Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία τύπου

2019

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αθήνα, 30 Απριλίου 2019                                                                                   Αρ. Πρωτ:  2825

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Για άλλη μια φορά η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και αγώνα για τους χιλιάδες εργαζόμενους που έδωσαν και τη ζωή τους για να έχουμε εμείς σήμερα εργατικά δικαιώματα, όπως το 8ωρο, το πενθήμερο, την κοινωνική ασφάλιση και πολλά άλλα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως όλα αυτά είναι δικαιώματα που κατακτήθηκαν μέσα από τους αγώνες και το αίμα του εργατικού κινήματος και δεν έχουν χαριστεί από κανέναν. 

Σήμερα δυστυχώς, ζούμε σε μια εποχή που πολλά εργατικά δικαιώματα καταργούνται ή και αμφισβητούνται. Για αυτόν το λόγο και σύσσωμο το εργατικό κίνημα, οφείλει να αφυπνιστεί και να συνεχίσει τους αγώνες για την υπεράσπιση αλλά και την ανάκτησή τους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και με ενεργό ρόλο να παλέψουν για την καλυτέρευση της ζωής τους.  Η ΕΤΙΤΑ λοιπόν, καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις συγκεντρώσεις για το φετινό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ)

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2019                                                                                   Αρ. Πρωτ:  2813

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ

Ετών 45

Ένα ακόμα θύμα της εργοδοτικής αναλγησίας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA  αλλά και της κρατικής αδιαφορίας.  Εργαζόμενος στο STAR για ένα χρόνο.

Απολύθηκε γιατί έτσι αποφάσισαν κάποιοι και μεταφέρθηκε στην εταιρεία Greenpixel ιδίων συμφερόντων.  Σε τυχαία συνάντηση που είχε με μέλος του ΔΣ της Ένωσής μας, του εξομολογήθηκε τον εκφοβισμό και τον εργασιακό μεσαίωνα  που επικρατεί στη συγκεκριμένη εταιρεία.  Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς εκφράζεται και με την εργοδοτική αυθαιρεσία

Παντελή θα σε θυμόμαστε πάντα.  Σου υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε το χώρο καλύτερο.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (αφορά τη Δ.Α.)

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2019                                                                                   Αρ. Πρωτ:  2810

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι πριν από λίγες μέρες εκδόθηκε η νέα Διαιτητική Απόφαση από τον Ο.ΜΕ.Δ.  Οι οικονομικοί και κανονιστικοί όροι της σύμβασης δεν έχουν αλλάξει.  Η νέα Δ.Α. είναι αναρτημένη παρακάτω.

Το σωματείο μας από την επόμενη κιόλας ημέρα της έκδοσής της,  ξεκίνησε νέα διαδικασία για να έχουμε όσο πιο σύντομα γίνεται και την επόμενη.  Και αυτό γιατί όπως είναι γνωστό, η διαδικασία του Ο.ΜΕ.Δ έχει γίνει εδώ και χρόνια πολύ χρονοβόρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν χρονικά διαστήματα χωρίς να μας καλύπτει κάποια συλλογική ρύθμιση. Υπενθυμίζουμε όμως πως όλες οι Διαιτητικές αποφάσεις έχουν αναδρομική ισχύ.  Έτσι αν τυχόν στο διάστημα που έχει λήξει η σύμβαση, οποιοσδήποτε εργοδότης προβεί σε μείωση μισθού κάτω από τα όρια της Δ.Α., όταν θα έρθει η νέα, θα υποχρεωθεί να καταβάλλει αναδρομικά.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ Τ/Σ ΑΝΤ1)

Αθήνα, 7 Μαρτίου 2019                                                                                            αρ. πρωτ: 2803

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ Τ/Σ ΑΝΤ1)

Το Δ.Σ. Της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καταδικάζει απερίφραστα τη Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Το περασμένο Καλοκαίρι απολύθηκαν τεχνικοί οι οποίοι εργάζονταν επί σειρά ετών στο κανάλι. Οι συνάδελφοι όλα αυτά τα χρόνια πρόσφεραν στο σταθμό τον κόπο και τον ιδρώτα τους και έμπαιναν πολλές φορές μέσα στον κίνδυνο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, αδιαφορώντας για την σωματική τους ακεραιότητα. Το «ευχαριστώ» του ΑΝΤ1 ήταν να τους πετάξει στο δρόμο σε μια εποχή που η ανεργία βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη.  Και σα να μην έφτανε αυτό, όλους τους μήνες που μεσολάβησαν η Διοίκηση του σταθμού επιδόθηκε σε έναν πρωτοφανή εμπαιγμό ως προς το σωματείο μας, αλλά και ως προς τους απολυμένους.  Μοίραζε φρούδες ελπίδες, όπως αποδείχθηκαν, πως τάχα θα τους προσλάβει και πάλι όταν θα ξεκινήσει η μία ή η άλλη εκπομπή, αυτόν ή τον άλλον ή τον επόμενο μήνα. Έτσι πέρασαν πάνω από έξι μήνες χωρίς αποτέλεσμα.

Εμείς με τη σειρά μας αναρωτιόμαστε: Αν η πρακτική των διοικούντων του ΑΝΤ1 είναι να «πουλάνε» παραμύθια τόσο εύκολα και κυνικά σε άνεργους οικογενειάρχες που έχουν απόλυτη ανάγκη την εργασία, πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι αυτό το κανάλι; Πόση αξιόπιστη ενημέρωση μπορεί να έχει, όταν αυτή περνάει από τα χέρια τέτοιων ανθρώπων, που η  συνείδησή τους τους επιτρέπει  να εμπαίζουν με αυτόν τον επαίσχυντο τρόπο τους ανθρώπους που απέλυσαν;

Όπως και να έχει όμως κύριοι του ΑΝΤ1 σας λέμε μόνο τούτο. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Σας καλούμε να δώσετε και πάλι μόνιμη εργασία, με όλα τα δικαιώματα στους άνεργους που εσείς δημιουργήσατε.  Σε διαφορετική περίπτωση το σωματείο μας θα κινηθεί με όλους τους διαθέσιμους τρόπους και που φυσικά γνωρίζετε πολύ καλά ποιοι είναι.

 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

περισσότερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ...

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΜΕ ΟΔΥΝΗ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΕΧΡΑΚΗ

Ο δημοσιογραφικός κόσμος και όλοι οι άνθρωποι της ενημέρωσης αποχαιρετούμε με οδύνη  τον φίλο, συνάδελφο και  πολυβραβευμένο φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη.

Ο Γιάννης Μπεχράκης  γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στο Athens School of Arts and Technology και στο Πανεπιστήμιο Μίντλσεξ (Middlesex University) στο Λονδίνο.

Εργάστηκε ως φωτογράφος στην Αθήνα τη διετία 1985-86. Το 1988 ξεκίνησε να δουλεύει για το Reuters στην Αθήνα. Η πρώτη του δουλειά στο εξωτερικό ήταν η κάλυψη της κρίσης στη Λιβύη τον Ιανουάριο του 1989.

Στη διάρκεια της καριέρας του είχε καλύψει με την μοναδική και ανεπανάληπτη ματιά του πολέμους σε διάφορα μέρη του κόσμου, την μεταναστευτική και προσφυγική κρίση καθώς και μεγάλα πολιτικά και αθλητικά γεγονότα. Από το Αφγανιστάν ως την Τσετσενία, την «Αραβική Άνοιξη», το Βελιγράδι και τη Σιέρα Λεόνε, ο Γιάννης Μπεχράκης, ένας από τους πιο σπουδαίους φωτορεπόρτερ της γενιάς του, ήταν πάντα παρών για να καταγράψει στα εμβληματικά καρέ του την ανθρώπινη, κοινωνική και πολιτική ιστορία τη στιγμή ακριβώς που συνέβαινε, το πάθος για ελευθερία, την αξιοπρέπεια, τη χαρά, τη λύτρωση και την οδύνη.

Ο Γιάννης Μπεχράκης, στις δεκαετίες της καριέρας του, κάλυψε με τον φωτογραφικό του φακό πολλά από τα πλέον ταραχώδη γεγονότα - ορόσημα της σύγχρονης ιστορίας, με παγκόσμια αναγνώριση, η οποία τον οδήγησε, ως επικεφαλής της ομάδας φωτογράφων του πρακτορείου Reuters στο βραβείο Πούλιτζερ, το 2016, για την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης.

Εκφράζουμε την απέραντη θλίψη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, υπογραμμίζοντας πως το έργο του αποτελεί ήδη μια βαρυσήμαντη παρακαταθήκη όχι μόνο για την ελληνική δημοσιογραφία και ενημέρωση αλλά και για την παγκόσμια ιστορία.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ-ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΜΜΕ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

                                                                          Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2019

 ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ, ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ 

ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

 Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου   καταγγέλλουν και εκφράζουν τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή τους για το νέο απαράδεκτο κρούσμα απρόκλητης και τρομοκρατικής βίας κατά συναδέλφων, δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και εικονοληπτών εν ώρα εργασίας τους στο χθεσινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και εικονολήπτες που κάλυπταν το γεγονός δέχτηκαν βίαιες επιθέσεις από ομάδες ακραίων στοιχείων.

Κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων ο συνάδελφος φωτορεπόρτερ Κωστής Νταντάμης τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ενώ την ίδια ώρα επίθεση δέχτηκε και τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ, με εικονολήπτη της δημόσιας τηλεόρασης να τραυματίζεται σοβαρά. Ξυλοδαρμό, όμως δέχτηκε και ο δημοσιογράφος Θωμάς Ιακόμπι, ο οποίος, συμμετείχε στο παρελθόν και στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ "Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση".

Αρκετοί άλλοι συνάδελφοι γλίτωσαν με ελαφρά τραύματα από τα χτυπήματα, ωστόσο χάθηκε και εκλάπη μέρος του εξοπλισμού τους.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση:

  • Η Ενημέρωση, η οποία δέχεται τον τελευταίο καιρό συνεχή και βίαια χτυπήματα, είναι αυτή που διασφαλίζει στην κοινωνία των πολιτών την ελεύθερη έκφραση, την άσκηση κριτικής, την διαφάνεια, τη δημοκρατία και την δικαιοσύνη. Κάθε προσπάθεια φίμωσης του Τύπου και τρομοκράτησης των εκπροσώπων του είναι αδιαμφισβήτητη προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατίας και της ελευθερίας.
  • τέτοιες τακτικές που στόχο έχουν τον εκφοβισμό και τη φίμωση όχι μόνο του δημοσιογραφικού κόσμου αλλά και του δικαιώματος στην ελεύθερη ενημέρωση, θα μας βρουν απέναντί τους με τελικό και αμετακίνητο στόχο την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αλήθειας. 

Τα Δ.Σ. των Συνεργαζόμενων Ενώσεων

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ / ΕΠΗΕΑ / ΕΤΙΤΑ / ΕΤΕΡ / ΕΣΠΗΤ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Σ.Η.Ε.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Π.Η.Ε.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ.)
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (Ε.Σ.Π.Η.Τ)
 
 
 
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019
 
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
    Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΙΤΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΣΠΗΤ αποφάσισαν την κήρυξη στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών τηλεόρασης και ραδιοφώνου,  που εργάζονται στον Τ/Σ «ΣΚΑΪ», τον Ρ/Σ «ΣΚΑΪ 100,3» και στην ιστοσελίδα «skai.gr» από τις 16:30 έως τις 18:00 σήμερα Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019, προκειμένου να διεξαχθεί συνέλευση των εργαζομένων για τα καίρια εργασιακά τους θέματα.
 
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
 
 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ / ΕΠΗΕΑ / ΕΤΙΤΑ / ΕΤΕΡ / ΕΣΠΗΤ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Σ.Η.Ε.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Π.Η.Ε.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ.)
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (Ε.Σ.Π.Η.Τ.)
 
Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 3 μ.μ. στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη συμμετοχή συνέλευση των εργαζομένων στον Όμιλο «ΣΚΑΪ». Τα Διοικητικά Συμβούλια, μετά από τη συνέλευση των εργαζομένων, αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τηλεόρασης και ραδιοφώνου, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» και στην ιστοσελίδα «skai.gr» έως αύριο Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 στις 6 π.μ.
Κατά τη διάρκεια της απεργίας και λόγω των έκτακτων πολιτικών γεγονότων δίδεται η άδεια από τις Ενώσεις να μεταδοθεί ένα δελτίο ειδήσεων:
·    Στην τηλεόραση διάρκειας έως τριάντα λεπτά,
·    Στο ραδιόφωνο διάρκειας έως τριάντα λεπτά και έξι μονόλεπτα με τίτλους επικαιρότητας,
·    Στην ιστοσελίδα επιτρέπεται η ανάρτηση ειδήσεων για τριάντα λεπτά.
Τα απεργιακά δελτία θα αφορούν αποκλειστικά τις τρέχουσες έκτακτες πολιτικές εξελίξεις και θα γίνεται ρητή αναφορά στις αποφάσεις των δημοσιογράφων και των Ενώσεων.
Τη Δευτέρα το απόγευμα στις 16.30 θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ νέα συνέλευση των εργαζομένων, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.
 
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
 
 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ / ΕΠΗΕΑ / ΕΤΙΤΑ / ΕΤΕΡ / ΕΣΠΗΤ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Σ.Η.Ε.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Π.Η.Ε.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ.)
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΕΣΠΗΤ)
 
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
    Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΙΤΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλουν την ιδιοκτησία του «ΣΚΑΪ» για το πογκρόμ απολύσεων που εξαπέλυσε σήμερα πετώντας 12 συναδέλφους μας στο δρόμο. Η πρώτη απάντηση των εργαζομένων του «ΣΚΑΪ» με τη στήριξη των σωματείων ήταν τρίωρη στάση εργασίας σήμερα Παρασκευή 11/1 την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.
    Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΙΤΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΣΠΗΤ συνεχίζουν με 48ωρη απεργία για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τηλεόρασης και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, που εργάζονται στον Τ/Σ «ΣΚΑΪ», τον Ρ/Σ «ΣΚΑΪ 100,3» και στην ιστοσελίδα «skai.gr» από τις 06:00 πμ του Σαββάτου, 12 Ιανουαρίου 2019 έως τις 06:00 π.μ της Δευτέρας, 14 Ιανουαρίου 2019.
    Στη διάρκεια της απεργίας τα Δ.Σ. όλων των Ενώσεων θα είναι σε διαρκή ετοιμότητα για την περιφρούρησή της.
    Στις 12 μμ του Σαββάτου θα γίνει συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ καθώς η ιδιοκτησία του «ΣΚΑΪ» απαγόρευσε για ακόμη μία φορά την είσοδο των σωματείων στον χώρο εργασίας.
    Εργαζόμενοι και σωματεία θα οργανώσουμε όλοι μαζί την περιφρούρηση της απεργίας και θα αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα.
    Απαιτούμε να ανακληθούν αμέσως όλες οι απολύσεις.
 
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
 
 

περισσότερα

3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΚΑΪ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Σ.Η.Ε.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Π.Η.Ε.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ.)
 
 
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
Ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΚΑΙ» έχει ξεκινήσει από το πρωί ένα πογκρόμ απολύσεων δημοσιογράφων. Μέχρι στιγμής έχουν, ήδη, απολυθεί δώδεκα συνάδελφοι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των απολύσεων θα αυξηθεί.
Οι απολύσεις έγιναν στο πλαίσιο δήθεν αναδιοργάνωσης του προγράμματος του σταθμού, όμως, είναι αδικαιολόγητες, παράνομες, αντεργατικές και καταχρηστικές.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει ήδη προβεί σε αίτηση για τριμερή συνάντηση με το Υπουργείο Εργασίας και την εργοδότρια εταιρεία για τις θέσεις εργασίας.
Τα Δ.Σ. των Ενώσεων αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών τηλεόρασης και τεχνικών ραδιοφώνου, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100,3» και στην ιστοσελίδα «skai.gr» από τις 19.00 έως τις 22.00 σήμερα Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019, διαμαρτυρόμενοι για το πογκρόμ των απολύσεων που πραγματοποιούνται.
 
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ 
 
 

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media