Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία τύπου

2018

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΡΙΜ. 8/2018

 

για τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών που εργάζονται στους Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς με Εθνική Εμβέλεια (μελών ΕΤΙΤΑ, ΕΤΙΤΒΕ και ΕΙΤΗΣΕΕ)

περισσότερα

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ε

 

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ.Σ. Ε ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

 

 

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΨΙΛΟΝ

 

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ε

ΤΡΙΤΗ 25/9/2018 ΑΠΟ ΩΡΑ 16:00 ΕΩΣ ΩΡΑ 20:00

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.T.I.T.Α. εν όψει της εφαρμογής του κατώτατου νόμιμου μισθού των 586,00 ευρώ και της προδήλως ανισότητας που αυτή συνεπάγεται για τους τεχνικούς εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού Ε προκηρύσσουμε στάση εργασίας σήμερα Τρίτη 25/9 από ώρα 16.00 της Τρίτης 25/9 έως ώρα 20.00 της ίδιας μέρας Τρίτης 25/9/2018, με νόμιμο σκοπό την αποκατάσταση αυτής της ανισότητας και νόμιμο αίτημα την εφαρμογή των μισθολογικών και θεσμικών όρων της κλαδικής ΣΣΕ της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και για τους εργαζόμενους τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού Ε (απεργία διαμαρτυρίας - διεκδικητική απεργία).

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα 11/9/2018                                                                                                    Aρ. Πρωτ: 2722

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Πολιτιστική Γραμματεία της Ένωσής μας εξασφάλισε για τα μέλη της τις κάτωθι οικονομικές προσφορές:

Ø           Με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, το ηλεκτρονικό κάταστημα  By the Book (βιβλία & χειροποίητα αντικείμενα) και μέσω της ηλεκτρονικής τους πλατφόρμας www.bythebook.gr, προσφέρει έκπτωση από 15% έως 20%, σε ξενόγλωσσα και λογοτεχνικά βιβλία καθώς επίσης και επιστημονικά ή σχολικά βοηθήματα για όλες τις βαθμίδες.  Αξίζει τον κόπο η περιήγηση στην παραπάνω ιστοσελίδα.

Ø                  Από την εταιρεία ΗΝΙΟΧΟΣ Α.Ε., ειδική έκπτωση για τα μέλη της Ένωσής μας για την πραγματοποίηση εμπρόθεσμου Τεχνικού Ελέγχου στις εγκαταστάσεις τους στον Γέρακα (Κλεισθένους 175 & Νιόβης 40) και την Μεταμόρφωση (12ο χλμ Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, Παράδρομος Μεταμόρφωσης), ανερχόμενη στην τελική τιμή των 42 ευρώ ανά όχημα (αντί της αρχικής των 55 ευρώ). Πληροφορίες στο 211 10 27000.  Συνημμένα θα βρείτε το κουπόνι που αφορά την παραπάνω προσφορά.

Για την Γραμματεία Πολιτιστικού

Βάσω Μπαλωτή

 

περισσότερα

ΟΙ 5 ΑΔΕΙΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ MEGA CHANNEL

Αθήνα 6/9/2018                                                                                                                          Aρ. Πρωτ: 2719

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ 5 ΑΔΕΙΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΟ MEGA CHANNEL 

Μόλις χθες, 5 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκαν οι 5 άδειες Εθνικής Εμβέλειας για την Ιδιωτική Τηλεόραση.  Το MEGA όπως ήταν γνωστό δεν συμπεριλαμβάνεται.

Μια επιχείρηση που δεν κατέθεσε καν φάκελο υποψηφιότητας γιατί έτσι έκριναν, έτσι αποφάσισαν και έτσι έκαναν οι Μέτοχοί του. Μια επιχείρηση απολύτως βιώσιμη οικονομικά, σύμφωνα με το business-plan που είχαν ετοιμάσει οι 4 πιστώτριες Τράπεζες.

Κάπου εδώ όμως σταματούν οι ευθύνες των Μετόχων και αρχίζουν της Κυβέρνησης.

- Μια Κυβέρνηση που παραχωρεί τηλεοπτικές συχνότητες οι οποίες είναι δημόσιο αγαθό στους ίδιους ακριβώς Μετόχους (Βαρδινογιάννη-Σαββίδη) χωρίς να τους υποχρεώνει να αποζημιώσουν τουλάχιστον τους εργαζόμενούς τους στην προηγούμενη Επιχείρησή τους.

- Μια Κυβέρνηση που στο νόμο για την αδειοδότηση, καμιά πρόβλεψη δεν έκανε για την προστασία των εργαζομένων σε ανάλογες περιπτώσεις. Επιτρέπει στους καναλάρχες με πρόσχημα την μη αδειοδότηση, να αφήνουν τηλεοπτικές εταιρείες να μαραζώνουν και να αργοσβήνουν, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους και φεσώνοντας τις τράπεζες με τεράστια ποσά τα οποία φυσικά θα πληρώσουν όλοι οι εργαζόμενοι, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να διεκδικήσουν και να πάρουν άδεια με άλλη εταιρεία.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την πλήρη εξόφληση των οφειλομένων για όλους τους εργαζόμενους του MEGA, καθώς επίσης και να νομοθετήσει για να μη βρεθούν ξανά εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στην οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση που βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι του MEGA.

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ STAR

 

3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ STAR

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/8 ΑΠΟ ΩΡΑ 19:00 ΕΩΣ 22:00

ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

 

 

 

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αθήνα, 20 Αυγούστου 2018                                                                                                 αρ. πρωτ: 2714

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Η  Ε.Τ.Ι.ΤΑ  καταγγέλλει τη δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού STAR Κατερίνα  Ρίστα για αντιδεοντολογική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά έναντι των συναδέλφων τεχνικών οπερατέρ, σε θέμα που έγινε την Παρασκευή και αφορούσε περιστατικό στην Ακρόπολη, όπου η «συνάδελφος» θεώρησε σωστό ενώ το συνεργείο είχε σχολάσει και δεν υπήρχε αντικαταστάτης εικονολήπτης-ηχολήπτης λόγω της… γνωστής αποψίλωσης τεχνικών από τη Διοίκηση του σταθμού και άρνηση έγκρισης υπερωριών, να παραμείνει και μάλιστα να πάρει και συνέντευξη .  Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις από την πλευρά μας στο παρελθόν, συνεχίζει να μας αγνοεί, καλύπτοντας θέματα  με χρήση του κινητού της τηλεφώνου αντικαθιστώντας τη δουλειά των συναδέλφων οπερατέρ.

Θέλουμε να της επιστήσουμε την προσοχή δεδομένου ότι οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για τους εργασιακούς μας χώρους, να σταματήσει να θέτει σε κίνδυνο  τις δουλειές των συναδέλφων τεχνικών.

Την καταγγέλλουμε στην Διοίκηση του STAR καθώς και  στην ΕΣΗΕΑ  και περιμένουμε από τη Διεύθυνση ειδήσεων του σταθμού να μας απαντήσει εάν έχουν γνώση για την συγκεκριμένη δράση της δημοσιογράφου, αν εγκρίνει τις συγκεκριμένες τακτικές και πως θα διασφαλιστεί ότι δε θα έχουμε ανάλογα κρούσματα μελλοντικά.  Ειδάλλως είναι συνυπεύθυνοι γι αυτή την εικόνα και θα πρέπει να λογοδοτήσουν στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του σωματείου τους.

Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

ΥΓ)

Όσο για τον έτερο «συνάδελφο» ???? (με πολλά εισαγωγικά) του ίδιου σταθμού ο οποίος σε πρόσφατο ταξίδι αναψυχής στην Κύπρο φρόντισε να εφοδιάσει τον σταθμό με δύο θέματα που έκανε εκεί με το κινητό του τηλέφωνο κατά τη διάρκεια των διακοπών του, θα ασχοληθούμε με αυτόν σε επόμενη ανακοίνωση.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

περισσότερα

Α Ν Α Σ Τ Ο Λ Η

ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ,
Α Ν Α Σ Τ Ε Λ Λ Ο Υ Μ Ε  ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΤ1

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΤ1

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/8 ΑΠΟ ΩΡΑ 13:00 ΕΩΣ ΩΡΑ 17:00

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ & ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ Ή ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, Ή ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ

 

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΤ1

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΤ1

ΠΕΜΠΤΗ 16/8 ΑΠΟ ΩΡΑ 18:00 ΕΩΣ ΩΡΑ 22:00

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ & ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ Ή ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, Ή ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ

 

περισσότερα

Δ.Τ. - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΤ1

Αθήνα, 15 Αυγούστου 2018                                                                                                 αρ. πρωτ: 2713

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΤ1

Συνάδελφοι!

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε που ο Τ/Σ ΑΝΤ1 προχώρησε σε δεκάδες απολύσεις τεχνικών που οδήγησαν σε συνεχόμενες κινητοποιήσεις και στην επαναπρόσληψή τους σε εταιρεία του σταθμού.  Όλο αυτό το διάστημα η Ένωσή μας ήταν σε επαφή και πίεζε τη Διοίκηση για να προσλάβει και τους ελάχιστους που είχαν απομείνει. Και αντί να προσλάβουν και τους τελευταίους όπως μας διαβεβαίωναν, απέλυσαν και άλλους 4 συναδέλφους.

Χωρίς ντροπή και ίχνος ευαισθησίας έστειλαν στην ανεργία ανθρώπους που λίγες μέρες πριν τους έδιναν συγχαρητήρια, καθώς με κίνδυνο της ζωής τους μπήκανε κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά  για να καλύψουν τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής. 

Εμείς με την σειρά μας αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα δικά μας… «συγχαρητήρια»  στη Διοίκηση του ΑΝΤ1 που αντάμειψαν τον επαγγελματισμό του Αντώνη, του Κώστα, του Φίλιππου και του Φώτη στέλνοντάς τους στον Ο.Α.Ε.Δ. Αξίζει να σημειώσουμε πως ένας απολυμένος συνάδελφος μεγαλώνει παιδί Α.Μ.Ε.Α.

ΜΠΡΑΒΟ Κύριοι του ΑΝΤ1 για το «ΗΘΟΣ» και την «ΑΝΘΡΩΠΙΑ» σας.

Εμείς όμως έχουμε μια καλύτερη ιδέα για να πάει μπροστά ο σταθμός. 

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ!

Εσείς που με τις δικές σας επιλογές καταφέρατε να σπαταλήσετε τα εκατομμύρια ευρώ (επενδύθηκαν τα περισσότερα χρήματα από αρχής του σταθμού κατά δήλωση του ιδιοκτήτη) και φέρατε το κανάλι στην 4η ή και πολλές φορές στην 5η θέση (!!!).  Εσείς που για να καλύψετε τη δική σας αποτυχία και τη δική σας ανικανότητα και με μοναδικό σκοπό να κρατήσετε τις καρέκλες σας και τους παχυλούς μισθούς σας, εισηγείστε τώρα τις απολύσεις των ανθρώπων που πραγματικά στήριζαν και στηρίζουν τόσα χρόνια τον σταθμό. Τη ψυχή του σταθμού!

Συνάδελφοι!

Δυστυχώς εκτιμούμε πως οι απολύσεις δε θα σταματήσουν εδώ και δε θα αφορούν μόνο τεχνικούς. Γι αυτό οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν. Δεν απεργούμε μόνο για τους συναδέλφους που απέλυσαν. Απεργούμε και για όλους όσους έχουν σειρά. Απεργούμε για να διαφυλάξουμε την εργασία μας και την αξιοπρέπεια τόσο την δική μας όσο και των οικογενειών μας!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συνάδελφους δημοσιογράφους του ΑΝΤ1 που συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα που κάνουμε.

Υ.Γ.2 Στην σημερινή πρωινή εκπομπή του σταθμού, πολίτης χρησιμοποίησε το κινητό του και σε ζωντανή σύνδεση κάλυψε ρεπορτάζ. Τα άθλια και κουνημένα πλάνα «πόνεσαν» τα μάτια κάθε τηλεθεατή. Αυτό είναι το νέο αναβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση;; Το αρμόδιο Υπουργείο θα βάλει επιτέλους ένα φρένο σ αυτή την κατάσταση που προσβάλει κάθε τηλεθεατή;;  Απλά απορούμε…

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΤ1

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΤ1

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/8 ΑΠΟ ΩΡΑ 18:00 ΕΩΣ ΩΡΑ 22:00

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ & ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ Ή ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, Ή ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΤ1

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΤ1

ΤΡΙΤΗ 14/8 ΑΠΟ ΩΡΑ 18:00 ΕΩΣ ΩΡΑ 22:00

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ & ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ Ή ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, Ή ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΤ1

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΤ1

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/8 ΑΠΟ ΩΡΑ 18:00 ΕΩΣ ΩΡΑ 22:00

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ & ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ Ή ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, Ή ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ

 

 

 

περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2018                                                                                                        αρ. πρωτ: 2705

 

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 13, 14 και 15 Ιουνίου αντίστοιχα ψηφίζουμε για τον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. (τον νέο ασφαλιστικό μας φορέα).  Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του φορέα, Σισίνη 18 & Ηριδανού (στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής) από τις 09:00 έως και τις 19:00.

Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας τεχνικούς υποψήφιους για το Δ.Σ.:

  • Γιώργο ΑΛΙΦΕΡΗ
  • Καίτη ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
  • Ιωάννη ΚΟΛΥΒΑ
  • Ρωμανό ΚΟΤΣΕΡΩΝΗ
  • Κώστα ΠΟΛΥΖΟ

Και για την ελεγκτική επιτροπή: 

  • Παναγιώτη Σκουτέρη.

Απαραίτητα με την αστυνομική ταυτότητα.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 11 Ιουνίου 2018                                                                                               αρ. πρωτ: 2703

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Το Πολιτιστικό Τμήμα της Ένωσής μας εξασφάλισε μειωμένη τιμή στα 350 ευρώ για την παιδική κατασκήνωση SUMMER FUN για την περίοδο 12/8 έως 26/8 (αφορά παιδιά 6-16 ετών).

Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση και επίδειξη της κάρτας μέλους της Ένωσης ή βεβαίωση μέλους από την Γραμματεία.

Γραφεία κατασκήνωσης:

Ελευθερίου Βενιζέλου 47, Ελευσίνα, Τ.Κ. 19200

Τηλέφωνα:  210 5560222 και 210 5562000

Φαξ:  210 5560792 

Εγκαταστάσεις κατασκήνωσης (καλοκαιρινούς μήνες)

Λουτρά Ωραίας Ελένης, Κορινθία, Τ.Κ. 20100

Τηλέφωνα επικοινωνίας κατασκήνωσης:  27410 36970, 27410 36165

Fax:  27410 36475

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε με την

Γραμματεία Πολιτιστικού:  Βάσω Μπαλωτή: 6942640780 ή με την

Γραμματεία της Ένωσης: Μαρία Σταυροπούλου:  6941668514 

Για την ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ

ΒΑΣΩ ΜΠΑΛΩΤΗ

 

περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ COSCO

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2018                                                                                                        αρ. πρωτ: 2701

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ COSCO

Εμείς οι Τεχνικοί της Ιδιωτικής Τηλεόρασης, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της COSCO και καλούμε τους συναδέλφους των υπόλοιπων κλάδων της τηλεόρασης να δείξουμε όλοι μαζί έμπρακτα την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους λιμενεργάτες.  

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων της COSCO.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σκύψει πραγματικά και όχι μόνο με τα λόγια πάνω στα προβλήματα των εργαζομένων.  

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2018                                                                                                        αρ. πρωτ: 2700

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ Τ/Σ ALPHA, STAR, ANT1 

Εμείς οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης δηλώνουμε τα κάτωθι:

Όσον αφορά τη σύμπραξη των τηλεοπτικών σταθμών ALPHA και STAR και μετά την συν ομολογία αλλά και την ενυπόγραφη δήλωση των εκπροσώπων των δύο καναλιών στο πρακτικό  της τριμερούς συνάντησης του Υπ. Εργασίας το οποίο αναφέρει:

Α. Δεν θα υπάρξει συγχώνευση είτε εταιριών είτε τμημάτων

Β. Οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί θα διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους.

Γ. Δεν θα επηρεαστούν οι θέσεις εργασίας

Δ. Δεν θα μεταβληθούν οι εργασιακές σχέσεις….

Δίνουμε εντολή και εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. της Ένωσής μας να κηρύξει στάσεις εργασίας  και απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που οι δύο σταθμοί είτε τώρα είτε στο μέλλον δεν τηρήσουν αυτές τις ενυπόγραφες δεσμεύσεις.

Το ίδιο θα συμβεί σε οποιαδήποτε περίπτωση που οι ρόλοι των εργαζομένων των δύο καναλιών δεν θα είναι απολύτως διακριτοί και θα υπάρξει σύγχυση. Παρομοίως όποτε υπάρξει παρανόμως κοινή χρήση μηχανημάτων και χώρων.

Επίσης εξουσιοδοτούμε και δίνουμε εντολή στο Δ.Σ. του σωματείου μας να πράξει το αυτονόητο και να ελέγχει βήμα βήμα την νομιμότητα του όλου εγχειρήματος αλλά και να επέμβει άμεσα όπως εκείνο κρίνει στην οποιαδήποτε άλλη παρατυπία ή παρανομία.

Τέλος με απεργιακές κινητοποιήσεις θα αντιμετωπιστεί και ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1 αν εκείνος προβεί σε νέες μειώσεις μισθών ή απολύσει έστω και έναν συνάδελφο. Τα σπασμένα των μεγαλοστελεχών, δεν θα τα πληρώσουν οι απλοί εργαζόμενοι».

Συνάδελφοι. Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.  πήρε συγκεκριμένες εντολές από το ανώτατο όργανο ενός σωματείου. Την Γενική Συνέλευση. Έτσι και θα πορευθεί.

Υ.Γ. Όσο για τον διευθυντή σύνταξης του STAR κύριο Βασίλη Πελέκη, ο οποίος διαμηνύει απειλητικά μηνύματα στους τεχνικούς του σταθμού, όσον αφορά την ακριβή έλευσή τους στην εργασία τους μετά την λήξη της στάσης,  ενημερώνουμε τον ίδιο αλλά και την διοίκηση του σταθμού πως την επόμενη φορά που όχι μόνο θα απειλήσει αλλά και θα ασχοληθεί με τους τεχνικούς του σταθμού ο εν λόγω κύριος, η ένωσή μας θα αντιδράσει άμεσα όπως εκείνη γνωρίζει. Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά.  Συστήνουμε δε στον συγκεκριμένο κύριο να μάθει τρόπους καλής συμπεριφοράς καθώς και τί σημαίνει η λέξη «σεβασμός» και να πάψει να είναι αγενής και εριστικός με τους θεσμικούς εκπροσώπους των συναδέλφων τεχνικών. Η απρόκλητη αγένεια σε πρόσωπα που έχουν εκλεχθεί για να εκπροσωπούν εργαζομένους συνεπάγεται και απρόκλητη αγένεια προς όλους.  Κάτι που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ ούτε καν από μεγάλα στελέχη καναλιών.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 2/6

4ΩPH ΣTAΣH EPΓAΣIAΣ

ΣABBATO 2/6 AΠO 12:00 EΩΣ 16:00

ΓIA THN ΠPAΓMATOΠOIHΣH THΣ ΓENIKHΣ ΣYNEΛEYΣHΣ

(KYBE ΠEPIΣTEPIOY-EΘN. MAKAPIOY 1 & KHΦIΣOY-ΓEΦYPA KOΛOKYNΘOY) 

περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αθήνα, 29 Μαίου 2018                                                                                                 αρ. πρωτ: 2697

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καλεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του Καταστατικού της, τα μέλη της Ένωσης σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  • Ø Ενημέρωση για τα σχέδια των τηλεοπτικών σταθμών ALPHASTARγια την επικείμενη συνεργασία τους και την συγχώνευση των εταιρειών τους GREENPIXELPLUS.  Απόφαση για κινητοποιήσεις σε περίπτωση απωλειών θέσεων εργασίας
  • Ø Ενημέρωση για τις εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA
  • Ø Ενημέρωση και απόφαση για κινητοποιήσεις σε περίπτωση μειώσεων μισθών ή και απωλειών θέσεων εργασίας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1
  • Ø Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για κήρυξη απεργίας και στάσεων εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και όποιων άλλων κρίνει σκόπιμο για όλα τα θέματα που αφορούν εργασιακά και ασφαλιστικά αιτήματα

 Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

και ώρα 13:00

στον Συνεδριακό χώρο του ΚΥΒΕ Περιστερίου

 Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού

(Γέφυρα Κολοκυνθού)-

στάση μετρό: Άγιος Αντώνιος 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media