Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα - είναι συνεργός του.

George Orwell

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία τύπου

2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - (ΣΚΑΪ)

Αθήνα, 21 Αυγούστου 2019                                                                                 Αρ. Πρωτ:  2865

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΣΚΑΪ)

Συνάδελφοι,

Η Ένωσή μας καταδικάζει απερίφραστα την συμπεριφορά του "συναδέλφου" δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ Νίκου Υποφάντη ο οποίος μέσω  κινητού και με σύνδεση SKYPE, αντικατέστησε ουσιαστικά ολόκληρο τηλεοπτικό συνεργείο και κάλυψε ζωντανά τις πυρκαγιές στην Εύβοια.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά "συνάδελφος" δημοσιογράφος απαξιώνει τη δουλειά των τεχνικών και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την εργασία τους. Για τον κύριο Υποφάντη όμως όλα αυτά φαίνεται να είναι ψιλά γράμματα.

Εμείς από την πλευρά μας τονίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως η Ένωσή μας δε θα πάψει ποτέ να καταγγέλλει και να καταδεικνύει όλους  εκείνους που με κυνισμό, προκλητικότητα και απίστευτη έλλειψη σεβασμού παίζουν με τη δουλειά των συναδέλφων τους αδιαφορώντας αν οι πρακτικές που εφαρμόζουν τους αφήσουν κάποια στιγμή άνεργους.

Υ.Γ.

Δε γνωρίζουμε αν ο δημ/φος τελούσε υπό τις εντολές των διοικούντων του σταθμού ή με δική του πρωτοβουλία. Όπως και να είναι πάντως και ο σταθμός φέρει σοβαρή ευθύνη για την πλήρη υποβάθμιση των συναδέλφων τεχνικών σε μια περίοδο μάλιστα που η ανεργία χτυπάει κόκκινο στον κλάδο μας.  Αλήθεια, το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης περιλαμβάνει νόμους που περιορίζουν τέτοιου είδους φαινόμενα;;;;   Πολύ αμφιβάλουμε!

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 26 Ιουλίου  2019                                                                                         Αρ. Πρωτ: 2861

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Πριν λίγες μέρες ο  τηλεοπτικός σταθμός STAR χρησιμοποιώντας τηλεοπτικό συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, έβγαλε ζωντανή σύνδεση στο βραδινό δελτίο ειδήσεων.
Τονίζουμε ότι μετά την συγκατοίκηση των δύο τηλεοπτικών σταθμών, στις τριμερείς συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας παρουσία των ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ, ΕΠΗΕΑ), οι διοικήσεις του STAR και του ALPHA  είχαν δώσει διαβεβαιώσεις πως τα κανάλια θα κρατήσουν την αυτοτέλειά τους και δε θα υπάρξουν τέτοιου είδους φαινόμενα.  Δυστυχώς όμως μέχρι αυτήν την στιγμή υπάρχουν αρκετά κρούσματα αλλά και πρακτικές που μαρτυρούν το αντίθετο.

Εμείς καλούμε τις διοικήσεις των δύο καναλιών να τηρήσουν άμεσα όσα οι ίδιοι υπέγραψαν στα πρακτικά του Υπ. Εργασίας και να πάψουν άμεσα αυτές οι τακτικές. Τακτικές που αν μη τι άλλο θέτουν σε κίνδυνο πολλές θέσεις εργασίας.

Τέλος καλούμε το Υπ. Εργασίας να μεριμνήσει και να λάβει όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που χρειάζονται για την προστασία των εργαζομένων.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

περισσότερα

ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ Δ.Σ.

Αθήνα, 27 Ιουνίου  2019                                                                                             Αρ. Πρωτ: 2858

                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, που έγινε χθες Τετάρτη 26/06/2019 αποφασίσθηκε η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και έχει ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Γιώργος Αλιφέρης

Αντιπρόεδρος: Γιάννης Μανιάτης

Γενικός Γραμματέας: Ιάκωβος Σταυρινίδης

Ταμίας: Περικλής Τσιρίγκας

Έφορος: Γιάννης Βλάχος

 

Μέλη:

Γιώργος Σκεπετζάκης

Μανώλης Δαλετζάκης

Κώστας Πολύζος

Κατερίνα Καδδά

Συνάδελφοι,

Το σωματείο μας ενωμένο και δυνατό θα συνεχίσει μαζί με όλους εσάς τον αγώνα για την υπεράσπιση αλλά και την διεκδίκηση της εργασίας μας αλλά και των δικαιωμάτων μας. Θα συνεχίσει ακόμα πιο σθεναρά να αντιπαλεύει και να μάχεται την όποια εργοδοτική αυθαιρεσία, την όποια εργοδοτική επίθεση.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ)

Αθήνα, 13 Ιουνίου  2019                                                                                             Αρ. Πρωτ: 2856

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας που έγινε χθες Τετάρτη 12/6 , παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου ο συνάδελφος Γιώργος Σκεπετζάκης.  Η εκλογή του νέου Προέδρου θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.  Μέχρι τότε χρέη Προέδρου εκτελεί ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης, συνάδελφος Γιάννης Μανιάτης.

 για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12 Ιουνίου  2019                                                                                         Αρ. Πρωτ: 2855

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι.

Στις 29/3/2019 η Ένωσή μας εξέδωσε μια ανακοίνωση με αριθμό πρωτοκόλλου 2813, σχετικά με το τραγικό συμβάν και την απώλεια του συνάδελφου μας Παντελή Γαλάνη που εργαζόταν στην εταιρεία Green pixel. 

Θέλουμε να τονίσουμε πως με αυτή την ανακοίνωση το σωματείο μας ουδέποτε είχε σκοπό  με έμμεσο ή άμεσο τρόπο να αφήσει την εντύπωση πως οι συνθήκες εργασίας και οι εταιρίες STAR CHANNEL και GREENPIXEL ευθύνονται για τον θάνατο του συναδέλφου.

Όλο αυτό το διάστημα όμως και μετά από τις επαφές που είχαμε με εργαζόμενους της εταιρίας, καταλάβαμε πως έτσι εκλήφθηκε.

Ζητούμε συγνώμη από όλους για το λάθος μας και για όλη την αναστάτωση.

 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - (ΒΑΪΟΣ ΣΥΡΡΟΣ)

Αθήνα, 29 Μαίου 2019                                                                                   Αρ. Πρωτ:  2839

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καταδικάζουμε την αντισυναδελφική συμπεριφορά του "συναδέλφου" δημοσιογράφου Βάϊου Σύρρου, ο οποίος χρησιμοποίησε το κινητό του για να καλύψει τεχνικά ολόκληρο ρεπορτάζ το οποίο έπαιξε στις ειδήσεις του STAR. Τέτοιες πρακτικές υπονομεύουν τη δουλειά πολλών συναδέλφων τεχνικών και δε θα γίνουν ποτέ ανεκτές από την Ένωσή μας.

Καλούμε επίσης το σωματείο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. να πάρει επιτέλους θέση γι αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο που όλο και πιο συχνά παρατηρείται από "συναδέλφους" δημοσιογράφους.

Σε διαφορετική περίπτωση η Ένωσή μας θα αναγκαστεί να προσφύγει στις διεθνείς ενώσεις για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας.

Υ.Γ.)

Γνωρίζει η Διεύθυνση Ειδήσεων του σταθμού την προέλευση του συγκεκριμένου ρεπορτάζ και αν ναι, συμφωνεί με αυτό;;

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ MEGA)

Αθήνα, 23 Μαίου 2019                                                                                   Αρ. Πρωτ:  2834

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τέσσερεις μήνες αφού το δικαστήριο αποφάσισε την ένταξη της Τηλέτυπος Α.Ε. σε καθεστώς  ειδικής διαχείρισης, η ειδική διαχειρίστρια αποφάσισε να στείλει συστημένη επιστολή στους εργαζόμενους του MEGA και να τους ενημερώσει υποτίθεται, για την αδυναμία απασχόλησης και καταβολής της μισθοδοσίας, ενώ στη πραγματικότητα προσπαθεί να δικαιολογηθεί, για αυτά που δεν έγιναν από μέρους της, παρά το ότι προβλέπονταν στη δικαστική απόφαση.

Αντί να εξηγήσει στους εργαζόμενους γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα, που έχει αναλάβει τα καθήκοντα του ειδικού διαχειριστή, δεν έκανε καμία απολύτως ενέργεια για την πραγματική λειτουργία του MEGA, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, κάνει μια ιστορική αναδρομή στα τρία τελευταία χρόνια της κρίσης, στα προβλήματα που αντιμετώπισε το κανάλι, με πολλές ανακρίβειες και μάλλον σκόπιμες παραλείψεις, προκειμένου να βγάλει τα συμπεράσματα που την βολεύουν.

Αλήθεια, γιατί δεν κατέθεσε φάκελο για να διεκδικήσει την 7η άδεια πανελλαδικής εμβέλειας ενώ είχε το χρονικό περιθώριο αφού η προθεσμία έληγε δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της;

Γιατί το αίτημα στις πλατφόρμες ΟΤΕ και NOVA, για δορυφορική μετάδοση του MEGA, έγινε την παραμονή της εκδίκασης της αγωγής, για επαναλειτουργία του MEGA, που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι λόγω της αδράνειας της ειδικής διαχείρισης.

Γιατί ακόμα και για αυτήν την υποτυπώδη διαδικτυακή εκπομπή, δεν είχε κάνει καμία ενέργεια για τη διατήρησή της, με αποτέλεσμα να διακοπεί για μικρό χρονικό διάστημα.

Αντί λοιπόν να απαντήσει στα παραπάνω, καταλήγει στο συμπέρασμα «ότι για λόγους αντικειμενικούς οι οποίοι δεν ανάγονται στην σφαίρα ευθύνης του Ειδικού Διαχειριστή, υπάρχει ολική αδυναμία απασχόλησής σας κατά το διάστημα της ειδικής διαχείρισης.» για να συνεχίσει παρακάτω «….Άλλωστε, την ύπαρξη αδυναμίας αποδοχής των υπηρεσιών σας γνωρίζετε από διετίας και δη σε χρόνο προγενέστερο της θέσης της Εταιρείας σε ειδική διαχείριση».

Αλήθεια πόσο «αντικειμενικοί» μπορεί να είναι οι λόγοι που οφείλονται στη δική της αδράνεια και στην έλλειψη της παραμικρής προσπάθειας για την ουσιαστική λειτουργία του MEGA; Πως μπορεί να γνώριζαν οι εργαζόμενοι δύο χρόνια πριν την αδυναμία αποδοχής των υπηρεσιών τους, όταν μέχρι και τον Ιανουάριο του 2018 ήταν σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση Μετόχων – Τραπεζών για την εκπόνηση σχεδίου βιωσιμότητας της εταιρείας ενώ ταυτόχρονα υπήρχε και live ενημερωτικό πρόγραμμα στον αέρα του MEGA, το δελτίο καιρού;

Οι εργαζόμενοι στα τρία αυτά χρόνια της κρίσης έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να κρατήσουν στη ζωή το κανάλι και να βοηθήσουν στην επαναλειτουργία του έχοντας φυσικά σα στόχο τη διατήρηση της δουλειάς τους και να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλει η Εταιρεία.

Καλούμε λοιπόν την ειδική διαχειρίστρια να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση και άμεσα να προχωρήσει στην λειτουργία του MEGA CHANNEL ως τηλεοπτικού σταθμού σύμφωνα με την επιχειρηματική του διάσταση, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την απομείωση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας. Τέλος να καταβάλλει όλες τις οφειλόμενες αποδοχές στους εργαζόμενους.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αθήνα, 30 Απριλίου 2019                                                                                   Αρ. Πρωτ:  2825

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Για άλλη μια φορά η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και αγώνα για τους χιλιάδες εργαζόμενους που έδωσαν και τη ζωή τους για να έχουμε εμείς σήμερα εργατικά δικαιώματα, όπως το 8ωρο, το πενθήμερο, την κοινωνική ασφάλιση και πολλά άλλα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως όλα αυτά είναι δικαιώματα που κατακτήθηκαν μέσα από τους αγώνες και το αίμα του εργατικού κινήματος και δεν έχουν χαριστεί από κανέναν. 

Σήμερα δυστυχώς, ζούμε σε μια εποχή που πολλά εργατικά δικαιώματα καταργούνται ή και αμφισβητούνται. Για αυτόν το λόγο και σύσσωμο το εργατικό κίνημα, οφείλει να αφυπνιστεί και να συνεχίσει τους αγώνες για την υπεράσπιση αλλά και την ανάκτησή τους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και με ενεργό ρόλο να παλέψουν για την καλυτέρευση της ζωής τους.  Η ΕΤΙΤΑ λοιπόν, καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις συγκεντρώσεις για το φετινό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (αφορά τη Δ.Α.)

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2019                                                                                   Αρ. Πρωτ:  2810

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι πριν από λίγες μέρες εκδόθηκε η νέα Διαιτητική Απόφαση από τον Ο.ΜΕ.Δ.  Οι οικονομικοί και κανονιστικοί όροι της σύμβασης δεν έχουν αλλάξει.  Η νέα Δ.Α. είναι αναρτημένη παρακάτω.

Το σωματείο μας από την επόμενη κιόλας ημέρα της έκδοσής της,  ξεκίνησε νέα διαδικασία για να έχουμε όσο πιο σύντομα γίνεται και την επόμενη.  Και αυτό γιατί όπως είναι γνωστό, η διαδικασία του Ο.ΜΕ.Δ έχει γίνει εδώ και χρόνια πολύ χρονοβόρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν χρονικά διαστήματα χωρίς να μας καλύπτει κάποια συλλογική ρύθμιση. Υπενθυμίζουμε όμως πως όλες οι Διαιτητικές αποφάσεις έχουν αναδρομική ισχύ.  Έτσι αν τυχόν στο διάστημα που έχει λήξει η σύμβαση, οποιοσδήποτε εργοδότης προβεί σε μείωση μισθού κάτω από τα όρια της Δ.Α., όταν θα έρθει η νέα, θα υποχρεωθεί να καταβάλλει αναδρομικά.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ Τ/Σ ΑΝΤ1)

Αθήνα, 7 Μαρτίου 2019                                                                                            αρ. πρωτ: 2803

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ Τ/Σ ΑΝΤ1)

Το Δ.Σ. Της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καταδικάζει απερίφραστα τη Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Το περασμένο Καλοκαίρι απολύθηκαν τεχνικοί οι οποίοι εργάζονταν επί σειρά ετών στο κανάλι. Οι συνάδελφοι όλα αυτά τα χρόνια πρόσφεραν στο σταθμό τον κόπο και τον ιδρώτα τους και έμπαιναν πολλές φορές μέσα στον κίνδυνο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, αδιαφορώντας για την σωματική τους ακεραιότητα. Το «ευχαριστώ» του ΑΝΤ1 ήταν να τους πετάξει στο δρόμο σε μια εποχή που η ανεργία βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη.  Και σα να μην έφτανε αυτό, όλους τους μήνες που μεσολάβησαν η Διοίκηση του σταθμού επιδόθηκε σε έναν πρωτοφανή εμπαιγμό ως προς το σωματείο μας, αλλά και ως προς τους απολυμένους.  Μοίραζε φρούδες ελπίδες, όπως αποδείχθηκαν, πως τάχα θα τους προσλάβει και πάλι όταν θα ξεκινήσει η μία ή η άλλη εκπομπή, αυτόν ή τον άλλον ή τον επόμενο μήνα. Έτσι πέρασαν πάνω από έξι μήνες χωρίς αποτέλεσμα.

Εμείς με τη σειρά μας αναρωτιόμαστε: Αν η πρακτική των διοικούντων του ΑΝΤ1 είναι να «πουλάνε» παραμύθια τόσο εύκολα και κυνικά σε άνεργους οικογενειάρχες που έχουν απόλυτη ανάγκη την εργασία, πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι αυτό το κανάλι; Πόση αξιόπιστη ενημέρωση μπορεί να έχει, όταν αυτή περνάει από τα χέρια τέτοιων ανθρώπων, που η  συνείδησή τους τους επιτρέπει  να εμπαίζουν με αυτόν τον επαίσχυντο τρόπο τους ανθρώπους που απέλυσαν;

Όπως και να έχει όμως κύριοι του ΑΝΤ1 σας λέμε μόνο τούτο. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Σας καλούμε να δώσετε και πάλι μόνιμη εργασία, με όλα τα δικαιώματα στους άνεργους που εσείς δημιουργήσατε.  Σε διαφορετική περίπτωση το σωματείο μας θα κινηθεί με όλους τους διαθέσιμους τρόπους και που φυσικά γνωρίζετε πολύ καλά ποιοι είναι.

 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

περισσότερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ...

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΜΕ ΟΔΥΝΗ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΕΧΡΑΚΗ

Ο δημοσιογραφικός κόσμος και όλοι οι άνθρωποι της ενημέρωσης αποχαιρετούμε με οδύνη  τον φίλο, συνάδελφο και  πολυβραβευμένο φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη.

Ο Γιάννης Μπεχράκης  γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στο Athens School of Arts and Technology και στο Πανεπιστήμιο Μίντλσεξ (Middlesex University) στο Λονδίνο.

Εργάστηκε ως φωτογράφος στην Αθήνα τη διετία 1985-86. Το 1988 ξεκίνησε να δουλεύει για το Reuters στην Αθήνα. Η πρώτη του δουλειά στο εξωτερικό ήταν η κάλυψη της κρίσης στη Λιβύη τον Ιανουάριο του 1989.

Στη διάρκεια της καριέρας του είχε καλύψει με την μοναδική και ανεπανάληπτη ματιά του πολέμους σε διάφορα μέρη του κόσμου, την μεταναστευτική και προσφυγική κρίση καθώς και μεγάλα πολιτικά και αθλητικά γεγονότα. Από το Αφγανιστάν ως την Τσετσενία, την «Αραβική Άνοιξη», το Βελιγράδι και τη Σιέρα Λεόνε, ο Γιάννης Μπεχράκης, ένας από τους πιο σπουδαίους φωτορεπόρτερ της γενιάς του, ήταν πάντα παρών για να καταγράψει στα εμβληματικά καρέ του την ανθρώπινη, κοινωνική και πολιτική ιστορία τη στιγμή ακριβώς που συνέβαινε, το πάθος για ελευθερία, την αξιοπρέπεια, τη χαρά, τη λύτρωση και την οδύνη.

Ο Γιάννης Μπεχράκης, στις δεκαετίες της καριέρας του, κάλυψε με τον φωτογραφικό του φακό πολλά από τα πλέον ταραχώδη γεγονότα - ορόσημα της σύγχρονης ιστορίας, με παγκόσμια αναγνώριση, η οποία τον οδήγησε, ως επικεφαλής της ομάδας φωτογράφων του πρακτορείου Reuters στο βραβείο Πούλιτζερ, το 2016, για την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης.

Εκφράζουμε την απέραντη θλίψη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, υπογραμμίζοντας πως το έργο του αποτελεί ήδη μια βαρυσήμαντη παρακαταθήκη όχι μόνο για την ελληνική δημοσιογραφία και ενημέρωση αλλά και για την παγκόσμια ιστορία.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων

 

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ-ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΜΜΕ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

                                                                          Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2019

 ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ, ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ 

ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

 Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου   καταγγέλλουν και εκφράζουν τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή τους για το νέο απαράδεκτο κρούσμα απρόκλητης και τρομοκρατικής βίας κατά συναδέλφων, δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και εικονοληπτών εν ώρα εργασίας τους στο χθεσινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και εικονολήπτες που κάλυπταν το γεγονός δέχτηκαν βίαιες επιθέσεις από ομάδες ακραίων στοιχείων.

Κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων ο συνάδελφος φωτορεπόρτερ Κωστής Νταντάμης τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ενώ την ίδια ώρα επίθεση δέχτηκε και τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ, με εικονολήπτη της δημόσιας τηλεόρασης να τραυματίζεται σοβαρά. Ξυλοδαρμό, όμως δέχτηκε και ο δημοσιογράφος Θωμάς Ιακόμπι, ο οποίος, συμμετείχε στο παρελθόν και στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ "Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση".

Αρκετοί άλλοι συνάδελφοι γλίτωσαν με ελαφρά τραύματα από τα χτυπήματα, ωστόσο χάθηκε και εκλάπη μέρος του εξοπλισμού τους.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση:

  • Η Ενημέρωση, η οποία δέχεται τον τελευταίο καιρό συνεχή και βίαια χτυπήματα, είναι αυτή που διασφαλίζει στην κοινωνία των πολιτών την ελεύθερη έκφραση, την άσκηση κριτικής, την διαφάνεια, τη δημοκρατία και την δικαιοσύνη. Κάθε προσπάθεια φίμωσης του Τύπου και τρομοκράτησης των εκπροσώπων του είναι αδιαμφισβήτητη προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατίας και της ελευθερίας.
  • τέτοιες τακτικές που στόχο έχουν τον εκφοβισμό και τη φίμωση όχι μόνο του δημοσιογραφικού κόσμου αλλά και του δικαιώματος στην ελεύθερη ενημέρωση, θα μας βρουν απέναντί τους με τελικό και αμετακίνητο στόχο την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αλήθειας. 

Τα Δ.Σ. των Συνεργαζόμενων Ενώσεων

 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ / ΕΠΗΕΑ / ΕΤΙΤΑ / ΕΤΕΡ / ΕΣΠΗΤ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Σ.Η.Ε.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Π.Η.Ε.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ.)
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (Ε.Σ.Π.Η.Τ)
 
 
 
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019
 
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
    Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΙΤΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΣΠΗΤ αποφάσισαν την κήρυξη στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών τηλεόρασης και ραδιοφώνου,  που εργάζονται στον Τ/Σ «ΣΚΑΪ», τον Ρ/Σ «ΣΚΑΪ 100,3» και στην ιστοσελίδα «skai.gr» από τις 16:30 έως τις 18:00 σήμερα Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019, προκειμένου να διεξαχθεί συνέλευση των εργαζομένων για τα καίρια εργασιακά τους θέματα.
 
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
 
 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ / ΕΠΗΕΑ / ΕΤΙΤΑ / ΕΤΕΡ / ΕΣΠΗΤ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Σ.Η.Ε.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Π.Η.Ε.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ.)
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (Ε.Σ.Π.Η.Τ.)
 
Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 3 μ.μ. στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη συμμετοχή συνέλευση των εργαζομένων στον Όμιλο «ΣΚΑΪ». Τα Διοικητικά Συμβούλια, μετά από τη συνέλευση των εργαζομένων, αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τηλεόρασης και ραδιοφώνου, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» και στην ιστοσελίδα «skai.gr» έως αύριο Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 στις 6 π.μ.
Κατά τη διάρκεια της απεργίας και λόγω των έκτακτων πολιτικών γεγονότων δίδεται η άδεια από τις Ενώσεις να μεταδοθεί ένα δελτίο ειδήσεων:
·    Στην τηλεόραση διάρκειας έως τριάντα λεπτά,
·    Στο ραδιόφωνο διάρκειας έως τριάντα λεπτά και έξι μονόλεπτα με τίτλους επικαιρότητας,
·    Στην ιστοσελίδα επιτρέπεται η ανάρτηση ειδήσεων για τριάντα λεπτά.
Τα απεργιακά δελτία θα αφορούν αποκλειστικά τις τρέχουσες έκτακτες πολιτικές εξελίξεις και θα γίνεται ρητή αναφορά στις αποφάσεις των δημοσιογράφων και των Ενώσεων.
Τη Δευτέρα το απόγευμα στις 16.30 θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ νέα συνέλευση των εργαζομένων, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.
 
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
 
 

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ / ΕΠΗΕΑ / ΕΤΙΤΑ / ΕΤΕΡ / ΕΣΠΗΤ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Σ.Η.Ε.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Π.Η.Ε.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ.)
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΕΣΠΗΤ)
 
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
    Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΙΤΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλουν την ιδιοκτησία του «ΣΚΑΪ» για το πογκρόμ απολύσεων που εξαπέλυσε σήμερα πετώντας 12 συναδέλφους μας στο δρόμο. Η πρώτη απάντηση των εργαζομένων του «ΣΚΑΪ» με τη στήριξη των σωματείων ήταν τρίωρη στάση εργασίας σήμερα Παρασκευή 11/1 την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.
    Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΙΤΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΣΠΗΤ συνεχίζουν με 48ωρη απεργία για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τηλεόρασης και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, που εργάζονται στον Τ/Σ «ΣΚΑΪ», τον Ρ/Σ «ΣΚΑΪ 100,3» και στην ιστοσελίδα «skai.gr» από τις 06:00 πμ του Σαββάτου, 12 Ιανουαρίου 2019 έως τις 06:00 π.μ της Δευτέρας, 14 Ιανουαρίου 2019.
    Στη διάρκεια της απεργίας τα Δ.Σ. όλων των Ενώσεων θα είναι σε διαρκή ετοιμότητα για την περιφρούρησή της.
    Στις 12 μμ του Σαββάτου θα γίνει συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ καθώς η ιδιοκτησία του «ΣΚΑΪ» απαγόρευσε για ακόμη μία φορά την είσοδο των σωματείων στον χώρο εργασίας.
    Εργαζόμενοι και σωματεία θα οργανώσουμε όλοι μαζί την περιφρούρηση της απεργίας και θα αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα.
    Απαιτούμε να ανακληθούν αμέσως όλες οι απολύσεις.
 
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
 
 

περισσότερα

3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΚΑΪ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Σ.Η.Ε.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Π.Η.Ε.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ.)
 
 
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
Ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΚΑΙ» έχει ξεκινήσει από το πρωί ένα πογκρόμ απολύσεων δημοσιογράφων. Μέχρι στιγμής έχουν, ήδη, απολυθεί δώδεκα συνάδελφοι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των απολύσεων θα αυξηθεί.
Οι απολύσεις έγιναν στο πλαίσιο δήθεν αναδιοργάνωσης του προγράμματος του σταθμού, όμως, είναι αδικαιολόγητες, παράνομες, αντεργατικές και καταχρηστικές.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει ήδη προβεί σε αίτηση για τριμερή συνάντηση με το Υπουργείο Εργασίας και την εργοδότρια εταιρεία για τις θέσεις εργασίας.
Τα Δ.Σ. των Ενώσεων αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών τηλεόρασης και τεχνικών ραδιοφώνου, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100,3» και στην ιστοσελίδα «skai.gr» από τις 19.00 έως τις 22.00 σήμερα Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019, διαμαρτυρόμενοι για το πογκρόμ των απολύσεων που πραγματοποιούνται.
 
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ 
 
 

περισσότερα

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Γραφείο:3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης [Ε.Κ.Α.]
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Σταυροπούλου
Tηλέφωνο: 2108847039 Fax: 2108847368
E-mail: info@etita.gr - maria@etita.gr

υποστηρίξτε μας στα social media