεί εισβολή στο χώρο εργασίας και διατάραξη του εργασιακού κλίματος στο σταθμό;

Από πότε ο αγώνας των εργαζομένων για τη διασφάλιση της δουλειάς με δικαιώματα και η υπεράσπιση των συμφερόντων τους αποτελεί δόλια ενέργεια ενάντια στην εταιρία;

Βέβαια αυτά δεν τα ακούμε για πρώτη φορά. Τα ακούσαμε και στον ΑΝΤ1 και στον ALPHA σε ανάλογες περιπτώσεις. Και είμαστε σίγουροι ότι θα τα ξανακούσουμε όπου η εργοδοσία κρίνει σκόπιμο να συκοφαντεί τον αγώνα μας.
Τέτοιες τακτικές θυμίζουν εργασιακά γκέτο άλλων εποχών, που επιστρατεύονται ξανά σήμερα για να μπορέσει η εργοδοσία να περάσει τις πιο αντιδραστικές, αντεργατικές επιλογές.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, ο μόνος δρόμος που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε την καταιγίδα των αντιδραστικών και αντεργατικών μέτρων που έρχονται είναι η ενωμένη πάλη όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, μακριά από συντεχνιακές λογικές, απέναντι στην εργοδοσία.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

απάντηση Ε.Τ.Ι.Τ.Α. στην επιστολή της Διευθύντριας Εργατικού Δυναμικού του ALTER

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Προς την Διεύθυνση
ALTER CHANNEL

Υπ’ όψιν Κ. Νάσιας Γοργόλη
Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού


Κυρία Γοργόλη,

Όταν ένας άνθρωπος χρησιμοποιεί φράσεις σαν τις δικές σας «…δόλια ενέργεια, διαταραχή, πρόκληση τεράστιας οικονομικής και ηθικής βλάβης και κυρίως βάναυσος τρόπος, δυσθεώρητη ζημία….», για εμάς, στην μικρή ζωή που διανύουμε,  πιστεύουμε ότι το κάνει κυρίως για δύο περιπτώσεις:

1. Όταν μαθαίνει για θάνατο προσφιλούς του προσώπου  και

2. Όταν πηγαίνει σπίτι του ανοίγει την πόρτα και ενημερώνει την οικογένειά του ότι απολύθηκε και από εκείνη την στιγμή είναι άνεργος.

Πιστεύοντας ότι είναι δίκαιο και υποχρέωσή μας να στηρίζουμε τους συναδέλφους μας, παρά τις απειλές, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. 

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ατομικώς αλλά και γενικώς

περισσότερα

για τον ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ALTER

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2009                                                                                     Αρ. Πρωτ:  843

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΝΤΡΟΠΗ!!! Είναι η μόνη λέξη που μπορεί να ειπωθεί για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό από τους Διευθυντές και προϊσταμένους του Τηλεοπτικού σταθμού ALTER, ώστε να «σπάσει» η στάση εργασίας που κήρυξε η Ένωσή μας από τις 18.30 έως 21.30 σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009.

 

Αίτημά μας ήταν η άμεση επαναπρόσληψη των απολυθέντων από τον τηλεοπτικό σταθμό Τεχνικών και να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος στο όνομα της κρίσης των αφεντικών και των περικοπών.

 

Βέβαια, μπορεί οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι του Καναλιού να κατόρθωσαν να «βγάλουν» στο αέρα τις ζωντανές ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού, όμως το μήνυμα που εισέπραξαν από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων ήταν ηχηρότατο και κατάλαβαν πολύ καλά ότι θα βρουν απέναντί τους ένα ποτάμι οργής και αγανάκτησης που δεν πρόκειται να αφήσει να περάσουν οι απολύσεις και τα αντεργατικά σχέδια.

 

Η ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ALTER ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΔΗΘΕΝ ΧΑΜΕΝΑ ΚΕΡΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΙΣΕΙ

 

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη.

 

Συνάδελφοι πλαισιώστε το Σωματείο μας δυναμικά.

 

Εργαζόμενοι του χώρου και της Χώρας μας γενικότερα, εκφράστε την συμπαράστασή σας στον αγώνα μας με κάθε τρόπο. Η δική μας νίκη τώρα θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων.

 

Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ

 

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΑLTER - ΣΗΜΕΡΑ 20/11 ΑΠΟ 18.30 - 21.30

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2009                                                                                           Αρ. Πρωτ: 841

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Το Διοικητικό  Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κήρυξε τρίωρη  στάση εργασίας σήμερα 20 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 18.30 – 21.30 στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER,  αντιδρώντας στην συνεχιζόμενη εργοδοτική αυθαιρεσία του τηλεοπτικού σταθμού και στις απολύσεις εμμένοντας στην προσπάθεια μείωσης του εργατικού δυναμικού του. 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Διοίκηση του ALTER την ανάκληση των απολύσεων και να δεσμευθεί ότι δεν θα χαθεί ούτε μία θέση εργασίας γνωστοποιώντας στους εργαζόμενους και στις Ενώσεις τα σχέδια που έχει.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους τεχνικούς στο ALTER,  μέλη μας και μη, να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη στάση εργασίας.

 

Σας καλούμε να συμμετέχετε όλοι στην στάση, και καλούμε σε επαγρύπνηση όλους τους τεχνικούς, που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες μέρες που διανύουμε αλλά και τις ακόμα πιο δύσκολες που αναμένονται.

 

Η Διοίκηση της Ένωσης εκτιμά ότι η εργοδοτική επίθεση που τελευταία υφίσταται ο κλάδος μας με καθημερινές σχεδόν απολύσεις, με «εθελούσιες» αποχωρήσεις, και με ανοχή στην μαύρη εργασία και τα μεροκάματα πείνας των εταιρειών που ενοικιάζουν τεχνικό προσωπικό και εξοπλισμό προκειμένου να έχουν μικρότερο κόστος, το επόμενο διάστημα θα ενταθεί.

 

Συνάδελφοι, η άμεση ανταπόκριση, η μαζική και η δυναμική παρουσία σας στα αγωνιστικά καλέσματα της Ένωσης είναι το μόνο που μπορεί να περιφρουρήσει τις εργασιακές μας σχέσεις και να επιφέρει και νέες κατακτήσεις.

 

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ   (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους 32  (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680
              
Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου  2009                                                                   Αριθμός Πρωτ. 830/1257

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας γιατί, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας, η Δημόσια τηλεόραση εξακολουθεί να στηρίζει με κάθε τρόπο τους ιδιώτες καναλάρχες, ανοίγοντας τον δρόμο σε απολύσεις ή σε «εθελούσιες» αποχωρήσεις.

Εκτός από την, καθημερινή σχεδόν, παραχώρηση οπτικοακουστικού υλικού από τα ρεπορτάζ που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι των Κρατικών καναλιών, εκτός από τις pull  συνδέσεις, που έφτασαν σε σημείο να καλύπτουν και τις περιοδείες των υποψηφίων προέδρων πολιτικού κόμματος, εκτός από την οπτική ίνα που την συνέδεσε απ’ ευθείας με τον Ant1, έχουμε και ζωντανές συνδέσεις των δημοσιογράφων των ιδιωτικών καναλιών με τους σταθμούς που εργάζονται.

Στην πρόσφατη ανακοίνωση - καταγγελία του “Σωματείου εικονοληπτών της τηλεοράσεως ΕΡΤ” διαβάζουμε ότι στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. την Παρασκευή 30.10.09 το τηλεοπτικό συνεργείο και το συνεργείο ζωντανών συνδέσεων της ΕΡΤ πήραν εντολή και πραγματοποίησαν ζωντανή σύνδεση με το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του  MEGA και στις 2.11.09 δόθηκε πάλι εντολή αυτή τη φορά να πραγματοποιήσουν ζωντανή σύνδεση με το δελτίο των 20:00 του Ant1 η οποία όμως απετράπη με παρέμβαση του Σωματείου.

Το εκπληκτικό όμως είναι ότι και για τις δύο περιπτώσεις ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης του Κρατικού μας Καναλιού δήλωσε άγνοια και ότι οι συνάδελφοί μας του Σωματείου εικονοληπτών της ΕΡΤ καταγγέλλουν ότι αυτό συνέβαινε στο παρελθόν κατ επανάληψη με τα ενοικιαζόμενα από την ΕΡΤ συνεργεία.

Ενώνουμε και μείς την φωνή μας με την φωνή τους και ρωτάμε:

ΠΟΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ; ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ.

Απευθυνόμενοι στον Υπουργό Πολιτισμού, που έχει την άμεση αρμοδιότητα, του ζητάμε να βάλει τέλος σε αυτές τις συναλλαγές εδώ και τώρα.

ΓΙΑΤΙ, ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ Η ΕΡΤ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΣΩΡΗΔΟΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.    

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α. & Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.

περισσότερα

Δ.Τ. για Δημοτικούς Ρ/Τ σταθμούς

ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης  Σεπτεμβρίου & Μάρνης  (Ε.Κ.Α.)    ΦΑΞ :  2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ)  Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680
              
Τετάρτη  4  Νοεμβρίου  2009                                                                 Αριθμός Πρωτ. 829/1256

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

Είναι γνωστό ότι με τον νόμο 3463/2006 αναθεωρήθηκε ο κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων και ορίστηκε ότι οι υπάρχουσες δημοτικές επιχειρήσεις θα πρέπει να μετατραπούν είτε σε ανώνυμες εταιρίες ΟΤΑ, είτε σε δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις γεγονός που μπήκε και σαν προϋπόθεση για να αδειοδοτηθούν αυτοί οι σταθμοί.

Ο νόμος αυτός προβλέπεται να εφαρμοστεί αμέσως με την έναρξη της νέας χρονιάς (2010) και, όπως είναι φυσικό, θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις θέσεις εργασίας πολλών συναδέλφων μας που απασχολούνται στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς γιατί οι περισσότεροι από τους σταθμούς αυτούς χωρίς την στήριξη των δήμων κινδυνεύουν να κλείσουν.

Ζητάμε από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό να καταθέσουν άμεσα στην Βουλή τροπολογία που να χαρακτηρίζει τους δημοτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς σαν επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες ειδικού ενδιαφέροντος και έτσι να εξαιρεθούν από την κοινοτική νομοθεσία περί ανταγωνισμού.

Θυμίζουμε ότι με την θέση συμφώνησαν σε συνάντηση που προκάλεσε ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, Κ. Γκιουλέκας, η ΚΕΔΚΕ, και όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου.

Πρέπει να μπει αμέσως τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια των συναδέλφων μας που εργάζονται στα δημοτικά μέσα ενημέρωσης.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α & Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2009
Αρ. Πρωτ:  828

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. στηρίζει το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων συναδέλφων μας, εργαζομένων τεχνικών, διοικητικών και δημοσιογράφων στην ΕΡΤ, για ακύρωση των σχεδιαζόμενων απολύσεων, για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να δώσουμε τη μάχη για να βάλουμε φραγμό στα αντεργατικά και αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και διοίκησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους να κάνουν το βήμα της αγωνιστικής διεκδίκησης στο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή εργασία, ξεπερνώντας την τρομοκρατία, το φόβο και τους δισταγμούς, ξεπερνώντας τους συμβιβασμένους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Για να πάρουν μαζική, μαχητική, αποφασιστική απάντηση κυβέρνηση και διοίκηση.

ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΕΠΕΙΓΟΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΟΝ ALPHA

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

(210-7201602)

ΟΝΟΜΑ:  ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΑΚΗ

περισσότερα

......

H Ένωσή μας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς όπως το ΣΕΠΕ, ΙΚΑ, ΣΔΟΕ, συνεχίζει τους ελέγχους οπουδήποτε απασχολούνται τεχνικοί τηλεόρασης είτε με σύμβαση αορίστου χρόνου είτε ορισμένου.

Στόχος μας είναι κανένας συνάδελφός μας, όπου κι αν εργάζεται να μην είναι χωρίς ΣΣΕ, να είναι ασφαλισμένος στον οικείο του ασφαλιστικό φορέα όπως και οι εργοδότες να σέβονται όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των συναδέλφων μας.

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΕΡ

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2009
Αρ. Πρωτ:  816

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. στηρίζει τα δίκαια αιτήματα της Ε.Τ.Ε.Ρ. και των συναδέλφων μας, εργαζομένων τεχνικών στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά (ΚΑΝΑΛΙ 1).
Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού να αφήσει τα τερτίπια και να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των συναδέλφων μας.

• Την καταβολή των δεδουλευμένων μηνός Αυγούστου 2009 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά Κανάλι 1,
• Την καταβολή στην ΕΤΕΡ των συνδρομών των μελών της (8 μηνών), που η Διοίκηση του ραδιοσταθμού έχει παρακρατήσει, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 14γ της από 13/4/2009 ΣΣΕ ΕΤΕΡ – ΕΙΙΡΑ,
• Τον πλήρη σεβασμό της ισχύουσας νομοθεσίας και την εφαρμογή των υπογεγραμμένων Σ.Σ.Ε μεταξύ Ε.Ι.Ι.Ρ.Α και Ε.Τ.Ε.Ρ.
• Την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να δώσουμε τη μάχη για να βάλουμε φραγμό στα απαιτητικά σχέδια των εργοδοτών.
Καλούμε τους εργαζόμενους να κάνουν το βήμα της οργάνωσής τους στα συνδικάτα, ξεπερνώντας την τρομοκρατία, το φόβο και τους δισταγμούς.
Για να πάρουν μαζική, μαχητική, αποφασιστική απάντηση οι εργοδοσίες και οι πολιτικοί της υπηρέτες.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

Από δημοσίευμα

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Διεκδικούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες στην ΕΡΤ

«Η ΕΡΤ δεν είναι παραμάγαζο των ιδιωτικών σταθμών», δήλωσαν χτες οι τεχνικοί των ιδιωτικών σταθμών, οι οποίοι με απόφαση του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, διεκδικώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Από το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία στηρίζει τη λειτουργία της στο φόρο που πληρώνει κάθε μήνα η ελληνική οικογένεια μέσω του ανταποδοτικού τέλους, προσφέρει οπτικοακουστικό υλικό, μέσω οπτικής ίνας, στον ΑΝΤΕΝΝΑ αλλά και σε άλλους ιδιωτικούς σταθμούς. Υλικό, που έχει παραχθεί από τους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και το οποίο δίνεται στα κανάλια είτε με τη μέθοδο «pull» είτε με κασέτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σταθμών, αφού λαμβάνουν καθημερινά υλικό από την ΕΡΤ, να προχωρούν στην περικοπή θέσεων εργασίας είτε με την επιβολή της λεγόμενης εθελούσιας εξόδου είτε με απολύσεις.

Αυτή τη στιγμή, όπως καταγγέλλει στον «Ρ» ο πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ, Γ. Δεληκάρης, η ΕΡΤ δε δίνει μόνο εικόνα στους ιδιωτικούς σταθμούς από τις συγκεντρώσεις των πολιτικών αρχηγών αλλά και από άλλα θέματα, όπως από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική μέχρι και τη ...Γιουροβίζιον. «Φτάσαμε στο σημείο να πληρώνει ο ελληνικός λαός την ΕΡΤ και αυτή με τη σειρά της να ανταποδίδει ανεργία στους εργαζόμενους των ιδιωτικών καναλιών, αφού οι καναλάρχες παίρνουν τζάμπα υλικό από τη διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», σημειώνει.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν τεχνικοί, αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν με κλείσιμο όλα τα γραφεία των ιδιωτικών καναλιών στη Θεσσαλονίκη και συνεπώς να μείνουν χωρίς δουλειά οι εργαζόμενοι αφού όλο το υλικό το δίνει η ΕΤ-3 στα κανάλια. Παράλληλα, η ΕΡΤ δίνει περίπου 30 θέματα επικαιρότητας (πολιτικά, αστυνομικά, κοινωνικά, οικονομικά, κτλ.) τη μέρα στον ΑΝΤΕΝΝΑ αφήνοντας έτσι χωρίς δουλειά περίπου 20 συνεργεία. Να σημειωθεί ότι και στον ΑΝΤΕΝΝΑ το καλοκαίρι εφαρμόστηκε «εθελούσια έξοδος».

«Φτάσαμε πλέον στο σημείο η ΕΡΤ να λειτουργεί σαν ένα άτυπο ...πρακτορείο», τόνισε στη συνέχεια ο Α. Μουτάφης, τεχνικός στο MEGA και μέλος του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ. «Βλέπουμε τα ρεπορτάζ των εργαζομένων της ΕΡΤ σε όλα τα κανάλια. Χάνονται πολλές θέσεις εργασίας και η ΕΡΤ βάζει πλάτη στα ιδιωτικά κανάλια για να αυξήσουν οι κεφαλαιοκράτες τα κέρδη τους. Εμείς σαν εργαζόμενοι δε θα το αφήσουμε έτσι», σημείωσε.

Σε έναν άλλο ιδιωτικό σταθμό, στον ALPHA, που επίσης εφαρμόστηκε δύο φορές τον τελευταίο χρόνο «εθελούσια έξοδος», τα προβλήματα που έχουν προκληθεί είναι τεράστια. Οπως σημειώνει ο Φ. Μπένος, τεχνικός στον ALPΗΑ, «η μείωση των θέσεων εργασίας δημιούργησε πολλά προβλήματα με ταυτόχρονη εντατικοποίηση της δουλειάς. Αυτή τη στιγμή στο κοντρόλ οι εργαζόμενοι δουλεύουν αδιάκοπα και εξαντλητικά, βγάζοντας 8 ώρες συνεχόμενες πρόγραμμα στον "αέρα", χωρίς διάλειμμα». Σημείωσε, δε, ότι η ΕΡΤ συμβάλλει σε έναν «εργασιακό μεσαίωνα», ενώ οι εργαζόμενοι έφτασαν στο σημείο να διεκδικούν το αυτονόητο, το δικαίωμα στη δουλειά.

Αντιπροσωπεία των τεχνικών συναντήθηκε χτες με τον γενικό διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Γ. Υφαντή, ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος για το θέμα και ότι θα το ...διαβιβάσει στον πρόεδρο της ΕΡΤ, Χρ. Παναγόπουλο.

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media